Hur man laddar upp musik till Google Play

Har du ett gäng musik runt om i huset eller på din telefon och är du nyfiken på hur du kan ladda upp den till Google Play Music? Processen kanske inte verkar mycket enkel i början, men du kan faktiskt få din lokala musik att laddas upp till tjänsten på bara några minuter. När du laddar upp kan du komma åt all din lokal musik från vilken enhet som helst med Play Music installerad (men kom ihåg att du måste vara inloggad på motsvarande Google-konto).

Detta kommer inte heller kosta dig en krona. Google tillåter dig faktiskt att ladda upp upp till 50 000 låtar till Google Play Musik gratis. Och som vi sa, så länge du är inloggad med motsvarande Google-konto kommer du att kunna strömma din musik var som helst.

Så låt oss börja ladda upp dessa låtar till ditt Play Music-konto!

Överför musik

Det fina med Google Play Music är att det låter dig ladda upp spår och låtar från nästan var som helst. Oavsett om du har musik på iTunes, Windows Media Player eller i en mapp någonstans på din dator kan du ladda upp den till Play Music.

Genom Chrome-webbläsaren

Det enklaste och enklaste sättet att ladda upp musik till Google Play är via Chrome-webbläsaren. Du kan faktiskt gå till Chrome Extension Store och ladda ner Play Music-tillägget, som låter dig lägga till musik till ditt Google Play-konto med en knapptryckning.

För att komma igång kan du gå till Chrome Web Store och söka i "Spela musik" efter Chrome-tillägget, eller så kan du ta tag i det från den här länken här. Ladda ner tillägget till din webbläsare genom att klicka på Lägg till i Chrome- knappen.

När du laddat ner den kommer du att omdirigeras till en Google Play Music-sida där du blir ombedd att logga in med ditt Google-konto. Se till att detta är Google-kontot som du använder för din primära musikkälla. Alternativt, om du inte har ett Google-konto, kan du skapa här också.

När du är inloggad klickar du på menyknappen i det övre vänstra hörnet och under den stora blå prenumerationsknappen vill du välja alternativet som säger Ladda upp musik . Detta öppnar ett nytt fönster, där du får ett par alternativ för att ladda upp musik. Du kan välja att dra och släppa musikfiler till huvudområdet eller klicka på knappen som säger Välj från din dator . Play Music öppnar sedan datorns standard File Explorer, där du måste gå igenom din filhierarki för att hitta musikfilerna som du vill ladda upp.

Om du till exempel vill ladda upp musik som du har lagrat i iTunes, måste du navigera till din iTunes-mapp och välja musiken där. Alternativt kan du öppna iTunes och dra låtarna som du vill ladda upp från iTunes till sidan Spela musik.

Du kan följa en liknande process med musik som du har lagrat lokalt på din telefon. Du öppnar bara menyknappen på din telefon och väljer alternativet Ladda upp musik .

Ladda upp musik automatiskt

Tro det eller inte, Google Play Musik låter dig automatiskt ladda upp musik från utvalda mappar också. Öppna menyn igen och välj Inställningar . Klicka på Lägg till din musik under inställningssidan under alternativet Musik från den här datorn .

Lägg sedan till de mappar som du vill att Play Music ska övervaka. Du kan sedan klicka på knappen Lägg till min musik, men se till att rutan som säger Håll Google Play uppdaterad när jag lägger till musik till dessa platser markeras först.

Du är redo att gå

Nu när du automatiskt laddar upp musik till Play Music (eller musik som du redan har lagt till) kan du komma åt dessa låtar var som helst. Du kan prova det nu - vi laddade upp musiken från din dator, så att du kan öppna Play Music på din smartphone och se alla låtar som finns i ditt bibliotek. Du kan klicka på eller klicka på någon av dessa låtar för att börja strömma den.

Som vi sa, Google kommer att tillåta dig att ladda upp upp till 50 000 låtar gratis - det fungerar i huvudsak på liknande sätt som Google Fotos uppladdning av gratis bilder och video.

Dom

Som du kan se är det en bris att ladda upp musik till Google Play Musik. Du kan säga adjö till att lagra musik på lokal nivå, eftersom det är mycket effektivare. Nu kan du strömma dina favoritlåtar som du redan äger var som helst.