De 9 bästa alternativen till DocuSign - DocuSigns konkurrenter 2023

Omfattande lista över DocuSign-alternativ med beskrivning, funktioner, pris och jämförelse för att hjälpa dig att välja det bästa alternativet till DocuSign:

DocuSign är ett sådant verktyg som bidrar till att påskynda affärsplattformen genom att omvandla manuell dokumentation till digitala filer.

Det har nu blivit trendigt och används i stor utsträckning över hela världen. Det handlar om e-signaturteknik och hjälper företag att automatisera förberedelserna av dokument, underteckna, genomföra och hantera avtal.

Det är en del av DocuSign Agreement Cloud och erbjuder den globala marknaden en process för elektronisk signering med vilken enhet som helst. Det hjälper företagen att spara mycket tid som har använts för att förbereda manuella dokument.

Genom att använda detta verktyg elimineras hela pappersarbetet och dokumenten är färdiga elektroniskt med noggrannhet. Senare kan de anslutas till alla andra system som används av företag.

Bilden nedan visar detaljerna i denna undersökning:

Vad är DocuSign?

Verktyget DocuSign är lätt att integrera. Det kan integreras med andra program och formulär och sparar mycket besvär. Det ger ett felfri dokument. De avancerade funktionerna och valideringsfälten kan automatisera affärslogiken och effektivisera processen för undertecknarna att mata in data.

Det hjälper till att förbättra arbetsflödet, autentiseringen, signeringsprocessen, rapporteringen och efterlevnaden. DocuSign hjälper företag att omvandla dokumentationsprocessen till digitala filer.

Det är en lättanvänd digital plattform för alla transaktioner och gör det möjligt för användarna att skicka, underteckna och hantera hela juridiskt bindande dokument med fullständig säkerhet. Det är ett ganska användarvänligt verktyg och kan hanteras utan ansträngning av användarna.

DocuSigns system automatiserar hela arbetsflödet och hjälper dig att bedriva din verksamhet på ett säkert sätt. Det sparar dessutom mycket tid och pengar. Kort sagt, detta verktyg utför papperslösa transaktioner och hjälper näringslivet att bli mer digitaliserat med total säkerhet.

DocuSign-funktioner

Verktyget har många funktioner och några av de viktigaste är listade nedan för en snabb genomgång. Dessa funktioner används främst i alla mindre och större affärsenheter.

 • Stöd för filer: Verktyget ger stöd för alla typer av dokumentfiler från de flesta program som Microsoft Word, Excel och PowerPoint och ser till att alla viktiga dokument kan skickas vidare för signering. Följande filformat stöds av det här verktyget - .doc, .docx, .pdf, .xls, .xlsx, .txt och många fler.
 • Konvertering av PDF-filer : DocuSign identifierar och omvandlar spontant PDF-fälten till signeringsfält när PDF-filen laddas upp. Denna process sparar mycket tid när dokumenten förbereds för signering.
 • Anpassade taggar: Det här verktyget hjälper dina kunder att placera signaturer och initialer på alla lämpliga ställen på nolltid. Det använder standardtaggar för att samla in signaturer, initialer, namn, titlar, företagsnamn och all relevant information. Det ändrar dem vidare för specifika ändamål för att spara dem från att användas som anpassade taggar för framtida användning.
 • Molnlagringsanläggning : Det här verktyget kan hämta dokument från vanliga molnlagringstjänster som Google Drive, Dropbox, Box, Evernote, Microsoft Office 365, Microsoft SkyDrive, Egnyte och Citrix ShareFile.
 • Automatisk placering av etiketter : Taggarna och fälten kan placeras på specifika textrader, och när du släpper texten i ett dokument visas de automatiskt på den lämpligaste platsen. Automatisk placering flyttar taggarna tillsammans med texten, även om ändringar sker i dokumentet.
 • Kompletterande dokumentation : Avsändaren kan inkludera ytterligare information, t.ex. juridiska upplysningar och villkor, för att få en bekräftelse från undertecknaren. Detta utförs som en annan och separat del av kuvertet. Undertecknarna kan se och godkänna tilläggsdokumenten mycket snabbt enligt avsändarens krav med hjälp av denna förenklade signeringsupplevelse.

Prissättning av DocuSign

Kostnaden för DocuSign börjar vanligtvis vid 10 dollar per användare och månad för en personlig plan som köps årligen. De andra planerna är Standard och Business Pro som innehåller många avancerade funktioner.

Varför leta efter alternativ till DocuSign?

