10 Softueri më i mirë i Menaxhimit të Incidenteve (Renditjet e 2023)

Lista e mjeteve kryesore të softuerit të menaxhimit të incidentit:

Çfarë është "INCIDENT" dhe Menaxhimi i Incidentit?

Një incident përkufizohet si një ndërprerje e paplanifikuar e një shërbimi IT ose një ulje e cilësisë së një shërbimi IT. Çdo devijim nga mënyra e tij normale ose e zakonshme e funksionimit është një incident. Procesi për të trajtuar këto incidente quhet procesi i menaxhimit të incidentit.

Ne do të eksplorojmë një listë të mjeteve më të mira të menaxhimit të incidentit së bashku me veçoritë e tyre në këtë artikull.

Menaxhimi i incidentit kryesor Softueri

Softueri i menaxhimit të shërbimit të TI-së ndihmon kompanitë që të fillojnë të përdorin një qasje të drejtuar nga procesi për të mirën e menaxhimit të një kompanie.

Shpirti i përfitimit që një kompani arrihet duke përdorur mjetet e menaxhimit të incidenteve është se ato ndihmojnë në krijimin e lidhjeve të thjeshta midis çështjeve, kërkesave dhe incidenteve që e bëjnë punën shumë më të lehtë.

Qëllimi i Menaxhimit të Incidentit është të rivendosni funksionimin normal të shërbimit sa më shpejt të jetë e mundur dhe minimizoni ndikimin negativ në biznes për të siguruar cilësinë më të mirë të shërbimit. Pasi të vendoset procesi i menaxhimit të incidentit, ai gjeneron vlera të përsëritura për organizatën.

Një incident mund të raportohet në shumë mënyra si formularët e internetit, telefonatat telefonike të përdoruesve, stafi teknik, monitorimi, etj. Menaxhimi i incidentit ndjek një proces që përfshin hapa si zbulimi & regjistro, klasifiko &vlerat.

Kundër:

 • Instalimi i ZENDESK ka nevojë për një person teknikisht të fortë.
 • Versionet e tij të ndërmarrjes janë shumë të kushtueshme.
 • Veçoritë e tij të raportimit kufizohen vetëm në fushat e biletave, prandaj kjo e bën të vështirë gjurmimin e produktivitetit të agjentëve.
 • Mjeti i bazës së njohurive ZENDESK duhet të përmirësohet.

#5) ManageEngine Log360

Me Log360 të ManageEngine, ju merrni një zgjidhje të fuqishme SIEM që mund të identifikojë dhe menaxhojë kërcënimet përpara se ato të mund të depërtojnë në një rrjet.

Platforma është e aftë të automatizojë menaxhimin e regjistrave, të monitorojë si serverët e shkëmbimit ashtu edhe konfigurimet e resë kompjuterike, të auditojë modifikimet në mjedisin AD, të paralajmërojë për ngjarje kritike në kohë reale dhe të gjenerojë raporte gjithëpërfshirëse auditimi.

0>Thënë thjesht, ju merrni shikueshmëri të plotë në rrjetin e infrastrukturës suaj për t'u siguruar që mbrohet nga kërcënimet 24/7. Ajo që me të vërtetë e bën Log360 një platformë të shkëlqyeshme për menaxhimin e incidenteve është përdorimi i një baze të dhënash të integruar të inteligjencës së kërcënimeve. Kjo e bën Log360 më shumë se të aftë për të ndaluar burimet me qëllim të keq në gjurmët e tij.

#6) HaloITSM

HaloITSM është një zgjidhje udhëheqëse e Menaxhimit të Shërbimit IT (ITSM) që ka aftësinë të mbulojë të gjitha nevojat tuaja për menaxhimin e shërbimit, duke përfshirë Menaxhimin e Incidentit.

Me HaloITSM, rivendosni funksionimin normal të shërbimit sa më shpejt të jetë e mundur dhe minimizoni dëmetefekt në operacionet e biznesit, duke siguruar kështu ruajtjen e niveleve më të mira të mundshme të cilësisë dhe disponueshmërisë së shërbimit.

Duke qenë moderne dhe intuitive, çoni shërbimin tuaj më tej me përpjekje minimale. Integrohuni lehtësisht me të gjitha aplikacionet tuaja të preferuara, duke përfshirë Azure Devops, Office365, Microsoft Teams dhe shumë më tepër.

Lloji: Commercial

Selia: Stowmarket, Mbretëria e Bashkuar

Themeluar në: 1994

Sistemet Operative: Ndër platformë

Pajisja e mbështetur: Linux, Windows, Mac, iPhone, Android

Lloji i vendosjes: Në ambiente, i bazuar në renë kompjuterike

Mbështetje gjuhësore: Anglisht dhe më shumë

Çmimi: Çmimi fillon nga 29 £/agjent/muaj për softuerin ITSM gjithëpërfshirës.

Përdoruesit: SKY TV, Universiteti i Kembrixhit, Siemens, Sports Direct, NHS, Suzuki, Sony Music, etj.

Veçoritë:

 • Nomino lloje të shumta kërkesash siç kërkon Menaxhimi i Incidentit ITIL dhe mbeten në përputhje.
 • Specifikoni vlerat e paracaktuara, p.sh. kategoritë, prioritetet, SLA-të dhe kutitë postare në nivelin e llojit të kërkesës përpara kërkesës së krijuar.
 • Përshkallëzoni incidentin Llojet e kërkesave për Llojet e kërkesave me probleme me klikimin e një butoni, me lidhje inteligjente.
 • Gjurmoni të gjithë aktivitetin në kërkesën e incidentit, nga ndodhja deri në mbyllje, me raportim të hollësishëm.
 • Bashkni incidente të shumta në një kërkesë problemi dhe përditësoni të gjithaincidentet nga kërkesa e problemit me një klikim.
 • Krijoni manualisht incidente dhe bashkëngjitni menjëherë biletat e problemit të hapura nëpërmjet identifikimit inteligjent.
 • Lidhni incidentet e paraqitura në ueb dhe email me kërkesat ekzistuese ose të reja problematike thjesht dhe me efikasitet.
 • Raportoni dhe regjistroni të gjitha shkaqet kryesore të incidenteve, për shërbime të përmirësuara dhe për t'u siguruar që ato të mos ndodhin më.
 • Aftësi të pafundme raportimi të disponueshme për të gjitha të dhënat e kapura, pra çfarëdo që të keni duhet, është aty kur ju nevojitet.
 • HaloITSM ofron Menaxhimin e Problemeve, Një bazë njohurish, Portalin e Vetë-Shërbimit, Menaxhimin e SLA, Kontrollin e Ndryshimit, Menaxhimin e Publikimeve, Katalogun e Shërbimit, Menaxhimin e CMDB/Konfigurimit, dhe më shumë.

