10 bästa gratis nedladdningshanteraren för Windows PC år 2023

Granskning och jämförelse av de bästa nedladdningshanterarna för Windows PC för att hjälpa dig att välja den bästa nedladdningshanteraren för din PC:

Eftersom tekniken går in i nya territorier och djärvare riktningar tyckte vi att det var nödvändigt att titta på några av de mest relevanta nedladdningshanterarna som finns tillgängliga idag för Windows.

Många kompetenta nedladdningshanterare har prytt våra system genom åren. Användarna har fått möjlighet att hantera sina nedladdningar, pausa & återuppta dem och uppnå supersnabba internethastigheter tack vare robusta nedladdningshanterare med avancerade funktioner.

Gratis nedladdningshanterare för Windows

Nedladdningshanterare blir särskilt viktiga för att kompensera för webbläsarnas nästan obefintliga nedladdningsmöjligheter. Om du är någon som har försökt ladda ner en fil i Chrome eller den gamla goda Internet Explorer, så vet du säkert vilken frustration vi talar om.

En nedladdningshanterare blev därför snabbt motgiftet mot användarens behov av effektiv nedladdning online. Vi går snabbt vidare till idag, och nu finns det en uppsjö av alternativ tillgängliga för dig när det gäller en nedladdningshanterare för en dator.

Med tanke på det stora utbudet av nedladdningsverktyg för PC som vi har tillgång till idag vill vi lista några av de bästa nedladdningshanterarna som finns tillgängliga för PC för bred användning idag.

Alla de verktyg som nämns i den här handledningen har något intressant och givande att erbjuda för att tillfredsställa dina nedladdningsbehov, men de har liknande mål men är ganska unika när det gäller hur de tillhandahåller sina tjänster.

Pro-tips: Välj en nedladdningshanterare som är enkel att ladda ner och installera. Den ska ha ett enkelt användargränssnitt med smidig och omfattande navigering. Den ska vara tillräckligt avancerad för att du ska kunna ladda ner alla former av innehåll från en mängd olika innehållsplattformar på nätet. Se till att verktyget ger dig möjlighet att pausa och återuppta nedladdningen för att få en smidig nedladdningsupplevelse.

Ofta ställda frågor

F #1) Är det lagligt att ladda ner videor och bilder från källor på nätet?

Svar: Ja, så länge du inte laddar ner innehåll som är skyddat enligt lagen om upphovsrättsligt skydd har du rätt att ladda ner en viss video eller bild. För att vara på den säkra sidan rekommenderar vi dock att du endast laddar ner royaltyfria bilder och videor från onlinekällor.

F #2) Varför installera en nedladdningshanterare när de flesta webbläsare har en nedladdningsfunktion integrerad i dem?

Svar: De nedladdare som finns i webbläsare som Chrome och Firefox är helt enkelt undermåliga och har en långsam hastighet. Dessutom kan du inte ladda ner filer från många populära innehållsplattformar som YouTube med hjälp av de nedladdare som finns i webbläsarna.

F #3) Vilka funktioner bör man leta efter i en nedladdningshanterare förutom den förväntade nedladdningsfunktionen?

Svar: En nedladdningshanterare som låter dig pausa och återuppta nedladdningen, som hanterar ditt nedladdningsbibliotek och som har en inbyggd antiviruskontroll är ett verktyg som är värt att äga.

Förslag till läsning =>> De bästa gratis Torrent-klienterna

Lista över de bästa nedladdningshanterarna för Windows

Här är en lista över populära nedladdningshanterare för PC:

 1. Gratis nedladdningshanterare
 2. Internet Download Manager
 3. Ninja Download Manager
 4. JDownloader
 5. Internet Download Accelerator
 6. EagleGet
 7. BitComet
 8. uGet
 9. FlashGet
 10. GetGo Download Manager