Om din verksamhet kräver många dokument, t.ex. kontrakt och förslag, behöver du säkert en plattform för elektroniska signaturer som ökar hastigheten på behandlingen samtidigt som de företagsspecifika villkoren bibehålls. eSignaturverktyg som DocuSign kan vara till nytta för alla affärsenheter som utför kontrakt.

Vissa tillgängliga alternativ till DocuSign är enklare än DocuSign, medan andra har mer robusta hanteringsprogram. Adobe eSign Services och Right Signature-verktygen kan vara rimliga alternativ till DocuSign.

Du kanske ändå är intresserad av att få information om de mest kända verktygen som finns med i vår verktygslista.

Expertråd: Hur väljer man rätt programvara för digitala signaturer?

Det är en svår uppgift att välja en lämplig programvara för elektroniska signaturer som passar ditt företag. Faktorer som bra användarupplevelse, integrering av befintliga verktyg, en smidig mobilupplevelse, säkerhetsnivå och inkludering av företagets varumärke kan hjälpa dig att välja rätt verktyg.

Lista över DocuSign-alternativ

Här är en lista över tillgängliga alternativ på marknaden för DocuSign:

 1. SignNow
 2. HelloSign
 3. Höger signatur
 4. DocHub
 5. EasySign
 6. PandaDoc
 7. SignRequest
 8. Kontraktsbok
 9. Signoritet

Jämförelsetabell över DocuSigns konkurrenter

Vår rankning Verktyg Varumärkesprofilering Integration Filtyp Gratis provperiod Pris Vårt betyg
DocuSign Ja Microsoft, Salesforce, Google, Oracle, Apple, Intelledox, Seal, Workday, SAP Solution extension. Microsoft Word, PDF och andra vanliga format. Ja 25 dollar/användare/månad --
1 SignNow Ja Dropbox, G-dräkt, Google, säljkårer PDF Ja 8 dollar per månad 5
2 HelloSign Ja Box, Dropbox, Evernote och One Drive PDF, Microsoft Word, PowerPoint, Excel och många fler Ja 15 dollar per månad 5
3 Höger signatur Ingen Google Drive PDF Ja 15 dollar per månad 4.7
4 DocHub Ingen Box, Dropbox, Google Drive PDF, XLS, TXT, DOCX Ja 6,99 dollar per månad 4.3
5 EasySign Ingen Google Drive, Zoho CRM, Box och Dropbox AI, ESP, HPGL, PLT och TXT. Ja 9,99 dollar per månad 4.3
6 PandaDoc Ja Marknadsföring, molnlagring, CRM med mera Digitala dokument, dokument och PDF-filer Ja 9 dollar per månad 5
7 Begäran om skyltning Ingen Salesforce försäljningsmolnet PDF-filer, Word, Excel, Google Doc osv. Ja 8 dollar per månad 4.2
8 Kontraktsbok Ingen Dropbox och Zoho PDF Ja 27 dollar per månad 4.5
9 Signoritet Ingen Dropbox, Google Drive och andra Digitala dokument och PDF-filer Ja 15 dollar per månad 4.3

Översikt över de mest kända alternativen till DocuSign som ingår i vår lista:

#1) SignNow

Bäst för frilansare, små företag, stora företag och medelstora företag.

Det är också en av de populära programvarulösningarna för elektroniska signaturer. Den är skapad för att hjälpa företag att påskynda processer. Det inkluderar att fylla i pappersformuläret och signera. Detta verktyg hjälper dig att signera juridiska dokument och samtidigt begära att ansökningar godkänns av andra samtidigt som du upprätthåller företagets efterlevnad.

Med det här verktyget kan du göra vissa statiska processer som faxning, utskrift och skapande av dokument för undertecknare. Du kan sätta din juridiskt bindande signatur med en statisk process. Om du använder det här verktyget kan du spara tid och kostnader för arbetsflöden och andra pappersrelaterade dokument.

Funktioner:

 • Programvaran är utformad på ett sådant sätt att den ger högkvalitativa tjänster. Den är i slutändan utformad för optimal vänlig interaktion.
 • Det här verktyget erbjuder användaren en stor samling affärsmallar. Den här typen av system används främst för att påskynda signeringsprocessen i företaget.
 • Det gör att du kan konfigurera ditt dokument snabbt och effektivt.
 • Det här verktyget erbjuds i form av en molnbaserad SAAS och ger dig också möjlighet att få tillgång till alla typer av plattformar.
 • Det tyder på att programvaran tack vare sin flexibilitet fungerar från alla andra enheter.

Domslut: Det fokuserar mer på smart arbete och intelligens än att göra en svårare uppgift. Funktioner som hög säkerhet och kryptering, hantering av konton, Android-appar och iOS-appar gör det till ett bättre alternativ till DocuSign.

