Hur man maximerar batteriets livslängd för iPhone 6s Plus för bättre prestanda

Det här inlägget syftar till att hjälpa användare av iPhone 6s Plus (# iPhone6splus) att lära sig hur de ska hantera sina enheter på rätt sätt och utnyttja en sådan rejäl Apple-telefon. Läs vidare för att lära dig hur du maximerar din iPhones batteritid och får din enhet att fungera med sin ultimata prestanda.

Förfarandena som vi visar i detta innehåll klargörs medvetet för att tillgodose behoven hos dem som fortfarande försöker bekanta sig med den nya iOS-plattformen, särskilt de som just har bytt från Android. Så låt oss kliva ...

Förstå Apple iPhone 6s Plus batteriteknik

Din iPhone 6s Plus är utrustad med ett icke-löstagbart internt batteri som använder en laddningsbar litium-jon-teknik, som ger din enhet ultimata prestanda.

Apples litiumjonbatterier väger mindre, håller längre och laddar mer effektivt än de äldre batterityperna. Den här nya batteriteknologin använder snabb laddning för att snabbt ladda batteriet upp till 80 procent av dess kapacitet och byter sedan till långsammare trickle-laddningsläge för att underlätta den elektriska strömmen och på så sätt förlänga din iPhone: s batteriets livslängd.

Obs! Den tid det tar att nå de första 80 procenten kan variera beroende på telefoninställningarna.

För att få ut mesta möjliga av din iPhone måste du ta hänsyn till två viktiga faktorer - batteriets livslängd och batteriets livslängd.

Låt oss veta deras skillnader för att förstå dem bättre:

 • Batteriets livslängd hänvisar till hur lång tid din iPhone körs innan den måste laddas.
 • Batteriets livslängd hänvisar till den tid din telefons batteri varar tills det måste bytas ut.

Även om denna nya iPhone redan är förstärkt med en stor batteritid, betyder den inte att den skulle förbli i samma framträdande särskilt när den åldras. Läs vidare för att lära dig mer om din iPhones batteriteknologi och få ut det mesta genom hela livslängden och därefter.

Korrekt laddning och regelbunden övervakning av ditt iPhone 6s Plus-batteri

Maximera batteriprestanda med din enhet börjar med korrekt laddning och övervakning av batteriets status regelbundet.

Så här får du åtkomst till batteristatusmenyn på din enhet:

 • För att kontrollera hur mycket av telefonens batteritid som används av varje program, navigerar du till Inställningsmenyn, knackar på Batteri -> Användning och sedan på Batteribruk .
 • För att visa procentandelen av återstående batteriladdning, navigerar du till dina iPhone- inställningar -> Batteri -> Användning .

Så här laddar du din enhet på rätt sätt:

Det rätta sättet att ladda ditt iPhone 6s Plus-batteri är genom att ansluta det till ett eluttag med den medföljande kabeln och USB-nätadaptern. Detta är ett mycket rekommenderat sätt att ladda.

Om ett eluttag inte är tillgängligt kan du också ladda din iPhone genom att ansluta den till en dator. Anslut det bara till en kompatibel USB-port (helst USB 2.0- eller 3.0-port) på din dator.

 • Batteriikonen fungerar som ditt tips om när du ska ladda din enhet. Denna ikon ligger i det övre högra hörnet av skärmen och indikerar batterinivån eller laddningsstatus (i laddningsläge). Denna ikon kommer att berätta om din iPhone har mycket låg ström genom en bild av ett nästan uttömt batteri. Om du ser den här bilden måste du ladda din iPhone i upp till 10 minuter innan du använder den igen.
 • Om du vill visa batteriprocenten kan du navigera till dina iPhone- inställningar-> knacka på Batteri och sedan växla batteriprocentkontakten för att slå på eller stänga av funktionen.

När du laddar din iPhone till en dator, se till att hålla datorn påslagen eller i aktivt läge. Det finns en chans att ditt iPhone-batteri kan dö helt i stället för att ladda, om det är anslutet till en dator som är i viloläge eller vänteläge eller är avstängd.

Viktiga anteckningar:

 • Skärmen kan bli tom i upp till två minuter innan bilden med lågt batteri visas, om din iPhone har extremt låg ström.
 • Det kan ta längre tid innan din iPhone laddas när du synkroniserar eller använder den medan du laddar.
 • Laddningsbara batterier som de med 6s Plus har begränsade laddningscykler. Det betyder att du måste byta ut batterierna så småningom.

Fler användbara tips för lång batterilivslängd och bättre enhetsprestanda

Utöver regelbunden övervakning och korrekt batteriladdning kan du också utföra följande metoder för att spara batteri på din iPhone 6s Plus.

 1. Håll din iPhone-programvara uppdaterad till den senaste versionen som finns tillgänglig. Programvaruuppdateringar som släpps av Apple har ofta avancerade energibesparande teknologier för att förbättra prestanda och funktionalitet för en enhet. För att säkerställa att du inte missar de senaste funktionerna, rekommenderas det att hålla enhetens programvara uppdaterad.

