Topp 14 bästa skrivprogrammen för Windows och Mac OS

Den här handledningen utforskar de bästa skrivprogrammen med funktioner, kostnader och jämförelser för att hjälpa dig att välja en kreativ skrivapp enligt dina önskemål:

Det är slut med de dagar då skrivandet bara var ett yrke för journalister eller romanförfattare. I dag har Internet öppnat dörrarna för både nybörjare och experter som vill försörja sig på att publicera alla typer av innehåll på nätet. Vi talar här om bloggar, åsiktsartiklar, affärsartiklar och mycket annat som har hittat en ny väg i en värld som styrs av innehållet.

Därför har skaparna av innehållet också fått ett nytt liv, en möjlighet att tjäna både namn och pengar med hjälp av sitt publicerade innehåll. Självklart säljer innehåll, och idag behöver du inte ha en universitetsexamen i konst eller skrivande för att bli en välkänd bloggare, romanförfattare eller till och med en oberoende journalist.

Vad du däremot behöver är förmågan att skriva övertygande innehåll som har förmågan att engagera din publik. Detta är lättare sagt än gjort. Eftersom Internet är en öppen spelplan är det fullt av både etablerade och blivande skribenter på nätet. Att få ditt arbete uppmärksammat bland ett hav av liknande innehåll är en stor utmaning.

Denna utmaning kan bara övervinnas genom att vara den bästa i din flock snarare än att vara en hygglig skribent. Om du är en tillräckligt hygglig skribent kan ett program eller verktyg för kreativt skrivande göra resten för att göra dig till en fantastisk skribent.

Vad är en skrivapp eller ett skrivverktyg?

En skrivapp är ett verktyg, en applikation eller en teknik som drivs av en kraftfull AI som hjälper dig att förbättra och höja kvaliteten på ditt skrivande. Genom sin robusta samling funktioner kan ett kreativt skrivverktyg förbättra en skribents innehåll genom att utföra stavningskontroller, rätta till grammatiska fel och föreslå stilistiska ändringar för att göra innehållet mer engagerande.

I den här artikeln kommer vi att titta på några av de mest populära och bästa skrivprogrammen som branschen har att erbjuda författare idag. Vi kommer att gå på djupet för att lära oss mer om varje enskild verktygsfunktion, deras bästa försäljningsargument, deras eventuella problem och vad de kommer att kosta dig. I slutändan är vårt mål att göra din beslutsprocess lite enklare.

Efter att ha läst vår artikel kan du utan problem välja ett skrivverktyg som du föredrar.

Pro-tips: Det viktigaste att tänka på när du väljer ett verktyg för kreativt skrivande är dess förmåga att förbättra ditt skrivande. Förstå vilken typ av skrivbehov du behöver tillgodose. Behöver du en skrivapp som hjälper dig att skriva långvarigt innehåll eller ett enkelt verktyg för att kontrollera grammatik? Sätt upp en budget innan du börjar handla.

Gör en jämförande analys genom att jämföra varje apps pris, funktioner och kompatibilitet med varandra. Sist men inte minst bör du ta del av ärliga recensioner på nätet om det verktyg som du överväger att prova.

Vanliga frågor om de bästa skrivprogrammen

F #1) Varför behöver du en skrivapp?

Svar: Om du är en tekniskt kunnig människa som använder en bärbar dator och mobila enheter är det säkert att du använder en skrivapp. Det kan vara i form av MS Word, Docs eller helt enkelt ett android-tangentbord. Varför du behöver en skrivapp beror på ditt behov.

Du kanske behöver en skrivapp för att förbättra din grammatik, du kanske behöver den för att utföra stavningskontroller eller för att få din skrivna prosa att framstå som mer stilistiskt tilltalande för dina läsare.

F #2) Kan skrivprogram resultera i perfekt skrivande?

Svar: De flesta appar för att skriva arbetar med AI för grammatik- och stavningskontroller, i samarbete med författarens allmänna skrivförmåga och behärskning av ett visst språk. Om du är en amatörskribent som inte behärskar grundläggande grammatik och meningsstruktur kommer en app inte att ge dig de resultat du söker.