#7) Freshservice

Freshservice është një nga platformat e njohura të bazuara në cloud për mbështetjen e klientit dhe ofron të gjitha klientë të madhësisë me shërbim të mirë mbështetës. Ka një sistem të fuqishëm biletash dhe një bazë njohurish. Mban një gjurmë të mirë të të gjitha pyetjeve të klientit duke rritur kështu produktivitetin e klientit.

Ka mirëmbajtje minimale, duke mbajtur kështu të dhëna të sigurta dhe plotësisht të automatizuara. Softueri është i thjeshtë dhe i lehtë për t'u përdorur. Ai luan një rol jetësor në analizimin dhe zgjidhjen e çështjeve duke ofruar zgjidhje adekuate përpara se ato të kenë një ndikim të keq në produktivitetin e një organizate.

Referojuni Diagramit të Arkitekturës së mëposhtme tëFreshservice:

Lloji: Komercial.

Qelia kryesore: Zona e Gjirit të San Franciskos, Bregu Perëndimor, Shtetet e Bashkuara perëndimore

Themeluar në: 2010

Sistemet operative: Cross Platform.

Pajisja e mbështetur : Linux, Windows, iPhone, Mac, i bazuar në ueb, Android.

Lloji i vendosjes : Bazuar në renë kompjuterike, SaaS, ueb.

Mbështetja gjuhësore : Anglisht.

Çmimi: Versioni falas është i disponueshëm dhe versioni i ndërmarrjes fillon nga 29 dollarë deri në 80 dollarë amerikanë dhe rrit klientin me veçoritë e kërkuara dhe versionet në rritje.

Të ardhurat vjetore: Përafërsisht. 2.6 milion dollarë në USD dhe në rritje

Numri i punonjësve që punojnë : Përafërsisht. Aktualisht punojnë 100 punonjës.

Përdoruesit: JUDSON UNIVERSITY, FLIPKART, CORDANT GROUP, SWINERTON, ADDISON LEE, HONDA, TEAM VIEWER, VEEVA, UNIDAYS, etj.

Veçoritë:

 • Ka bileta, hartëzimin e domenit, matricën e përparësisë dhe mjete të fuqishme automatizimi.
 • Ai mbështet menaxhimin e incidenteve, problemeve, ndryshimeve dhe lëshimeve.
 • Ka mekanikën e vet të integruar të lojës dhe kutinë postare të personalizuar.
 • Ai mbështet raportimin e aseteve, bazë, të avancuar dhe të ndërmarrjes.

Pro:

 • Ka një & instalim dhe konfigurim i lehtë.
 • Ka një katalog të fuqishëm automatizimi dhe vetë-shërbimi.
 • Ka një ndërfaqe të këndshme për të punuar.
 • Është jashtëzakonisht fleksibël nëpersonalizimi.

Kundër:

 • Ka raportim të dobët dhe më shumë shkelje të SLA.
 • Ka një redaktues teksti të dobët për sa i përket funksionaliteteve.
 • Nuk lejon qasje në depo të skedarëve dhe imazheve.
 • Shtimi i moduleve shtesë nuk është i mundur.

#8) SysAid

Në përputhje me kuadrin e praktikave më të mira të ITIL për menaxhimin e shërbimit të IT, SysAid ofron softuer për menaxhimin e incidenteve që përmirëson procesin e menaxhimit të biletave. SysAid e bën të thjeshtë regjistrimin, menaxhimin dhe raportimin e çështjeve që dihet se prekin rëndë përdoruesit fundorë dhe shërbimet e biznesit.

SysAid mund të përdoret për të zbatuar metoda të standardizuara për përgjigjen, analizimin dhe menaxhimin e incidenteve. Mjeti lehtëson zbulimin, regjistrimin, klasifikimin dhe mbështetjen e menjëhershme të incidenteve. Ajo që me të vërtetë e bën atë të shkëlqejë, megjithatë, është natyra e tij shumë e konfigurueshme.

Ju mund ta personalizoni procesin e menaxhimit të incidentit të ofruar nga SysAid në përputhje me kërkesat specifike të organizatës suaj. Eshtë e panevojshme të thuhet, SysAid është për ju nëse kërkoni softuer që ofron më shumë në lidhje me funksionalitetin sesa një tavolinë ndihmëse tradicionale ose softuer biletash

Zhvilluar nga : Israel Lifshitz, Sarah Lahav

Lloji: Komercial

Selia: Tel Aviv, Izrael

Themeluar në: 2002

Sistemi operativ: CrossPlatforma

Pajisjet e mbështetura: Mac, Windows, iOS, Android, Linux

Lloji i vendosjes: bazuar në renë kompjuterike dhe në mjedise

Mbështetje gjuhësore: anglisht, frëngjisht, italisht, gjermanisht, portugalisht, spanjisht, hebraisht

Çmimi: bazuar në kuota

Të ardhurat vjetore: 19 milion dollarë

Numri i punonjësve: 51-200 punonjës

Përdoruesit: The Jewish Board, BDO, Georgetown Law, Bacardi, MOBILEYE

Veçoritë:

 • Paketa e plotë ITIL
 • Automatimi i rrjedhës së punës
 • Menaxhimi i aseteve
 • Raportimi i automatizuar

Pro:

 • Shumë i konfigurueshëm
 • Aftësi të integruara të telekomandës
 • Bisedë drejtpërdrejt
 • Moduli i integruar i menaxhimit të njohurive

Kundërzimet:

 • Më pak transparencë me çmimet.

