Topp 10 bästa gratis brandväggsprogram för Windows

Letar du efter en gratis brandvägg för att skydda din dator eller enhet? Läs den här recensionen för att välja det bästa gratis brandväggsprogrammet för fullständigt skydd:

Enligt en nyligen genomförd studie från MaketsandMarkets kommer marknaden för brandväggar för nätverkssäkerhet att växa till 5,3 miljarder dollar år 2023. Det finns flera anledningar till att marknaden för brandväggar växer.

De flesta företag idag söker dock brandväggsskydd för att skydda känsliga eller viktiga data.

Skydd av brandväggar: en översikt

Följande infografik visar vilka typer av dataintrång som företag är mest oroliga för och som kräver skydd av brandväggar:

När vi tittar på ovanstående infografik kan vi se att identitetsstöld är det överlägset största problemet för företag som söker cyber- och brandväggsskydd idag. Men vad gör brandväggsskydd så viktigt eller med andra ord "så användbart"?

Kanske är det bästa sättet att ta reda på det svaret på de vanligaste frågorna om brandväggsprogram som vi tar upp i det kommande avsnittet.

Vanliga frågor om brandvägg

Nedan följer de vanligaste frågorna om brandväggar.

F #1) Vad är en brandvägg?

Svar: En brandvägg är en sköld eller barriär som skyddar ett privat nätverk från obehörig åtkomst och skyddar enheter som är anslutna till internet eller ett annat nätverk, t.ex. ett lokalt nätverk (LAN).

Syftet med att ha en brandvägg installerad på en dator, telefon eller surfplatta är att skydda användarna från databaserade hot mot skadlig kod som finns på internet eller andra anslutna nätverk.

I cyberrymden överförs data mellan din dator och servrar & routrar. Dessa data, som överförs i paket, övervakas av en brandvägg för att identifiera och blockera oönskad trafik.

Brandväggen gör detta genom att kontrollera datapaketen mot de regler som har ställts upp. Om datapaketen överensstämmer med dessa regler accepteras de av brandväggen. Om de inte uppfyller reglerna avvisar eller blockerar brandväggen dem.

I dag hjälper brandväggar till att skydda datorer och andra anslutna enheter över hela världen, oavsett om de tillhör enskilda användare, stora företag eller myndigheter.

F#2) Hur fungerar en brandvägg?

Svar: Enkelt förklarat fungerar brandväggar genom att övervaka informationstrafiken för att acceptera eller tillåta "bra data" och förkasta eller blockera "dåliga eller skadliga data". Om vi går in på detaljerna använder brandväggen en av de tre metoderna eller kombinationer av dessa för att kontrollera trafiken som flödar in och ut ur nätverket.

De tre metoder som en brandvägg använder för att skydda en dator, surfplatta eller andra enheter är följande:

 1. Filtrering av paket
 2. Fullmaktstjänst
 3. Inspektion med tillståndskontroll

Paketfiltrering är den mest grundläggande formen av brandväggsskydd och innebär att en förutbestämd uppsättning regler används för att skapa filter. Brandväggen tillåter inte att ett datapaket kommer in i nätverket om det markeras av filtren. Alla datapaket, utom de som klarar sig igenom filtren, kasseras.

Ett program som fungerar som en mellanhand mellan system och som hämtar information från Internet och sedan skickar den till det begärande systemet. Det är i brandväggens programlager som brandväggens proxyservrar fungerar.

Detta är den punkt där det är obligatoriskt för båda ändarna av en anslutning att använda en proxy för att genomföra sessionen. En process som återspeglar en tjänst som skulle köras på slutvärden skapas och körs av proxyservrarna på brandväggen. Som ett resultat av detta centraliseras all dataöverföring för en aktivitet för att skannas till brandväggen.

Den tredje och sista metoden som används av en brandvägg för att skydda en enhet eller ett system är stateful inspection. Stateful inspection är den mest avancerade brandväggsavläsningen, och håller information om varje anslutning under hela sessionen i en databas.

