Si të çaktivizoni kërkimet në tendencë në Google

Ky tutorial do t'ju udhëzojë se si të çaktivizoni kërkimet në tendencë në Google Apps, Windows 10/11, Android, iPhone, etj.:

Kërkimi për ndonjë gjë nuk ka qenë kurrë i lehtë deri sa Google. Megjithatë, Interneti i Gjërave dhe Inteligjenca Artificiale gjithashtu e ndërlikuan atë.

Tani edhe para se të filloni të shkruani fjalë në shiritin e kërkimit, Google fillon të sugjerojë se çfarë kërkojnë njerëzit e tjerë dhe ndonjëherë kjo ju bën të harroni atë që keni do të kërkonin. Edhe pse ndonjëherë sugjerimet janë të çuditshme dhe qesharake, ato mund të jenë gjithashtu të bezdisshme.

Pra, zgjidhja është të çaktivizoni kërkimet në tendencë të Google dhe t'i plotësoni ato automatikisht në shfletues.

Më pas, ne do ju tregoj se si të hiqni kërkimet në tendencë nga Google dhe si funksionojnë ato.

Si funksionojnë kërkimet në tendencë

Ashtu si çdo biznes, Google synon të ofrojë përvojën më të mirë për përdoruesit e tij. Kjo është arsyeja pse ai vazhdon të përmirësojë udhëtimin e kërkimit të përdoruesve të tij, dhe sugjerimet në tendencë të kërkimit dhe plotësimi automatik janë mënyra e tij për ta bërë këtë. Përveç kësaj, do t'ju kursejë kohë dhe përpjekje nëse Google mund të parashikojë saktë kërkimin tuaj. Por si?

Ja si. Trendet e Google mbledhin të dhëna nga kërkimet globale të Google dhe llogaritin frekuencën e kërkimeve nëpër rajone dhe gjuhë të ndryshme gjeografike. Mund të gjurmojë tendencat afatshkurtra dhe ngjarjet në kohë reale. Ai përdor tendencat për të parashikuar tuajinkërkimet bazuar në kërkimin e të gjithë të tjerëve.

Pse të fshini kërkimet në tendencë

Ndonjëherë këto sugjerime janë të dobishme. Megjithatë, ndonjëherë, ato mund të jenë vërtet të bezdisshme. Gjithashtu, fikja e tyre mund ta bëjë shfletimin pak privat. Google gjurmon aktivitetet online të përdoruesve të tij nëpër pajisje dhe platforma si gjërat që kërkoni, faqet e internetit që vizitoni, gjërat që blini etj.

Kompanitë e ndryshme i përdorin këto të dhëna për t'jua shitur produktet dhe shërbimet e tyre në varësi të pëlqimet, modelet e blerjeve dhe mënyra e parashikuar e jetesës. Nëse dëshironi ta mbani privat shfletimin tuaj në ueb, çaktivizoni kërkimet në tendencë.

Si të shpëtoni nga kërkimet në tendencë – 4 mënyra

Këtu janë disa mënyra për të hequr kërkimet në tendencë:

#1) Në aplikacionin Google

 • Hap aplikacionin Google.

 • Prekni foton e profilit tuaj.
 • Shkoni te Cilësimet.

 • Zgjidhni Të përgjithshme.

 • Çaktivizoni butonin pranë "Përfundimi automatik" me kërkimet në tendencë.

#2) Në Windows 10/11

Ja se si të hiqni kërkimet në tendencë në Google në Windows 10 dhe 11:

 • Hapni shfletuesin Chrome.
 • Shkruani Google.com në kërkim shiriti.
 • Shtypni enter.

 • Në faqen e Google, klikoni në opsionin Cilësimet në fund.
 • Zgjidhni Cilësimet e Kërkimit.

 • Shkoni te "Plotësimi automatik me kërkimet në tendencë"opsion.
 • Zgjidhni Mos shfaq kërkime të njohura.
 • Klikoni mbi Ruaj.