Dessa appar är särskilt utformade för professionella skribenter för att förbättra kvaliteten på deras innehåll.

F #3) Vilka är några av de bästa gratis skrivprogrammen på marknaden?

Svar: Många skrivprogram som Google Docs och MS Word är redan gratis och används flitigt runt om i världen. Andra verktyg som Grammarly erbjuder sina användare en gratis version av verktyget för att utföra grundläggande grammatikkontroller.

Här är några av de populäraste gratis skrivprogrammen som du kan prova online:

 • FocusWriter
 • WriteMonkey
 • LibreOfficeWriter
 • Scribus
 • Freemind

Lista över appar för kreativt skrivande

 1. ProWritingAid
 2. xTiles
 3. Grammarly
 4. Reedsy
 5. Squibler
 6. Scrivener
 7. Ulysses
 8. Evernote Web
 9. Microsoft Word
 10. iA Writer
 11. Google Dokument
 12. Slutligt utkast
 13. Nu roman
 14. Ett mjukt sorl
 15. Frihet
 16. Setapp
Begränsad ProWritingAid-rabatt för STH-läsare: Få 20 % rabatt på ProWritingAid Premium Plan genom att använda den här länken: ProWritingAid 20% rabattkod

Jämförelse av skrivprogram för Windows & Mac

Namn Bäst för Kör på Gratis provperiod Betyg Pris
ProWritingAid Författare av långa formulär som försöker finslipa sin skrivstil. Webb, Mac, Windows 14 dagar 5/5 20 dollar/månad,

79 dollar/år,

299 dollar Livstid.

xTiles Samla olika typer av digitalt innehåll, brainstorma och organisera idéer. Webb, Windows, Mac, Chrome Browser Extension iOS, Android Ingen 4.5/5 Gratis grundversion,

10 dollar/månad,

96 dollar/år,

300 dollar Livstid.

Grammarly Utföra grammatik- och stavningskontroller, bloggare och författare av innehåll i skjortform. Webb, Windows, Mac, webbläsartillägg för Chrome. Ingen 5/5 Gratis grundversion, debiteras för 11,66 dollar per månad (139,95 dollar för att vara exakt när det debiteras årligen).
Reedsy Författare som söker ett verktyg för att redigera sina böcker innan de publiceras. Mac, iOS, Windows Ingen 4.5/5 Gratis
Squibler Författare och skribenter som vill skriva böcker med övertygande prosa, skissera och publicera böcker. Mac, iOS, Windows. 30 dagars gratis provperiod 4/5 Faktureras för 9,99 $/månad
Scrivener Författare av långa texter och romanförfattare. Mac, iOS, Windows 30 dagar 4/5 Licensavgift på 45 dollar

Bästa skrivprogrammen i detalj.

#1) ProWritingAid

Bäst för författare som försöker finslipa sin skrivstil.

ProWritingAid kommer mycket nära Grammarly när det gäller verktyg för grammatik/redigering. Till skillnad från Grammarly genererar ProWritingAid hela 25 rapporter som du kan analysera ditt innehåll utifrån. De förslag som ProWritingAid lyfter fram är mer inriktade på att förbättra det övergripande flödet i din skrivna prosa än att lyfta fram enskilda fel och misstag.

Det är just därför vi rekommenderar det här verktyget till författare som vill förbättra stilen på sitt innehåll och göra det mer övertygande för läsarna.

Den analyserar ditt innehåll utifrån tydlighet, redundans, läsbarhet och mycket mer. Funktionerna kan dock vara lite överväldigande för nybörjare, och användargränssnittet är också ganska obehagligt och förvirrande att använda.

Funktioner:

 • Grammatikkontroll
 • Stavningskontroll
 • Kontroll av plagiat
 • Ordbok/Thesaurus
 • Textredigerare
 • Stil kontroll

Domslut: Vi rekommenderar ProWritingAid som ett verktyg för grammatikgranskning för författare av långa innehållsartiklar. Det är jämförelsevis mycket billigare än Grammarly och har fler funktioner än sin motsvarighet. Avsaknaden av en mobilapp är dock ett stort problem.