Dessa attribut, som tillsammans kallas för anslutningens "tillstånd", omfattar viktig information som anslutningens port- och IP-adresser och den sekvens i vilken datapaketen överförs. Relevant information i databasen jämförs med de data som överförs av brandväggen.

Brandväggen tillåter informationen att passera om jämförelsen ger en positiv matchning. I annat fall nekas inträde för informations- eller datapaketet.

Q#3) Vilka är de olika typerna av brandväggsprogram?

Svar: Det finns två grundläggande typer av brandväggar, nämligen apparatbrandväggar och klientbaserade brandväggar. En brandväggsprogramvara, en klientbaserad brandvägg, installeras på en enhet för att spåra informationstrafiken på just den enheten.

Å andra sidan är apparatbrandväggen en fysisk eller hårdvarubaserad version av brandväggen som innehåller en enhet som placeras mellan användarens nätverk och ett externt nätverk, t.ex. internet.

Ofta används brandväggar i nätverksmiljöer med flera enheter som delar samma nätverk eller internetanslutning. Klientbaserade brandväggar eller mjukvarubrandväggar är däremot bäst för att anpassa skyddsnivåerna och ställa in brandväggsbehörigheter för enskilda användare eller en grupp av användare.

F#4) Hur skyddar brandväggar mot hackare?

Svar: Brandväggar skyddar mot hackare genom att blockera deras tillgång till datorn via Wi-Fi och internet.

För att komma åt din dator och stjäla känsliga uppgifter som din webbhistorik, bankuppgifter, lösenord och annan information använder hackare keyloggingprogram och trojanska virus för att registrera dina sessioner och övervaka dina tangenttryckningar. Med tangenttryckningar menas det du skriver in på din dator eller annan enhet.

Hackare kan bedriva olaglig verksamhet på din dator utan att du vet om det. Den goda nyheten är att brandväggar kan hjälpa till att stoppa dem.

Hur kan brandväggar skydda din dator från hackare? Genom att blockera alla obehöriga anslutningar till ditt system.

Med en brandvägg kan du dessutom välja vilka program på din dator som kan få tillgång till internet. På så sätt kan du se till att du aldrig ansluter till internet utan att veta om det. Detta stoppar hackare och andra cyberbrottslingar i deras spår när de använder ett Wi-Fi-nätverk eller en internetanslutning för att ta sig in i din dator.

F#5) Kan en brandvägg hackas?

Svar: Det är sällsynt att en brandvägg kan hackas. Cyberbrottslingar kan lätt hacka en brandvägg om den inte är korrekt inställd. Även om en brandvägg är avsedd att skydda din dator från hackare kan säkerheten i ditt system äventyras om du konfigurerar brandväggen felaktigt eller underhåller den på ett olämpligt sätt.

Oavsett hur starkt ditt brandväggsskydd är kan hackare ta sig förbi brandväggen om det finns sårbarheter i de system och program som brandväggen skyddar. Det finns till exempel flera sårbarheter i Windows som angriparna kan utnyttja för att ta sig in i din dator.

Allt de behöver göra är att övertyga dig om att besöka en infekterad webbsida. Det är därför viktigt att du har ett antivirus- och antimalwareprogram installerat på din dator eller ditt system tillsammans med brandväggen.

Se också till att alla program och operativsystem har den senaste versionen. Om du gör detta är risken liten att en hackare får tillgång till ditt system.

Q# 6) Vad ska man leta efter i en brandvägg?

Svar: Med så många alternativ att välja mellan kan det vara svårt att välja rätt brandvägg för dina behov.

Du kommer dock sannolikt att fatta rätt beslut om du tar hänsyn till följande kriterier för att välja den bästa gratis brandväggen:

 • Skydd och förebyggande av hot.
 • Synlighet och kontroll över dina tillämpningar.
 • Effektivisera säkerhetsinfrastrukturen.
 • Varningar i realtid
 • Utmärkt kundsupport.

Listan ovan är inte uttömmande och det finns flera andra faktorer att ta hänsyn till när du väljer den bästa gratis brandväggen.