#9) ServiceDesk Plus

ServiceDesk Plus është një paketë e plotë ITSM me aftësi të integruara ITAM dhe CMBD. Moduli i menaxhimit të incidenteve të TI-së i certifikuar nga PinkVerify i ServiceDesk Plus vjen i ngarkuar me të gjitha veçoritë thelbësore, automatizimet e fuqishme, personalizimet inteligjente dhe një ndërtues grafik të ciklit jetësor që lejon ekipet e IT të trajtojnë incidentet me shpejtësi.

Moduli i menaxhimit të incidenteve në ServiceDesk Plus lidhet gjithashtu me procese të tjera kyçe duke përfshirë menaxhimin e problemeve dhe menaxhimin e ndryshimeve për të siguruar që i gjithë cikli jetësor i një problemi të trajtohet në mënyrë efektive.

Lloji: Commercial

Selia qendrore: Pleasanton, California

Themeluar në: 1996

Sistemet operative: Cross platforma

Pajisja e mbështetur: Linux, Windows, iPhone, Mac, Android

Lloji i vendosjes: Në ambiente, i bazuar në renë kompjuterike

Mbështetje gjuhësore: 37 gjuhë

Çmimi: ServiceDesk Plus ofron një provë falas për 30 ditë. Pas kësaj, ka tre plane çmimi për të zgjedhur: Standard (fillon me 1,195 dollarë për 10 teknologji në vit) Profesionale (fillon me 495 dollarë për dy teknologji dhe 250 nyje në vit) dhe Ndërmarrje (fillon me 1,195 dollarë për dy teknologji dhe 250 nyje në vit).

Të ardhurat vjetore: Zoho është një organizatë e bllokuar dhe nuk e zbulon këtë informacion.

Numri i punonjësve: Përafërsisht 9,000 punonjës.

Përdoruesit: DISNEY, ETIHAD AIRWAYS, HONDA, SIEMENS, etj.

Veçoritë:

 • Mbështetje me shumë kanale nëpërmjet email, një portal vetë-shërbimi, aplikacione celulare vendase dhe agjentë virtualë.
 • Modele të personalizueshme të incidentit me automatizime formularësh dhe një ndërtues grafik të ciklit jetësor të kërkesës.
 • Menaxhimi efektiv SLA me përshkallëzime proaktive dhe reaktive dhe veprimet e përshkallëzimit.
 • Kategorizimi, prioritizimi dhe caktimi i automatizuar i biletave.
 • Menaxhimi i integruar i njohurive, një asistent virtual dhe aftësitë e AI.
 • Mbylljet automatike dhe mekanizmat e njoftimit.

#10) Erërat dielloreService Desk

SolarWinds Service Desk është një zgjidhje e menaxhimit të shërbimit IT me veçori të menaxhimit të incidenteve, katalogut të shërbimit, portalit të shërbimit, bazës së njohurive dhe menaxhimit të problemeve. Ka një menaxhim plotësisht të integruar të aseteve të TI-së që përpilon harduer, softuer, PO, etj.

Përmes një platforme të vetme, ju do të jeni në gjendje të thjeshtoni & organizoni bileta & kërkesa që vijnë nga mediume të ndryshme si email, telefonata, etj. SolarWinds ofron një provë plotësisht funksionale falas për 30 ditë. Çmimi i tij fillon nga 228 dollarë për agjent në vit me mbështetje për përdorues të pakufizuar.

#11) Mantis BT

Mantis BT është një mjet i njohur i gjurmimit të gabimeve me burim të hapur i zhvilluar për të përmbushur kërkesat e klientit dhe është gjithashtu i bazuar në ueb. Ka një konfigurim të thjeshtë dhe të lehtë.

Mantis BT është fleksibël, ofron veçori personalizimi dhe përditëson shpejt klientin përmes njoftimeve. I lejon përdoruesit të kenë akses në projekte. Është falas dhe disponohet në ueb.

Ai siguron një ekuilibër thelbësor midis thjeshtësisë dhe forcës. Një përdorues mund të fillojë shumë shpejt dhe të bashkëpunojë me shokët e skuadrës lehtësisht. Ka një bibliotekë të madhe shtojcash që mund të përdoren për të krijuar veçori të personalizuara siç kërkohet nga klientët.

Referojuni Diagramit të Arkitekturës së Mantis BT më poshtë:

Zhvilluar nga: Kenzaburo Ito dhe shumë autorë me burim të hapur.

Lloji: OpenBurimi.

Kryetaria: Sydney, Australi.

Themeluar në: 2000.

Parashikimi i qëndrueshëm: 2.16.0

Bazuar në gjuhën: PHP.

Sistemet operative: Cross Platform.

Pajisja e mbështetur: Linux, Windows, iPhone, Mac, i bazuar në ueb, Android.

Lloji i vendosjes : Bazuar në renë kompjuterike, në premise, SaaS, ueb.

Mbështetje gjuhësore : Anglisht.

Çmimi: Duhet të kontaktojmë me Mantis BT për versionet e ndërmarrjes.

Të ardhurat vjetore: Përafërsisht. 17.1 milion dollarë amerikanë dhe në rritje

Numri i punonjësve që punojnë : Përafërsisht. Aktualisht punojnë 100 punonjës.

Përdoruesit: Tetra Tech Inc., Contactx Resource Management, eNyota Learning Pvt. Ltd., Colony Brands, Inc., Spectrum Softtech Solutions Pvt. Ltd., NSE_IT, etj.

Veçoritë:

 • Ofron shtojca, njoftime, harta, kërkim me tekst të plotë dhe integrim të sistemit.
 • Ai mbështet gjurmët e auditimit dhe regjistrat e ndryshimeve me sponsorizimin e çështjeve.
 • Përfshin menaxhim të mirë të projektit, integrim wiki, shumë mbështetje gjuhësore.

Pro:

 • Është në gjendje të gjurmojë shumë projekte dhe përdorues.
 • Filtri Mantis BT i ofruar është jashtëzakonisht i mirë.
 • Karakteristikat e tij janë vërtet të thjeshta si format, gjurmuesit e përdoruesve , informacionet e projektit, etj.

Kundër:

 • Mantis BT UI mund të përmirësohet.
 • Klasa e tij e fëmijëve dhe prindërve veçoritë janë të vështirapër të kuptuar në fillim.
 • Automatizimi i tij Gjurmimi duhet të përmirësohet.
 • Mjeti kërkon një person të kualifikuar për të punuar.

Vizitoni këtu për faqen zyrtare të internetit.