Pris : 14-dagars gratis provperiod, den betalda versionen kategoriseras enligt följande: $20 per månad, $79 per år, $299 livstid.

20 % rabatt för alla STH-läsare: Vill du köpa ett ProWritingAid-verktyg? Här är länken för rabatter med 20 % rabatt på alla planer.

#2) xTiles

xTiles är ett flexibelt skrivprogram för att organisera hela din skrivprocess och samla allt innehåll du behöver på ett ställe.

Mallbiblioteket innehåller olika gratis färdiga lösningar för olika tillfällen. Gränssnittet är enkelt, vilket gör appen effektiv och lätt att arbeta med, vilket gör att skrivprocessen blir så enkel som möjligt. Du kan skriva ner sina idéer och helt koncentrera dig bara på dem och deras utveckling och genomförande utan långa introduktioner.

Det gör det också möjligt att organisera information (oavsett om vi talar om skrivande eller innehåll) på det sätt man föredrar. Och som grädde på moset finns xTiles Web Clipper som hjälper dig att spara allt som kan vara användbart för att skriva när du surfar på webben.

Den kan fungera som en uppgiftshanterare, en instrumentpanel, en visuell tavla, ett skrivutrymme, en att-göra-lista, en planerare, en presentation etc. Dessutom kan alla dessa dokument delas med andra användare och även med dem som inte använder xTiles.

Funktioner:

 • Möjligheten att lägga till länkar, text och bilder i ett dokument.
 • En imponerande mängd tillgängliga mallar för skrivande och andra ändamål.
 • Möjligheten att dela dina dokument med andra
 • Möjlighet att skapa underdokument
 • Web Clipper för att spara data för senare användning eller för övervägande.
 • Lämplig för en mängd olika ändamål och uppgifter
 • Förmågan att organisera ditt skrivinnehåll på ett visuellt tilltalande sätt.

Domslut: xTiles är en fantastisk app för alla som arbetar med skrivande. Om du letar efter något som underlättar din skrivrutin, hjälper dig att organisera alla dina idéer och tankar och där du kan arbeta samtidigt, bör du prova xTiles.

Pris: Gratis grundplan, 10 dollar per månad, 96 dollar per år, 300 dollar under hela livstiden.

20 % rabatt för ALLA STH-läsare: Vill du köpa en xTiles? Använd koden jGJBULv8

#3) Grammarly

Bäst för utföra grammatik- och stavningskontroller för bloggare och författare av kortformat innehåll.

Grammarly har över 10 miljoner aktiva användare och är kanske en av de mest använda skrivprogrammen i dag. Det är inte svårt att förstå varför det är så. Ingen annan app har den noggrannhet med vilken Grammarly utför grammatik- och stavningskontroller som Grammarly.

Grammarly ger också detaljerade resonemang bakom de korrigeringar som föreslås.

Det ger också skribenterna en chans att sätta tonen i sitt skrivande med hänsyn till sin publik och innehållets karaktär. Dessutom är det ett utmärkt verktyg för att analysera ditt skrivande utifrån klarhet, läsbarhet och överanvända meningar. Grammarly är bättre för kortformat innehåll än för långformat innehåll.

Det enda problemet vi har med appen är att den inte fungerar i Google Docs, men vi hoppas att det inte kommer att vara ett problem under de kommande åren.

Funktioner:

 • Kontroll av grammatik
 • Kontroll av stavning
 • Kontroll av plagiat
 • Anpassa inställningen för att ange tonen och avsikten med skrivandet
 • Popup-rutan för att förklara de föreslagna ändringarna
 • Analysera skrivandet med avseende på tydlighet, läsbarhet och överflödiga fraser eller ord.

Domslut: Grammarly är den mest populära skrivappen på den här listan som är kompatibel med nästan alla system. Dess förmåga att kontrollera grammatik är förmodligen den mest tilltalande egenskapen. Vi rekommenderar den varmt som ett kraftfullt verktyg för grammatikgranskning och redigering av kortfattat innehåll för skribenter som skriver kortfattat innehåll.