Jämförelse av de 5 bästa nedladdarna för Windows PC

Namn Bäst för Gratis provperiod Betyg Avgifter
Gratis nedladdningshanterare Open Source Downloader för PC Ingen Gratis
Internet Download Manager Integrerad automatisk nedladdning i webbläsaren. 30 dagars gratis provperiod $29.95
Ninja Download Manager Samtidiga nedladdningar av flera filer Ingen Gratis, $19
JDownloader Gratis nedladdare utan annonser Ingen Gratis
Internet Download Accelerator Återuppta Broken Downloads och integrering av flera webbläsare Ingen Gratis, $9.95

Låt oss gå igenom dessa nedladdningshanterare i detalj:

Rekommenderat verktyg - System Mechanic Ultimate Defense

System Mechanic Ultimate Defense - Det är inte alltid säkert att ladda ner videor från någon onlineplattform. Vi föreslår att du installerar en programvara som System Mechanic Ultimate Defense i ditt system. Den fungerar både som en PC-optimering och en antiviruslösning. Den använder avancerade algoritmer för upptäckt av hot och artificiell intelligens för att upptäcka nya och tidigare okända hot.

Den skannar också hela ditt system för att upptäcka malware-liknande hot som kan skada din dator. Programvaran varnar dig omedelbart om en video som du laddar ner innehåller ett virus. Den använder sig också av egenutvecklad teknik för att analysera misstänkta filer.

Om du ofta laddar ner videor från webbplatser på nätet kan du med hjälp av System Mechanic skydda din dator mot hot som följer med filerna du laddar ner.

Funktioner:

 • Fullständig PC-optimering
 • Anti-Virusskydd i realtid
 • Militärklassig teknik för avtorkning av drivanordningar
 • AI-driven upptäckt av hot
 • Automatisk rengöring av datorn

Pris: 63,94 dollar per år.

Få 70% rabatt här på SYSTEM MECHANIC ULTIMATE DEFENSE>>

#1) Gratis nedladdningshanterare

Bäst för Open Source Downloader för PC.

Free Download Manager är en typ av nedladdare för Windows som använder ett betydande system för att göra nedladdningsprocessen extremt snabb. Den ger genialiskt högre hastigheter genom att dela upp filerna i små delar för att göra nedladdningsprocessen effektiv.

Free Download Manager är en fullträff genom att låta användarna pausa och återuppta nedladdningen på språng. Det kanske mest fascinerande försäljningsargumentet enligt oss är dess kompatibilitet med torrentfiler.

Detta i samarbete med dess fenomenala funktion för bandbreddsallokering gör det till en av de bästa gratis nedladdningshanterarna som finns tillgängliga för Windows-användare på senare tid.

Funktioner

 • Modernt och snyggt gränssnitt
 • Hantering av bandbredd
 • Stöder Torrent-filer
 • Öppen källkod och gratis

Domslut: Free Download Manager är utomordentligt lysande för att vara ett verktyg med öppen källkod. Bara det faktum att det låter dig tilldela bandbreddsutrymme gör det till ett värdefullt verktyg att ha på din Windows-enhet. Dessutom är dess karaktär av öppen källkod helt enkelt pricken över i:et på denna givande tårta.

Pris: Gratis

Webbplats: Free Download Manager

#2) Internet Download Manager

Bäst för Integrerad automatisk nedladdning i webbläsaren.

Internet Download Manager är stolt över att vara en av de allra första nedladdningshanterarna som verkligen fulländade metoden för automatisk identifiering och insamling av videor från onlinekällor.

När du har installerat programvaran på din enhet integreras verktyget automatiskt med webbläsaren Chrome. Allt du behöver för att få det att fungera är att aktivera IDM-tillägget i webbläsarens inställningar.

När verktyget aktiveras kommer det automatiskt att upptäcka filer och videor som ska laddas ner i din webbläsare och uppmana dig att återuppta nedladdningen med ett enda klick. Alternativt kan du också kopiera och klistra in webbadressen till videon som du vill ladda ner i IDM:s instrumentpanel.

För att göra den här programvaran ännu mer charmig kan du pausa och återuppta nedladdningsprocessen.

Funktioner

 • Flera nedladdningar av filer samtidigt.
 • Tillägg till Chrome
 • Förstärkta nedladdningshastigheter
 • Stöder proxysajter, FTP- och HTTP-protokoll.