#12) Pager Duty

Pager Duty është një mjet i famshëm për menaxhimin e incidenteve që ofron një platformë reagimi ndaj incidentit për organizatat e IT.

Ndihmon në rritjen e performancës së një sistemi duke pastruar ciklin e funksionimit. Ai mbështet ekipet DevOps për të zhvilluar aplikacione të besueshme dhe me performancë të lartë. Është i besuar nga mijëra organizata për veçoritë e tij të mira.

Ka mjete të shumta integrimi dhe funksionimi, planifikim automatik, raportim në detaje dhe siguron disponueshmëri gjatë gjithë kohës.

Referojuni Diagramit të Arkitekturës së Detyrës së Pagerit:

Zhvilluar nga: Alex Solomon

Lloji: Komerciale.

Quarja kryesore: San Francisko

Themeluar në: 2009.

Publizim i qëndrueshëm: 5.22

Bazuar në gjuhën: C#, .Net.

Sistemet operative: Cross Platform.

Pajisja e mbështetur: Linux, Windows, iPhone, Mac, i bazuar në ueb, Android.

Lloji i vendosjes : Bazuar në renë kompjuterike, SaaS, ueb.

Mbështetje gjuhësore : Anglisht.

Çmimi: Fillon nga $9 deri në 99$ me veçoritë dhe versionet e kërkuara në rritje.

Të ardhurat vjetore : Përafërsisht. 10 milion dollarë amerikanë dhe në rritje

Numriprioritizoni, hetoni & diagnoza, zgjidhja & rivendosni mbylljen e incidentit.

Përparësitë

Përfitimet e pasjes së Sistemit të Menaxhimit të Incidentit në një organizatë janë renditur më poshtë:

 • Ndihmon në mbajtjen e shpeshtë të të gjitha niveleve të shërbimit.
 • Ai ndihmon në arritjen e përdorimit të përmirësuar të stafit duke rritur kështu efikasitetin.
 • Mbështet për të arritur kënaqësinë e përmirësuar të të dyjave përdoruesi dhe klienti.
 • Ndihmon në eliminimin e regjistrimit të incidenteve të gabuara ose kërkesave për shërbime.
 • Përmirëson efektivitetin, vetë-shërbimin dhe redukton ngarkesën e punës.

Disavantazhet

Disavantazhet e mospasjes së një Sistemi të Menaxhimit të Incidentit në një Organizatë janë paraqitur më poshtë:

 • Rezultatet në keqpërdorimin e incidenteve dhe ngjarjet.
 • Ndërprerje e stafit të biznesit pasi punonjësit nuk kanë informacion adekuat.
 • Askush nuk është aty për të menaxhuar incidentet si rezultat i të cilave një incident mund të bëhet më i rëndë.

Rekomandimet tona TOP:

18>
NinjaOne Zendesk Menaxhimi i Shërbimit Jira Salesforce
• Menaxhimi i pikës fundore

• Menaxhimi i rregullimit

• Qasja në distancë

• Shumë e përballueshme

• Shumë e lehtë për t'u përdorur

• 1000 aplikacionei Punonjësve : Përafërsisht. 500 punonjës janë duke punuar aktualisht.

Përdoruesit: IBM Cloud, Spotify, FlixbusLIXBUS, XERO, EVERNOTE, AMERICAN EAGLE, GE, eBay, PAY PAL, ORACLE, WEEBLY, SIMPLE, CHEF, INDEED , etj.

Karakteristikat:

 • Siguron bashkëpunim të mirë në kohë reale dhe menaxhim të incidenteve në celular.
 • Ka organizuar grupimin e ngjarjeve dhe alarm i pasur.
 • Ofron një grupim të mirë shërbimi dhe raportim të përdoruesve.
 • Ka përshkallëzime dhe siguri të automatizuar.

Pro:

 • Ka sinjalizime kontrolli shumë të mira dhe efektive për anëtarët e ekipit.
 • Ka një çmim të përballueshëm me integrim të fuqishëm dhe një aplikacion të mirë IOS.
 • Përfshin API të fuqishme Integrimi dhe integrimi me email.
 • Planifikuesi i tij është shumë i thjeshtë dhe i lehtë për t'u përdorur. është i dobët dhe duhet të përmirësohet shumë.
 • Dokumentacioni dhe instalimi i tij nuk janë të lehtë dhe të thjeshtë, prandaj kërkon një person të fortë teknik.
 • Vjen me një menaxhim të dobët të ekipit mbështetës i cili redukton kënaqësinë e klientit.
 • Në mjetin Pager Duty, duhet të ketë një mënyrë të thjeshtë për të çaktivizuar sinjalizimet.

Vizitoni këtu për faqen zyrtare të internetit. 3>

#13) Victorops

VICTOROPS është një mjet i famshëm i menaxhimit të incidenteve që është krijuar posaçërisht për ekipin e DevOps, duke i lejuar aksesin në më shumë veçori sesavetëm duke raportuar incidente. Ndihmon IT të bashkëpunojë dhe të komunikojë gjatë gjithë ciklit jetësor, prandaj çështjet analizohen tërësisht.

Ka një ndërfaqe të këndshme për shkak të së cilës ekipi i DevOps ka komunikim të shpejtë dhe të përsosur që përbëhet nga aftësi për të bashkëpunuar, integruar , automatizimi, matja dhe lejimi i tyre që të zhvillojnë dhe vendosin softuerin me sukses.

Çfarë janë VICTOROPS AND FLOW?

Zhvilluar nga: Bryce Ambraziunas, Dan Jones, Todd Vernon

Lloji: Komercial.

Quarja kryesore: Zona e madhe e Denverit, Western US

Themeluar në: 2012.

Parashikimi i qëndrueshëm: 1.12

Bazuar në gjuhën: Scala

Sistemet operative: Cross Platform.

Pajisja e mbështetur: Linux, Windows, iPhone, Mac, me bazë ueb, Android.

Lloji i vendosjes : Bazuar në renë kompjuterike.

Mbështetje gjuhësore : Anglisht.

Çmimi: Fillon në 10 dollarë amerikanë në 60 dollarë amerikanë dhe rrit Klientin me veçoritë e kërkuara dhe versionet në rritje.

