Top 10 softuerët më të mirë të mureve të zjarrit pa pagesë për Windows

A po kërkoni një mur zjarri falas për të mbrojtur kompjuterin ose pajisjen tuaj? Lexoni këtë përmbledhje për të zgjedhur softuerin më të mirë të murit të zjarrit për mbrojtje të plotë:

Sipas një studimi të fundit nga MaketsandMarkets, Tregu i Firewall-it të Sigurisë së Rrjetit do të rritet në 5.3 miliardë dollarë deri në vitin 2023. Ka disa arsye për rritjen e Tregut të Firewall-it.

Megjithatë, shumica e bizneseve sot po kërkojnë mbrojtje nga muri i zjarrit për të mbrojtur të dhënat e ndjeshme ose të rëndësishme.

Mbrojtja e mureve të zjarrit: Një përmbledhje

Llojet e shkeljeve të të dhënave për të cilat bizneset shqetësohen më shumë dhe kërkojnë mbrojtje nga muri i zjarrit janë ilustruar në infografikën e mëposhtme:

Duke parë infografikun e mësipërm, ne mund të shohim se vjedhja e identitetit është deri tani shqetësimi më i madh për bizneset që kërkojnë mbrojtje kibernetike dhe firewall sot. Por, çfarë e bën mbrojtjen e murit të zjarrit kaq të rëndësishëm ose me fjalë të tjera "aq të dobishme"?

Ndoshta, mënyra më e mirë për ta zbuluar atë është përmes përgjigjeve të pyetjeve të bëra shpesh në lidhje me softuerin e murit të zjarrit që kemi trajtuar në seksioni i ardhshëm.

Pyetjet e bëra më shpesh rreth Firewall-it

Të listuara më poshtë janë pyetjet më të zakonshme të bëra rreth Firewall-eve.

Py #1) Çfarë është një Firewall?

Përgjigje: Një mburojë ose pengesë që mbron një rrjet privat nga aksesi i paautorizuar, një mur zjarri mbron pajisjet e lidhura medukshmëria në sigurinë e murit të zjarrit të rrjetit. Mjeti do t'ju ndihmojë të zbuloni shkeljet e sigurisë duke përdorur kontrollet e politikave.

Çmimi: Çmimi i Menaxherit të Ngjarjeve të Sigurisë fillon nga 4805 dollarë. Ai ofron një provë plotësisht funksionale falas për 30 ditë.

Veçori: Shikueshmëri në kohë reale në sigurinë e murit të zjarrit të rrjetit, monitorim i ndryshimeve të konfigurimit të mbrojtjes së murit të zjarrit, filtra të personalizuar të sistemit të sigurisë së murit të zjarrit, etj.

Të mirat:

 • Do të merrni njoftime për ndryshimet e murit të zjarrit.
 • Mund të monitoroni aktivitetin nga pajisjet e synuara.
 • Do t'ju ndihmojë të siguroheni se vetëm administratorët e autorizuar të murit të zjarrit po bëjnë ndryshime në politikat e murit të zjarrit.
 • Ka një mundësi për të krijuar filtra të personalizuar për të nënvizuar ngjarjet specifike të murit të zjarrit bazuar në kriteret e paracaktuara ose të personalizuara.

Të këqijat:

 • Menaxheri i ngjarjeve të sigurisë nuk ofron një version falas.

#2) ManageEngine Firewall Analyzer

Më e mira për administratorët e rrjetit dhe sigurisë të infrastrukturave të TI-së të vogla, të shkallës së ndërmarrjes, private ose qeveritare.

ManageEngine ofron softuer të menaxhimit të mureve të zjarrit me Firewall Analyzer. Veçoritë e bëjnë sigurinë e rrjetit tuaj më të fortë.

Mjeti monitoron vazhdimisht regjistrat e murit të zjarrit për të identifikuar aktivitetin e dyshimtë të rrjetit dhe ofron shikueshmëri në kohë reale në sigurinë e murit të zjarrit të rrjetit tuaj. Ju ndihmon të zbuloni sigurinëdobësitë në politikat e murit të zjarrit gjithashtu.

Çmimi: Çmimi i Firewall Analyzer fillon nga 395 dollarë dhe ka një provë 30 ditë, plotësisht funksionale, falas.