Domslut: Internet Download Manager har fått ett enormt antal fans, och det med all rätt eftersom verktyget är så enkelt och intuitivt. Det kan på ett spektakulärt sätt identifiera filer som du kan ladda ner online och hjälpa dig att ladda ner dem med otrolig hastighet.

Pris: 30 dagars gratis provperiod, 29,95 dollar.

Webbplats: Internet Download Manager

#3) Ninja Download Manager

Bäst för Samtidiga nedladdningar av flera filer.

Vi måste börja vår recension av Ninja Download Manager med att berätta hur vackert verktyget är att titta på. Det har utan tvekan ett av de bästa gränssnitten av alla andra verktyg på den här listan. Förutom gränssnittet utmärker det sig dock också genom sin funktionalitet.

Det första vi fann intressant med det här verktyget är dess förmåga att ladda ner flera filer samtidigt. Det delar också upp filerna i små bitar för att göra nedladdningen betydligt snabbare.

Du kan också förhandsgranska filen medan nedladdningen pågår. Andra funktioner som schemaläggning av nedladdningar, återuppta och pausa nedladdningen etc. finns också här till glädje för användarna.

Funktioner

 • Förhandsgranska nedladdning av filer
 • Flera nedladdningar samtidigt.
 • Nedladdningar av schemat
 • Modernt och snyggt användargränssnitt

Domslut: Ninja Download Manager är ett intuitivt verktyg som erbjuder en snygg nedladdningshanterare med en mängd avancerade funktioner för att göra din nedladdningsprocess bekväm och snabb. Det är också rimligt prissatt och det är en stor fördel i vår bok.

Pris: Gratis version, 19 dollar per licens.

Webbplats: Ninja Download Manager

#4) JDownloader

Bäst för Gratis nedladdare utan annonser.

JDownloader går utöver det vanliga genom att verka nästan välgörande för många användare. Det är en öppen källkod, helt gratis att använda och innehåller inga annonser som kan hindra användarupplevelsen. Verktyg som detta är få och mycket sällsynta att hitta.

När det gäller dess funktioner kan du enkelt ladda ner filer från nästan alla innehållsplattformar online, pausa och återuppta dina nedladdningar, schemalägga dina nedladdningar och ställa in bandbreddsbegränsningar för att anpassa dina nedladdningsinställningar.

Det som vi kanske tycker är mest tilltalande är de plug-ins som verktyget ger dig möjlighet att använda för att uppgradera din upplevelse. Det finns mer än 300 olika plug-ins som du kan använda för att göra JDownloader ännu rikare i sina funktioner.

Funktioner

 • Gratis att använda
 • Inga annonser
 • Mer än 300 tilläggsmoduler
 • Ange begränsningar för bandbredd

Domslut: JDownloader är utan tvekan en av de bästa nedladdningshanterarna som finns tillgängliga i Windows idag, tack vare sin öppna källkod och sitt funktionsrika gränssnitt. Inget annat gratisverktyg har den finess som JDownloader har i sin kompakta programvara.

Pris: Gratis

Webbplats: JDownloader

#5) Internet Download Accelerator

Bäst för Resumé Broken Downloads och integrering av flera webbläsare.

Internet Download Accelerator förtjänar sin plats på den här listan, främst på grund av en mycket viktig anledning: Den löser problemet med att återuppta avbrutna nedladdningar. En avbruten fil på grund av avbruten nedladdning kan vara extremt frustrerande, särskilt när du har en stor fil.

Internet Download Accelerator löser det här problemet genom att hjälpa dig att ladda ner filer som av någon anledning har avbrutits mitt i nedladdningen. Dessutom kan verktyget enkelt integreras med din webbläsare och öka nedladdningshastigheten.

Dess förmåga att integreras sömlöst med flera webbläsare är det som verkligen vinner oss över. Webbläsare som Firefox, Chrome, Safari, Netscape etc. kan enkelt ge utrymme för denna programvara att utföra sin magi.