Të ardhurat vjetore: Përafërsisht. 6 milion dollarë amerikanë dhe në rritje

Numri i punonjësve : Përafërsisht. Aktualisht punojnë 100 punonjës.

Përdoruesit: CROWDTAP, CRAFTSY, SIGNIANT, SKYSCANNER, BLUE ACCORN, GOGO, CA TECHNOLOGIES, EDMUNDS, RACKSPACE etj.

Veçoritë:

 • Vjen me orare të mira të thirrjeve dhe zhurmë të ndrydhur.
 • Ai mbështet drejtimin e thirrjeve drejtpërdrejt,raportimi, operacionet e bisedës dhe informacionet e dërgimit.
 • VICTOROPS ka API, celular.
 • Ka libra dhe grafikë të mirë.

Pro:

 • Ka bërë një ndryshim të madh me veçorinë në thirrje për klientët.
 • Ka një çmim të përballueshëm dhe një rrjedhë të thjeshtë pune.
 • VICTOROPS UI është shumë i mirë.
 • Ka një mekanizëm të fuqishëm integrimi.

Kundër:

 • Duhet të bëhet përmirësim në pjesë e aplikacionit celular në mjet.
 • Afati kohor duhet të rritet për mesazhet e njoftimeve në një ekran bazë.
 • Ndërfaqja VICTOROPS ndonjëherë mund të bëhet e vështirë për t'u përdorur për shkak të kompleksitetit të saj.
 • Nuk është shumë i njohur për fleksibilitetin e tij në trajtimin dhe pranimin e sinjalizimeve.

Vizitoni këtu për faqen zyrtare të internetit.

#14) OpsGenie

OPSGENIE është një mjet popullor i menaxhimit të incidenteve të TI-së i bazuar në renë kompjuterike. Ai ofron zgjidhje për organizatat e vogla dhe të mëdha. Ai siguron situata të sofistikuara dhe gjurmim të plotë të çdo alarmi. Ai i lejon klientit të integrohet me shumë mjete dhe aplikacione të tjera.

Ai mbështet aplikacionet Android dhe IOS. Ai ka një sistem monitorimi i cili siguron rrjedhën nga fundi në fund të aplikacionit dhe kontrollon nëse po funksionon siç duhet duke dërguar mesazhe periodike.

Ndihmon në planifikimin dhe përgatitjen për incidente duke përcaktuar se kujt t'i përgjigjet, cilin shabllon të përdoret , si tëbashkëpunoni dhe gjithashtu duke krijuar një faqe statusi.

Referojuni Diagramit të Arkitekturës së OPSGENIE:

Zhvilluar nga: Abdurrahim Eke,  Berkay Mollamustafaoglu, Sezgin Kucukkaraaslan

Lloji: Komercial.

Qendra: Zona metro e Uashington DC, Bregu Lindor, SHBA jugore.

Themeluar në: 2012

Bazuar në gjuhën: JSON, HTTPS API.

Operating Sistemet: Cross Platform.

Pajisja e mbështetur: Linux, Windows, iPhone, Mac, i bazuar në ueb, Android.

Lloji i vendosjes : Bazuar në renë kompjuterike.

Mbështetje gjuhësore : Anglisht.

Çmimi: Fillon nga 15$ deri në 45$ dhe rritet me veçoritë e kërkuara dhe versionet në rritje.

Të ardhurat vjetore: Përafërsisht. 12 milion dollarë amerikanë dhe në rritje

Numri i punonjësve : Përafërsisht. 300 punonjës janë duke punuar aktualisht.

Përdoruesit: BLEACHER REPORT, CLOUD TICITY, LOOKER, OVERSTOCK, PAYMARK, POLITICO, UNBOUNCE etj.

Karakteristikat:

 • Ndihmon në planifikimin dhe përgatitjen për incidente.
 • Nuk humbet kurrë një alarm kritik dhe gjithmonë njofton njerëzit e duhur.
 • Fiton njohuri për të përmirësuar funksionimin efikasitet.
 • Njoftimet automatike, mjetet e bashkëpunimit dhe monitorimi.

Pro:

 • Jep aftësinë për të aktivizuar shpejt ose çaktivizoni personin mbështetës duke e bërë të lehtë koordinimin në thirrje.
 • Ai ofron informacion të detajuarnë lidhje me detajet e regjistrit dhe raportimin e të gjitha telefonatave dhe sinjalizimeve.
 • Nëpërmjet OPSGENIE ne mund të shfaqim numra të rinj lehtësisht dhe shpejt.
 • OPSGENIE ka një panel kontrolli të fuqishëm.

Kundërzimet:

 • OPSGENIE ka një sistem të komplikuar të menaxhimit të përdoruesve.
 • Rrahjet e zemrës dhe ndërfaqja e planifikimit mund të jenë shumë më të mira.
 • Privilegjet e administratorit mund të rritet.
 • Nëse fshijmë dikë nga planifikimi, atëherë duhet të riorganizojmë të gjithë orarin.

Vizitoni këtu për faqen zyrtare të internetit.

#15) Logic Manager

LogicManager është një mjet i famshëm i menaxhimit të incidenteve që ofron platforma të integruara për menaxhimin e rrezikut. Ai plotëson të gjitha kërkesat nga organizatat e vogla deri tek ato të mëdha me veçoritë e tij modulare dhe të shkallëzueshme. Ofron shërbime profesionale falas për ta bërë punën më të lehtë.

Ai ofron fuqizim. Ndihmon për të parë ekonominë me menaxhim të efektshëm, të fokusuar dhe të përmirësuar të rrezikut. Ai ofron një gamë të gjerë zgjidhjesh të integruara për  rritjen e biznesit. Ai ofron një platformë të fortë dhe intuitive për menaxhimin e përmirësuar të rrezikut.

Referojuni më poshtë rrjedhës së arkitekturës së Logic Manager:

Zhvilluar nga: Steven Minsky.

Lloji: Komercial.

Qendra kryesore: Zona e madhe e Bostonit, Bregu Lindor, New England .

Themeluar në: 2005

Sistemet operative: Cross Platform.

PajisjaMbështetet: Linux, Windows, iPhone, Mac, i bazuar në ueb, Android.

Lloji i vendosjes : i bazuar në renë kompjuterike.

Mbështetje gjuhësore : Anglisht.