Veçoritë:

 • Programet analitike të regjistrave dhe menaxhimit të politikave.
 • Softueri i sigurisë së rrjetit

Pro:

 • Menaxhon në mënyrë efektive politikat e murit të zjarrit.
 • Siguron që ndryshimet e politikave të menaxhohen.
 • Monitoron aktivitetet e internetit të përdoruesve.
 • Monitoron përdorimin real të VPN të përdoruesve -time.
 • Monitoron dhe gjeneron në mënyrë të vazhdueshme raporte për standarde të ndryshme të pajtueshmërisë.
 • Ndihmon auditorët me auditimet mjekoligjore të aktiviteteve të rrjetit.
 • Analizon regjistrat për të monitoruar trafikun e rrjetit dhe përdorimin e gjerësisë së brezit.

Vendimi: Firewall Analyzer është një softuer ideal i analitikës së regjistrave dhe menaxhimit të konfigurimit për pajisjet e sigurisë së rrjetit.

#3) System Mechanic Ultimate Defense

System Mechanic Ultimate Defense është një ndërfaqe e përshtatshme që ofron një grup të plotë të veçorive të sigurisë, privatësisë dhe performancës. Ai do të sigurojë shfletimin tuaj të internetit dhe mund të menaxhojë fjalëkalimet & kartat e kreditit. Mund të heqë malware sipas kërkesës.

Ka një mburojë të sistemit për të bllokuar malware. Është një zgjidhje anti-malware e certifikuar nga VB100. Ai do të vendosë strategji reaktive dhe proaktive të zbulimit të malware.

System Mechanic Ultimate Defense ofron një vrasës malware që gjen dheheq malware të rrezikshëm nga kompjuterët e infektuar. Ai përdor skanimin dhe analizën pronësore të bazuar në Scan Cloud.

Çmimi: Do të merrni një zbritje masive prej 60% në System Mechanic Ultimate Defense me vetëm 31,98 dollarë! Ju mund të përdorni një kod kuponi "workfromhome" (Vetëm klientët e rinj).

Kodi i kuponit: workfromhome

Vlefshëm nga: Tani

E vlefshme për: 5 tetor 2020

Karakteristikat: Optimizo performancën e kompjuterit, mbro privatësinë në internet, menaxho në mënyrë të sigurt fjalëkalimet, hiq malware, blloko malware, fshi të gjithë disqet, & Rikuperoni skedarët e fshirë.

Pro:

 • System Mechanic Ultimate Defense ofron një menaxher fjalëkalimi.
 • Ai mund të kryejë rikuperimin e skedarëve të fshirë.
 • Ai ofron raporte të detajuara të skanimit.

#4) Intego

Me NetBarrier, ju merrni një të fuqishme të dyanshme Sistemi i mbrojtjes së murit të zjarrit për Mac që mund të përdoret për të siguruar mbrojtje hyrëse dhe dalëse të rrjeteve me tela dhe Wi-Fi. Pasi të vendoset, ai mban jashtë ndërhyrësit duke bllokuar lidhjet e pakërkuara.

Softueri është shumë i lehtë për t'u konfiguruar dhe konfiguruar. Mund ta përdorni mjetin për të vendosur automatikisht protokollet e mbrojtjes si për rrjetet publike ashtu edhe për ato private. Softueri mund të bllokojë gjithashtu aplikacionet e padëshiruara që të depërtojnë në domene të caktuara.

Çmimi: Fillon nga 39,99 $/vit. Provë 14-ditore falas.

Veçoritë: Mbrojtje inteligjente në hyrje dhe në dalje, bllokimlidhjet e pakërkuara, personalizoni automatikisht protokollet e mbrojtjes, parandaloni infiltrimin dhe bllokimin e aplikacioneve.

Pro:

 • Konfigurim dhe konfigurim i lehtë
 • Shumë i personalizueshëm
 • Çmim fleksibël>

Kundër:

 • Vjen si pjesë e paketës së abonimit vjetor të zgjidhjes antivirus të Intego .

#5) Norton

Firewall-i pa pagesë i Norton është pjesë e zgjidhjes Norton AntiVirus dhe Norton Internet Security të ofruar nga Norton. I quajtur gjithashtu Smart Firewall, muri i zjarrit Norton përdor një bazë të dhënash programesh për të bllokuar ose raportuar programet.

Çmimi: Falas

Veçoritë: Mbrojtje e avancuar kundër sulmeve kibernetike, Bllokon faqet e internetit të phishing, Mbron dhe monitoron rrjetin e shtëpisë.

Pro:

 • 100% mbrojtje e garantuar kundër viruseve.
 • Autentifikon faqet e internetit të besuara.

Kundër:

 • Mbrojtje e dobët kundër softuerit spy.
 • Kontrolli prindëror për pajisjet Mac dhe IOS mungon .

