Vad du ska göra om Spotify fortsätter att krascha eller inte fungerar på din iPhone X (enkla steg)

Du lyssnar på din favoritmusik på din iPhone X men plötsligt har din spellista slutat och du får ett felmeddelande som säger att "Spotify har slutat fungera." Det händer och kan hända slumpmässigt med någon av appar. Fel som detta tillskrivs vanligtvis minnesproblem antingen med en app eller internt minne för själva enheten. Cachefiler och data som är skadade hör också till de skyldiga. Andra faktorer skulle inkludera men inte begränsas till andra felaktiga appar, dålig uppdatering, ogiltiga inställningar och ibland problem med nätverksanslutning som Internet. Alla dessa underliggande orsaker är mjukvarurelaterade och kan därför korrigeras av vissa lösningar.

Innan vi går vidare, om du har andra problem med din iPhone, kan du besöka vår felsökningssida för iPhone X för vi har redan behandlat några av de mest rapporterade problemen med enheten. Bläddra igenom sidan för att hitta liknande problem med ditt. Om du fortfarande behöver vår hjälp efter det, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor för att kontakta oss.

Hur man fixar iPhone X med Spotify-appen som fortsätter att krascha

Nedan visas en sammanfattning av föreslagna lösningar och generiska lösningar på ett problem i Spotify-appen som fortsätter att krascha eller inte fungerar stadigt på iPhone X. Känn dig gärna till dessa genomgångar när du behöver några fler insatser i felsökning av relevant problem Spotify på din nya iPhone X-handenhet.

Första lösningen: Rensa appen och starta sedan om.

Den allra första möjliga lösningen som du kan prova när din app blir falsk är att avsluta appen och sedan starta om. Beroende på situationen kan du behöva tvinga appen att stänga när den sitter fast. Att stänga appen kan rensa eventuella mindre brister inklusive skadad cache och data från appen, vilket gör att appen får en ren ny start. Så här görs:

 1. Dra upp från botten till mitten av startskärmen och håll sedan in tills App Switcher visas. Appomkopplaren innehåller förhandsgranskningar av dina nyligen använda applikationer.
 2. Dra åt vänster eller höger för att hitta Spotify från appens förhandsgranskning.
 3. Tryck och håll fast Spotify-appikonen fast och tryck sedan på minustecknet (-) i en röd cirkel.
 4. Alternativt kan du svepa upp för att stänga appen så snart minustecknet visas.

Ge din app cirka 30 sekunder eller en minut att vila och försök sedan öppna Spotify igen för att se om den har stabiliserats.

Andra lösningen: Starta om din iPhone (mjuk återställning).

Om det inte hjälper att stänga av appen, kan utlösaren komma från telefonsystemet. Det kan vara ett litet systemfel eller skadad cache-fil som röra med Spotifys rutin. Om detta är den skyldige, kommer det troligtvis att hanteras med en mjuk återställning eller omstart av enheten. Följ bara dessa steg:

 1. Tryck och håll in sido- / strömknappen och endera volymknappen tills Slide to Power Off visas.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av din iPhone helt.
 3. Efter cirka 30 sekunder trycker du på Side / Power-knappen igen tills Apple-logotypen visas.

När din enhet har startat om öppnar du Spotify för att se om den redan är fixad.

Tredje lösningen: Installera appuppdatering.

Uppdateringar innehåller också fix patch för säkerhetsförbättring. Precis som iOS-uppdateringar kommer installation av ny appuppdatering potentiellt att lösa problem som visas på vissa appar som vad som har inträffat med din Spotify-app. Med det sagt, starta App Store och kontrollera om det finns några tillgängliga uppdateringar för dina appar, särskilt Spotify-uppdateringen. Du kanske måste implementera appuppdateringar manuellt om du inte har konfigurerat din enhet för automatisk uppdatering. Här är hur:

 1. Klicka på App Store- ikonen från hemskärmen.
 2. Klicka på uppdateringsikonen längst ner till höger på App Store-skärmen.
 3. Klicka på Uppdatera-knappen bredvid Spotify . Om du ser andra appar med väntande uppdateringar kan du också uppdatera dem.
 4. För att installera flera appuppdateringar på en gång klickar du bara på knappen Uppdatera alla längst upp till höger på skärmen.