Pris: SignNows prisplaner börjar på 8 dollar per användare och månad. Det finns också en gratis provperiod.

Bilden nedan visar prisplanerna i detalj. Alla dessa priser gäller för årlig fakturering.

#2) HelloSign

Bäst för små, medelstora och stora företag.

HelloSign är känt för att vara en lösning för elektroniska signaturer och anses vara ett alternativ till DocuSign. Verktyget är lätt att använda och har ett enkelt användargränssnitt som gör att även en nybörjare kan hantera det enkelt. Verktyget är dock ett webbaserat program som låter dig ladda upp dokument med ett dra-och-släpp-gränssnitt.

Med hjälp av detta kan du sätta en signatur på dokument som hämtas från olika källor, t.ex. e-post, Google Drive och SkyDrive. Du måste skapa eller ladda upp en signatur innan du infogar den i dokumentet. Därefter kan du välja mottagare och klicka på knappen Skicka.

Funktioner:

 • HelloSign tillåter inställningar som "vem som kan skriva under dokumentet först" och "var de skriver under innan de tilldelar en annan person dokumentet" osv.
 • Verktyget har nu utmärkta mallar för dem som helst inte vill skapa en ny fil om och om igen.
 • Deras modeller gör processen ännu bekvämare.
 • Den har också stöd för Mac, e-post och telefon.
 • Det ger också säkerhet på banknivå och API.

Domslut: Det är ett utmärkt alternativ till DocuSign med kraftfulla funktioner som varumärkeshantering, grupphantering, statusmeddelanden och verifieringsspår, och det är mycket mer lättillgängligt än DocuSign.

Pris: HelloSign börjar kosta 13 dollar per användare och månad, Enterprise-planer börjar på 24 dollar per användare och månad och API kostar 99 dollar per månad. Det finns en kostnadsfri provperiod för produkten.

Prissättningsplanerna för HelloSign visas i bilden nedan. Alla dessa priser gäller för årlig fakturering.

Webbplats: HelloSign

#3) Rätt signatur

Bäst för medelstora företag, stora företag och frilansare.

Om du vill få ditt dokument signerat enkelt och snabbt bör du välja programvaran Right Signature. Arbetsprocessen är enkel i det här verktyget. Du behöver bara fylla i formuläret och du kan signera det med en digital signatur, en maskinskriven signatur eller en handskriven signatur (med musen).

Nu kan du ladda upp en Word- eller PDF-fil eller välja ett dokument från webbapplikationer som Google docs för säljkåren. Därefter kan du ange namn och e-postadress för undertecknarna. Verktyget anpassar fälten för datainsamling och skickar e-post till alla parter. Verktyget undertecknar även på din webbplats. Du kan använda verktyget på din iPad eller iPhone.

Funktioner:

 • Med rätt signaturverktyg kan du öka effektiviteten i ditt företag och rädda miljön.
 • Den ger också ett professionellt tillvägagångssätt för verkställandet av handlingar. Om du använder den här produkten kan du minska verkställighetstiden till några minuter.
 • Du kan spåra din undertecknares framsteg på nolltid.
 • De främjar också din organisations säkerhet med SSL-datakryptering, digitala SHA-1-fingeravtryck som kan godkännas av domstol och granskningsloggar.

Domslut: Det är smartare, snabbare och bättre än DocuSign. Tilläggsprogram, anpassad signeringswebbplats, detaljerade granskningsloggar, handskrivna signaturer och flera andra faktorer gör det till ett bättre verktyg än DocuSign.

Pris: Right Signature erbjuder två prisplaner, Standard och Advanced.

Priserna för dessa två planer visas i bilden nedan. De erbjuder en gratis provperiod för produkten.

#4) DocHub

Bäst för fastigheter, mäklare och team.

Detta verktyg är en PDF-annotator och plattform för signering av dokument online som också gör det möjligt för användare att lägga till element som ritningar och text. När du använder det här verktyget kan du utföra arbetsflöden med flera signaturer, signering av dokument i stora mängder, förlustfri redigering, delning och gruppsamlingar, och mycket mer.

Funktioner:

 • Den stöder följande språk: kinesiska, japanska, ryska, koreanska, hebreiska och alla andra europeiska språk.
 • Den stöder också nästan alla filtyper som DOC, PPT, PDF, XLS, TXT, DOCX och PPTX.
 • Verktyget har förenklad integration med Box, Dropbox, Gmail, Google Drive och så vidare.
 • Andra spännande funktioner är mobilvänliga, team-samarbete, förlustfri redigering och juridiska verifieringsspår.

