Topp 10 programvaruverktyg för enhetskontroll (USB Lockdown Software)

Den här handledningen listar och jämför olika programvaruverktyg för kontroll av USB-enheter. Du kommer också att lära dig mer om behovet av och fördelarna med programvara för kontroll av USB- och perifera portar:

Programvaran Device Control är ett program som övervakar och kontrollerar dataöverföringar från slutpunkter till flyttbara lagringsenheter och skyddar mot dataförluster. Den kan skydda dig från hot från insiders och oavsiktliga dataläckage som sker på grund av flyttbara enheter.

Med dessa verktyg kan du öppna eller blockera åtkomst till olika enheter som USB-enheter, smarttelefoner, WiFi-nätverkskort, surfplattor, skrivare osv.

Bilden nedan visar att 90 % av organisationerna känner sig sårbara för insiderhot på grund av flyttbara enheter:

Ett proffstips: I takt med att BYOD-politiken ökar har också riskerna för att förlora data ökat, och därför är det viktigt att ha en lösning för enhetskontroll. När du väljer programvara kan du leta efter funktioner som granularitet, enkel definition av policyer, tid &, nätverksbaserade policyer, detaljerade rapporteringsfunktioner, möjlighet att offline använda tillfälliga lösenord.

Vad är insiderhot?

Insiderhot är cybersäkerhetsrisker som beror på faktorer inom organisationen. Legitima användare av företagets resurser kan orsaka dessa faktorer. Brandväggar och antivirus är åtgärder för externa hot, men insiderhot är svåra att upptäcka och förebygga. Incidenter som orsakas av insiderhot kan kosta upp till 11-12 miljoner dollar.

Bilden nedan visar vilka uppgifter som löper större risk på grund av insiderhot:

Varför behöver vi programvara för enhetskontroll?

Verktyg för enhetskontroll är till för att förhindra dataförlust och stöld. USB-minnen eller flyttbara lagringsenheter, mobil anslutningsteknik som WiFi ger bekvämlighet och förbättrar produktiviteten, men öppnar dörrar för säkerhetsrisker. Lösningar för enhetskontroll hjälper dig att skydda känsliga data som PII (Personligt identifierbar information) och immateriella rättigheter.

Felet USB-enhet visas inte: [8 möjliga lösningar]

Lista över de bästa verktygen för kontroll av USB-enheter

Här är en lista över de mest populära verktygen för kontroll av företagsenheter:

 1. Endpoint Protector från CoSoSys
 2. ManageEngine Device Control Plus
 3. Symantec DLP (nu Broadcom)
 4. McAfee DLP
 5. DriveLock
 6. DeviceLock
 7. Ivanti
 8. GFI
 9. Safetica
 10. Trend Micro
 11. Sophos

Jämförelse av programvara för USB-låsning

Programvara för styrning av enheter Våra betyg Plattformar Utplacering Typer av kontrollerade enheter Pris
Endpoint Protector från CoSoSys

Windows, Mac, & Linux Virtuell apparat, molntjänster, molnhästar. USB-lagringsenheter, WiFi-nätverkskort, USB-modem, Bluetooth-enheter och många fler. Få en offert.
Symantec DLP

Windows, Mac, Citrix XenDesktop, VMware, Microsoft Hyper-V Server osv. På plats, hybridmoln, & som en hanterad tjänst. MSC-enheter & MTP-enheter. Få en offert.
McAfee DLP

Windows & Mac. Molnbaserad & På plats. USB-enheter, MP3-spelare, CD-skivor, DVD-skivor och Bluetooth-enheter. Få en offert. Enligt recensioner, $91.99.
DriveLock

Olika OSamp & slutenheter On-premise & som en hanterad tjänst Interna & externa enheter, enheter, & smartphones etc. Gratis provperiod: 30 dagar, Priset börjar på $US 5.68
DeviceLock

Windows & Mac På plats USB-, WiFi- och Bluetooth-adaptrar, MTP-aktiverade enheter osv. DeviceLock Endpoint DLP Suite: 81 USD (enhetspris), DeviceLock Core 55 USD

Genomgång av verktygen för hantering av USB-enheter:

#1) Endpoint Protector av CoSoSys

Bäst för små och stora företag.

Endpoint Protector är en plattformsoberoende programvara för att förhindra dataförluster för att upptäcka, övervaka och skydda känsliga data. Den tillhandahåller funktioner för enhetskontroll, innehållsbaserat skydd, tvångskryptering och eDiscovery. Funktionerna för enhetskontroll hjälper dig att låsa, kontrollera och övervaka USB- och periferiportar. Den tillhandahåller ett enkelt webbaserat gränssnitt för att fjärrövervaka USB- ochperifera portar.