#6) LifeLock

Norton ofron një zgjidhje me Smart Firewall. Mund të monitorojë trafikun e Internetit për mbrojtje kundër ndërhyrjeve. Mund të bllokojë kërcënimet në internet si malware, viruse dhe ndërhyrje.

Teknologjia Norton Security ka pesë shtresa mbrojtjeje. Ka një mur për parandalimin e ndërhyrjeve, skanimin e skedarëve antivirus, bazën e të dhënave të reputacionit, monitorimin e sjelljes dhe fshirje të fuqishme &riparimi.

Norton Smart Firewall mbron nga ndërhyrjet e padëshiruara në kompjuterët tuaj. Ai siguron mbrojtje kundër aksesit të paautorizuar

Çmimi: LifeLock ka katër plane çmimi, Standard (7,99 dollarë në muaj për vitin e 1-rë), Zgjidh (7,99 dollarë në muaj për vitin e 1-rë), Përparësi (14,99 dollarë për muaj për vitin e 1-rë), dhe Ultimate Plus (20,99 dollarë në muaj për vitin e 1-rë). Një provë falas ofrohet për 30 ditë.

Karakteristikat: Mbrojtja e informacionit personal, Sistemi i Parandalimit të Ndërhyrjeve, monitorimi i sjelljes, etj.

Pro:

 • Skanimi i skedarëve antivirus ofrohet për PC, Mac dhe pajisjet Android.
 • Sistemi i parandalimit të ndërhyrjeve mund të mbrojë shfletuesit dhe sistemet operative.
 • Do të shqyrtojë çdo skedari i shkarkuar për reputacion dhe ngre një flamur për skedarë që nuk janë parë kurrë më parë.
 • Përdoruesit e paautorizuar nuk do të jenë në gjendje t'i qasen kompjuterëve përmes internetit.

Kundër:

 • Sipas komenteve, për planet familjare, mund t'ju duhet të paguani 5,99 dollarë shtesë për fëmijë.

#7) ZoneAlarm

Një mur zjarri që ekziston për një kohë të gjatë, ZoneAlarm siguron mbrojtjen e kompjuterit tuaj nga të gjitha llojet e sulmeve kibernetike duke përfshirë spyware, malware, ransomware, vjedhje identiteti, sulme phishing, viruse dhe shumë më tepër .

I pajtueshëm me Windows 7, 8, 10, XP dhe Vista, muri i zjarrit falas ZoneAlarm mund të parandalojë ndryshimet keqdashëse në sistemin tuaj dukembyllja e skedarit të hostit. Ai gjithashtu mund të parandalojë ndryshimet e paautorizuara duke mbrojtur me fjalëkalim cilësimet e tij. Duke përdorur cilësimin e rrëshqitësit të murit të zjarrit ZoneAlarm, mund të rregulloni lehtësisht mënyrën e sigurisë së një rrjeti publik ose privat.

#8) Comodo Firewall

Comodo Firewall është lehtësisht një nga muret më të mirë të zjarrit falas që janë në dispozicion sot. Ne e themi këtë sepse muri i zjarrit vjen me një sërë veçorish duke përfshirë një Kiosk Virtual, serverë të personalizuar DNS, një bllokues reklamash dhe shumë më tepër. Duke përdorur Comodo Firewall, mund të shtoni lehtësisht programe për të bllokuar.

Gjithashtu, ekziston një opsion Rating Scan, i cili do t'ju duket jashtëzakonisht i dobishëm nëse dyshoni se kompjuteri juaj është i infektuar nga një lloj malware.

0> Çmimi:

 • ComodoFree Firewall: Falas
 • Mbrojtje e plotë Comodo: 39,99 $/vit

Veçoritë: Adblocker, Serverë të personalizuar DNS, Virtual Kiosk, Windows 7, 8, & 10 të përputhshme, kontrolle në kohë, etj.

Pro:

 • Të thjeshta për fillestarët e sigurisë.
 • Integrimi me shfletuesin e sigurt Comodo Dragon.

Kundërzimet:

 • Nuk ka mbrojtje për sulmin e shfrytëzimit.
 • Cilësimet e parazgjedhura me sandbox automatik janë çaktivizuar.

Uebfaqja: Comodo Firewall

#9) TinyWall

Një nga muret më të mira të zjarrit falas për Windows 10, TinyWall do të mbrojë sistemin tuaj nga çdo lloj kërcënimi në internet. Muri i zjarritmbron portat e kompjuterit tuaj nga hakerat dhe bllokon programet e dëmshme ose me qëllim të keq që mund të ekspozojnë të dhënat tuaja të ndjeshme në internet.