Pris: Gratis grundversion, debiteras för 11,66 dollar i månaden (139,95 dollar om man räknar årligen).

#4) Reedsy

Bäst för Författare som söker ett verktyg för att redigera sina böcker innan de publiceras.

Reedsy är kanske mest känt som ett förlag som gör det ganska enkelt för nybörjarförfattare att publicera sina böcker själva. I denna process ger Reedsy också författarna ett kraftfullt redigeringsverktyg som gör det möjligt för författarna att spara tid på att redigera sina böcker och pengar på att anlita en professionell redaktör.

Reedsy har ett elegant gränssnitt och robusta funktioner som gör att du kan anpassa utseendet på din bok och erbjuder ett verktyg som på många sätt är av högre kvalitet än sina betalda motsvarigheter. Det har en avancerad sättningsfunktion som sparar mycket dyrbar tid vid formateringen av böcker.

Bokfilerna som du skapar med det här verktyget är rena och professionella, och du kan omedelbart ladda upp dem till alla e-boksplattformar online.

Funktioner:

 • Dra och släpp kapitel
 • Formatering och typsättning
 • Elegant användargränssnitt
 • Spåra ändringar för att kontrollera tidigare versioner av din bok
 • Exportera rena, professionella filer till alla återförsäljare av e-böcker

Domslut: Reedsys bokredigerare är en välsignelse för kreativa författare och är utan tvekan det bästa kreativa skrivverktyget för författare när det gäller gratis skrivverktyg på webben. Om du är författare och har en bok som behöver redigeras kan Reedsy vara den lösning du behöver.

Pris: Gratis skrivapp

Webbplats: Reedsy

#5) Squibler

Bäst för författare och skribenter som vill skriva böcker med övertygande prosa, skissera och publicera böcker.

Squibler är ett intuitivt skrivverktyg för att tillfredsställa de kreativa genierna i berättarvärlden. Det fungerar kanske bäst som ett produktivt hack som hjälper författare av romaner och andra böcker att skriva och producera innehåll snabbare. Funktionen "Note Cards" gör det möjligt för författare att dela upp skärmen, organisera sitt arbete och kontrollera framstegen genom att skapa anteckningskort.

Författare kan också lagra och filtrera sitt skriftliga material med hjälp av taggar. Det finns en praktisk drag-och-släpp-funktion för att placera element på sina respektive platser och skapa en tydlig berättande struktur för din prosa. De böcker du skapar på Squibler kan enkelt delas med redaktörer när du är klar med dem.

Funktioner:

 • Drag och släpp-redigerare
 • Hantering av innehåll
 • Anteckningskort för att följa utvecklingen
 • Taggar för att lagra och filtrera innehåll

Domslut: Squibler är en fantastisk app för kreativt skrivande som fungerar utmärkt för att skapa och producera innehåll snabbare för manusförfattare, författare och andra former av författare av skönlitteratur. Om du har en historia att berätta, kanske du vill använda Squibler för att hjälpa dig att berätta den för världen.

Pris: 30 dagars gratis provperiod, därefter debiteras 9,99 USD/månad

Webbplats: Squibler

#6) Scrivener

Bäst för författare och romanförfattare som skriver långa texter.

Ingen av listorna över skrivprogram är komplett utan att nämna Scrivener, som är ett välkänt verktyg bland romanförfattare. Scrivener ger sina användare ett verktyg som är både omfattande och sofistikerat i sin struktur. Det gör det möjligt för författare att välja en mall som bäst passar det skrivna innehållet. Mallar för essäer, manuskript eller romaner är alla lättillgängliga.på verktyget.

I den vänstra sidofältet visas sektioner som anteckningskort och andra element som kan komma till nytta i ditt skrivande. Du kan också spåra framstegen i ditt innehåll samtidigt som du skapar material som fram- och baksidestext för att anpassa ditt arbete.