När alla appuppdateringar är helt installerade, starta om din iPhone för att implementera de senaste ändringarna i dina appar och likaledes uppdatera appar och telefonens interna minne.

Fjärde lösningen: Återställ alla inställningar på din iPhone X.

Bortsett från applikationsfel och buggar kan ogiltiga inställningar på din enhet också orsaka konflikt för Spotify. Om Spotify-appen började fungera felaktigt efter att ha gjort ändringar i dina iPhone-inställningar, är det troligtvis orsaken. Återställning av enskilda inställningsändringar som du gjort tillbaka till föregående konfiguration behövs därför. Men det skulle ta mer tid och ansträngning eftersom du måste gå över till alla menyalternativ. En snabbare alternativ lösning på detta är att återställa alla inställningar på din iPhone X. Så här:

 1. Navigera till Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa alla inställningar. Detta raderar dina aktuella inställningar inklusive Wi-Fi-nätverk och lösenord.
 5. Ange ditt enhets lösenord om du uppmanas.
 6. Tryck på alternativet för att bekräfta återställning av nätverksinställningar.

Till skillnad från fabriksåterställning kommer det inte att påverka dina data och din personliga information som sparats i din interna minne.

Femte lösningen: Avinstallera Spotify och installera sedan om det.

Avinstallering av appen behövs sannolikt om ingenting annat fungerar och Spotify fortsätter att krascha på din iPhone X. Appen kan stöta på mer komplexa fel på grund av skadlig programvara eller intern datakorruption. När du har tagit bort den felaktiga Spotify-appen kan du ladda ner den senaste versionen av Spotify för din iPhone X från App Store. Här är vad du bör göra då:

 1. Tryck och håll på en appikon från hemskärmen.
 2. När ikonerna börjar jiggla, klicka på X i hörnet av Spotify-appikonen.
 3. Tryck till slut på Radera för att bekräfta borttagningen av det valda programmet.

Starta om din iPhone X efteråt och gå tillbaka till App Store för att ladda ner och installera den senaste versionen av Spotify-appen för din iPhone X med följande steg:

 1. Klicka för att öppna App Store.
 2. Klicka på Sök längst ner på skärmen.
 3. Skriv Spotify i sökfältet.
 4. Välj Spotify från sökresultaten.
 5. Klicka på Get eller Cloud-ikonen för att ladda ner och installera appen på din enhet.
 6. Om du uppmanas att ange ditt Apple ID-lösenord för att fortsätta.

Vänta tills appen har installerats och ge din iPhone en ny omstart för att korrekt implementera de senaste appändringarna. Starta Spotify efteråt och se sedan om det redan fungerar som det ska. Om inte, bör du överväga att be ytterligare hjälp från apputvecklarna redan.

Sök mer hjälp

Kontakta Spotify-supporten eller besök Spotify-communityn för ytterligare hjälp och fler input för att lösa problemet angående Spotify-appen som inte fungerar eller fortsätter att krascha på din iPhone X. Det kan finnas andra mer avancerade felsökningsförfaranden som bör utföras eller avancerade inställningar i appen som måste konfigureras om för att appen ska fungera bättre och stabil.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner i den nya Apple iPhone X-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 8. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via detta formulär . Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • Vad gör du när din Apple iPhone X inte kommer att slås på? [Felsökningsguide]
 • Vad gör du när din Apple iPhone X inte laddar eller laddar mycket långsamt? [Felsökningsguide]
 • iPhone X kommer inte att slås på igen efter oavsiktlig nedgång, fastnar i Apple-logotypskärmen, andra problem
 • Varför värms min iPhone X så snabbt och överhettas? [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en iPhone X som överhettas efter installation av en ny firmwareuppdatering (enkla steg)