Çmimi: Fillon nga 10,000 USD deri në 150,000 USD në vit dhe rritet me veçoritë e kërkuara dhe versionet në rritje.

Të ardhurat vjetore: Përafërsisht. 12 milion dollarë amerikanë dhe në rritje

Numri i punonjësve : Përafërsisht. Aktualisht punojnë 100 punonjës.

Përdoruesit: WESTAR, MIDDLEBURY, DigitalGlobe, RIVERMARK, ESTERA, VIRGIN PULSE, UNITED BANK, WORLD TRAVEL HOLDING, JMJ ASSOCIATES etj.

Karakteristikat:

 • Zbulon shpejt se cilat kushte dhe standarde janë arritur dhe nëse ndonjë pajtueshmëri ka nevojë për më shumë vëmendje për këtë.
 • Ka një analizë të mangësive dhe raporte veçori përmes të cilave identifikon dobësitë e larta.
 • Është në gjendje të gjurmojë dhe raportojë ankesat e klientëve që vijnë në të gjithë organizatën.
 • Identifikoni, vlerësoni, zbutni, monitoroni, lidhni, raportoni etj.

Pro:

 • Ka një integrim të fuqishëm dhe ndërfaqe të mirë UI.
 • Ndihmon për të lidhur të gjithë menaxhimin e rrezikut të ndërmarrjes, aktivitetet e qeverisjes dhe të pajtueshmërisë.
 • Është shumë e fortë në natyrë.
 • Ka aftësi të forta të menaxhimit të rrezikut.

Kundër:

 • Performanca e menaxherit logjik zvogëlohet nëse shumë operacione kryhen njëkohësisht.
 • Dokumentacioni i tij ështëi dobët.
 • Konfigurimi i instalimit për herë të parë është kompleks dhe kërkon një profesionist të aftë.

Vizitoni këtu për faqen zyrtare të internetit.

# 16) Spiceworks

SPICEWORKS është një mjet popullor i menaxhimit të incidenteve me burim të hapur që fokusohet në lehtësimin e punës për teknikët dhe profesionistët e IT. Ai ka një softuer shumë të thjeshtë të monitorimit të rrjetit për marrjen e përditësimeve dhe mesazheve sinjalizuese në kohë reale.

Ai përbëhet nga mjete rrjeti që lejojnë klientët të vendosin dhe zgjidhin problemet e rrjetit. Është një komunitet online ku përdoruesit mund të komunikojnë dhe të marrin sugjerime nga njëri-tjetri.

Referojuni Diagramit të Arkitekturës së SPICEWORKS më poshtë:

Zhvilluar nga: Scott Abel, Jay Hall berg, Greg Kata war dhe Francis Sullivan.

Lloji: Commercial.

Qendra kryesore: Austin, Texas, Shtetet e Bashkuara.

Themeluar në: 2006

Gjuha: Ruby në Rails.

Sistemet operative: Cross Platform.

Pajisja e mbështetur: Windows, Mac, bazuar në ueb.

Lloji i vendosjes : Bazuar në renë kompjuterike.

Mbështetje gjuhësore : Anglisht.

Çmimi: Freeware dhe nuk ka asnjë tarifat e ndërmarrjeve.

Të ardhurat vjetore: Përafërsisht. 58 milion dollarë amerikanë dhe në rritje.

Numri i punonjësve që punojnë : Përafërsisht. Aktualisht punojnë 450 punonjës.

Përdoruesit: DIGIUM Inc., Server Storage IO, PELASyS,Famatech, INE, etj.

Karakteristikat:

 • Ai mbështet monitorimin e rrjetit në kohë reale dhe kryen inventarin e pajisjeve.
 • SPICEWORKS ka gjurmët e rrugëve, pulti i lidhjes, kontrolluesi SSL, skaner porti, etj.
 • Ka kërkim IP, vegla sigurie, monitor të kostos së cloud me mbështetje në distancë.
 • Ka një kalkulator nënrrjeti me ndërprerje interneti harta e nxehtësisë.

Pro:

 • SPICEWORKS ka një ndërfaqe të mirë, është një burim i hapur, prandaj është falas dhe ka shumë veçori.
 • Mbështetje e mirë e komunitetit dhe shtojca.
 • Gjurmimi i inventarit të rrjetit dhe vendndodhjes së aseteve.
 • Komunikimi, llogaridhënia, besueshmëria, e përballueshme, etj.

Kundërzimet:

 • Baza e të dhënave e parazgjedhur e SPICEWORKS nuk është në gjendje të trajtojë ngarkesa të rënda.
 • Skanimi i inventarit fillon papritur.
 • A është me burim të hapur kështu, janë bërë përmirësime të shpeshta.
 • Aplikacioni celular duhet të përmirësohet shumë.

Vizitoni këtu për faqen zyrtare të internetit.

#17) Plutora

PLUTORA është një nga menaxhmentet gjigante të rrjedhës së vlerave që kap, vizualizon dhe analizon treguesit kritik të shpejtësisë dhe cilësisë së ofrimit të softuerit.

Ndihmon menaxhimin, orkestrimin dhe përmirësimin e publikimeve, testimin e mjediseve në të gjithë ndërmarrjen, pavarësisht nga teknologjia. Rrit dukshmërinë dhe bashkëpunimin. Klientët e saj kanë shikueshmëri dhe kontroll të plotë mbiprocesi i dorëzimit të aplikacionit.

Referojuni Diagramit të Arkitekturës së PLUTORA-s më poshtë:

Këto janë 10 mjetet kryesore në trend që kanë kapur treg kryesisht. Ju i keni të gjitha detajet rreth mjeteve tani dhe mund të zgjidhni se cili mjet do të jetë më i përshtatshmi për organizatën tuaj bazuar në veçoritë dhe çmimet e tij.

Sipas kërkimit të internetit, mjetet e përmendura më poshtë janë më të përshtatshmet për çdo industri

Industritë e vogla dhe të mesme : MANTIS BT, FRESH SERVICE, SPICEWORKS, JIRA dhe OPSGENIE janë disa mjete që do të jenë më të përshtatshmet për këto organizata për shkak të çmimit të tyre shumë të ulët ose falas dhe veçorive të provuara me përpjekje të reduktuara manuale.