Çmimi: Falas

Veçoritë: Pa reklama kërcyese, Opsion i fuqishëm skanimi, opsione të personalizueshme, mbrojtje Wi-Fi, sinjalizime në kohë reale, konfigurim i menjëhershëm i murit të zjarrit, opsione të dedikuara të kontrollit të LAN-it, etj.

Pro:

 • Nuk ka dritare kërcyese.
 • Veçoria e mësimit automatik e bën të lehtë krijimin e përjashtimeve.

Kundërzimet:

 • Jo mbrojtje për sulmin e shfrytëzimit.
 • Nevoja për të krijuar përjashtime për programet e bazuara në ueb që përdorni.

Uebsajti: TinyWall

#10) Netdefender

Nëse jeni duke kërkuar për një mur zjarri falas që është i lehtë për t'u përdorur dhe ka cilësime dhe opsione të thjeshta, atëherë duhet të shkoni për Netdefender. Firewall-i pa pagesë Netdefender vjen me të gjitha funksionet bazë të një muri zjarri dhe ka një proces instalimi jashtëzakonisht të thjeshtë.

Megjithatë, gjëja më e mirë për këtë mur zjarri është se ju mund të bllokoni të gjithë trafikun e padëshiruar në hyrje me një klik të vetëm të një butonin.

Çmimi: Pa pagesë

Karakteristikat: Ndërfaqja e thjeshtë dhe miqësore për përdoruesit, Pa dritare kërcyese, Skaner porti, Konfigurim i lehtë, Mbrojtje kundër mashtrimit të ARF, etj.

Pro:

 • Proces i thjeshtë instalimi.
 • Një klikim i vetëm i butonit bllokon të gjithë trafikun e padëshiruar në hyrje.

Kundër:

 • Disaveçoritë e buggy.

Uebsajti: Netdefender

#11) Glasswire

Me Glasswire pa pagesë firewall, ju mund ta mbroni kompjuterin tuaj në mënyrë proaktive kundër të gjitha llojeve të sulmeve në internet dhe atyre hyrëse. Muri i zjarrit Glasswire fillon të mbrojë sistemin tuaj operativ që nga momenti që e instaloni në kompjuterin tuaj.

Firewall-i nuk do t'ju shqetësojë sa herë që shfaqet një program keqdashës. Në vend të kësaj, ai do të bllokojë menjëherë burimin pa ju shqetësuar.

Çmimi: Falas

Karakteristikat: Sinjalime diskrete, gjurmimi i përdorimit të të dhënave, Rrjeti vizual monitorimi, Kutia e veglave të kontrolleve të rrjetit, zbulimi i dyfishtë i keq Wi-Fi, modaliteti i bllokimit, grafiku i vogël, etj.

Pro:

 • Proces i thjeshtë instalimi.
 • Një klikim i vetëm i butonit bllokon të gjithë trafikun e padëshiruar në hyrje.

Kundër:

 • Jo të gjithë janë falas për t'u përdorur.
 • Pamundësia për të bllokuar të gjitha aplikacionet në të njëjtën kohë.

Uebsajti: Glasswire

#12) PeerBlock

Nëse jeni duke kërkuar për një mur zjarri që i bën të gjitha, atëherë PeerBlock duhet të jetë zgjedhja juaj automatike. Kjo për shkak se ofron nivelet më të larta të sigurisë kundër të gjitha llojeve të kërcënimeve në internet dhe atyre hyrëse. Muri i zjarrit pa pagesë PeerBlock do të bllokojë menjëherë çdo spyware të dëmshëm, reklama, etj.

Çmimi: Falas

Karakteristikat: Konfigurimi i lehtë, Lejon përdoruesit për të krijuar listën e tyre të bllokimit, Mbrojtur kundër trafikut të padëshiruar, Lehtë për t'u përdorurplatforma, etj.

Pro:

 • E lehtë për t'u ndezur dhe çaktivizuar.
 • Bllokon shumicën e dritareve kërcyese dhe reklamave.

Të këqijat:

 • Nuk mbështetet ose përditësohet.
 • Njohuritë bazë të TI-së kërkohen për ta konfiguruar.

Uebsajti: PeerBlock

#13) AVS Firewall

Ky mur zjarri pa pagesë mbron kompjuterin tuaj nga të dyja të brendshmet dhe lidhjet e jashtme. Për më tepër, muri i zjarrit AVS mbron sistemin tuaj kundër reklamave me qëllim të keq, dritareve kërcyese, banderolave ​​flash dhe ndryshimeve në një regjistër.

Çmimi: Falas

Veçoritë : Kontroll prindëror, ndërfaqe e lehtë për t'u përdorur, bllokues AD, pastrues regjistri, kontrolli i trafikut të internetit, Windows 7, 8, XP dhe Vista të përputhshëm.