Endpoint Protectors enhetskontroll hjälper dig att övervaka alla USB-portar & enheter på alla slutpunkter. Den kan unikt identifiera alla USB-anslutna enheter. Den ger rapporter och varningar för USB-aktivitet på alla slutpunkter.

Funktioner:

 • Du kommer att kunna fjärrövervaka USB-portar och perifera portar.
 • Du kan enkelt ställa in policyer för Windows-, Mac- och Linux-plattformar.
 • På distans kan du bevilja tillfällig åtkomst till USB även om datorn är offline.
 • Det kommer inte att påverka prestandan på de skyddade datorerna.
 • Den ger exakt och detaljerad kontroll och låter dig skapa whitelists & blacklists för enheter och definiera policyer per användare, dator eller grupp för ett oavbrutet arbetsflöde i hela företaget.

Domslut: Endpoint Protector har en centralt hanterad enhetskontrollmodul som ger dig full kontroll över USB-portar och anslutna enheter. Den förhindrar oavsiktlig eller avsiktlig dataförlust eller dataläckage och skyddar slutpunkterna från USB-malware och BadUSB-attacker.

Pris: Du kan få en offert för Endpoint Protector. En demo är också tillgänglig på begäran.

Webbplats: Endpoint Protector

#2) ManageEngine Device Control Plus

Device Control Plus är en säkerhetslösning för slutpunkter som fokuserar på övervakning och kontroll av USB och många inbyggda och externa perifera enheter. Den erbjuder omfattande fjärrövervakning av flyttbara medier, enheter och extraportar och är utformad för en förenklad användarupplevelse.

Den är utrustad med funktioner för att övervaka och granska enheters åtkomst till företagsdata samt för att reglera filöverföringar. Den kan hjälpa dig att uppnå ett effektivt dataskydd och säkerställa kontinuitet i verksamheten.

Funktioner:

 • Den här lösningen upptäcker automatiskt enheter och låter dig klassificera dem som tillåtna eller blockerade.
 • Du kan skapa och upprätthålla listor över betrodda enheter för systematisk principtilldelning.
 • Konfigurera principer för att ge finjusterade dataåtkomsträttigheter till auktoriserade användare baserat på roll, funktionalitet eller grupp.
 • Genomför begränsningar för filkopiering och aktivera filskuggning för kritiska data.
 • Bevilja tillfällig tillgång till enheter för att underlätta säkraamps och kortsiktiga samarbeten.
 • Förbjud okrypterade USB-enheter för att förbättra skyddet mot skadlig programvara.
 • Utnyttja detaljerade rapporter för djupgående kriminalteknisk analys.

Domslut: Device Control Plus är ett mångsidigt verktyg för enhets- och datasäkerhet som erbjuder en enda konsol från vilken alla administrativa uppgifter kan effektiviseras. Det kan användas för att genomföra förebyggande och återställande dataskyddsåtgärder för ökad produktivitet och cybersäkerhet.

Prissättning: Professional edition kostar 5,95 dollar/dator. Du kan också få en offert, använda en gratis testversion i 30 dagar eller begära en demo när det passar dig.

#3) Symantec DLP (nu Broadcom)

Bäst för små och stora företag.

Symantecs DLP-lösning är tillgänglig för data på slutpunkter, nätverk, moln och lagring. Den tillhandahåller funktionalitet för enhetskontroll genom sin lösning Symantec DLP for Endpoint. Den skyddar dina känsliga data, håller dem säkra & skyddade på slutpunkter.

Den kan upptäcka, övervaka och skydda data som används i extern lagring, e-post, molnprogram, nätverksprotokoll, virtuella skrivbord och servrar. Symantec DLP använder en enda lättviktig slutpunktsagent som möjliggör DLP Endpoint Discover och DLP Endpoint Prevent.

Funktioner:

 • Symantec DLP Endpoint Discover ger djup insyn i känsliga filer som lagras på användarnas bärbara datorer och slutenheter genom att skanna de lokala hårddiskarna.
 • Symantec DLP Endpoint Prevent ger dig kontroll över ett stort antal enheter, plattformar och program.
 • Det finns många olika svarsalternativ, bland annat identitetsbaserad kryptering och digitala rättigheter för filer som överförs till USB.

Domslut: Symantec kan arbeta i en mycket distribuerad miljö. Den är skalbar upp till hundratusentals användare och enheter. Den tillhandahåller en enhetlig hanteringsplattform. Den har innehållsmedvetna upptäcktsservrar och lättviktiga slutpunktsagenter.

Pris: Du kan få en offert för prisuppgifter.

Webbplats: Symantec DLP

#4) McAfee DLP

Bäst för små och stora företag.

McAfee DLP innehåller funktioner för enhetskontroll för att kontrollera kopiering av känsliga data till flyttbara enheter. McAfee DLP Endpoint inspekterar användarnas åtgärder på känsliga data när molnprogram eller e-post används och när data läggs ut på webbplatser. Du kan blockera konfidentiella data på alla flyttbara lagringsenheter.