Domslut: Detta verktyg är Utmärkt för sina konkurrenskraftiga programvarupriser. Det är lättare att konfigurera och skicka dokument till användare. DocHub-redigeringarna och möjligheten att spara flera signaturer på olika enheter är praktiska. Denna funktion gör det till ett bättre alternativ till DocuSign.

Pris: DocHub erbjuder både gratis och Pro-prisplaner.

Webbplats: DocHub

#5) EasySign

Bäst för små till stora företag och frilansare.

Detta är en lösning för digitala signaturer för standardföretag. Den hjälper organisationer med en enkel signeringsprocess för arbetsflöde och juridisk verksamhet. Om du använder den här lösningen blir det enkelt och snabbt att sätta din signatur på dokument på ett lagligt sätt.

Nu kan du signera ett dokument från vilken plats som helst och när som helst med hjälp av en bärbar, stationär eller mobil enhet som stöder den här programvaran.

Funktioner:

 • Det gör det möjligt att signera dokument på ett enkelt och smidigt sätt och underlättar arbetsflöden som behöver signaturer, t.ex. budgetrelease, budgetplanering, godkännanden, inköp och mycket mer.
 • Under signeringsresan möjliggör den också strikta regler med höga säkerhetsstandarder.
 • Den anger att användarens verksamhet är juridiskt bindande. Användarens dokument är säkra och skyddade på denna plattform. Den är endast tillgänglig för auktoriserad personal.

Domslut: EasySign är ett bättre alternativ till DocuSign på grund av viktiga faktorer som offline-signering, flera filformat, anpassade fält, anpassad e-postfotsida, integration med tredje part, fingeravtryck för autentisering och säker lösenkod.

Pris: EasySign erbjuder tre prisplaner: Starter (98,13 dollar per år), EasySIGN (380 dollar per år) och EasySIGN Premium (653,07 dollar per år).

Webbplats: EasySign

#6) PandaDoc

Bäst för frilansare samt små och stora företag.

Det här verktyget är baserat på en lösning för dokumenthantering på webben och gör det möjligt för dig att dela, skapa och leverera dokument online. Här kan du också placera din juridiskt bindande lösning.

Det är främst avsett för kontrakt, för att göra snabba papperslösa transaktioner och processer. Det stöder också olika dokumentformer som PDF, Doc och andra redan existerande digitala dokument. Det är bäst för försäljningssäkerheter, offerter och avtal.

Funktioner:

 • Den utnyttjar molnteknik för att underlätta allt dokumentrelaterat.
 • Den här programvaran har dussintals mallar så att du enkelt kan skapa fakturor, offerter, planer, kvitton, förslag och andra organisationsdokument.
 • Du kan välja ett omfattande bibliotek och anpassa det med möjlighet att ändra valuta, språk och så vidare.
 • Andra intressanta funktioner är dokumenterad analys, dokumentbyggare, automatisk numrering av dokument, verifieringsspår och innehållslåsning.
 • Det ger också möjlighet till varumärkesbyggande.

Domslut: Det är kraftfullt och erbjuder en integrerad plattform och en lättanvänd dokumentskapare. Det här systemet är snabbare och smartare för bearbetning. Det ökar också produktiviteten och effektiviteten. Det är ett bättre alternativ till det stora DocuSign.

Pris: PandaDoc erbjuder en gratis provperiod på 14 dagar. De prisplaner som erbjuds visas i bilden nedan.

Webbplats: PandaDoc

#7) SignRequest

Bäst för små och medelstora företag och frilansare.

Den är känd som en plattform för elektroniska signaturer och är ganska populär på marknaden. Den gör det möjligt för kunderna att underteckna elektroniska dokument med sin juridiskt bindande digitala signatur.

Verktyget sparar pengar och tid, förbättrar dina processer, snabbar upp godkännandetiden och förbättrar i slutändan din vinst. Systemet ger företag en användarvänlig och prisvärd applikation för digitala signaturer. Applikationen är säker och lämpar sig för olika företagskrav.

Funktioner:

 • Det är en okomplicerad och snabb lösning för elektroniska signaturer. flexibel för snabb och enkel integrering i alla arbetsflöden.
 • Den här programvaran är enkel för både användare och slutkunder. När du använder SignRequest blir hela signeringsprocessen enkel och lätt. Dessutom är programvaran mycket säker.
 • Detta programvaruverktyg sparar tid och resurser för institutionerna.
 • Den slutför signeringsprocessen snabbt och inom den fastställda tiden, och godkännanden kan sedan ges omedelbart.