Funktioner:

 • Skissera och publicera skriftligt innehåll i lång form
 • Ett brett galleri av mallar för att skriva
 • Anteckningskort
 • Spåra utvecklingen av innehåll och forskning

Domslut: Scrivener är en fantastisk skrivapp som är utformad för att passa romanförfattare och andra författare av långformat innehåll. Det överkomliga priset och de sofistikerade funktionerna gör det till ett måste för kreativa författare.

Pris : 30 dagars gratis provperiod, $45 licensavgift.

Webbplats: Scrivener

#7) Ulysses

Bäst för produktiv formatering av det skriftliga innehållet.

Ulysses är en vanlig skrivapp som har mycket gemensamt med Scrivener. Den är utformad för att göra formateringen av ditt arbete enklare. Den erbjuder flera informativa handledningar vid sidan av sina pragmatiska funktioner.

Det använder Markdown-metoden för att formatera innehållet, vilket hjälper skribenterna att behålla flödet i sin prosa när de skriver. Det erbjuder alla de standardfunktioner som du förväntar dig av verktyg som detta för att organisera ditt skriftliga innehåll på ett effektivt sätt. Det enda som kan störa användarna av detta verktyg är dess ovilja att vara översiktsvänlig för sina skribenter.

Funktioner:

 • Organisera innehåll med nyckelordsetiketter
 • Intuitivt sidofält för att visa ditt arbete
 • Delad vy
 • Spåra framstegen med innehållet

Domslut: Ulysses är en bra app om formatering är det enda du söker i en app. Det är en ganska vanlig skrivapp som ger författare en fokuserad skrivupplevelse till en rimlig kostnad.

Pris : 4,99 dollar/månad, 39,99 dollar/år

Webbplats : Ulysses

#8) Evernote Web

Bäst för organisera och skapa skriftligt innehåll av alla slag.

Evernote är kanske den bästa gratis skrivappen när det gäller att tillgodose alla typer av mångsidiga författare. I gränssnittet finns mängder av kreativa mallar som underlättar skapandet av innehåll som essäer, romaner och enkla anteckningar i klassrummet.

Alla mallar som vi har nämnt ovan är gratis för skribenterna. Förutom mallarna kan skribenterna samarbeta med andra användare i skrivprojekt, chatta med dem och till och med tagga sitt innehåll i specifika kategorier. Funktionen för webbklippning är det mest tilltalande försäljningsargumentet, eftersom användarna kan spara alla utdrag från webben som de kan stöta på.

Funktioner:

 • Ett brett galleri av skrivmallar
 • Samarbeta med andra användare
 • Chatbox för att prata med andra användare
 • Kategorisera innehåll med taggar
 • Webbklippare för att spara utdrag från webben

Domslut: Evernote är en fantastisk app för att spara både tid och pengar och passar alla typer av författare, oavsett om de är bloggare eller romanförfattare. Vi rekommenderar starkt att du provar verktyget för dess eleganta gränssnitt och pragmatiska funktioner.

Pris: Gratis grundplan, 4,99 dollar/månad i premiumplan.

Webbplats: Evernote

#9) Microsoft Word

Rekommenderad läsning => Hur man skapar ett flödesschema i Word med bilder

Vem har inte hört talas om eller prövat denna skrivapp för Windows i sitt liv? Du måste ha bott under en sten för att inte ha hört talas om Microsoft Word. Trots nya skrivappar på marknaden har MS Word behållit sin plats med ständiga uppdateringar och avancerade funktioner som är anpassade till den föränderliga tiden.

MS Word är en integrerad del av Microsoft Office och de flesta användare har inte känt till något annat sätt att skriva i Windows än MS Word.

Det är mycket enkelt att använda och ger användarna en uttömmande lista med funktioner som inkluderar bekväm formatering avseende teckenstorlek, stil och färg, enkel justering av sidor, bekväm förgrening av innehåll med rubriker, sid- och sektionsbrytningar, användning av många klippkonstverk, ordkonst och färger för att få ditt arbete att sticka ut, hitta och ersätta och en massa andra funktioner som gör det till ett obligatoriskt verktyg.Ett verktyg som alla författare bör ha.