Pro:

 • Softuer falas për murin e zjarrit.
 • Aftësia për të kontrolluar trafikun e internetit edhe kur keni akses të kufizuar në internet.

Kundër:

 • Mund të raportojë edhe programe të sigurta si kërcënim.

Uebsajti: Firewall AVS

#14) OpenDNS Home

Nëse jeni duke kërkuar për një mur zjarri të fortë falas për ta instaluar në Windows 10, atëherë OpenDNS home është një opsion i shkëlqyeshëm. Kjo është për shkak se muri i zjarrit vjen me veçori të avancuara sigurie që monitorojnë nga afër kërcënimet, në mënyrë që ato të mos shkojnë në kompjuterin tuaj përmes faqeve të internetit të mediave sociale ose platformave të tjera të ngjashme në internet.

Çmimi: Falas

Veçoritë: Ndërfaqe e thjeshtë dhe e lehtë për t'u përdorur,Kontroll i shkëlqyer mbi sjelljen në internet, shumë opsione filtrimi, bllokim automatik i përmbajtjeve jo të besueshme, etj.

Pro:

 • Firewall fitues i çmimeve.
 • Jo ndërhyrës

Të këqijat:

 • I gjithë trafiku drejtohet përmes rrjetit OpenDNS.

Uebsajti: OpenDNS Home

#15) Privatefirewall

Gjëja më e mirë në lidhje me Privatefirewall është se ju lejon të kaloni lehtësisht ndërmjet rregullat e murit të zjarrit dhe cilësimet unike.

Për më tepër, ju mund të filtroni ose bllokoni menjëherë trafikun pa klikuar shumë butona ose kërkesa. Me këtë mur zjarri pa pagesë, ju arrini shumë gjëra, duke përfshirë çaktivizimin e aksesit në faqet e personalizuara, refuzoni aksesin në një rrjet, bllokoni adresa IP specifike, etj.

Çmimi: Falas

Karakteristikat: Monitorimi i procesit, monitorimi i aplikacioneve, gjurmimi i portit, etj.

Pro:

 • Zbulimi i anomalive
 • Skedari i detajuar i ndihmës me lidhje.
 • I lehtë për t'u konfiguruar.

Kundërtimet:

 • Ndërfaqja me tekst të rëndë.
 • Nevoja për përditësime.

Uebfaqja: Privatefirewall

Përfundim

Të gjitha muret e zjarrit falas që kemi renditur më sipër vijnë me Pro dhe kundra. Ndërsa disa prej tyre janë të shkëlqyera për veçoritë, sigurinë dhe privatësinë, të tjerat kanë përparësi në çmimet.

Për mbrojtje optimale dhe parandalim nga kërcënimet, ne do t'ju rekomandonim të shkoni te ZoneAlarm, Comodo Firewallinterneti ose një rrjet tjetër, si p.sh. një rrjet lokal (LAN).

Qëllimi i instalimit të një muri mbrojtës në një kompjuter, telefon ose tablet është të mbrojë përdoruesit nga kërcënimet e malware të bazuara në të dhëna që ekzistojnë në interneti ose rrjete të tjera të lidhura.

Në hapësirën kibernetike, transferimet e të dhënave ndërmjet kompjuterit tuaj dhe serverëve & ruterat. Këto të dhëna, të cilat transferohen në pako, monitorohen nga një mur zjarri për të identifikuar dhe bllokuar çdo trafik të padëshiruar.

Firewall-i e realizon këtë duke kontrolluar paketat e të dhënave në përputhje me rregullat që janë vendosur. Nëse paketat e të dhënave janë në përputhje me këto rregulla, atëherë ato pranohen nga muret e zjarrit. Nëse ata nuk arrijnë të përmbushin rregullat, atëherë muri i zjarrit i refuzon ose i bllokon ato.

Sot, muret e zjarrit po ndihmojnë në mbrojtjen e kompjuterëve dhe pajisjeve të tjera të lidhura në të gjithë globin, qofshin ato të përdoruesve individualë, korporatave të mëdha ose qeveria.

P#2) Si funksionon një mur zjarri?

Përgjigje: Për ta shpjeguar thjesht, muret e zjarrit funksionojnë duke monitoruar trafikun e informacionit për të pranuar ose lejuar 'të dhënat e mira' ndërkohë që refuzon ose bllokon 'të dhënat e këqija ose të dëmshme'. Megjithatë, nëse futemi në detaje, atëherë muri i zjarrit përdor një nga tre metodat ose kombinimet e tyre për të kontrolluar trafikun që rrjedh brenda dhe jashtë rrjetit.

