Topp 15 Android-kompatibla Wearables bättre än Apple Watch

Man kan säkert anta att beslutet att stödja iPhones på Android Wear-plattformen inte var lätt för Google. Alltid en stödjande av mångfald och val, sökgiganten skulle älska det om dess kunder bara skulle välja mellan hårdvaruprodukter byggda av sanktade varumärken.

Men iPhones får mobilvärlden att gå runt. För att hindra Apple Watch från att snabbt stiga till liknande popularitetsnivåer gjorde Android-arkitekterna en stor kompromiss, indirekt och gav sin välsignelse till ärke-rivalens viktigaste kontoko.

Cupertino accepterade troligen ”förtroendets röst” utan att tänka två gånger, även om Android Wears tvärplattformsupport snart skulle kunna visa sig vara ett dubbelkantigt svärd för Tim Cook & co. Kommer "iWatch" -försäljningen att dröja medan LG, Motorola, Asus, Huawei och Sony, plus Samsung, Pebble, Microsoft och Fitbit, får se deras marknadsandel växa?

Det är möjligt, åtminstone om vi har något att säga i detta, och du tappar dina flockinstinkter, går efter den bärbara enheten som objektivt ser bättre ut, inte den som folkmassan rekommenderar. Är du inte säker på vilken du ska hämta själv? Här är femton av de bästa Android-kompatibla smartklockorna och aktivitetsspårarna överlägsen Apple Watch:

Galaxy Watch

Samsung Galaxy Watch är först upp på vår lista och är förmodligen den mest eleganta smarturet där ute idag. Om du är en professionell kommer den här att ersätta din traditionella klocka utan problem. Som standard är den utrustad med en elegant rem, men det finns en handfull andra alternativ som du kan plocka upp för att möta olika stilpreferenser.

Galaxy Watch körs inte på Android Wear utan Samsungs eget Tizen OS. Men det fungerar fortfarande helt fint med Android-plattformen. När du är klar i den professionella världen för dagen kan du ta Galaxy Watch ut som en "sport" -klocka eller fitness-tracker, med förmågan att spåra dina steg, hjärtfrekvens, distanshastighet, förbrända kalorier och mer.

TicWatch Pro

TicWatch Pro är speciellt utformad för att fungera med Android och är ett fullt utrustat smartur som du kan använda på Android och iOS - TicWatch Pro har du täckt för nästan alla ändamål, till exempel för den professionella världen, spårning av hälsa, kommunikation eller för skojs skull .

Det andra området där TicWatch Pro försöker skilja sig från tävlingen är den utökade batteritiden. Många smartwatches kommer bara att pågå en dag på en kostnad; TicWatch Pro har dock ett par alternativ för att slå genomsnittet.

Under lätt användning i Essential Mode kan TicWatch Pro pågå i 30 dagar på en enda laddning. Eller, TicWatchs smarta läge är designat för tyngre användning och varar två dagar på en enda laddning, vilket fortfarande är mer än de flesta klockor idag.

Köp det nu: Amazon

Fossil Gen 5 Carlyle

Fossil's Carlyle drivs av wearOS, som tillverkas av Google. Det fungerar på både iPhone och Android, så du kan använda den med nästan vilken smartphone du har. Den har hjärtfrekvens- och aktivitetsspårning, så du replikerar ganska mycket vad Apple Watch har, men på Android.

En av de coola sakerna med Fossil Gen 5 Carlyle är den stora mängden batteritid i den. Det är mycket mer än en Apple Watch - så att du kan förlänga batteriets livslängd i flera dagar med smarta batterilägen. Och när du är låg på livet kan Carlyle ladda upp till 80 procent på under en timme.

Köp det nu: Amazon

Fossil Townsman

Letar du efter något med lite mer klassisk stil? Fossilstadsmannen kommer precis upp i din gränd. Den här har inga smartwatchfunktioner, eftersom det är mer en klockare från Fossil. Det är värt att ha den här i ditt arsenal för de nätter där du behöver klä upp dig lite mer, till exempel vid ett svartbandsevenemang eller till och med ett bröllop.

Townsman är en klocka i rostfritt stål och har en kronografytta. Det har utbytbara band, så att du till och med kan klä dig ner det som du vill.

Köp det nu: Amazon

FitBit Versa

FitBit har skapat ett rykte som den bästa bärbara tekniken för att hålla reda på din hälsa och hälsa. Många smartwatches idag har skjutit FitBit åt sidan och har utrustats med massor av fitnessfunktioner direkt ur lådan. Men FitBit försöker också komma in på den vanliga smartwatchmarknaden med Versa, vilket ger dig en mängd dagliga smartwatchfunktioner utöver fitnessfunktionerna.

Förutom Versas hälsofunktioner ger den också användarna text-, samtals- och kalendervarningar och app-meddelanden för att hjälpa den att hålla sitt utrymme på marknaden. För dem som tar sin totala hälsa på allvar i år kommer FitBit Versa att ge dig de hälsoinsikter du behöver. De har till och med lanserat en feminin hälsouppdatering som också skiljer sig från det sättet.

Köp det nu: Amazon

LG Watch Urbane

Fram till 2015 Moto 360 och Huawei Watch blir allmänt tillgängliga statliga, förblir denna skönhet den stiligaste i sitt slag. Den är perfekt rund, till skillnad från den boxiga, rektangulära Apple Watch, andas styrka genom varje pore, men ändå också elegans och slankhet, med tillstånd av en 10, 9 mm-profil och 66, 5 gram vikt.

