Så här sätter du in eller tar bort SIM- och microSD-kort i din Samsung Galaxy S10 Plus

Din nya Samsung Galaxy S10 Plus har ett nano-SIM-kort som delar ett kortfack med microSD-kortet. Naturligtvis, när du tar bort ditt SIM-kort, kommer SD-kortet också att avmonteras och vice versa. Medan du kan sätta i eller ta bort något av dessa kort medan din telefon är påslagen, föreslår vi starkt att du stänger av det innan du tar bort eller drar ut det kombinerade kortfacket, eftersom det kan leda till dataförlust på ditt SD-kort eller skada själva SIM-kortet .

I det här inlägget kommer jag att vägleda dig när du sätter in och tar bort nano-SIM- och SD-korten i och från din telefon. Proceduren kommer att utföras med hjälp av verktyget för borttagning av kort som du sätter in i pinhålet så att kortfacket släpps ut. Fortsätt läsa så att du får vägledning om hur du gör dessa saker på din nya enhet.

Innan vi går vidare till vår handledning, om du råkar hitta det här inlägget när du letar efter en lösning på ett annat problem, besöker du vår Galaxy S10 Plus Hjälpguide för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen med den här enheten. Vi har kanske redan publicerat artiklar som kan hjälpa dig att lösa problemet. Hitta problem som liknar dig och känn dig fri att använda våra lösningar. Om du har andra problem och fortfarande behöver vår hjälp, kontakta oss gärna med vårt frågeformulär.

LÄS Också: Samsung Galaxy S10 Plus dog och kommer inte att slå på igen

Sätta i / ta bort SIM- och SD-kort

Innan du gör stegen nedan rekommenderar vi att du stänger av telefonen för att undvika att ditt SIM-kort skadas eller att ditt SD-kort skadas.

  1. Leta reda på det kombinerade nano SIM / microSD-kortfacket på toppen av enheten.
  2. När enheten är avstängd trycker du på kortinsättnings- / borttagningsverktyget i kortskålens nålhål och tryck in tills magasinet lossnar.
  3. Skjut ut kortfacket ur facket.
  4. Sätt i eller ta bort nano-SIM- eller microSD-kortet i eller från magasinet med guldkontakterna mot telefonens baksida.
  5. Tryck tillbaka det kombinerade nano SIM / microSD-kortfacket i luckan tills det klickar och se till att det är säkert.

Och det är ganska mycket det! Du kan nu slå på telefonen igen och den börjar ansluta till nätverket. När det gäller SD-kortet kan du bli ombedd att formatera det nyupptäckta kortet. Det är om det är första gången du monterar SD-kortet i telefonen.

LÄS Också: Samsung Galaxy S10 Plus går långsamt. Här är vad du måste göra ...

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook-sida eller följa oss på Twitter.