Domslut: Det är ett utmärkt alternativ till DocuSign med kraftfulla funktioner som smart förberedelse av dokumentation, skicka och signera, eget namn, logg och färg samt lagring och hantering av dokument. Det löser också problem som försäljning, minskar kostnader och ger lämplighet.

Pris: SignRequest erbjuder fyra prisplaner enligt bilden nedan. Alla nämnda priser gäller för årlig fakturering och du kan prova produkten gratis.

Webbplats: SignRequest

#8) Kontraktsbok

Bäst för små och medelstora företag och stora företag.

Det fungerar effektivt för avtalshantering. Med det här verktyget kan du signera, skapa och lagra alla typer av juridiska dokument på en digital plattform. Det bidrar också till att öka insynen i affärsverksamheten.

Mjukvaran säkerställer efterlevnad och sparar värdefull tid. Systemet erbjuder en klientvänlig plattform där jurister övervakar och hanterar sina klienters avtal digitalt på ett effektivt och säkert sätt.

Funktioner:

 • Du kan välja en av de kostnadsfria mallarna från programmet eller göra en egen mall. Du kan också skrapa direkt från plattformen för anpassade mallar.
 • Glöm den typiska utskriftsprocessen och ersätt den med en "digital signatur" för att underteckna dina dokument. För att öka säkerheten kan du använda en dubbelriktad autentiseringsfunktion eller nationella ID-kort, t.ex. det danska NemID.
 • Förvara dina gamla och nya dokument på ett säkert sätt i molnet. Det är enkelt att hantera och få tillgång till dina juridiska dokument och arkivera dem i enlighet med GDPR.
 • Mallarna för avtal omfattar HR-, företags-, hyres- och försäljningsavtal.

Domslut: Det här verktyget är smart och superenkelt att implementera. Det är ett bättre alternativ till DocuSign. Priset är också överkomligt jämfört med konkurrenterna. Verktyget Contract Book är flexibelt att använda.

Pris: Kontraktsboken erbjuder olika planer för företag: Collaborate (81 dollar per månad), Pilot (gratis), Basic (54 dollar per månad) och Integrate (545 dollar per månad). Alla dessa priser gäller för teamstorlekar på 0-5 medlemmar. Du kan välja din teamstorlek och priset kommer att ändras i enlighet med detta.

Bilden nedan visar andra detaljer om dessa planer. Du kan prova kontraktsboken gratis.

Webbplats: Kontrakt bok

#9) Signoritet

Bäst för stora företag, små & medelstora företag och frilansare.

Systemet skickar dokument för digital signatur och e-signatur, och det hjälper också till att skicka påminnelser och få uppdateringar om dokumentens status. Alla dina dokument kan ändras på ett säkert sätt för att delas och lagras säkert i molnet. Systemet ger automatisering av arbetsflöden, företagsvarumärke, statusvarning och spårbarhet i realtid och många andra funktioner.

Funktioner:

 • Du kan använda den för datainsamling och överföringsprocesser.
 • Det ger möjlighet till signaturbaserad differentiering och uppladdning av dokument.
 • Med det här verktyget kan du analysera kritisk information och tidsuppföljning i ditt företag.
 • Ditt dokument kan anpassas med hjälp av varumärkesmärkning och drop-and-drag-funktioner.
 • Ditt dokument är säkert och tryggt eftersom det använder krypteringsprotokoll med 256-bitars SSL.
 • Systemet tillhandahåller automatiska uppföljningsmeddelanden och signering av flera mottagare.

Domslut: Det är ett bättre alternativ till DocuSign. De kraftfulla funktionerna som schemaläggning, redigering och utformning av dokument samt PCI DSS-kompatibilitet gör det till en bättre konkurrent till DocuSign.

Pris: Signority erbjuder planer för företag och privatpersoner. Bilden nedan visar affärsplanerna. Det finns en gratis plan för privatpersoner för 3 dokument per månad. Det finns ytterligare tre planer för privatpersoner, Mini (8 dollar/månad), Lite (15 dollar/månad) och Solo (40 dollar/månad). Alla planer för företag och privatpersoner kan provas gratis.

Om du letar efter ett prisvärt verktyg med låg budget kan du välja SignNow som ett alternativ till DocuSign. Du kan välja andra verktyg baserat på deras betyg och funktioner som passar dina behov. Du måste analysera, kontrollera de tillgängliga alternativen och göra en ordentlig undersökning innan du väljer ett verktyg för digital signering.

Översynsprocess:

 • Tidsåtgång för att undersöka denna artikel: 26 timmar.
 • Totalt antal verktyg som undersökts: 9
 • De bästa verktygen på listan: 9
Scrolla till toppen