Industritë në shkallë të gjerë: Atlassian JIRA, PAGERDUTY, LOGIN MANAGER, PLUTORA, ZENDESK, VICTOROPS janë disa nga mjetet që janë më të mirat për këto industri pasi versioni i tyre i ndërmarrjes është i kushtueshëm me N numër karakteristikash dhe sigurie.

Për më tepër, ata kërkojnë gjithashtu ekipe specifike për të trajtuar mjetet që kompanitë e mëdha mund të përballojnë pasi kanë fuqi punëtore të madhe . Këto mjete janë shumë të përshtatshme për industri të mëdha.

integrimet
• Përshkallëzimi i incidentit

• Menaxhimi në thirrje

• Raportimi analitik

• I drejtuar nga AI

• Integrim i lehtë

• Automatizimi i procesit

Çmimi: bazuar në kuota

Versioni i provës: i disponueshëm

Çmimi: 19,00 $ mujore

Versioni i provës: 14 ditë

Çmimi: 49 $ në muaj

Versioni i provës: falas për 3 agjentë

Çmimi: 25 $ mujore

Versioni i provës: 30 ditë

Vizitoni faqen >> ; Vizitoni sajtin >> Vizitoni sajtin >> Vizitoni sajtin >>

Më poshtë janë 10 mjetet kryesore që janë aktualisht në trend në industri. I gjithë informacioni në lidhje me mjetin që do të ndihmojë një përdorues të vendosë se cili mjet është më i miri për organizatën e tij sipas kërkesave të tij jepen këtu.

Grafiku i mëposhtëm është bërë sipas vlerësimeve të përdoruesve dhe vlerësimet gjenden në internet.

Aksi X ka pika të kënaqësisë së përdoruesit dhe boshti Y ka pika të popullaritetit që tregojnë se si ndihet një përdorues për një mjet të caktuar për sa i përket përdorshmërisë.

Softueri më i popullarizuar i menaxhimit të incidenteve

Të listuara më poshtë janë mjetet më të njohura të menaxhimit të incidenteve që janë në trend në treg.

Grafiku i krahasimit

Mjeti i incidentit Vlerësimi i përdoruesit Çmimi Mbështetje për celular I personalizueshëmFlow
NinjaOne

5/5 Bazuar në kuota Po Mesatar
Menaxhimi i Shërbimit Jira

5/5 E lartë Po Mesatare
Forca e shitjes

5/5 Mesatare Po E lartë
Zendesk

5/5 I lartë Po I lartë
ManageEngine Log360

5/5 Bazuar në kuotat Jo Mesatar
HaloITSM

5/5 Mesatare Po I lartë
Shërbim i freskët

5/5 Mesatare Po I lartë
SysAid

5/5 Bazuar në kuota Po I lartë
ServiceDesk Plus

5/5 Merr një kuotë për planin standard, profesional ose të ndërmarrjes. Po I lartë
SolarWinds Service Desk

5/5 Mesatar Po Lartë
Duke pune

3.8/5 E lartë Po Mesatarja
Erëza

4.5/ 5 Me burim të hapur Po Mesatar

Këtu është një përmbledhje e detajuar e secila!!

#1) NinjaOne

NinjaOne është një platformë e unifikuar e operacioneve të TI-së për RMM, menaxhimin e pikës së fundit, patchmenaxhimin, tavolinën e shërbimit, menaxhimin e aseteve të TI-së, rezervimin dhe aksesin në distancë. Mund të mbrojë pikat fundore nga ransomware. Ofron shikueshmëri të plotë në mjedisin e menaxhuar.

Ai ofron funksionalitete për automatizimin e korrigjimit të cenueshmërisë, vendosjen e mjeteve të sigurisë së gjeneratës së ardhshme dhe rezervimin e të dhënave kritike të biznesit. Mjetet e fuqishme të NinjaOne do t'ju ndihmojnë të monitoroni, mirëmbani dhe menaxhoni asetet e IT.

NinjaOne ofron mjete të lehta për t'u përdorur. Është një platformë e pasur me veçori dhe ofron veçori si automatizimi ndër-platformë. Këto aftësi minimizojnë barrën administrative. Ai ndjek një model çmimi të bazuar në kuota. Çmimi i tij do të jetë me pagesë për pajisje. NinjaOne mund të provohet falas. Sipas rishikimeve, çmimi i platformës është 3 dollarë për pajisje në muaj.

#2) Menaxhimi i Shërbimit Jira

Jira Menaxhimi i Shërbimit është një platformë shumë e njohur e tavolinës së shërbimit e zhvilluar për të ndihmuar tryezën e shërbimit të IT ose biznesit dhe shërbimin ndaj klientit. Ky mjet ndihmon në ofrimin e shërbimit nga fundi në fund për klientët.

Menaxhimi i Shërbimit Jira është zhvilluar në krye të platformës JIRA, kështu që funksionon më mirë me softuerin JIRA. Ka një performancë të mirë me ekipet e shkathëta pasi është zhvilluar për bashkëpunim. Jira ofron disa shabllone të jashtëzakonshëm që janë të personalizueshëm në natyrë.

Jira vjen me shumë veçori të fuqishme dhe të besueshme për shkak të të cilave përdoret nga shumëkompanitë si një mjet kryesor për gjurmimin e gabimeve. Jira në shumë mënyra thjeshton procesin në të cilin klienti kontakton organizatën.

Zhvilluar nga: Atlassian

Lloji: Commercial

Qendra kryesore: Sydney, Australi

Themeluar në: 2002

Parashikimi i qëndrueshëm: 7.12.0

Bazuar në gjuhën: Java

Sistemet operative: Cross Platform

Pajisja e mbështetur: Windows, iPhone , Android

Lloji i vendosjes : Bazuar në renë kompjuterike, në premise, API i hapur.

Mbështetje gjuhësore : Anglisht

Çmimi: 10 USD – 20 USD në muaj në varësi të numrit të agjentëve.

Të ardhurat vjetore: Përafërsisht. 620 milion dollarë amerikanë dhe në rritje

Numri i punonjësve : Përafërsisht. Aktualisht po punojnë 2300 punonjës.

Përdoruesit: Leidos Holdings Inc., Macmillan Learning, DRT Strategies, Inc., Sounds True, Inc., Bill trust, Cap Gemini, Dominos, CHEF, Dice, Fresh, etj.