Funktioner:

 • Grundläggande kontroll av grammatik och stavning
 • Justeringar av formatering och typsnitt
 • Infoga en bild, tabell, clip arts, stat och grafiska figurer.
 • Hitta och ersätta ordet
 • Dela upp innehållet enligt rubriker, sidfötter, sid- och avsnittsbrytningar.
 • Lyft fram innehållet
 • Rikta innehållet efter önskemål.

Domslut: MS Word har funnits i en evighet och har dragit nytta av teknikförändringarna för att förbli relevant och är fortfarande det bästa valet som en legendarisk skrivapp.

Pris: Den ingår i Microsoft Office-appen, gratis provversion i 30 dagar finns tillgänglig. Faktureras för 99,99 dollar/år för en familjeplan, 69,99 dollar/år för en personlig plan och 149,99 dollar för en studentplan.

Webbplats: MS Word

#10) iA Writer

Bäst för Författare som föredrar enkla skrivverktyg.

iA Writers minimalistiska design och lättanvända gränssnitt har utformats med ett enda framträdande mål i åtanke, ett verktyg som är helt enkelt gjort för att skriva. iA Writer använder också Markdown-formateringsmetoden som Ulysses använder, men iA Writer är ett mycket enklare verktyg att använda än Ulysses.

Dess viktigaste funktion är ett verktygsfält i övre delen som underlättar markeringen av tal som substantiv, adverb, adjektiv etc. Men dess syfte är unikt, dvs. att erbjuda författare ett verktyg som ger en distraktionsfri skrivupplevelse som är oemotståndlig för oordning.

Funktioner:

 • Rent gränssnitt
 • Markdown-formatering
 • Mörkt läge för att framhäva tal

Domslut: iA Writer är avsett för de författare som inte är tekniskt kunniga och som helt enkelt vill ha ett verktyg som gör att de kan skriva utan distraherande funktioner enligt sina egna färdigheter. Det finns inte mycket mer i verktyget.

Pris: Gratis 14-dagars provversion, köpes för 29,99 dollar för Mac och 19,99 dollar för Windows.

Webbplats: iA Writer

#11) Slutligt utkast

Bäst för blivande manusförfattare med en passion för att skriva filmmanus.

Att skriva manuskript är en helt ny grej. Reglerna är annorlunda och strukturen står i skarp kontrast till den som gäller för romanförfattare. Därför måste manusförfattare vara väl förtrogna med de principer och den struktur som krävs för att skapa ett bra manus. Med Final Draft kan manusförfattare skapa rena manuskript på ett smidigt sätt.

Det erbjuder alla funktioner du behöver för att skriva ett fantastiskt manus, inklusive formatering rad för rad, innehållsanalys, lämplig implementering av element som dialoger, karaktärsnamn och in och utbländningar.

Med dess samarbetsfunktion kan du ta in redaktörer som du kan arbeta med i realtid. När det är dags att sälja ditt manus kan du enkelt exportera ditt innehåll till en fil som kan delas.

Funktioner:

 • Insatser för manuselement
 • Tweak Beat Board bekvämt
 • Samarbeta med teamet i realtid
 • Innehållsanalys

Domslut: Final Draft är det perfekta verktyget för manusförfattare och kan hjälpa dem att skriva praktiska manus. Det är dock alldeles för dyrt och kan inte köpas av författare som kämpar. För alla andra är det ett verktyg som gör det roligt att skriva manus.

Pris: Gratis 30-dagars provperiod, licensavgift @249,99.

Webbplats: Slutligt utkast

#12) Google Docs

Bäst för webbaserat skrivande och säker lagring av innehåll på nätet.

Google Docs är på många sätt ett ganska enkelt webbaserat skrivverktyg med alla funktioner du behöver för att skriva innehåll online. I likhet med MS Word kan du skriva innehåll, formatera det och lagra det på din personliga Google-enhet för framtida referens.