Faktakontroll om marknaden för brandväggar: Enligt studien Web Application Firewall Market från ResearchAndMarkets kommer den webbaserade brandväggsmarknaden att växa med en CAGR på 16,92 % under prognosperioden 2019-2024 för att nå 6,89 miljarder dollar år 2024. Studien visar också att Nordamerika för närvarande är den största marknaden för brandväggar för webbapplikationer och att de viktigaste faktorerna som avgör om en brandvägg är lönsam för användarna är kostnaden.och prestanda.

Lista över de bästa gratis brandväggarna

Nedan listas de bästa gratis brandväggarna som finns på marknaden.

 1. SolarWinds säkerhetshantering för nätverksbrandväggar
 2. ManageEngine brandväggsanalysator
 3. System Mechanic Ultimate Defense
 4. Intego
 5. Norton
 6. LifeLock
 7. ZoneAlarm
 8. Comodo brandvägg
 9. TinyWall
 10. Netdefender
 11. Glasswire
 12. PeerBlock
 13. AVS brandvägg
 14. OpenDNS Hem
 15. Privatefirewall

Jämförelse av de 5 bästa gratis brandväggsprogrammen

Verktygets/tjänstens namn Gratis version Funktioner Våra betyg Bäst för
SolarWinds säkerhetshantering för nätverksbrandväggar

Ingen Synlighet i realtid för nätverksbrandväggssäkerheten, övervakning av ändringar i konfigurationen av brandväggsskyddet osv. Funktioner för anpassade filter och sändning av varningar.
ManageEngine brandväggsanalysator

Gratis provperiod finns tillgänglig Programvara för logganalys och policyhantering, Programvara för nätverkssäkerhet Nätverks- och säkerhetsadministratörer för små och medelstora företag, privata eller statliga IT-infrastrukturer.
System Mechanic Ultimate Defense

Ingen Skydda integritet på nätet, ta bort skadlig kod, blockera skadlig kod osv. För att rengöra och reparera datorn.
Intego

Gratis provperiod finns tillgänglig Inkommande och utgående skydd, blockera opålitliga anslutningar, tvåvägsbrandvägg Skydd av Mac-nätverk
Norton

Ja Avancerat skydd mot cyberattacker,

Blockerar webbplatser för nätfiske,

Skyddar och övervakar hemmanätverket.

Skydd mot virus och cyberattacker.
LifeLock

Gratis provperiod finns tillgänglig i 30 dagar. Säker VPN, övervakning av hot, varningar osv. Blockering av cyberhot.
ZoneAlarm

Ja Gratis antivirus + brandvägg,

Flera säkerhetslager,

Anpassningsbart gränssnitt,

Säkerhetskopiering online.

5 Gb gratis molnbackup,

Integrering med många andra säkerhetsprogram.

Comodo brandvägg

Ja Adblocker,

Anpassade DNS-servrar,

Virtuell kiosk,

Kompatibel med Windows 7, 8 och 10,

Kontroller i rätt tid.

Effektiviserat för nybörjare inom säkerhet, integration med Comodo Dragon secure browser.
TinyWall

Ja Inga popup-annonser,

Kraftfullt skanningsalternativ,

Anpassningsbara alternativ,

Wi-Fi-skydd,

Varningar i realtid

Direkt konfiguration av brandväggen,

Dedikerade alternativ för LAN-styrning.

Inga popup-fönster,

Den automatiska inlärningsfunktionen gör det enkelt att skapa undantag.

Netdefender

Enkelt och användarvänligt gränssnitt,

Inga popup-fönster,

Portscanner,

Enkel installation,

Skydd mot spoofing ARF.

Enkel installationsprocess,

Ett enda klick på knappen blockerar all oönskad inkommande trafik.

Glasswire

Ja Diskreta varningar,

Spårning av dataanvändning,

Visuell nätverksövervakning,

Verktygslåda för nätverkskontroller,

Upptäckt av Wi-Fi-programmens onda tvilling,

Lås ner läge

Minigrafik.