Vatten- och dammbeständig kan Watch Urbane snart leka en uppföljare med hög upplösning, men på 320 x 320 pixlar är den redan ganska vass. Och det tar en stund mellan laddningarna, tack vare ett 410 mAh-batteri.

Motorola Moto 360 (original)

Förknippad med sin nyligen avslöjade uppföljning av stil, autonomi och särskilt anpassning, är 2014 Moto 360 billig nog att hålla sig i rampljuset några månader till. Det levereras till och med i snygga cognacläder, lättmetall och guldmetallversioner av champagne.

Tänk på att detta är en av de första Android Wear-bitarna som kommer att erbjuda iPhone-synkroniseringsfunktioner, även om det fortfarande borde fungera bättre för att få aviseringar från en Moto X Style eller Samsung Galaxy S6 Edge +.

Motorola Moto 360 (andra genen)

Kommer som efterträdare till den ursprungliga Moto 360, har vi den andra genversionen från Lenovos dotterbolag, de polerade männa och kvinnors 360.

Med ett förfinat yttre, förbättrat batteri, en hel del storlek, fodral, ram, band och ansiktsval, skulle vi inte bli förvånade över att se Android Wear ensamt drivs till mainstream av den "nya" Moto 360.

Huawei Watch

Okej, så det är inte exakt prisvärd. Det matchar faktiskt "iWatch" när det gäller detaljhandelskostnader, men med en stor, fet modefördel. Den här är en absolut knockout med sin cirkulära kropp, robusta rostfritt stålkonstruktion och utmärkt svart suturläderrem.

Asus ZenWatch

Vi vet att du är benägen att vänta på andra generalen, men originalen känns nästan omöjlig att avslå. Trendigt på sitt sätt, med en böjd 2.5D-skärm, ganska chunky remsor och en rektangulär konstruktion, kan ZenWatch göra många saker som är förlitliga på telefonens hjärnor.

Den räknar steg, beräknar förbrända kalorier, mäter din hjärtfrekvens, spårar dina framsteg inom olika idrottsaktiviteter, för att inte tala om att det är vattenskyddat, utrustat med en mikrofon, stereohögtalare och 4 GB internt lagringsutrymme.

Pebble Time

Den senaste plasttillverkade Pebble känns som en av våra egna, även om den tekniskt har ett proprietärt operativsystem, som stödjer både Android och iOS innan kompatibilitet med flera plattformar blev normen snarare än undantaget.

Det förenklade användargränssnittet gör det möjligt för Time att hålla lamporna tända i upp till sju dagar, med en ganska rudimentär 64-färgs e-papperskärm på slep. Rudimentär men alltid på, och trots den smala designen får du Gorilla Glass- skydd, en böjd, ergonomisk profil, vattenhållfasthet upp till 30 meter, plus alla väsentliga varningar och meddelanden som tas till handleden.

Det är inte för fashionistas, men människor som är på farten, som vill göra sina anslutna liv mer hanterbara, kommer att älska det.

Samsung Gear S2

Den här stöder en hel mängd Android-handdatorer, inte bara Samsung-enheter. Den har en roterande ram som liknar Apple Watchs “krona”, en livlig, cirkulär skärm med minimala gränser och löften att köra i minst två dagar på en enda batteriladdning . Det är nästan värt det, va?

Samsung Gear S

Låt oss vara ärliga, den konstigt utformade Gear S är ful, mindre funktionell, kraftfull och mer volym än dess efterträdare, bara arbetar i kombination med en handfull Galaxy-prylar. På plussidan kan den köra solo, det är relativt billigt med bäraravtal och Super AMOLED-panelen torkar fortfarande golvet med ”Retina” på Apple Watch, med 2 tum och 480 x 360 pixlar .

Microsoft Band

Vi vet exakt vad du tänker. Detta är ett primitivt fitnessband som trummar ett progressivt, extravagant smartur ?! Det är galet! Det är det, och det är det inte, eftersom det primära användningsfallet för intelligenta timepieces och aktivitetsspårare förblir olika fitness- och hälsotillämpningar.

Så, om det är det du letar efter, köpa en kontrast som är uttryckligen utformad för att spåra dina vitaler. Dessutom har den en skärm, den kan göra meddelanden och e-postmeddelanden och aviseringar och fungerar smidigt med Androids, iPhones och Windows-telefoner i upp till två dagar kontinuerligt. Det är ganska bäst av båda världar.

Fitbit Charge HR

Om du är villig att ge upp ännu mer av dina snygga datorfunktioner i handleden och få en längre, mer enkel, superförlitlig trådlös aktivitetsspårningsenhet, kan du inte gå fel med en Fitbit. De är marknadsledarna på marknaden av en anledning, till skillnad från Apple, och Charge HR reglerar förtjänst högt i Amazonas efterfrågan på fitness-teknik.

4.1 av 5 stjärnor baserat på 8 800 kundrecensioner. Ord är verkligen värdelösa.

Dom

Som ni kan se finns det många utmärkta val när det gäller Android smartwatches. Många av dessa är bättre än Apple Watch i funktion eller stil - även om något av det beror på dina preferenser.

Har du en favorit Android-kompatibel bärbar som är bättre än Apple Watch? Låt oss veta i kommentarerna nedan, och du kan se att det hamnar på vår lista!