Anledningen till att Google Dokument är så populärt är att det kan spara ditt skriftliga innehåll i en säker databas i molnet. Med Google Dokument kan du vara säker på att ditt innehåll är säkert och okänsligt för förlust och stöld.

Dessutom är det ett ganska enkelt skrivverktyg som gör det möjligt för skribenter att samarbeta med andra Google-användare för att redigera och kommentera det skrivna innehållet i realtid. Den kanske mest tilltalande och sällan använda funktionen är möjligheten att skriva innehåll med hjälp av röst i stället för att skriva traditionellt.

Funktioner:

 • Använd röst för att skriva in innehåll
 • Tydlig formatering
 • Omfattande lista över teckensnitt
 • Läge för förslag
 • Tagga andra i kommentarer
 • Bokmärke
 • Offline-läge.

Domslut: Google Docs är ett mycket enkelt webbaserat skrivverktyg att använda. Om du har ett Google-konto är det inget fel att använda Google Docs för att skriva och lagra ditt innehåll online. Den röstbaserade skrivfunktionen är bara pricken över i:et.

Pris: Gratis

Webbplats: Google Dokument

#13) Nu roman

Bäst för nybörjare och blivande författare som vill ge ut sin egen bok.

Now Novel är ett skrivverktyg som riktar sig specifikt till författare av skönlitteratur. Det ger författare ett intuitivt skrivverktyg som hjälper dem att skriva en rolig och engagerande intrig till sin bok. Med Now Novel kan författare skapa övertygande karaktärer, kartlägga en berättelse och skapa en engagerande berättelse genom att arbeta i samarbete med coacher och kritik från författargruppen.

Funktioner:

 • 400+ gratis artiklar om hur du kan förbättra ditt hantverk i skrivandet
 • Coachade och kostnadsfria skrivkurser
 • Scene builder för att lägga till struktur
 • Utveckla idéer och skisser i Story dashboard
 • Coaching av expertförfattare och redaktörer

Domslut: Now Novel är en utbildningsapp som hjälper dig att forma dina färdigheter i skönlitterärt skrivande. Författare kan få coachning av expertförfattare och redaktörer för att vässa sina färdigheter som författare. Vi rekommenderar det här verktyget till dem som vill lära sig de intrikata detaljerna i att skriva romaner.

Pris: Faktureras enligt grundplanen på 149 dollar/år, coachingplanen på 799 dollar/år och coaching + plan på 1499 dollar/år.

Webbplats: Nu roman

#14) Ett mjukt sorl

Bäst för producera omgivande ljud för att fokusera på skrivandet.

A Soft Murmur är tekniskt sett inte en skrivapp, men den hjälper till att skapa en distraktionsfri miljö, vilket behövs när man ger sig ut på en kreativ resa. Särskilt skrivande är ett yrke som kräver största möjliga fokus från författare.

A Soft Murmur ser till att du genom att producera ett omgivande ljud förändrar stämningen i din omgivning och låter dig engagera dig mer i skrivprocessen. Mesmeriserande ljud av vågor, vind, regn, fåglar etc. kan användas effektivt för att förbättra ditt fokus.

Funktioner:

 • Fullständigt offline driftbarhet
 • Blanda flera ljud
 • Skapa ditt eget ljud
 • Spela i bakgrunden
 • Smidig uppspelning utan luckor

Domslut: A Soft Murmur är inte en traditionell skrivapp. Den har inget med skrivande att göra, men hjälper till att skapa en stämning för effektivt skrivande. Vi rekommenderar starkt den här appen för att skapa en miljö som hjälper dig att fokusera mer, särskilt om du är en kreativ författare.

Pris : Gratis

Webbplats: Ett mjukt sorl

#15) Frihet

Bäst för blockera webbplatser, appar och meddelanden för att undvika distraktioner när du skriver.

Det är inte bara din fysiska omgivning som kan vara en motvikt till ditt skrivande, systemet du arbetar på kan också vara en källa till konstant irritation på grund av massor av popup-fönster, e-postmeddelanden, uppdateringsvarningar etc. Freedom ger dig bokstavligen frihet från sådana vardagliga irritationsmoment genom att blockera webbplatser, appar och meddelanden permanent, tillfälligt eller under en viss period.tid.