Lättanvänd funktion,

Möjlighet att blockera program med ett enda klick.

#1) SolarWinds säkerhetshantering av nätverksbrandväggar

SolarWinds tillhandahåller en programvara för säkerhetshantering av nätverksbrandväggar med Security Event Manager, som har funktioner som stärker din nätverkssäkerhet.

Den kontinuerliga övervakningen och händelsekorrelationen i realtid fångar upp misstänkta brandväggsaktiviteter och du får insyn i realtid i brandväggssäkerheten i nätverket. Verktyget hjälper dig att upptäcka säkerhetsöverträdelser med hjälp av policykontroller.

Pris: Priset för Security Events Manager börjar vid $4805. Det erbjuder en fullt fungerande gratis provperiod på 30 dagar.

Funktion: Synlighet i realtid för nätverksbrandväggssäkerheten, övervakning av ändringar i konfigurationen av brandväggsskyddet, anpassade filter för brandväggssäkerheten osv.

Fördelar:

 • Du får meddelanden om ändringar i brandväggen.
 • Du kan övervaka aktiviteten från målinriktade enheter.
 • Det hjälper dig att se till att endast auktoriserade brandväggsadministratörer gör ändringar i brandväggspolicyer.
 • Den har en möjlighet att skapa anpassade filter för att lyfta fram specifika brandväggshändelser baserat på standardkriterier eller anpassade kriterier.

Cons:

 • Security Events Manager har ingen gratisversion.

#2) ManageEngine Firewall Analyzer

Bäst för Nätverks- och säkerhetsadministratörer för små och medelstora företag, privata eller statliga IT-infrastrukturer.

ManageEngine tillhandahåller programvara för brandväggshantering med Firewall Analyzer. Funktionerna gör din nätverkssäkerhet starkare.

Verktyget övervakar kontinuerligt brandväggsloggarna för att identifiera misstänkt nätverksaktivitet och ger dig insyn i realtid i brandväggssäkerheten i ditt nätverk. Det hjälper dig också att upptäcka säkerhetsbrister i brandväggspolicyer.

Pris: Priset för Firewall Analyzer börjar vid $395 och har en 30 dagars, fullt fungerande, gratis provperiod.

Funktioner:

 • Programvara för logganalys och policyhantering.
 • Programvara för nätverkssäkerhet

Fördelar:

 • Hanterar brandväggspolicyer på ett effektivt sätt.
 • Se till att ändringar av policyer hanteras.
 • Övervakar användarnas internetaktiviteter.
 • Övervakar användarnas VPN-användning i realtid.
 • Kontinuerlig övervakning och generering av rapporter för olika standarder för efterlevnad.
 • Hjälper revisorer med forensiska granskningar av nätverksaktiviteter.
 • Analyserar loggar för att övervaka nätverkstrafik och bandbreddsanvändning.

Domslut: Firewall Analyzer är en idealisk programvara för logganalys och konfigurationshantering för nätverkssäkerhetsenheter.

#3) System Mechanic Ultimate Defense

System Mechanic Ultimate Defense är ett bekvämt gränssnitt som ger en omfattande uppsättning funktioner för säkerhet, integritet och prestanda. Det skyddar din webbsurfning och kan hantera lösenord & kreditkort. Det kan ta bort skadlig kod på begäran.

Den har en systemsköld som blockerar skadlig kod. Det är en VB100-certifierad lösning mot skadlig kod. Den kommer att använda reaktiva och proaktiva strategier för upptäckt av skadlig kod.

System Mechanic Ultimate Defense är en malware Killer som hittar och tar bort farlig skadlig kod från infekterade datorer. Den använder sig av den egenutvecklade Scan Cloud-baserade skanningen och analysen.

Pris: Du kommer att få en massiv 60% rabatt på System Mechanic Ultimate Defense på bara $31.98! Du kan använda en kupongkod "workfromhome" (Endast nya kunder).