Obs! Se till att skapa en säkerhetskopia av dina viktiga filer först antingen via iCloud eller iTunes innan du börjar uppdatera enhetsprogramvaran.

iOS-uppdateringar kan erhållas trådlöst eller via iTunes. Så här uppdaterar du trådlöst:

 • Anslut din iPhone till en strömkälla.
 • Anslut till Internet via Wi-Fi.
 • Tryck på Inställningar .
 • Välj Allmänt .
 • För att se tillgängliga uppdateringar, klicka på Programuppdatering.
 • Om en uppdatering är tillgänglig trycker du på Ladda ner och installera.
 • Om du uppmanas med ett meddelande att tillfälligt ta bort appar för att frigöra lite utrymme för uppdateringen trycker du på Fortsätt eller Avbryt .
 • Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra processen.
 1. Håll din iPhone borta från extremt heta temperaturer. Precis som alla andra mobila enheter har iPhone 6s Plus också gränser när det gäller omgivningstemperatur. Som Apple rekommenderar, undvik att utsätta din iPhone för omgivningstemperaturer över 35 grader Celsius eftersom det kan orsaka permanent skada på enhetens batterikapacitet. Att ladda iPhone i höga omgivningstemperaturer eller förvara batteriet i ett hett område kan också skada den ytterligare.

Å andra sidan kan en liten minskning av batteriets livslängd uppstå om du använder din telefon i en mycket kall miljö. Detta villkor är emellertid bara tillfälligt, så dess prestanda återgår till det normala när batteriets temperatur återgår till sitt normala driftsområde.

 1. Ta bort telefonhöljet medan du laddar. Vissa fall genererar överskottsvärme när du laddar enheten när den är inuti dem. Detta kan också påverka batterikapaciteten. En indikation på att du måste ta bort ärendet är när din enhet blir varm när du laddar den.
 2. Håll den halvladdad om den inte används länge. Apple rekommenderar också att lagra din iPhone halvladdning om du inte kommer att använda den på lång sikt. Det betyder att du måste hålla enhetens batteriladdning på cirka 50 procent. Tänk på att batteriets allmänna hälsa kommer att påverkas av miljötemperaturen och procentandelen laddning på batteriet när det stängs av för lagring.

Att lagra enheten under lång tid med ett fulladdat batteri kan leda till att batteriet förlorar viss kapacitet och kortare batteritid. Omvänt kan förvaring av det när batteriet är helt urladdat eller tomt kan leda till att batteriet faller i ett djupt urladdningstillstånd och riskerar att det blir oförmöget att hålla en laddning.

För att undvika extra batteribruk, stäng bara av enheten.

 1. Optimera dina enhetsinställningar. Bortsett från att ta hänsyn till att göra och inte göra med batteriladdning, kan optimering av dina inställningar också hjälpa till att sträcka din iPhone: s batteritid och livslängd. Att till exempel justera telefonens skärmstyrka och hantera användningen av Wi-Fi-funktion kan hjälpa till att bevara eller förlänga batteriets livslängd.
 • För att göra skärmen lite mörkare, dra upp från undersidan av valfri skärm för att komma åt kontrollcentret. När du är i kontrollcentret drar du ljusstyrkan till vänster för att sänka skärmens ljusstyrka.
 • Du kan också ställa in skärmen på Auto-Brightness så att den automatiskt anpassas till ljusförhållandena. För att aktivera den här funktionen, gå vidare till din iPhone Inställningar-> Display & Ljusstyrka och aktivera sedan Auto-Brightness
 • En annan rekommendation är att hålla Wi-Fi PÅ hela tiden. En Wi-Fi-anslutning använder mindre ström än ett mobilnätverk, vilket är bättre att använda Wi-Fi när du använder din telefon för att få åtkomst till data. För att aktivera Wi-Fi, dra uppåt för att komma till Control Center, tryck på Wi-Fi-ikonen och anslut sedan till ett Wi-Fi-nätverk . Därefter navigerar du till Inställningar och väljer Wi-Fi för att komma åt ett Wi-Fi-nätverk
 1. Aktivera låg effektläge på din iPhone. Om du inte vill göra några fler ansträngningar för att konfigurera enhetsinställningar för att spara batteriström, är lägre energiläge ditt bästa alternativ. Om du använder din enhet i det här läget hjälper du att sträcka batteritiden längre innan den dör helt. Som standard kommer din iPhone att uppmana dig att din batterinivå sjunker till 20 procent. Samma uppmaning visas när den sjunker med 10 procent. När du nådde den procentuella nivån låter din enhet dig aktivera lågenergiläge med ett enda tryck, eller genom att gå till Inställningar-> Batteri, tryck på omkopplaren för att aktivera lågeffektläge .

När din enhet är i lågeffektläge reduceras skärmens ljusstyrka, enhetens prestanda optimeras och systemanimationer minimeras. Synkronisering eller hämtning av e-postaktiviteter, uppdatering av bakgrundsprogram och automatiska nedladdningar är inaktiverade. Kort sagt, du har bara nyckelfunktioner kvar för användning. Men när din telefon laddas igen stängs lågenergiläget av automatiskt och enheten återgår till normalt tillstånd.

 1. Att ställa in iPhone i sömn när den inte används kan också hjälpa till att bevara batteriets livslängd. För att ställa in skärmen till viloläge, tryck bara på och släpp snabbt strömbrytaren på enheten.

Anslut oss

Vi är alltid villiga att hjälpa till att fixa dina problem med din Apple-enhet. Bläddra igenom våra befintliga felsökningsinställningar eller så kan du kontakta oss direkt genom att fylla i detta formulär och trycka på knappen Skicka. Se till att du tillhandahåller all nödvändig information om din telefon och problemet så att det skulle bli lättare för oss att hjälpa dig.