Tri metodat e përdorura nga një Firewall për të mbrojtur një PC, tablet ose pajisje të tjeraose Glasswire.

Nëse dëshironi shikueshmëri dhe kontroll të aplikacioneve tuaja, atëherë shkoni te Private Firewall, Peerblock ose Tinywall. Opsionet më të mira të murit të zjarrit për të përmirësuar infrastrukturën tuaj të sigurisë përfshijnë OpenDNS home, Glasswire dhe Netdefender.

Për sinjalizime në kohë reale, shkoni te Tinywall, Glasswire ose Private Firewall. Së fundi, nëse përballueshmëria është ajo që kërkoni, atëherë keni disa opsione për të zgjedhur duke përfshirë Tinywall, Netdefender, Norton, Private Firewall, OpenDNS home, firewall AVS, Peerblock dhe Glasswire.

janë:
 1. Filtrimi i paketave
 2. Shërbimi Proxy
 3. Inspektimi Shtetëror

Përfshin përdorimin e një grupi të paracaktuar i rregullave për krijimin e filtrave, filtrimi i paketave është forma më themelore e mbrojtjes së murit të zjarrit. Muri i zjarrit nuk do të lejojë një paketë të dhënash të hyjë në një rrjet nëse ajo është e shënuar nga filtrat. Të gjitha paketat e të dhënave, përveç atyre që kalojnë nëpër filtra, hidhen poshtë.

Një aplikacion që shërben si ndërmjetës midis sistemeve, një përfaqësues i murit të zjarrit merr informacion nga interneti dhe më pas ia dërgon sistemit kërkues. Shtresa e aplikimit të murit të zjarrit është vendi ku funksionojnë serverët e përfaqësuesve të murit të zjarrit.

Kjo është pika ku është e detyrueshme që të dy skajet e një lidhjeje të përdorin një përfaqësues për të kryer sesionin. Një proces që pasqyron një shërbim që do të ekzekutohej në hostin fundor krijohet dhe drejtohet nga serverët proxy në murin e zjarrit. Si rezultat, i gjithë transferimi i të dhënave për një aktivitet është i centralizuar për skanim në murin e zjarrit.

Metoda e tretë dhe e fundit e përdorur nga një mur zjarri për të mbrojtur një pajisje ose sistem është një inspektim shtetëror. Skanimi më i avancuar i murit të zjarrit, inspektimi i gjendjes ruan atributet e informacionit të secilës lidhje për kohëzgjatjen e seancës në një bazë të dhënash.

Të referuara kolektivisht si 'gjendja' e lidhjes, këto atribute përfshijnë informacione të rëndësishme si porta e lidhjes dhe adresat IP dhesekuenca në të cilën transferohen paketat e të dhënave. Informacioni përkatës i mbajtur në bazën e të dhënave krahasohet me të dhënat që transferohen nga muri i zjarrit.

Firewall-i lejon që informacioni të kalojë nëse krahasimi jep një përputhje pozitive. Përndryshe, futja e informacionit ose paketës së të dhënave refuzohet.

P#3) Cilat janë llojet e ndryshme të softuerit të murit të zjarrit?

Përgjigja: Ekzistojnë dy lloje themelore të Firewall-it, d.m.th. Firewall-i i aplikacionit dhe Firewall-i i bazuar në klient. Një softuer i murit të zjarrit, një mur zjarri i bazuar në klient instalohet në një pajisje për gjurmimin e trafikut të informacionit në atë pajisje të caktuar.

Nga ana tjetër, muri i zjarrit i pajisjes është një version fizik ose i bazuar në harduer i murit të zjarrit i cili përfshin një pajisje që vendoset midis rrjetit të një përdoruesi dhe një rrjeti të jashtëm si interneti.

Shpesh, muret e zjarrit të pajisjes përdoren për mjedise rrjeti me disa pajisje që ndajnë të njëjtin rrjet ose lidhje interneti. Nga ana tjetër, muret mbrojtëse të bazuara në klient ose softuer janë më të mirët për personalizimin e niveleve të mbrojtjes dhe konfigurimin e lejeve të murit të zjarrit për përdorues individualë ose një grup përdoruesish.

P#4) Si mbrohen muret e zjarrit nga Hakerët?

Përgjigje: Muret e zjarrit mbrojnë nga hakerat duke bllokuar aksesin e tyre në kompjuterin tuaj nëpërmjet Wi-Fi dhe internetit.