Kupongkod: arbeta hemifrån

Gäller från och med: Nu

Gäller till: 5 oktober 2020

Funktioner: Optimera PC-prestanda, skydda integritet på nätet, hantera lösenord på ett säkert sätt, ta bort skadlig kod, blockera skadlig kod, radera hela hårddiskar & återskapa raderade filer.

Fördelar:

 • System Mechanic Ultimate Defense tillhandahåller en lösenordshanterare.
 • Den kan återställa raderade filer.
 • Den ger detaljerade skanningsrapporter.

#4) Intego

Med NetBarrier får du ett kraftfullt tvåvägsbrandväggssystem för Mac som kan användas för att ge trådbundna och trådlösa nätverk inkommande och utgående skydd. När den väl är installerad håller den inkräktare borta genom att blockera oönskade anslutningar.

Programvaran är mycket enkel att installera och konfigurera. Du kan använda verktyget för att automatiskt ställa in skyddsprotokoll för både offentliga och privata nätverk. Programvaran kan också blockera oönskade appar från att infiltrera vissa domäner.

Pris: Börjar på 39,99 USD/år. 14 dagars gratis provperiod.

Funktioner: Intelligent inkommande och utgående skydd som blockerar oönskade anslutningar, automatiskt anpassar skyddsprotokoll, förhindrar infiltration och blockerar appar.

Fördelar:

 • Enkel installation och konfiguration
 • Mycket anpassningsbar
 • Flexibel prissättning>

Cons:

 • Kommer som en del av Integos årliga prenumerationspaket för antiviruslösningar.

#5) Norton

Norton Free Firewall är en del av Norton AntiVirus och Norton Internet Security som Norton erbjuder. Norton Free Firewall, även kallad Smart Firewall, använder en databas med program för att blockera eller flagga program.

Pris: Gratis

Funktioner: Avancerat skydd mot cyberattacker, blockerar nätfiskewebbplatser, skyddar och övervakar hemmanätverket.

Fördelar:

 • 100 % garanterat skydd mot virus.
 • Autentiserar betrodda webbplatser.

Cons:

 • Dåligt skydd mot spionprogram.
 • Föräldrakontroll för Mac- och IOS-enheter saknas.

#6) LifeLock

Norton erbjuder en lösning med Smart Firewall, som kan övervaka internettrafiken för att skydda mot intrång och blockera hot på nätet, t.ex. skadlig kod, virus och intrång.

Norton Security-tekniken har fem skyddslager: en vägg som förhindrar intrång, en antivirusfilskanning, en ryktesdatabas, beteendeövervakning och kraftfull radering och reparation.

Norton Smart Firewall skyddar mot oönskade intrång i dina datorer och ger skydd mot obehörig åtkomst.

Pris: LifeLock har fyra prisplaner: Standard (7,99 dollar per månad för ett år), Select (7,99 dollar per månad för ett år), Advantage (14,99 dollar per månad för ett år) och Ultimate Plus (20,99 dollar per månad för ett år). En gratis provperiod är tillgänglig i 30 dagar.

Funktioner: Skydd av personlig information, intrångsskyddssystem, beteendeövervakning osv.

Fördelar:

 • Antivirus File Scan finns för PC, Mac och Android-enheter.
 • Intrusion Prevention System kan skydda webbläsare och operativsystem.
 • Den kommer att granska varje nedladdad fil för att se om den är känd och flagga för filer som aldrig tidigare har setts.
 • Obehöriga användare kommer inte att kunna få tillgång till datorer via Internet.

Cons:

 • Enligt recensioner kan du behöva betala en extra avgift på 5,99 dollar per barn för familjeplaner.

#7) ZoneAlarm

ZoneAlarm är en brandvägg som har funnits länge och skyddar din dator mot alla typer av cyberattacker, inklusive spionprogram, skadlig kod, utpressningstrojaner, identitetsstöld, phishing-attacker, virus och mycket mer.