Funktioner

 • Integrering av flera webbläsare
 • Nedladdning av CV för trasiga filer.
 • Hantera nedladdade filer enkelt.
 • Automatisk nedladdning av filer.

Domslut: Om du använder Internet Download Accelerator behöver du inte oroa dig för kompatibilitet med webbläsare, eftersom den passar bra med alla välkända webbläsare som finns i dag. När det gäller nedladdningsfunktionerna fungerar de alla på ett kompetent sätt och förtjänar vår högsta rekommendation.

Pris: Gratis, $9.95

Webbplats: Internet Download Accelerator

#6) EagleGet

Bäst för Inbyggd kontroll av skadlig kod.

EagleGet är ett verktyg som prioriterar snabbhet och säkerhet när det gäller alla typer av nedladdningar. Det integreras enkelt med webbläsare som Chrome, Firefox och Opera för att hjälpa dig att ladda ner filer.

Verktyget drivs av flertrådig teknik och fungerar fenomenalt för att snabba upp din anslutning så att du kan ladda ner snabbare. Förutom detta kan du också pausa och återuppta nedladdningar, schemalägga nedladdningar och hantera dem bekvämt med hjälp av det här verktyget.

Den inbyggda kontrollen av skadlig kod ger ett extra skydd för din enhet och låter dig veta i god tid om den nedladdade filen innehåller skadlig kod som kan skada ditt system. Sådana varningar gör att du kan förbereda dig för det värsta.

Funktioner

 • Inbyggd kontroll av skadlig programvara
 • Hantera nedladdningsfiler
 • Nedladdningar av schemat
 • Återuppta och pausa nedladdningar.

Domslut: EagleGets strävan efter säkerhet gör det till en värdig konkurrent på den överfyllda marknaden för nedladdningshanterare. Det utför sina nedladdningsfunktioner mycket bra och är helt gratis att använda. Var dock beredd på annonser.

Pris: Gratis

Webbplats: EagleGet

#7) BitComet

Bäst för Nedladdning av torrents.

BitComet-programvaran hjälper dig att enkelt fånga torrentfiler från torrentkällor, eftersom den är kompatibel med många moderna torrentprotokoll, t.ex. DHT-nätverk, Magnet Link, HTTP-seeding och mycket mer.

Tekniken för långsiktig seeding hjälper dig att ladda ner torrents som inte har tillräckligt många seeders. Detta är praktiskt för att se till att ingen torrent förblir ofullständig. Dessutom kan du också förhandsgranska dina nedladdningsfiler medan de fortfarande är under process, något som inte många torrentklienter kan åstadkomma.

Funktioner

 • Långsiktig sådd
 • Förhandsgranska filer innan nedladdningen är klar.
 • Disk Caching
 • Gratis att använda

Domslut: Om du vill ha ett verktyg som hjälper dig att ladda ner torrentfiler utan problem (vilket ofta är fallet med sådana filer) är BitComet något för dig. Du kommer att tycka att verktyget är otroligt avancerat och lätt att använda.

Den löser många av de problem som folk har haft med andra torrenthanterare tidigare, samtidigt som den gör processen betydligt bekvämare.

Pris: Gratis

Webbplats: BitComet

#8) uGet

Bäst för Nedladdningshanterare med dynamiska teman.

uGet kan ändra sitt utseende beroende på hur operativsystemet det fungerar i. Detta är en spektakulär funktion som gör att verktyget är mer visuellt intressant än vad det har rätt att vara.

När det gäller nedladdningsfunktionerna finns de vanliga funktionerna som pausa och återuppta nedladdningar, schemalägga nedladdningar, hantera nedladdningsbibliotek osv.

Verktyget integreras också sömlöst med flera webbläsare för att göra nedladdningsprocessen ännu bekvämare. Tillägget kan enkelt identifiera de filer du kan ladda ner och hjälpa dig att fånga dem med hjälp av ett enda klick.

