Varför ansluter din iPhone X inte till Wi-Fi och hur du fixar det (enkla steg)

När din iPhone vägrar att ansluta till Wi-Fi kan det bero på problem med den trådlösa routern eller något är fel med din enhet. Din enhet kan inte ansluta till Wi-Fi om du är i en nätverksrouter-till-modem-inställning och att routern faktiskt inte är ansluten till modemet. Samma sak händer när din trådlösa router är avstängd eller utom räckvidd från din iPhone eller värst, routern är skadad. I fallet där din enhet är skyldig, felaktiga eller felkonfigurerade Wi-Fi- och nätverksinställningar, är felaktiga uppdateringar, programvarufel, felaktiga Wi-Fi-referenser och senaste maskinvaruskador bland de möjliga underliggande orsakerna. Låt oss pröva vilken av dessa faktorer som förhindrar din iPhone X från att ansluta till Wi-Fi och på vilka sätt kommer vi att lösa problemet. Läs vidare för att lära dig mer.

Innan du felsöker programvaruproblem på din iPhone X som kan ha förhindrat dig från att ansluta till ett trådlöst nätverk, kontrollera och se till att din trådlösa router eller modem är på och att du är inom räckhåll. Om möjligt och tillämpligt, kontrollera dina kablar och anslutningar mellan din trådlösa router och modem. Ibland är lösa eller trasiga anslutningar mellan routern och modemet huvudorsaken till att ingen av dina trådlösa enheter kan ansluta till Wi-Fi. Du kan också överväga att kontakta din Internetleverantör först och se om nätverkstjänster är aktiva i ditt konto. Ibland kunde du bara inte ansluta till Wi-Fi på grund av kontoproblem som måste lösas med din operatör. Kontrollera och se till att det inte finns några störningar som kan påverka nätverkstjänster på din plats. När du har kontrollerat alla dessa och ändå din iPhone X fortfarande inte kunde ansluta till Wi-Fi, kan du gå vidare och prova följande lösningar.

Innan vi går vidare, om du har andra problem med din iPhone, kan du besöka vår felsökningssida för iPhone X för vi har redan behandlat några av de mest rapporterade problemen med enheten. Bläddra igenom sidan för att hitta liknande problem med ditt. Om du fortfarande behöver vår hjälp efter det, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor för att kontakta oss.

Potentiella lösningar på problem med Wi-Fi-anslutning på din iPhone X

Det finns ingen definitiv lösning när man hanterar komplexa problem som Wi-Fi-anslutningsfel i mobila enheter såvida inte grundorsaken är förutbestämd. Även Apple-tekniker på Genius-baren kan ha svårt att erbjuda snabb lösning eftersom användare inte bara kunde återge problemet. Det är här en metod för upplösning av tester och fel spelar sin roll. Kom alltid ihåg att din iPhone X inte kommer att ansluta till Wi-Fi för att hålla dig i spår när du felsöker, eftersom något är fel med den trådlösa routern eller din iPhone själv. Därför måste du diagnostisera både nätverksutrustningen och din iPhone här. Detta gör det enkelt.

Nedan är en sammanfattning av generiska lösningar och tillämpliga lösningar för att hantera olika Wi-Fi-problem, så försök och se vilka från dessa metoder som kan lösa problemet och ge din iPhone X åtkomst till Wi-Fi-internet.

Första lösningen: Strömcykla din trådlösa router / modem.

Precis som alla andra enheter möter din trådlösa router eller modem också slumpmässiga fel som kan leda till anslutningsproblem. För att se till att det inte är det som orsakar dina problem försöker du starta om din trådlösa router eller modem. Om du gör det kan det också hjälpa dig att uppdatera din Wi-Fi-anslutning hemma. Så här gör du:

 1. Tryck och håll in strömbrytaren på din trådlösa router eller modem tills alla lampindikatorerna slocknar.
 2. Koppla ur nätadaptern från strömkällan och håll den frånkopplad i cirka 30 sekunder till 1 minut.
 3. Koppla tillbaka den igen efter den förflutna tiden.
 4. Tryck på strömbrytaren för att slå på den igen.

När du ser att alla lampor är stabila betyder det att din router eller modem har startat om och nu är klart. Försök ansluta din iPhone X och se om den redan fungerar. Om det fortfarande inte är det, gå vidare till nästa metod.

Om du ser rött ljus på din router eller modemindikatorer och att ingen av dina enheter kan ansluta till Wi-Fi med samma nätverk, betyder det att något är fel med utrustningen eller kan indikera ett problem i din nätverksleverantör .

