Vad du ska göra med din Samsung Galaxy S9 som inte laddas och visar "fuktdetekterat" -fel (enkla steg)

När din Samsung Galaxy S9 säger att den har upptäckt fukt i laddningsporten, bör du tro det eftersom det antagligen är sant. Funktionen för att upptäcka fukt i porten har IP68-klassificering. De första enheterna med IP67-klassificeringen hade inte en fuktdetekteringsfunktion som var lika bra som S8 och den nya S9. Det är anledningen till att du måste göra något omedelbart efter att du har gjort ett sådant fel.

Felet "upptäckt fukt" visar även om det bara finns en liten droppe vätska i porten och laddningsprocessen stoppas för att förhindra ytterligare skador. I det här inlägget kommer jag att dela med dig saker du kan göra för att bli av med felet och till och med kringgå det om du dåligt behöver ladda din telefon. Men kom ihåg att om du försummar den kan din enhet drabbas av vätskeskada vilket också kan leda till några mycket komplicerade problem.

Innan du går vidare, om du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på ditt problem, kan du försöka besöka vår felsökningssida för Galaxy S9 eftersom vi redan har åtgärdat de flesta vanliga rapporterade problem med telefonen. Vi har redan tillhandahållit lösningar på några av de problem som rapporterats av våra läsare, så försök att hitta problem som liknar dig och använda lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka.

Vad du ska göra om Galaxy S9 visar ett "fuktdetekterat" -fel

Först och främst är meddelandet "fuktdetekterat" faktiskt inte ett problem utan bara ett meddelande. Det erbjuder en lösning än orsaka problem om den inte dyker upp även om telefonen är helt torr som vad som hände med några av S8-enheterna förra året. Med en sådan möjlighet måste vi avgöra om det verkligen finns ett giltigt skäl till att felet visas i första hand. Med det här är det här jag föreslår att du gör åt det ...

Starta om telefonen först

Felet hanteras av en tjänst som också har en tendens att krascha då och då. När det händer kan felet dyka upp även om telefonens laddningsport är helt torr. För att hantera den behöver du bara starta om din telefon normalt eftersom det ofta fixar mindre fel i systemet eller hårdvaran.

Så, tryck på strömknappen och starta om telefonen. Efter det och felet fortfarande dyker upp, prova att göra tvungen omstart genom att hålla volymen nedtryckt och strömknapparna på sametid i 10 sekunder eller tills telefonen startar om. Detta simulerar batteriets frånkoppling som uppdaterar telefonens minne, stänger alla appar som körs i bakgrunden och laddar om alla funktioner och tjänster.

Om felet fortfarande visas när du ansluter telefonen till laddaren kan du försöka göra nästa steg.

RELEVANTA POSTER:

 • Hur fixar du din nya Samsung Galaxy S9 som inte kommer att slås på (enkla steg)
 • Galaxy S9 laddar inte snabbt, Adaptive Snabbladdning slutade fungera [felsökningsguide]
 • Vad gör du med din Samsung Galaxy S9 som inte kommer att ladda längre?
 • Hur du sparar batteri på din Samsung Galaxy S9 (Tips om batterisparning)
 • Vad gör du om din Samsung Galaxy S9 inte känner igen din dator? [Felsökningsguide]

Rengör laddningsporten

Som ägare bör du veta om det finns ett skäl för din telefon att fälla upp "fuktapptäckt" -felet. Om du till exempel tog en telefon under vattnet eller om telefonen stänkte med vatten och sedan började det här problemet, är det mer troligt att det finns fukt i hamnen. För att hantera det måste du helt enkelt rengöra området.

Du kan använda en bomullspinne eller ett litet mjukpapper som du måste sätta i porten så att fukten absorberas. Se bara till att du inte skadar stiften. Du kanske också låter telefonen sitta på bordet upprätt och lämna den ett par timmar för att hamnen ska torka ut. Om du vill göra det, stäng sedan av telefonen.

Bortsett från att rengöra porten, bör du också kontrollera kabeln som du använder för att ansluta telefonen till laddaren. Om det är vått eller har fukt kommer samma sak att hända. Du skakar bara kabeln några gånger för att bli av med fukten eller så kan du ge den en sprängning av tryckluft.

Men om du är ganska säker på att telefonen inte kom i kontakt med vatten och om felet började dyka upp efter en uppdatering är det möjligt att problemet är med cacheminnet och / eller systemfilerna. I det här fallet måste du göra nästa procedur.

Säkerhetskopiera dina data och återställ din telefon

Det är rätt! En återställning kan åtgärda det här problemet förutsatt att det orsakas av ett firmwareproblem. Så gör en säkerhetskopia av dina viktiga filer och data, inaktivera fabriksinställningsskyddet och följ sedan dessa steg för att återställa din Galaxy S9. Om du undrar hur du inaktiverar fabriksinställningsskyddet måste du helt enkelt ta bort ditt Google-konto från din telefon. Du gör detta så att du inte blir låst efter återställningen.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp- knappen och Bixby- tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned- knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned- knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Hur du laddar din Galaxy S9 även med ett "fuktdetekterat" -fel

Du kan faktiskt kringgå felet och göra din telefonladdning normalt. Du kan behöva ladda telefonen innan du återställer för att se till att processen inte avbryts eller om du behöver säkerhetskopiera dina filer och att det inte finns tillräckligt med batteri för att göra det. Här är saker du kan göra för att ladda din enhet ...

 • Stäng av telefonen och anslut den sedan till laddaren. Kom ihåg att för felet dyker upp bör telefonen vara påslagen.
 • Använd en trådlös laddare. Meddelandet visar om telefonen upptäcker fukt i laddningsporten. När du laddar trådlöst används inte laddningsporten så felet dyker inte upp.
 • Ladda telefonen i säkert läge. Om du väntar på ett meddelande från någon och du dåligt behöver ladda telefonen medan den är påslagen kan du göra det i säkert läge.

Så här kör du din enhet i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med modellnamn som visas på skärmen.
 3. När SAMSUNG visas på skärmen, släpp strömbrytaren .
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. När Safe-läget visas i skärmens nedre vänstra hörn, släpp knappen Volym ned .

Jag hoppas att den här artikeln kan hjälpa dig på ett eller annat sätt. Om du har andra problem som du vill dela med oss, känn dig fri att kontakta oss när som helst eller lämna en kommentar nedan.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • Hur man fixar Facebook som fortsätter kraschar på Samsung Galaxy S9 (enkel fix)
 • Hur man fixar Samsung Galaxy S9 som fortsätter att starta om slumpmässigt (enkla steg)
 • Hur man fixar Samsung Galaxy S9 som håller fast och fryser (enkla steg)
 • Hur man fixar Samsung Galaxy S9 med skärmflimrande problem (enkla steg)
 • Hur man fixar Samsung Galaxy S9 med Black Screen of Death-problemet (enkla steg)
 • Så här startar du om din Samsung Galaxy S9 i felsäkert läge och avinstallerar problematiska appar (enkla steg)
 • Hur man fixar Facebook som fortsätter kraschar på Samsung Galaxy S9 (enkel fix)
 • Hur man fixar Facebook Messenger som fortsätter kraschar på Samsung Galaxy S9 (enkla steg)