Funktioner

 • Integrering av flera webbläsare
 • Mörkt läge
 • Dynamiska teman för gränssnitt
 • Nedladdningar för pausa och återuppta

Domslut: uGet är en mycket generisk nedladdningshanterare som utmärker sig på en särskild avdelning med spektakulär finess: den kan ta sig an utseendet på det operativsystem den fungerar på och tillhandahålla flera teman som hjälper användaren att ändra utseendet.

Pris: Gratis

Webbplats: uGet

#9) FlashGet

Bäst för Superfast File Downloader.

FlashGet använder sig av hyper-threading-transporttekniken Multi-Server för att göra nedladdningen betydligt snabbare. Filen delas upp i små bitar för att uppnå detta mål. Själva gränssnittet är perfekt och lätt för ögonen, vilket gör det möjligt att navigera utan att det blir rörigt.

Trots att verktyget är gratis är det inte bundet till någon adware för att stödja sig självt, vilket är en stor vinst i våra böcker. Du kan utföra funktioner som att starta en nedladdning, hantera biblioteket med nedladdade filer och återuppta avbrutna nedladdningar för att hjälpa dig i dina nedladdningsförsök.

Den har också en inbyggd antiviruskontroll som varnar för skadlig kod i de filer som du vill ladda ner, vilket är särskilt användbart när det gäller att upprätthålla säkerheten i ditt system.

Funktioner

 • Gratis
 • Annonsfri
 • Antiviruskontrollant
 • Rent och användarvänligt gränssnitt

Domslut: FlashGet är en snygg och ren nedladdningshanterare som stöder olika protokoll för att göra det möjligt att ladda ner alla typer av filer. Den påskyndar nedladdningsprocessen avsevärt och är helt gratis utan annonser som stör användarna.

Pris: Gratis

Webbplats: FlashGet

#10) GetGo Download Manager

Bäst för Batchnedladdning av filer.

GetGo integreras sömlöst med Chrome och Firefox och är tillräckligt kompatibel för att ladda ner från nästan alla kända innehållskällor på nätet.GetGo är ett fenomenalt enkelt och kompetent verktyg att ha på din enhet. Det drivs av en nedladdningsmotor med flera trådar som gör det möjligt för användare att ladda ner filer fem gånger snabbare.

Verktyget har också alla nödvändiga funktioner för att göra nedladdningsprocessen problemfri. När verktyget integreras med din webbläsare kan det automatiskt upptäcka filer som ska laddas ner och hjälpa dig att fånga dem med ett enda klick.

Du kan också ladda ner ett obegränsat antal filer i omgångar, tack vare den oklanderliga funktionen för batchnedladdning.

Funktioner

 • Användarvänligt gränssnitt
 • Batch Nedladdningar
 • Upptäcker och laddar ner filer
 • Flertrådig nedladdningsmotor.

Domslut: GetGo nedladdningshanterare efterliknar allt som har gjort alla de ovan nämnda verktygen så framgångsrika och använder dem med stor effekt. Du har nu ett verktyg som utför allt du förväntar dig att det ska göra som en nedladdningshanterare med största kompetens och intelligens.

Pris: Gratis

Webbplats: GetGo

Slutsats

Nedladdningshanterare är ett måste om du är en person som ständigt laddar ner filer från din webbläsare. De kan förbättra din nedladdningshastighet & hantera dina nedladdningar, vilket gör att du slipper onödig frustration när du laddar ner och sparar tid.

Alla de nedladdningshanterare som anges ovan gör sitt jobb fenomenalt bra och har en stor skara fans bakom sig som vittnar om deras förträfflighet när det gäller att ladda ner olika typer av filer från olika källor på nätet.

Om du letar efter en enkel nedladdare som automatiserar nedladdningsprocessen avsevärt, kan du välja Internet Download Manager eller Ninja Download Manager.

Om du vill ha ett gratis alternativ med öppen källkod som du kan uppgradera efter eget tycke och smak kan du välja det fantastiska JDownloader.

Forskningsprocess

 • Tidsåtgång för att undersöka och skriva den här artikeln - 10 timmar
 • Totalt antal verktyg som undersökts online - 20
 • De bästa verktygen i urvalet för granskning - 10
Scrolla till toppen