Samsung Galaxy Watch får inte aviseringar längre från telefonen

En annan vanlig fråga med Samsung Galaxy Watch är att den inte längre kan ta emot aviseringar från telefonen den är ansluten till. Vissa ägare rapporterade att den här funktionen slutade fungera strax efter några dagars användning. Samsung har inte släppt något uttalande om det här problemet så även om det är vanligt kan det kanske inte vara ett problem med firmware eller hårdvara. Naturligtvis bör du som ägare göra felsökning och se om du kan fixa detta problem på egen hand.

I det här inlägget kommer jag att vägleda dig om hur du fixar en Galaxy Watch som inte längre kunde få aviseringar från telefonen. Baserat på rapporter och feedback från vissa ägare kan detta problem åtgärdas och jag delar med dig de lösningar de har använt. Så om du är en av ägarna till den här enheten och för närvarande har liknande problem kan du fortsätta läsa eftersom den här artikeln kan hjälpa dig.

Innan vi går vidare, om du här letar efter en lösning på ett annat problem, se till att besöka vår felsökningssida för Galaxy Watch för vi har redan löst några av de vanligaste problemen med den här enheten. Vi har kanske redan publicerat artiklar som kan hjälpa dig. Men om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär och tryck på skicka för att kontakta oss.

Gå tillbaka till vår felsökning, här är de saker du måste göra om din Galaxy Watch inte får aviseringar från din telefon ...

 1. Aktivera specifika aviseringsinställningar.
 2. Starta om din Galaxy Watch och telefon.
 3. Se till att viloläget inte är aktiverat.
 4. Försök återansluta Bluetooth.
 5. Återställ din Galaxy Watch från fabrik.

Det första du måste göra är att kontrollera om aviseringar är aktiverade eller aktiverade som du vill ha det. Öppna Galaxy Wearables på din telefon, tryck på fliken Inställningar och beröringen Meddelanden. Om du vill aktivera specifika aviseringsinställningar trycker du på skjutreglaget bredvid önskad inställning för avisering. Försök se om det fungerar nu, om det fortfarande inte är det, gå vidare till nästa procedur.

När du har gjort den första proceduren kan du försöka starta om din Galaxy Watch eftersom dess firmware och appar kanske bara behöver uppdateras för att meddelandena ska fungera. Detta är en av de mest enkla men ändå effektiva lösningarna som många användare rapporterade ha arbetat på sina enheter. Så här startar du om Galaxy Watch:

 1. Tryck på Hem-knappen från klockskärmen tills alternativmenyn visas och släpp sedan.
 2. På alternativskärmen trycker du på Stäng av.
 3. När enheten är avstängd, håll intryckt på strömbrytaren tills Samsung Galaxy Watch-logotypen visas och släpp sedan.

Nästa är att se till att viloläget inte är aktiverat eftersom om det är det, måste det vara anledningen till att din klocka inte längre meddelar dig.

 1. Öppna Galaxy Wearable-appen på din telefon
 2. Gå till Inställningar
 3. Gå till Avancerat
 4. Se till att "Good night mode" är avstängt

Slutligen, om allt annat misslyckas, måste du fabriksinställa din Galaxy Watch. Problem som detta kan åtgärdas med en återställning, men vi måste ta bort alla möjliga lösningar innan vi använder detta alternativ, eftersom du kan tappa vissa viktiga data i din Watch om du återställer den i det ögonblick du stöter på problemet. Om du har viktig information i din klocka, se till att göra en säkerhetskopia av dem. Följ sedan dessa steg för att återställa din Galaxy Watch:

 1. Tryck på Inställningar på appar-skärmen.
 2. Tryck på Allmänt.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Tryck på kryssmarkeringen ✔ för att bekräfta.
 5. Vänta tills enheten återställs. Enheten återställs till fabriksinställningarna.

Du kan också återställa den med hårdvaruknapparna ...

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet.
 2. Stäng av Galaxy Watch.
 3. Tryck och håll ned strömbrytaren tills REBOOTING visas längst ner på skärmen.
 4. Tryck på strömbrytaren tre gånger snabbt tills skärmen Välj REBOOT MODE visas.
 5. Tryck på strömbrytaren flera gånger för att markera 'Återställning'.
 6. Tryck och håll in Hem-knappen i tre sekunder för att välja tills Galaxy Watch börjar starta om.

Jag hoppas att den här felsökningsguiden kan hjälpa dig att lösa problemet med din Samsung Galaxy Watch. Låt oss veta i kommentarsektionen vad som fungerar för dig eller vad du gjorde för att åtgärda problemet med din enhet.

RELATERADE INLÄGG:

 • Hur man fixar Samsung Galaxy Watch som inte kommer att slås på
 • Samsung Galaxy Watch synkroniserar inte ordentligt med telefonen