Den kostnadsfria brandväggen ZoneAlarm är kompatibel med Windows 7, 8, 10, XP och Vista och kan förhindra skadliga ändringar i ditt system genom att låsa värdfilen. Den kan också förhindra obehöriga ändringar genom att skydda inställningarna med ett lösenord. Med hjälp av ZoneAlarm-brandväggens skjutreglage kan du enkelt justera säkerhetsläget i ett offentligt eller privat nätverk.

#8) Comodo Firewall

Comodo Firewall är utan tvekan en av de bästa gratis brandväggarna som finns tillgängliga idag. Vi säger detta eftersom brandväggen levereras med en mängd funktioner, bland annat en virtuell kiosk, anpassade DNS-servrar, en reklamblockerare och mycket mer. Med Comodo Firewall kan du enkelt lägga till program som du vill blockera.

Det finns också ett alternativ för Rating Scan som är mycket användbart om du misstänker att din dator är infekterad av någon form av skadlig kod.

Pris:

 • ComodoFree Firewall: Gratis
 • Comodo Full Protection: 39,99 dollar/år

Funktioner: Adblocker, anpassade DNS-servrar, virtuell kiosk, kompatibel med Windows 7, 8, & 10, tidskontroller etc.

Fördelar:

 • Förenklat för nybörjare inom säkerhet.
 • Integration med den säkra webbläsaren Comodo Dragon.

Cons:

 • Inget skydd mot exploateringsattacker.
 • Standardinställningar med automatisk sandboxing är inaktiverade.

Webbplats: Comodo brandvägg

#9) TinyWall

TinyWall är en av de bästa gratis brandväggarna för Windows 10 och skyddar ditt system från alla typer av hot på internet. Brandväggen skyddar din dators portar från hackare och blockerar skadliga eller illasinnade program som kan avslöja dina känsliga data på internet.

Pris: Gratis

Funktioner: Inga popup-annonser, kraftfull skanning, anpassningsbara alternativ, Wi-Fi-skydd, varningar i realtid, omedelbar brandväggskonfiguration, dedikerade alternativ för LAN-kontroll, etc.

Fördelar:

 • Inga popup-fönster.
 • Den automatiska inlärningsfunktionen gör det enkelt att skapa undantag.

Cons:

 • Inget skydd mot exploateringsattacker.
 • Behovet av att skapa undantag för de webbaserade program som du använder.

Webbplats: TinyWall

#10) Netdefender

Om du letar efter en gratis brandvägg som är lätt att använda och har enkla inställningar och alternativ bör du välja Netdefender. Netdefders gratis brandvägg har alla de grundläggande funktionerna för en brandvägg och har en extremt enkel installationsprocess.

Det bästa med denna brandvägg är dock att du kan blockera all oönskad inkommande trafik med ett enda knapptryck.

Pris: Gratis

Funktioner: Enkelt och användarvänligt gränssnitt, inga popup-fönster, portscanner, enkel installation, skydd mot spoofing ARF, etc.

Fördelar:

 • Enkel installationsprocess.
 • Ett enda klick på knappen blockerar all oönskad inkommande trafik.

Cons:

 • Några få felande funktioner.

Webbplats: Netdefender

#11) Glasswire

Med den kostnadsfria brandväggen Glasswire kan du skydda din dator proaktivt mot alla typer av online- och inkommande attacker. Glasswire brandväggen börjar skydda ditt operativsystem från det ögonblick du installerar den på din dator.

Brandväggen stör dig inte varje gång en skadlig kod dyker upp, utan blockerar omedelbart källan utan att störa dig.

Pris: Gratis

Funktioner: Diskreta varningar, spårning av dataanvändning, visuell nätverksövervakning, verktygslåda för nätverkskontroller, upptäckt av onda tvillingar i Wi-Fi, låst läge, minigrafik, etc.

Fördelar:

 • Enkel installationsprocess.
 • Ett enda klick på knappen blockerar all oönskad inkommande trafik.

Cons:

 • Alla är inte gratis att använda.
 • Det går inte att blockera alla appar samtidigt.