Du kan filtrera utifrån hårdvara och innehåll. McAfee ePolicy Orchestrator centraliserar och förenklar säkerhetshanteringen.

Funktioner:

 • Med McAfees DLP-policyhanterare och klassificeringskonsol kan du skapa policyer som grupper av enhetskontroll, dataskydd, upptäcktsregler osv.
 • Den skyddar känslig företagsinformation med fyra skyddslager för Windows och tre lager för Mac.
 • Med McAfee ePolicy Orchestrator kan du implementera och upprätthålla säkerhetsprinciper.
 • Den har funktionen "Lock Down Devices" som låter dig blockera flyttbara lagringsenheter eller göra dem skrivskyddade.

Domslut: McAfee Device Control förhindrar obehörig användning av flyttbara medier och ger skydd för flyttbara enheter och USB-datasäkerhet.

Pris: Du kan få en offert för McAfee DLP-lösningen. Enligt recensionerna kostar McAfee DLP Endpoint-licensen 91,99 dollar per nod och inkluderar ett års guldsupport.

Webbplats: McAfee DLP

#5) DriveLock

Bäst för små och stora företag.

DriveLock har lösningar för cybersäkerhet. Det tillhandahåller tjänster för enhetskontroll. Det kan övervaka de transaktioner som görs via USB-datamedier. Det låter dig endast tillåta önskade enheter och externa enheter. Det förhindrar dataöverföring via okrypterade medier.

DriveLock har olika funktioner som enhetskontroll, programkontroll, analys och kriminalteknik, maskininlärning, Bitlocker-hantering, kryptering, identitets- och åtkomsthantering osv.

Funktioner:

 • Tjänsten kontrollerar interna & externa enheter, enheter & smartphones som kan anslutas till slutpunkten.
 • Den har omfattande möjligheter till kriminalteknisk analys och rapportering.
 • DriveLock stöder olika operativsystem och slutenheter.
 • Det har funktioner för att kryptera hårddiskar, filer i lokala eller centrala kataloger och på externa medier.
 • Du kan kontrollera vilka mobila enheter som kan anslutas till företagsnätverket.

Domslut: DriveLock är en modulär & plattform för säkerhet i flera lager för slutpunkter. Den hjälper dig också att stärka dina anställdas säkerhetsmedvetenhet. Den har lösningar för att skydda ditt företag från skadlig kod, utpressningstrojaner etc.

Pris: DriveLock finns i tre versioner: Base Security (5,68 USD per enhet och månad), Advanced Security (6,82 USD per enhet och månad) och Security Awareness (3,03 USD per enhet och månad). Priserna gäller för en årlig prenumeration och hanterade säkerhetstjänster. En gratis provperiod på 30 dagar är tillgänglig.

Webbplats: DriveLock

#6) DeviceLock

Bäst för små och stora företag, byråer och nystartade företag.

DeviceLock är en programvara för att förhindra dataförluster. Förutom funktionerna för åtkomstkontroll av enheter innehåller den funktioner för kontroll av nätverkskommunikation, innehållsfiltrering, upptäckt av innehåll osv.

Den innehåller funktionen Mobile Device Local Sync Control (lokal synkroniseringskontroll för mobila enheter). Den här funktionen hjälper administratörerna att ställa in regler för detaljerad åtkomstkontroll, granskning och skuggning för data som utbyts genom lokala synkroniseringar med Windows-slutpunkter av enheter som Windows Mobile, iPhone/iPad/iPod touch eller Palm-mobilenheter.

#7) Ivanti

Bäst för små och stora företag.

Ivanti tillhandahåller en lösning för enhetskontroll som gör det enkelt att tillämpa säkerhetsprinciper för flyttbara enheter och datakryptering. Den kan skydda slutpunkter från skadlig kod. Oavsett hur enheterna är anslutna ser Ivanti Device Control till att de inte kan kopiera data.

Den här lösningen är en plattform med en flexibel arkitektur och erbjuder funktioner för tillfällig åtkomst, centraliserad hantering och användbara insikter.

Funktioner:

 • Det ger insyn och kontroll över dina enheter med tillgång till slutpunkter som USB-minnen, skrivare osv.
 • Den har en vitlista eller en standardförnekande metod som gör att du kan hantera enheterna centralt.
 • Du kan ge användare tillfällig eller schemalagd åtkomst till flyttbara enheter.
 • Du kan ställa in rollbaserad åtkomstkontroll.

Domslut: Ivanti Device Control-lösningen är en effektiv och skalbar lösning som gör att du snabbt kan låsa slutpunkter och förhindra obehörig användning av flyttbara enheter och portar.

Pris: Du kan få en offert för prisuppgifter.

Webbplats: Ivanti

#8) GFI EndPointSecurity

Bäst för små och stora företag.

