Samsung Galaxy S6 fungerar inte såvida inte är anslutet till laddare och andra relaterade problem

#Samsung #Galaxy # S6 är en av smarttelefonmodellerna ute på marknaden som inte har ett användbart löstagbart batteri. Även om detta gör telefonens design elegant och solid gör det det svårt att felsöka batteriproblem utan att skicka det till ett servicecenter. Även om den här telefonen har ett 2550 mAh-batteri som ger en lång användningstid finns det tillfällen när vissa strömrelaterade problem kan uppstå på enheten som vi kommer att ta itu med i dag. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att hantera Galaxy S6 som inte fungerar såvida det inte är anslutet laddare och andra relaterade problem.

Om du äger en Samsung Galaxy S6 eller någon annan Android-enhet för den delen, kontakta oss gärna med detta formulär. Vi hjälper dig gärna med all oro du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Om du vill bläddra igenom de tidigare delarna i denna serie så kolla in den här länken.

Du kan också nå oss på våra Facebook- och Google+ sociala mediekonton.

S6 fungerar inte om inte är ansluten till laddaren

Problem: Så jag kunde sätta på min telefon och använda den i morse och sedan lämnade jag den i fickan medan jag jobbade med att flytta lite saker. Jag tog en paus och fann att den var av och försökte slå på den och det tog ett par minuter. När det slogs på var det bra. Sedan skulle ett par timmar senare visa att Samsung Galaxy s6 var aktiv när du startar upp den och sedan stängs av igen. Det fortsatte att göra detta tills jag gav upp. När jag kom hem anslöt jag den och den var på 91% så jag kopplade ur den och den stängdes omedelbart av. Jag kan inte använda min telefon om den inte är ansluten nu.

Lösning: Du bör först se till att telefonprogramvaran inte fungerar och orsakar problemet. För att göra detta bara säkerhetskopiera dina telefondata först, gör sedan en fabriksinställning. När återställningen är klar, försök att kontrollera om problemet fortfarande uppstår. Om det gör så finns det ett begränsat felsökningssteg som du kan göra på maskinvarusidan som vi har listat nedan.

 • Rengör laddningsporten på din telefon med en burk med tryckluft. Se till att ta bort smuts eller skräp i denna port.
 • Ladda din telefon i minst 20 minuter med en annan laddningssladd och väggladdare.

Om ovanstående steg inte löser problemet kan detta orsakas av ett felaktigt batteri. Jag föreslår att du har kontrollerat detta i ett servicecenter.

S6 Slår inte på efter släpp

Problem: Hej där, jag tappade precis min S6 från ungefär knähöjd (eventuellt höft) och den landade platt på ryggen, i ett grundläggande geléskydd på den. Det gick ursprungligen helt svart med ett blinkande blått ljus och knapparna för hem / rygg berörs. Det skulle då kunna startas upp genom att bara hålla hemknappen nere ett tag. Och då skulle det fungera lite, slumpa av sig slumpmässigt, inga blå lampor blinkade och sedan kunde återupplivas. Tja ... nu 3 timmar senare ... det är bara den svarta skärmen och blinkande blått ljus (det som bleknar genom de olika nyanser av blått ljus). Jag har försökt att hålla: bara hemknappen, bara strömbrytaren, upp volymen + ström + hem, ned volymen + ström + hem. Ingenting fungerar! bara mer svart skärm och blått bleknar in / ut-ljus. Vad mer kan jag prova? Skulle det släppa från en något liten höjd till dess TILLBAKA ha orsakat en sådan oåterkallelig skada ?? Jag hoppas att ni kan hjälpa. Tack

Lösning: Det verkar som att skärmen kan ha skadats av droppen. Det är också möjligt att droppen kan ha lossnat anslutningen mellan skärmen och telefonens moderkort. Eftersom enheten måste öppnas och kontrolleras skulle jag rekommendera att ta detta till ett servicecenter som gör reparationer på kortnivå.

S6 Endast laddningar med snabbladdare

Problem: Min galax S6 verkar bara ladda med snabbladdare! Jag har minst 5 olika vanliga laddare hemma som laddar min man s7 helt bra. Men när jag ansluter dem till min telefon upptäcker inte min telefon att den laddar den inte säger någonting! Men om jag laddar det med en snabbladdare fungerar det! Helpp är det så frustrerande.

Lösning: Det ser ut som att det är något fel med laddningsporten på din telefon eller med laddnings-IC. Nedan listas de rekommenderade felsökningsstegen som du måste göra för just detta problem.

 • Försök rengöra laddningsporten på telefonen först genom att använda en burk med tryckluft. Se till att ta bort smuts eller skräp som finns i denna port eftersom det kan orsaka laddningsproblem.
 • Prova att ladda telefonen med olika laddningssladdar och se om den laddas normalt.
 • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning. Detta låter dig kontrollera om problemet orsakas av fel i telefonprogramvaran.