Webbplats: Glasswire

#12) PeerBlock

Om du letar efter en brandvägg som gör allt, bör PeerBlock vara ditt automatiska val, eftersom den erbjuder högsta möjliga säkerhet mot alla typer av hot på nätet och inkommande hot. PeerBlocks kostnadsfria brandvägg blockerar omedelbart skadlig spionprogramvara, annonser osv.

Pris: Gratis

Funktioner: Lätt att installera, tillåter användarna att skapa sin egen blocklista, skyddar mot oönskad trafik, lätt att använda plattformen, etc.

Fördelar:

 • Lätt att sätta på och stänga av.
 • Blockerar de flesta popup-fönster och annonser.

Cons:

 • Stöds inte och uppdateras inte.
 • Grundläggande IT-kunskaper krävs för att installera den.

Webbplats: PeerBlock

#13) AVS brandvägg

Denna gratis brandvägg skyddar din dator från både interna och externa anslutningar. Dessutom skyddar AVS brandvägg ditt system mot skadliga annonser, popup-fönster, flashbanners och ändringar i registret.

Pris: Gratis

Funktioner: Föräldrakontroll, lättanvänt gränssnitt, AD-blockerare, registerrensare, kontroll av internettrafik, kompatibel med Windows 7, 8, XP och Vista.

Fördelar:

 • Gratis brandväggsprogram.
 • Möjlighet att kontrollera internettrafik även när du har begränsad tillgång till internet.

Cons:

 • Kan flagga även säkra program som hot.

Webbplats: AVS brandvägg

#14) OpenDNS Home

Om du letar efter en robust gratis brandvägg att installera på Windows 10 är OpenDNS home ett utmärkt alternativ. Brandväggen har nämligen avancerade säkerhetsfunktioner som övervakar hoten noga så att de inte tar sig till din dator via webbplatser för sociala medier eller andra liknande onlineplattformar.

Pris: Gratis

Funktioner: Enkelt och lättanvänt gränssnitt, utmärkt kontroll över internetbeteende, många filtreringsalternativ, automatisk blockering av icke pålitligt innehåll, etc.

Fördelar:

 • Prisbelönt brandvägg.
 • Icke störande

Cons:

 • All trafik leds genom OpenDNS-nätverket.

Webbplats: OpenDNS Hem

#15) Privatfirewall

Det bästa med Privatefirewall är att du enkelt kan växla mellan brandväggens regler och unika inställningar.

Dessutom kan du omedelbart filtrera eller blockera trafik utan att klicka på för många knappar eller uppmaningar. Med denna gratis brandvägg kan du göra många saker, till exempel inaktivera åtkomst till anpassade webbplatser, avvisa åtkomst till ett nätverk, blockera specifika IP-adresser etc.

Pris: Gratis

Funktioner: Processövervakning, programövervakning, portspårning osv.

Fördelar:

 • Upptäckt av anomalier
 • Detaljerad hjälpfil med länkar.
 • Lätt att konfigurera.

Cons:

 • Textintensivt gränssnitt.
 • Behovet av uppdateringar.

Webbplats: Privatfirewall

Slutsats

Alla gratis brandväggar som vi har listat ovan har sina för- och nackdelar. Vissa av dem är bra när det gäller funktioner, säkerhet och integritet, medan de andra har en fördel när det gäller pris.

För optimalt skydd och förebyggande av hot rekommenderar vi att du väljer ZoneAlarm, Comodo Firewall eller Glasswire.

Om du vill ha insyn och kontroll över dina program kan du välja Private Firewall, Peerblock eller Tinywall. De bästa brandväggsalternativen för att effektivisera din säkerhetsinfrastruktur är OpenDNS home, Glasswire och Netdefender.

Om du vill ha varningar i realtid kan du välja Tinywall, Glasswire eller Private Firewall. Om du vill ha ett överkomligt pris har du flera alternativ att välja mellan, bland annat Tinywall, Netdefender, Norton, Private Firewall, OpenDNS home, AVS firewall, Peerblock och Glasswire.

Scrolla till toppen