#3) Në Android, iPhone , ose Tablet

Ja se si të fshini kërkimet në tendencë në Android, iPhone ose Tablet:

 • Nisni shfletuesin tuaj celular.
 • Shko në Google.com.

 • Qasni në meny duke trokitur në ikonën me tre rreshta në këndin e sipërm majtas.
 • Shko te opsioni Cilësimet.

 • Gjeni Kompletimin automatik me opsionet e kërkimit në tendencë.
 • Kontrollo opsionin Mos shfaq kërkime të njohura.
 • Kliko Ruaj.

#4) Përdorimi i modalitetit të fshehtë

Zakonisht, shfletimi i fshehtë do të thotë që nuk ka kërkime në tendencë. Megjithatë, ndonjëherë modaliteti i fshehtë ruan gjithashtu kërkimet dhe ju jep sugjerime. Nëse kjo ndodh, mund t'i çaktivizoni edhe këtu sugjerimet.

Ja se si të hiqni kërkimet në tendencë në modalitetin "Incognito" të Google:

 • Shtypni CTRL+Shift +N për të nisur modalitetin "I fshehtë", ose kliko mbi tre pikat vertikale dhe zgjidh "I fshehtë".

 • Shkruaj Google.com në shiritin e kërkimit dhe shtyp Enter .
 • Shko te opsioni Cilësimet në fund.
 • Zgjidh Cilësimet e kërkimit.
 • Shko te opsioni "Përfundo automatikisht me kërkimet në tendencë".
 • Kliko në opsionin Mos shfaq kërkime të njohura.

Nuk mund të hiqen kërkimet në tendencë? Ja çfarë duhet bërë

Kemi marrë ankesa nga shumë prej neshlexuesit se nuk mund t'i çaktivizojnë kërkimet në tendencë.

#2) Blloko skedarët e kërkimit

Nëse ende keni probleme, mund të bllokoni skedarët e kërkimit për të hequr kërkimet në tendencë.

 • Hap një skedë të re.
 • Shkruaj adresën Chrome://settings/syncSetup?search=autocomplete+searches+and+urls
 • Gjeni opsionin për kërkimet dhe URL-të e plotësimit automatik.
 • Çaktivizoni atë.
 • Rinisni shfletuesin tuaj.

Nëse kërkimet në tendencë janë ende duke u shfaqur,

 • Hap një skedë të re.
 • Shkruaj chrome://flags
 • Kërko për Omnibox Trending Zero Prefiks Sugjerime
 • Çaktivizoni atë.
 • Klikoni në Rinisje.

#3) Përditësoni Chrome dhe pastroni cache

Ndonjëherë, kur nuk e keni përditësuar Chrome-in tuaj, mund të shkaktojë probleme të ndryshme si p.sh. të mos jeni në gjendje të fshini kërkimet në tendencë.

 • Hapni Chrome tuaj dhe kliko mbi tre pikat vertikale.
 • Shkoni te opsioni Ndihmë.
 • Klikoni në Rreth Google Chrome.
 • Kontrollo për përditësime dhe nëse ka përditësime, kliko "Përditëso tani".

  .

 • Zgjidhni All Time nga opsioni Time Range.
 • Klikoni në Clear Cookies and Caches.
 • Klikoni në "Pastro të dhënat".

#4) Rivendos Chrome

Nëse asgjë nuk funksionon,mund të provoni të rivendosni shfletuesin tuaj në cilësimet origjinale për të parë nëse mund të shpëtoni nga kërkimet në tendencë pas kësaj.

 • Klikoni mbi tre pikat për opsionet e menysë me zbritje.
 • Klikoni në Cilësimet.
 • Zgjidhni Të avancuara nga paneli i djathtë.

 • Zgjidhni opsionin e rivendosjes dhe pastrimit.

 • Klikoni në Rivendosni cilësimet në standardet e tyre origjinale.

Pyetjet e bëra më shpesh

Lëviz në Krye