Hur man löser problemet med långsam laddning av iPhone 6, andra problem med laddning av kraft

Har du strömrelaterade problem med din iPhone 6 eller iPhone 6 Plus (# iPhone6 ​​# iPhone6Plus)? Det här inlägget kanske kan ge dig en uppfattning var du börjar med din felsökning.

Laddnings- och startproblem på iOS-enheter är några av de vanliga problemen vi vanligtvis stöter på. Det faktum att det finns många läsare som skickar oss begäranden om hjälp varje dag angående detta problem är ett bevis på hur utbredd det är. Vi strävar efter att fortsätta posta artiklar under de kommande veckorna för att lösa problemet så om du inte ser ditt brev publicerat här idag, fortsätt att titta på våra nästa inlägg inom en snar framtid.

Under tiden är här de specifika ämnena som diskuteras i denna artikel idag:

  1. Hur man löser problemet med långsam laddning av iPhone 6
  2. iPhone 6-fel 53
  3. iPhone 6 laddas inte
  4. iPhone 6 slås inte på efter byte av LCD och digitizer
  5. iPhone 6 Plus slås inte på om inte hårddisken har återställts
  6. iPhone 6 skärm flimrande problem

För alla iPhone- eller iOS-relaterade frågor eller problem, vänligen kontakta oss genom att använda länken längst ner på sidan.


Problem nr 1: Hur man löser problemet med långsam laddning av iPhone 6

Problem med laddning ... telefonen är två månader gammal. Det laddades bra. Då märkte jag att det inte gav tonen att låta när du ansluter laddaren till telefonen och att det gröna laddningslampan tändes, men det tar fortfarande sorta men det tar cirka 12 timmar att få cirka 50% laddning. Det är laddaren som medföljde telefonen och jag har försökt ansluta till uttaget och datorn. Jag har också provat återställningen. Tack. - Michael

Lösning: Hej Micheal. En avgiftsfråga som din kräver ett antal steg för att identifiera var problemet ligger. Din första uppgift är därför att begränsa de möjliga orsakerna först så att en effektiv lösning kan tillämpas. Så här kan du göra:

Kontrollera laddningsporten och telefonen för tecken på skador

Skadat batteri kan ibland orsaka problem med långsam laddning. En av indikatorerna på ett batteri som inte fungerar är svullnad. Till skillnad från Android-enheter är din iPhone-batteri inte borttagbar, så det är viktigt att du letar efter det tecken på svullnad i telefonens bakre del.

Du vill också verifiera om laddningsporten är okej. Se till att det inte finns några synliga skräp i porten.

Försök använda en annan laddare

Om du har en annan iOS-enhet kan du prova att använda laddaren och / eller laddkabeln på din iPhone 6 för att se skillnaden.

Uppdatera iOS till den senaste tillgängliga uppdateringen

Det här är en icke-brainer. Med eller utan problem kan det inte betonas tillräckligt för att alltid installera den senaste tillgängliga uppdateringen för att minimera problem.

Försök stänga av telefonen när du laddar

Det kan låta obekvämt, särskilt om du inte kan leva utan en smartphone i några timmar, men för felsökning rekommenderar vi starkt att du gör det. Om din telefon laddas normalt eller snabbare när den är avstängd, betyder det att det antingen finns ett firmwareproblem eller att en app orsakar problemet.

Utför en ny runda fabriksåterställning

En fullständig återställning kan bli värdelös om orsaken till problemet beror på en app. Det betyder att du helt enkelt installerar källan till problemet igen efter återställningen. Se till att telefonen fungerar i 24 timmar utan att installera några tredjepartsappar efter en återställning. På det här sättet kan du bekräfta om någon av dina appar är skyldig.

Problem 2: iPhone 6-fel 53

Jag försöker uppdatera min telefon via min enhet men den visar att jag ansluter till iTunes för att uppdatera din enhet. Innan jag uppdaterar via iTunes inaktiverar jag “Hitta min iPhone”. Efter det ansluter jag min enhet till min PC. Vid uppdatering visar det felmeddelandet 53 och det fastnar i DFU-läge. Och nu kan jag inte starta om min enhet. Snälla vägleda mig. - Kheeneeish

Lösning: Hej Kheeneeish. Vi adresserade iPhone 6-fel 53 i 2 inlägg tidigare. Se dessa resurser för lösningar:

  • Felsökningsfel 53 på iPhone 6
  • Hur du åtgärdar fel 53-problem på iPhone 6

Problem nr 3: iPhone 6 laddas inte

Min telefon satt på laddaren och den laddades helt bra som den alltid gör. Jag märker att en iOS-uppdatering för 9.2 dyker upp så jag väljer installationsuppdatering och ändå går allt bra så snart uppdateringen är klar. Jag skrev in min kod och bam min telefon har inte kunnat ladda sedan avslutningen av uppdateringen.