Për të hyrë në kompjuterin tuaj dhe vjedhin të dhëna të ndjeshme si p.shhistoriku i shfletimit, detajet bankare, fjalëkalimet dhe informacione të tjera të tilla, hakerët përdorin softuerin e regjistrimit të çelësave dhe viruset trojan për të regjistruar seancat tuaja dhe për të monitoruar goditjet e tasteve. Me goditje tastieje, nënkuptojmë atë që futni në kompjuterin tuaj ose në një pajisje tjetër.

Hakerët mund të kryejnë aktivitete të paligjshme duke përdorur kompjuterin tuaj edhe pa dijeninë tuaj. Lajmi i mirë është se muret e zjarrit mund të ndihmojnë në ndalimin e tyre.

Si mund ta mbrojnë muret e zjarrit kompjuterin tuaj nga hakerat? Duke bllokuar të gjitha lidhjet e paautorizuara me sistemin tuaj.

Për më tepër, një mur zjarri ju lejon të zgjidhni programe në kompjuterin tuaj që mund të kenë akses në internet. Kjo siguron që të mos lidheni kurrë me internetin pa e ditur. Kjo i ndalon hakerat dhe kriminelët e tjerë kibernetikë në gjurmët e tyre pasi përdorin një rrjet Wi-Fi ose një lidhje interneti për të hyrë në kompjuterin tuaj.

P#5) A mund të hakerohet një mur zjarri?

Përgjigje: Është një gjë e rrallë që një mur zjarri mund të hakohet. Kriminelët kibernetikë mund të hakojnë lehtësisht një mur zjarri nëse nuk është akorduar siç duhet. Megjithëse një mur zjarri ka për qëllim të mbrojë kompjuterin tuaj nga hakerat, siguria e sistemit tuaj mund të rrezikohet nëse konfiguroni gabim ose mirëmbani në mënyrë të papërshtatshme një mur zjarri.

Gjithashtu, pavarësisht se sa e fortë është mbrojtja e murit tuaj të zjarrit, hakerët mund të anashkalojnë firewall nëse ka dobësi në sistemet dhe aplikacionet që mbron muri i zjarrit. Për shembull,ka disa dobësi në Windows të cilat sulmuesit mund t'i përdorin për të hyrë në kompjuterin tuaj.

Gjithçka që duhet të bëjnë është t'ju bindin të vizitoni një faqe interneti të infektuar. Kjo e bën të rëndësishme për ju që të keni një softuer anti-virus dhe anti-malware, të instaluar në kompjuterin tuaj ose sistemet së bashku me murin e zjarrit.

Gjithashtu, sigurohuni që të gjitha aplikacionet dhe sistemet operative të jenë të rregulluara në versionin më të fundit . Nëse e bëni këtë, atëherë ka pak mundësi që një haker të ketë akses në sistemin tuaj.

P# 6) Çfarë duhet të kërkoni në një mur zjarri?

Përgjigjja: Me kaq shumë opsione për të zgjedhur, mund të jetë e vështirë të zgjidhni murin e duhur të zjarrit për nevojat tuaja.

Megjithatë, ka të ngjarë të merrni vendimin e duhur nëse mendoni kriteret e mëposhtme për zgjedhjen e murit më të mirë të zjarrit falas:

 • Mbrojtja dhe parandalimi nga kërcënimet.
 • Dukshmëria dhe kontrolli i aplikacioneve tuaja.
 • Rregulloni infrastrukturën e sigurisë .
 • Alarmi në kohë reale
 • Mbështetje e shkëlqyer e klientit.

Lista e mësipërme nuk është shteruese dhe ka disa faktorë të tjerë që duhen marrë parasysh gjatë zgjedhjes së murit më të mirë të zjarrit falas .

Kontrolli i fakteve rreth tregut të mureve të zjarrit: Sipas studimit të Tregut të Firewall-it të Aplikacionit në Ueb nga ResearchAndMarkets, tregu i mureve të zjarrit të bazuar në ueb do të rritet me një CAGR prej 16,92% gjatë periudhës së parashikimit 2019 -2024 për të arritur 6.89 miliardë dollarë deri nëviti 2024. Studimi tregon gjithashtu se Amerika e Veriut është aktualisht tregu më i madh për muret e zjarrit të aplikacioneve në internet dhe faktorët kryesorë që përcaktojnë qëndrueshmërinë e një muri zjarri për përdoruesit janë kostoja dhe performanca.

Lista e Firewall-it më të mirë falas

Të listuara më poshtë janë Firewall-et më të mirë falas që janë të disponueshëm në treg.