GFI är en programvara för USB-säkerhet som förhindrar dataläckage. Den kontrollerar, granskar och säkrar åtkomsten till flyttbara lagringsenheter. GFI EndPointSecurity har funktioner för riskbedömning. Den loggar aktiviteten för åtkomst till nätverket för bärbara enheter. Efter en ändring av en policy eller konfiguration kan du automatiskt schemalägga distributionen av agenter.

Det ger dig avancerad granulär åtkomstkontroll genom vit- och svartlistor.

#9) Safetica

Bäst för små och medelstora företag.

Safetica tillhandahåller en DLP-lösning för att förhindra dataläckage. Funktionen för enhetskontroll ger dig fullständig kontroll över alla anslutna enheter. Den begränsar obehöriga enheter. Du kan hantera alla enheter från ett enda ställe.

Safetica Auditor kan identifiera säkerhetsrisker i ditt företag. Safetica DLP + Safetica Mobile skyddar datorer, bärbara datorer och telefoner.

Funktioner:

 • Safetica Device Control låter dig definiera vilka enheter som får användas och hjälper dig att eliminera riskerna med BYOD.
 • Du kan begränsa obehöriga medieanslutningar genom att ange vilken typ av bärbara enheter som ska användas.
 • Den har funktioner för att kryptera USB-enheter och andra bärbara enheter.
 • Den kan begränsa kopiering & klistra in, skriva ut och skärmdumpning.

Domslut: Safetica DLP skyddar dina känsliga data mot dataläckage. Med Safetica får du granskning och hantering för Windows och Mac OS på ett och samma ställe. Med dess lösning för enhetskontroll kan du bestämma vilka enheter som ska anslutas, vem som får ansluta och vilka data som får lagras på USB-enheter.

Pris: Safetica finns i tre versioner: Safetica Auditor, Safetica DLP och Safetica DLP + Safetica Mobile. Du kan få en offert för prisuppgifter.

Webbplats: Safetica

#10) Trend Micro

Bäst för små och stora företag.

Trend Micro DLP-lösningen identifierar, övervakar och förhindrar dataförluster på eller utanför nätverket. Den har filter för Skype, P2P, Windows file share etc. Den kan upptäcka spionprogram, trojaner etc. Trend Micro tillhandahåller olika fristående DLP-lösningar som Trend Micro DLP Endpoint, Network Monitor och Management Server.

Den ger flexibilitet när det gäller att välja en kombination av dessa lösningar eller att ha alla tre tillsammans. Den stöder Windows-plattformen.

Funktioner:

 • Trend Micro DLP Endpoint har funktioner för upptäckt av data, övervakning i realtid och blockering på ett stort antal slutenheter, inklusive flyttbara medier.
 • Du kommer att kunna utföra säkra filöverföringar till USB och CD/DVD-skivor.
 • Den kan skydda ostrukturerade data och immateriella rättigheter.

Domslut: Trend Micro tillhandahåller ett lättviktigt insticksprogram som ger dig kontroll och synlighet över dina känsliga data. Det hjälper dig att förhindra dataförluster via USB, e-post, SaaS-program etc. Du behöver ingen extra hårdvara eller programvara för det här insticksprogrammet.

Pris: Du kan få en offert för prisuppgifter. Enligt recensionerna kostar Trend Micro DLP 23,66 dollar per användare.

Webbplats: Trend Micro DLP

#11) Sophos

Bäst för små och stora företag.

Sophos är en helt synkroniserad, molnbaserad plattform för datasäkerhet som ger avancerat skydd för slutpunkter och nätverkssäkerhet som är helt synkroniserade i realtid och ger dataskydd för data i vila, i rörelse eller vid användning.

Sophos Synchronized Encryption skyddar dina data överallt automatiskt. För att ge proaktivt skydd för dina data validerar den kontinuerligt enhetens användar-, program- och säkerhetsintegritet och ger sedan tillgång till krypterade data.

Som vi alla vet har Symantec delvis förvärvats av Broadcom, vilket har påverkat stödet till mindre företag. Förvärv kan leda till färre produkter och minskad support.

Endpoint Protector är en DLP-lösning av företagsnivå som kan skydda data i rörelse och data i vila. Den ger kontroll över bärbara lagringsenheter och krypteringsalternativ. Den erbjuder plug & amp; play-datasäkerhet, dataskydd över olika operativsystem, flexibla distributionsalternativ och effektiv kundsupport.

Vi hoppas att den här artikeln ska hjälpa dig att välja rätt programvara för enhetsstyrning genom våra detaljerade recensioner och jämförelser.

Forskningsprocess:

 • Tidsåtgång för att undersöka denna artikel: 28 timmar
 • Totalt antal verktyg som undersökts: 15
 • De bästa verktygen på listan: 10
Scrolla till toppen