När du inte har något av dessa saker att oroa dig för kan du fokusera på att skriva övertygande innehåll för din blogg, ditt företag eller din bok. Skrivandet handlar om att fokusera lika mycket som det handlar om språk och grammatiska färdigheter, Freedom tar hand om det förstnämnda så att du kan fokusera på det sistnämnda.

Funktioner:

 • Välj vilka appar och webbplatser som ska blockeras
 • Välj hur länge du vill att webbplatserna och apparna ska vara blockerade.
 • Välj när blocket ska börja och sluta
 • Blockera på flera mobila enheter och datorer

Domslut: Många välkända författare och journalister anser att Freedom är orsaken till deras nya produktivitet i skrivandet. Så om du vill bli mer produktiv i ditt skrivande kan vi varmt rekommendera Freedom.

Pris: Gratis provperiod för de första sju sessionerna, $6,99 per månad, $29,04 per år, $129 för livslång användning.

Webbplats: Frihet

#16) Setapp

Bäst för Lång lista över skrivprogram som är exklusiva för Mac och iPhone.

Varför nöja sig med en enda skrivapp när du kan få direkt tillgång till flera skrivverktyg till priset av ett? Det är fördelen med Setapp. Denna plattform har mer än 240 Mac-exklusiva appar, varav några är riktigt bra program för författare.

Det är bara att gå till plattformens APP-galleri och välja avsnittet "Skrivande och bloggande" så kommer du att mötas av ett stort antal appar som gör att du kan välja mellan många olika.

Med appar som Ulysses, MonsterWriter, Rocket Typist etc. som alla är tillgängliga i en enda prisvärd svit har du i princip en uppsjö av alternativ att experimentera med och växla mellan med en enda prenumeration.

Funktioner:

 • Skriva och publicera virtuellt innehåll
 • Lagra innehåll säkert i iCloud
 • Ansökningar för korrekturläsning av innehåll
 • Konvertera skriven text till PDF-filer och e-böcker.

Domslut: Med Setapp kan du i princip äga och använda flera olika typer av Mac-exklusiva skrivprogram från ett enda ställe.

Om du inte är nöjd med en av dem finns det många andra som du kan prova utan att behöva betala extra. Det är detta som gör Setapp till en så lockande app för kreativa författare, bloggare, journalister och andra typer av skribenter.

Prissättning: Mac: 9,99 dollar/månad, Mac och iOS: 12,49 dollar/månad, Power User: 14,99 dollar/månad, 7 dagars gratis provperiod tillgänglig.

Slutsats

Oavsett vilken typ av innehåll du skriver, oavsett om det är romaner eller kortfattade bloggar, måste kvaliteten på ditt innehåll vara högklassig för att det ska locka läsare. Tack och lov är författare idag välsignade med teknikens allsmäktiga kraft och utrustade med några av de mest fascinerande skrivverktygen på marknaden.

Valet att välja ett lämpligt skrivverktyg kan vara överväldigande. Om du har fastställt vad du vill ha av verktyget är det inte ett problem att bestämma dig för ett verktyg. Om du letar efter ett verktyg som förbättrar din grammatik och höjer kvaliteten på dina korta bloggar är Grammarly den bästa skrivappen för Windows, Mac och webben som du kan prova.

Om du söker ett verktyg för att skriva långa texter som romaner kan en app för kreativt skrivande som Squibler göra underverk för dig. Andra appar som Freedom och A Soft Murmur kan också användas för att frigöra dig från distraktioner och få en mycket mer fokuserad skrivupplevelse.

Forskningsprocess:

 • Vi ägnade 12 timmar åt att undersöka och skriva den här artikeln så att du kan få sammanfattad och insiktsfull information om vilken skrivapp eller vilket verktyg som passar dig bäst.
 • Totalt antal skrivprogram som undersökts - 30
 • Totalt antal skrivande appar som är nominerade - 14
Scrolla till toppen