Andra lösningen: Starta om din iPhone X.

Omstart är den enklaste men ändå effektiva lösningen på mindre problem som rör mobila enheter. Om detta är den första händelsen kommer en omstart på din iPhone X troligen att fixa den. Bortsett från att ge din telefon en paus, hjälper det också till att rensa tillfälliga filer och mindre programvarufel från telefonminnet. Till att börja med, så här startar du om (mjuk återställning) av din iPhone X:

 1. Tryck och håll ned sid- / strömknappen och endera volymknapparna tills skjutreglaget visas.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av din iPhone X helt.
 3. Ge det cirka 30 sekunder av.
 4. Efter den förflutna tiden trycker du på och håller ned sid- eller strömknappen igen tills Apple-logotypen visas.

Vänta tills din iPhone X helt startar och försök se om du nu kan ansluta till Wi-Fi och få tillgång till Internet på din telefon.

Tredje lösningen: Ta bort alla Wi-Fi-nätverk som sparats på din iPhone X.

Alla Wi-Fi-nätverk som sparats på din iPhone eller i ditt trådlösa nätverk kan vara skadade och måste därför raderas och konfigureras igen. Så här är vad du ska göra då:

 1. Klicka för att öppna appen Inställningar .
 2. Tryck på Wi-Fi .
 3. Klicka på informationsikonen bredvid Wi-Fi-nätverket som du vill ta bort.
 4. Välj alternativet att glömma det här nätverket.
 5. Tryck på Glöm för att bekräfta åtgärden.

Om du har flera trådlösa nätverk sparade på din enhet, följ bara samma steg för att ta bort dem alla. När du är klar med att radera alla sparade Wi-Fi-nätverk startar du om din iPhone och anslut sedan till ditt trådlösa nätverk igen.

För att göra det, gå vidare till Inställningar-> Wi-Fi- menyn och tryck sedan på för att välja ditt Wi-Fi-nätverk att gå med eller ansluta till.

Om du uppmanas, ange rätt Wi-Fi-lösenord för att fortsätta, testa sedan för att öppna en webbläsare och navigera till valfri webbplats för att se om du nu kan få tillgång till Internet trådlöst.

Fjärde lösningen: Återställ nätverksinställningarna.

Felaktiga nätverksinställningar kan också förhindra att din enhet ansluter till Wi-Fi. Programuppdateringar kan åsidosätta dina inställningar, så om problemet uppstår direkt efter installationen av en uppdatering, kan det vara den skyldige. För att lösa problemet skulle det behövas att återställa inställningarna till rätt konfiguration. Men än en gång kan det vara lite av en utmaning att fastställa vilka specifikt bland dina nätverksinställningar som ska konfigureras om. En snabb lösning på detta är återställning av nätverksinställningar. Det raderar dina aktuella nätverksinställningar inklusive fel och återställer standardinställningarna efteråt. Se bara till att notera ditt Wi-Fi-lösenord i förväg, eftersom de också kommer att raderas i processen.

För att återställa nätverksinställningar på din iPhone x, gå till Inställningar-> Allmänt-> Återställ-> Återställ nätverksinställningar . Om du uppmanas att ange ditt enhets lösenord för att bekräfta åtgärden.

Din iPhone X startar automatiskt om när återställningen är klar. Då måste du konfigurera ditt trådlösa nätverk för att ansluta till på din iPhone.

Senaste alternativ: Fabriksåterställning eller iOSåterställning.

En fullständig återställning av systemet och iOS-återställning kan anses vara de sista alternativen för att överväga om problemet började efter installation av en ny programuppdatering och att ingen av de tidigare metoderna kan lösa problemet och att din iPhone X fortfarande inte kommer att ansluta till Wi-Fi. Det du kanske är ett komplext programvarufel som kräver tuffare lösningar. Om du vill fortsätta ska du säkerhetskopiera alla viktiga data från din iPhone X för säkerhetsskydd. En fullständig genomgång av hur du utför en fabriksåterställning eller återställning av iOS på din iPhone X finns i vårt avsnitt om instruktioner för iPhone X så besök gärna om du behöver hjälp i processen.

Du kan välja att kontakta din Internetleverantör för att verifiera om nätverkstjänster är okej i slutändan och även kontrollera ditt kontostatus. Gör det om du misstänker att problemet inte finns på din iPhone X. Annars kontakta Apple Support för andra alternativ och rekommendationer, särskilt om det trådlösa nätverksanslutningsproblemet du har att göra är ett problem efter uppdateringen.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner i den nya Apple iPhone X-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone X. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss om detta form. Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.