Om stegen ovan misslyckas föreslår jag att du tar med din telefon till ett servicecenter och får den kontrollerad eftersom det kan orsakas av ett hårdvaruproblem.

S6 stängs av slumpmässigt

Problem: Min telefon stängs av slumpmässigt. Jag tror inte att det har startats om på egen hand. Jag ska kolla min telefon och den är av, vanligtvis kräver jag att jag trycker på strömbrytaren flera gånger för att få svar. Jag har inte skadat. Men det är Straight Talk om det betyder något, jag kan inte få firmwareuppdatering från dessa leverantörer. Men jag tål bara inte längre. Min telefon ska inte bara stängas av.

Lösning: Det bästa sättet att hantera det här problemet är att kontrollera om telefonprogramvaran orsakar problemet. Följ felsökningsstegen nedan för att lösa problemet. Gå till nästa steg om problemet fortfarande skulle uppstå.

 • Starta telefonen i säkert läge. I det här läget får bara de förinstallerade apparna köras. Försök kontrollera om telefonen fortfarande slumpmässigt stängs av. Om det inte gör det kan problemet orsakas av en app som du laddade ner. Ta reda på vilken app det här är och avinstallera den.
 • Torka av cachepartitionen på din telefon från återställningsläget. Detta kommer att radera de tillfälliga systemdata som kan orsaka problemet.
 • Säkerhetskopiera dina telefondata och gör sedan en fabriksinställning.

Om problemet fortfarande inträffar efter att du har utfört stegen ovan bör du ha den här telefonen kontrollerad vid ett servicecenter.

S6 Slår inte på efter laddning över natten

Problem: Jag lämnade min telefon på laddning över natten. Jag vaknade i morse; det gröna fulladdade lampan var på men min telefon är det inte. Jag drog ut laddaren och det gröna ljuset lyser men ingenting händer med telefonen - bara död ???? Snälla hjälp!!

Lösning: För den här frågan rekommenderar jag att du simulerar ett batteri frånkopplar enheten. För att göra detta, tryck och håll ner volym- och ström- / låsningsknapparna i cirka 20 sekunder. Din telefon bör starta om efter den här proceduren.

Om problemet kvarstår kan du försöka ladda din telefon med en annan laddningssladd och väggladdare i minst 20 minuter. Efter 20 minuter gått kontrollera om telefonen slås på. Om den inte slås på, försök att komma åt återställningsläget. Om du kan gå in i det här läget föreslår jag att du torkar cache-partitionen på din telefon och sedan startar om. Om detta inte fungerar öppnar du återställningsläget igen och gör en fabriksåterställning. Observera att detta kommer att radera dina telefondata.

Om stegen ovan inte löser problemet föreslår jag att du tar med din telefon till ett servicecenter och får den kontrollerad.

S6 slås inte på

Problem: Min samsung s6 stängdes plötsligt av och kunde inte slå på. försökte använda laddaren och det visade laddning och LED-lamporna blinkade också. Jag försökte också slå på när den var ansluten till laddaren och den slogs på och så fort samsung galaxen s6 dök den av. Och började starta om av sig själv flera gånger detta händer om jag kopplar ur min laddare allt går av.

Relaterat problem: Jag använde min telefon tisdagskväll som alla var väl placerade på laddning och lämnade som normalt. telefonen fungerade ok men när den vaknade onsdag morgon skulle telefondisplayen inte dyka upp ett blått ljus som blinkade var så många sekunder. Jag försökte mjuk återställa med ström, volymknappar men ingenting fungerade senare på kvällen blått ljus stannade och jag har nu ingen tillgång att slå på telefonen det är bara dött

Lösning: Det verkar som om det kan vara problem med batteriet eller telefonens strömförsörjning. Du bör dock kontrollera om en annan faktor orsakar problemet genom att utföra felsökningsstegen som anges nedan.

 • Simulera ett batteridrag genom att hålla volymen intryckt och ström / lås-knappen i minst 20 sekunder. Om allt går bra bör din telefon starta om normalt.
 • Rengör laddningsporten på din telefon med en burk med tryckluft. Se till att smuts eller skräp som sitter fast i porten tas bort.
 • Ladda telefonen i minst 20 minuter med olika laddningssladdar och väggladdare.
 • Kontrollera om telefonen kan starta i återställningsläget. Om det kan, rekommenderar jag att du gör en fabriksåterställning. Observera att detta raderar data lagrade i din telefon.

Om stegen ovan inte löser problemet föreslår jag att du tar med din telefon till ett servicecenter och får den kontrollerad.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser varje meddelande som vi får kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.