 1. Menaxhimi i Sigurisë së Firewallit të Rrjetit SolarWinds
 2. ManageEngine Firewall Analyzer
 3. System Mechanic Ultimate Defense
 4. Intego
 5. Norton
 6. LifeLock
 7. ZoneAlarm
 8. Comodo Firewall
 9. TinyWall
 10. Netdefender
 11. Glasswire
 12. PeerBlock
 13. AVS Firewall
 14. OpenDNS Home
 15. Privatefirewall

Krahasimi i 5 softuerëve më të mirë të mureve të zjarrit pa pagesë

Emri i mjetit/shërbimit Versioni falas Veçoritë Vlerësimet tona Më e mira për
Menaxhimi i sigurisë së murit të zjarrit të rrjetit SolarWinds

Jo Dukshmëri në kohë reale në murin e zjarrit të rrjetit siguria, Monitorimi i ndryshimeve të konfigurimit të mbrojtjes së murit të zjarrit, etj. Filtra të personalizuar dhe veçori të dërgimit të sinjalizimeve.
ManageEngine Firewall Analyzer

Disponohet provë falas Analitika e regjistrave dhe menaxhimi i politikave softuer, softuer për sigurinë e rrjetit Adminatorët e rrjetit dhe sigurisë së vogla,infrastrukturat e TI-së në shkallë të ndërmarrjes, private ose qeveritare
System Mechanic Ultimate Defense

Jo Mbroni privatësinë në internet, hiqni softuerin keqdashës, bllokoni malware, etj. Për të pastruar dhe riparuar kompjuterin tuaj.
Intego

Disponohet provë falas Përbrenda dhe mbrojtje nga jashtë, Blloko lidhjet e pabesueshme, muri i zjarrit me dy drejtime Mbrojtja e rrjetit Mac
Norton

Po Mbrojtje e avancuar kundër sulmeve kibernetike,

Bllokon faqet e internetit të phishing,

Mbron dhe monitoron rrjetin e shtëpisë.

28>

Mbrojtje kundër viruseve dhe sulmeve kibernetike.
LifeLock

Provë falas e disponueshme për 30 ditë. Siguroni VPN, Monitor për kërcënimet, sinjalizimet, etj. Bllokimi i kërcënimeve kibernetike.
ZoneAlarm

Po Antivirus falas + Firewall,

Multiple shtresat e sigurisë,

ndërfaqja e personalizueshme,

Rezervimi në internet.

5GB rezervë falas në renë kompjuterike,

Integrimi me shumë programe të tjera sigurie.

Comodo Firewall

Po Adblocker,

Serverë të personalizuar DNS,

Kiosk virtual,

Windows 7, 8 dhe 10 të pajtueshëm,

Kontrollet në kohë.

I riorganizuar për fillestarët e sigurisë, Integrimi me ComodoShfletuesi i sigurt Dragon.
TinyWall

Po Nuk ka reklama kërcyese ,

Opsion i fuqishëm skanimi,

Opsione të personalizueshme,

Mbrojtje Wi-Fi,

Sinjalime në kohë reale

Konfigurim i menjëhershëm i murit të zjarrit,

Opsione të dedikuara të kontrollit të LAN.

Nuk ka dritare kërcyese,

Veçoria e mësimit automatik e bën të lehtë krijimin e përjashtimeve.

Netdefender

Ndërfaqe e thjeshtë dhe miqësore për përdoruesit,

Nuk ka dritare kërcyese,

Skaner porti,

Konfigurim i lehtë,

Mbrojtje kundër mashtrimit ARF.

Proces i thjeshtë instalimi,

Një klik i vetëm i butonit bllokon të gjithë trafikun hyrës të padëshiruar.

Glasswire

Po Sinjalizime diskrete,

Gjurmimi i përdorimit të të dhënave,

Monitorimi vizual i rrjetit,

Kutia e veglave të kontrolleve të rrjetit,

Zbulimi i dyfishtë i keq Wi-Fi,

Modaliteti i kyçjes

Grafiku i vogël.

Funksioni i lehtë për t'u përdorur,

Aftësia për të bllokuar programet me një klik të vetëm.

#1) Menaxhimi i Sigurisë së Firewallit të Rrjetit SolarWinds

SolarWinds siguron Softuerin e Menaxhimit të Sigurisë së Firewall-it të Rrjetit me Menaxherin e Ngjarjeve të Sigurisë. Ka veçori dhe funksionalitete për të forcuar sigurinë e rrjetit tuaj.

Monitorimi i vazhdueshëm dhe korrelacioni i ngjarjeve në kohë reale do të kapin aktivitetet e dyshimta të murit të zjarrit dhe do të merrni në kohë reale

Lëviz në Krye