Hur man kan bli av med popup-virusinfektion på Samsung Galaxy S10 Plus

Popupen av virusinfektioner som fortsätter att dyka upp på din nya Samsung Galaxy S10 Plus är förmodligen bara ett falskt meddelande. Syftet med dessa popup-fönster är att föra användaren till en viss webbplats där de kommer att bli ombedda att ladda ner några appar som ”hjälper” dem att bli av med viruset i sina enheter. Men ofta än inte är själva appen viruset eller skadlig programvara. Det bästa sättet att göra din telefon säker är att ignorera dessa saker och inte trycka på eller följa någon länk som den antyder.

Men om du inte agerar på det kommer virusinfektionsvarningen att fortsätta att dyka upp på skärmen. Så det är bättre att göra något åt ​​det för att bli av med det. Det är syftet med detta inlägg - att hjälpa dig att bli av med appen som kan utlösa varningen. Så om du är en av ägarna till den här enheten och för närvarande buggar av det här problemet, fortsätt att läsa eftersom den här artikeln kan hjälpa dig.

Innan något annat, om du har andra problem med din enhet, kan du försöka bläddra igenom vår felsökningssida eftersom vi redan har tagit upp flera problem med den här enheten. Oddsen är att vi redan har publicerat ett inlägg som hanterar liknande problem. Försök hitta problem som har liknande symtom med vad du för närvarande har och känn dig fri att använda de lösningar som vi har föreslagit. Om de inte fungerar för dig eller om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär och tryck på skicka för att kontakta oss.

Bli av med virusinfektionsvarning på Galaxy S10 Plus

Oroa dig inte för mycket när du får en av dessa varningar, för det är faktiskt ingenting om naturligtvis din telefon verkligen är infekterad med ett virus, vilket mycket sällan är med Android-enheter. Men ändå måste du göra något åt ​​det. Så här är vad som måste göras ...

Första steget: Kör din telefon i säkert läge

För det mesta är det tredjepartsapplikationer som tar med virus eller skadliga koder till din telefon och de aktiveras eller aktiveras bara när du använder dessa appar. Men när telefonen är i säkert läge, är alla tredjepartsapplikationer tillfälligt inaktiverade. Naturligtvis dyker inte dessa virusinfektionsfönster upp och när du bekräftar det kan du enkelt bli av med det genom att avinstallera appen som utlöser dem. Så här kör du Galaxy S10 Plus i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med modellnamn som visas på skärmen.
 3. När SAMSUNG visas på skärmen, släpp strömbrytaren .
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. När Safe-läget visas i skärmens nedre vänstra hörn, släpp knappen Volym ned .

I det här läget fortsätter du att använda telefonen eller vänta för att se om virusinfektionsvarningen fortfarande dyker upp. Om det inte gör det, leta efter misstänkta appar och avinstallera dem en efter en. Om du nyligen har laddat in en app går du först efter den. Så här avinstallerar du program från din S10 Plus ...

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps- facket.
 2. Klicka på Inställningar > Appar .
 3. Hitta och tryck på misstänkt app.
 4. Peka på UNINSTALL > OK .

Starta sedan om telefonen för att starta den i normalt läge och försök sedan se om virusinfektionsvarningen fortfarande skulle dyka upp. Om inte är problemet fixat men om det fortfarande dyker upp, gå vidare till nästa lösning.

LÄS OCH: Hur sätter du in eller tar bort SIM- och microSD-kort i din Samsung Galaxy S10 Plus

Andra steget: Säkerhetskopiera filer och återställ din telefon

Du behöver bara göra detta steg om du redan har avinstallerat de appar som var misstänkta eller de som du installerat manuellt på din telefon. Detta kommer säkert att lösa problemet eftersom det tar bort alla tredjepartsfiler, data, inställningar, preferenser och föreningar av tredjepartsappar till kärntjänster. Men du måste gå igenom allt besväret med att säkerhetskopiera dina data och filer, men det är en nödvändig sak att göra för att se till att du inte tappar något viktigt. Så ta dig tid att flytta viktiga filer till SD-kortet, datorn eller till molnet.

Ta sedan bort ditt Google-konto från din telefon så att du inte blir låst ut efter återställningen. Jag föreslår att du utför huvudåterställningen som omformaterar datakatalogen snarare än att göra den vanliga återställningen.

När du är klar med att flytta viktiga filer och ta bort ditt Google-konto följer du dessa steg för att återställa din telefon:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Samsung-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Samsung-referenser för att slutföra återställningen av master.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp- knappen och Bixby- tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned- knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned- knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Efter återställningen, konfigurera telefonen och ladda ner en antivirusapp först. Återställ sedan dina filer och appar. Och det är allt! Du har tagit bort virusinfektionsvarningen och din telefon är nu skyddad.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!

LÄS Också: Samsung Galaxy S10 Plus dog och kommer inte att slå på igen

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook-sida eller följa oss på Twitter.

RELEVANTA POSTER:

 • Samsung Galaxy S10 Plus-skärm flimrar. Här är vad du behöver göra ...
 • Samsung Galaxy S10 Plus visar felmeddelandet "Facebook har slutat"
 • Samsung Galaxy S10 Plus kör långsamt. Här är vad du måste göra ...