Veçoritë:

 • Ai mbështet automatizimin dhe ofron integrimin e softuerit Jira dhe portalin e klientit.
 • Integrimi me ndërthurje , Machine Learning, API dhe vetë-shërbimi.
 • Ai mbështet përditësimet në kohë reale me bazën e njohurive dhe SLA-të.

Pro:

 • E fuqishme dhe e zgjerueshme me një zbatim të mirë.
 • Posta e automatizuar që nxit personin në fjalë për detyra.
 • Defekti i ngritur mund të jetë një pikë e vetme për testuesit dhezhvilluesit.
 • Të gjitha informacionet në lidhje me defektin janë të pranishme në portal, prandaj dokumentacioni është reduktuar.

Kundër:

 • Si ka shumë veçori në portal, është e vështirë për t'u kuptuar në fillim.
 • Njoftimet me email ndonjëherë bëhen shumë të ngadalta në JIRA për shkak të nënshkrimeve dhe bashkëngjitjeve.
 • Dizajni i ndërfaqes mund të përmirësohet.

#3) Salesforce

Me Salesforce, ju merrni shikueshmëri të plotë të incidenteve, të dhënave të klientëve dhe rasteve nga një vend i vetëm pune. Kjo i lejon operacionet e shërbimit dhe agjentët të marrin të gjithë kontekstin që u nevojitet për të zgjidhur çështjet pa telashe. Aftësia e platformës për t'u integruar pa probleme me sistemet e jashtme gjithashtu e bën atë të shkëlqyer në zgjidhjen e problemeve përpara se ato të përkeqësohen.

Lloji: Publik

Qendra: San Francisco, California, USA

OS: Cross Platform

Pajisja e mbështetur: iOS, Android, Windows, Mac, Linux

Zbatimi: i bazuar në renë kompjuterike

Gjuha e mbështetur: Anglisht, Frëngjisht, Japonisht, Gjermanisht, Meksikane dhe Portugeze.

Çmimi: Plani thelbësor: 25 dollarë/përdorues/muaj, plani profesional: 75 dollarë/përdorues/muaj, plani i ndërmarrjes: 150 dollarë/përdorues/muaj, plani i pakufizuar: 300 dollarë/përdorues/muaj. Ofrohet gjithashtu një provë falas 30-ditore.

Jo. i punonjësve që punojnë: 73,000 përafërsisht

Përdoruesit: Spotify, Toyota, US Bank, Macy's, T-Mobile

Karakteristikat:

 • AI-Zbulimi i incidenteve të nxitura
 • Menaxhimi proaktiv i problemeve
 • Integrim i lehtë me platforma si Slack
 • Lidhu me klientët nëpërmjet kanaleve dixhitale

Pro:

 • Operatorët dhe agjentët e shërbimeve marrin një kontekst të plotë për të zgjidhur problemet në mënyrë efektive.
 • Të gjitha të dhënat, incidentet dhe rastet grumbullohen në një hapësirë ​​të vetme pune.
 • Platforma integrohet pa probleme me aplikacionet e jashtme.
 • AI përshpejton procesin e zgjidhjes së problemeve.

Të këqijat:

 • Cloud- bazuar, kështu që duhet të mbështeteni plotësisht në një lidhje të qëndrueshme dhe të shpejtë në internet.
 • Padyshim që nuk është e lirë.
 • Ka një kurbë mësimi të përfshirë.

# 4) Zendesk

Zendesk është një mjet popullor i menaxhimit të incidenteve që përpiqet të krijojë përvojat më të mira të klientit. Platforma e saj e shërbimit ndaj klientit dhe e angazhimit është e fuqishme, fleksibël dhe e shkallës për të përmbushur nevojat e çdo biznesi.

Ai lidhet me klientët në çdo kanal si telefoni, biseda, emaili, media sociale, etj.

0>Kryesisht fokusohet në gjurmimin, prioritizimin dhe zgjidhjen e biletave të klientëve. Ai përbëhet nga një numër aplikacionesh mbështetëse që ndihmojnë për të ndryshuar shërbimin tonë ndaj klientit në një mënyrë të përmirësuar. Ka veçori të mbështetjes, bisedës, bibliotekës së njohurive dhe qendrës së thirrjeve të cilat mund të përmirësohen në mënyrë eksplicite.

Referojuni më poshtë Diagramin e Arkitekturës së ZENDESKS:

Zhvilluar nga: Mikel Sane, Alexander Aghassipour, Morten Prim dahl.

Lloji: Commercial.

Quarja kryesore: San Francisco, California, United Shtetet.

Themeluar në: 2007.

Sistemet operative: Cross Platform.

Pajisja e mbështetur: Linux, Windows, iPhone, Mac, i bazuar në ueb, Android.

Lloji i vendosjes : i bazuar në renë kompjuterike.

Mbështetje gjuhësore : Anglisht, holandisht, polonisht, turqisht, suedisht.

Çmimi: Fillon nga 9$ deri në 199$ dhe vazhdon të rritet sipas versioneve dhe veçorive të kërkuara nga klientët.

Të ardhurat vjetore: Përafërsisht. 431 milion dollarë amerikanë dhe në rritje.

Numri i punonjësve : Përafërsisht. Aktualisht punojnë 2000 punonjës.

Përdoruesit: VERNELABS, BILLOW, REDK, CAZOOMI, NEPREMACY, SSW, CLOUD SQUADS, ZUBIA, ESTUATE etj.

Karakteristikat :

 • ZENDESK ka një menaxhim fleksibël të biletave me rrjedhë të automatizuar të punës & transmetimi i ekranit.
 • Mbështetje me shumë kanale me mbështetje celulare gjithashtu.
 • Raportim i fuqishëm, API REST, ndërfaqe në internet dhe forume që përballen me klientin.
 • Multi-lokale dhe i fuqishëm integrimi.

Pro:

 • Ai mbështet shitjet e centralizuara, kërkesat mbështetëse.
 • Ka një raportim të fuqishëm dhe kënaqësi të klientit sondazh.
 • Ai përfshin aftësi të forta integrimi.
 • ZENDESK mund të krijojë rregulla automatikisht për paraqitjen e kërkesave dhe emaileve në të ndryshme
Lëviz në Krye