Jag googlade nästan allt jag kunde tänka på och testade alla korrigeringar men ingenting har fungerat. Jag fick knappt min iPhone 6 i september 2014 och jag har tagit stor hand om min telefon. Jag förstår inte vad som kunde hända. - Christa

Lösning: Hej Christa. En framgångsrik laddningsprocess involverar fyra saker - programvara, laddningsporten på din iPhone, USB-kabeln och väggadaptern. Om någon av dem misslyckas kan du få ett laddningsproblem. Medan de tre sista är hårdvara kan för det mesta orsaken till att en smartphone som din Iphone 6 sluta ladda bero på programvara.

Kraftflödet inuti din iPhone går inte bara från vägguttaget till batteriet. Programvaran eller firmware bestämmer faktiskt om din telefon ska laddas eller inte. Felsökning av programvaran är lika viktigt som att kontrollera hårdvaran i detta fall. Se till att du utför en hård återställning först för att se skillnaden. Du kan göra detta genom att hålla in ström- och hemknapparna samtidigt i minst 30 sekunder. Vänta tills telefonen startar om och försök sedan ladda igen.

Om en enkel återställning inte löser problemet kan du försöka göra en fabriksåterställning (även känd som Radera allt innehåll och inställningar ) genom att gå till Inställningar> Allmänt> Återställ> Radera allt innehåll och inställningar.

Slutligen, om ingenting verkar lösa problemet, kan du prova att använda en helt annan uppsättning laddare (laddkabel och tegel).

Problem 4: iPhone 6 slås inte på efter byte av LCD och digitizer

Jag ersatte lcd och digitaliseraren på en iPhone 6-skärm som hade skadats allvarligt. Den yttre skärmen och LCD-skärmen var knäckt dåligt. Nu när jag har gjort en skärmbyte och installation kommer telefonen inte att slås på ens med laddaren ansluten. Det finns inget ljud, vibrationer, LCD-skärmen visar inte någonting, jag hade tagit den trasiga lcd-enheten från telefonen och fått den att sitta på mitt skrivbord under någon tid exponera innan jag faktiskt bytte ut skärmen.

Vad tycker du är min fråga eller gjorde jag fel? - Samuel

Lösning: Hej Samuel. Vi kan verkligen inte säga säkert vad som förhindrar att telefonen slår på om vi inte fysiskt kan kontrollera den. Om du inte känner till diagnostikprocedurer för hårdvara, vänligen kontakta yrkesverksamma / butiker.

Problem 5: iPhone 6 Plus slås inte på om inte hårddisken har återställts

Hej, jag har en iPhone 6 Plus. Nyligen ändrade skärmen. Nu kommer telefonen att slås på först efter hård återställning. Sedan efter att telefonen har kommit fungerar allt bra. Men så fort du trycker på strömbrytaren för att vila den vilar den inte igen utan att hålla in strömbrytaren och starta knappen som en hård återställning varje gång. Hemknappen tar inte upp skärmen och inte heller strömknappen. All hjälp skulle bli mycket uppskattad. - Mike

Lösning: Hej Mike. Om din iPhone 6 har öppnats på grund av skärmbyte kan problemet vara relaterat till maskinvaran. Se till att först kontrollera tillståndet för Home- och Power-knapparna. Deras kretsar kan ha skadats under skärmbytesprocessen. Om du inte kan göra det på din telefon, se till att få hjälp av en tekniker som kan.

Problem 6: iPhone 6-skärmflimrande problem

Igår började min skärm flimra överst och nu svarar inte appar och iPhone. Min iPhone 6 Plus låses bara upp och jag kan inte göra någonting med den. Efter en återställning, hemknapp och tryckknapp på strömbrytaren svarar det fortfarande inte. Jag försökte göra en återhämtning med min iMac / iTunes och det fungerade inte. Jag torkade sedan ren genom Find My iPhone-appen och startade om som en ny iPhone men fortfarande ingen lycka ... Flimring fortsätter fortfarande. Ingen AppleCare eller försäkring genom AT & T ... Hjälp! - Joe

Lösning: Hej Joe. Skärmflimring inträffar ofta efter att en smartphone har tappats eller har sett vatten. Om din enhet tidigare tappades eller blev våt, bör det verkliga skälet till problemet vara hårdvara och det finns inget vi kan göra åt det. Vår blogg ger bara programvara felsökning. Precis som Samuel och Mike ovan rekommenderar vi att du söker hjälp av tekniker i ditt område istället så att telefonen kan kontrolleras fysiskt.

Relaterad läsning: Hur du maximerar batteriets livslängd för iPhone 6s Plus för bättre prestanda


Om du råkar ha problem med din egen iPhone, låt oss veta om det så gör vi vårt bästa för att publicera dem och deras lösningar i våra kommande artiklar. Du kan använda den här länken för att kontakta oss för hjälp. Vi kan inte garantera ett svar på varje fråga men vi kan vara säkra på att vi kommer att tömma allt för att hjälpa dig.

Var så detaljerad som möjligt när du beskriver ditt problem så att vi lätt kan diagnostisera problemet. Om du kan inkludera felmeddelanden, popups, försök till felsökningssteg och omständigheter som leder till problemet, skulle det vara till stor hjälp.