Hur man fixar SD-kortproblem på Samsung Galaxy S5 [Del 1]

Vi kan inte tänka oss en smarttelefonanvändare idag som inte vet vad ett SD-kort är. Överallt som de verkar, försöker många användare fortfarande att förstå hur SD-kort fungerar i en Android-miljö och hur de måste underhållas för att hålla längre.

Om du läser den här artikeln är det troligt att du har en Samsung Galax5 S5 och letar efter några svar på ett problem relaterat till telefonens SD-kort. Vi hoppas att den här artikeln hjälper dig att lösa dina problem.

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet, kontakta oss bara genom att lämna ett meddelande på detta formulär så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

När du beskriver problemet ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja.

GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.

Vanliga SD-kortproblem och lösning:

Ett vanligt skäl för personer som slutar på minnet beror på foton och videor som finns lagrade i telefonen. Det enklaste sättet att lösa är detta att registrera sig för Amazons Prime-prenumeration med 30 dagars gratis provperiod, alla medlemmar får obegränsad lagring för foton sparade på molnet. När du har konfigurerat rätt kan du spara alla foton automatiskt i molnet och du kan med säkerhet ta bort alla foton på din telefon för att rensa minnesutrymmet. Åh, och se till att kolla in alla andra förmåner som kommer med ett Amazon Prime-konto.

Följande ämnen har tagits upp av några av våra läsare:

Problem nr 1: Samsung Galaxy S5 säger “Lagringsutrymmet tar slut. Vissa systemfunktioner fungerar kanske inte ”fel | Samsung Galaxy S5 fördröjer problem på grund av SD-kort

Nyligen läser telefonen inte längre mitt SD-kort och nu säger det fortfarande att utrymmet på min telefon tar slut. Det enda jag hatar mest av allt är att det är SÅ LÅTT med de enklaste uppgifterna. Just igår tog det en timme att ladda upp Internet. För att inte tala om att när det fryser måste jag ta ut batteriet och starta om telefonen. Jag gör detta nu nästan 5 gånger om dagen. Jag vill inte sluta byta ut det för jag har precis fått det i oktober och jag hoppas att det inte kommer att behöva större fixering. Snälla hjälp. - Liz

Jag har AT&T, och min SD fungerade bra. Efter att jag installerade Android 5 slutade min S5 Active att känna igen den. Jag har tagit bort kortet och startat om telefonen, men det fungerar inte längre. - Steven

Lösning: Hej Liz och Steven. Dina problembeskrivningar överensstämmer med vad en användare kommer att uppleva om det finns problem med SD-kortet och inte på själva telefonen. Oavsett om SD-kortet har skadats eller skadats efter en uppdatering, resulterar det alltid i prestandaproblem när du försöker öppna appar, långsam prestanda surfning via en webbläsare, telefonfrysning, irriterande felmeddelanden som vad Liz's telefon visar och / eller ett meddelande som visar att SD-kortet inte kan upptäckas.

En Android-enhet är utformad för att varna sin användare om den interna eller primära lagringsenheten (INTE SD-kortet) närmar sig sin kapacitet. Felet "Lagringsutrymmet tar slut. Vissa systemfunktioner kanske inte fungerar ”är normalt om en användare vanligtvis använder den interna lagringsenheten för att hålla ett stort antal foton, videor, musik och appar. Att lämna knappt tillräckligt med internt lagringsutrymme orsakar ofta slumpmässiga omstarter och appen laddar inte som de normalt gör. Du måste ge din telefon tillräckligt med lagringsutrymme (internt) för att den ska fungera korrekt. Som sagt, försök att göra ett enkelt trick genom att rensa telefonens dumpstate / logcat-filer. Detta trick var särskilt användbart för äldre smartphones på grund av deras betydligt mindre interna lagringsutrymme. Att ta bort dumpstate / logcat-filer påverkar inte personuppgifter så att du inte behöver oroa dig för att ta bort de värdefulla foton och videor. Här är hur:

  • Dra upp telefonuppringningsappen.
  • Slå * * 9900 #.
  • Klicka på Ta bort dumbpstate / logcat- knappen.
  • Hit OK .
  • Bläddra till slutet av skärmen och tryck på Avsluta .

Om du inte tar bort telefonen tillräckligt med utrymme för att fungera korrekt eller om du fortsätter att få samma fel kan du försöka ta bort manuella appar manuellt eller flytta dem till ditt SD-kort. Kom ihåg att vissa appar är utformade för att fungera endast när de lagras i telefonens primära lagring.

Steven, ditt problem kan vara lite annorlunda, så försök att sätta in ett nytt SD-kort i S5 först. Det finns inget bättre sätt att isolera frågan än detta. Vi har hört talas om några sällsynta fall att SD-kort skadas efter installationen av Lollipop-uppdateringen. Om du fortfarande kan, kan du försöka sätta in ditt nuvarande SD-kort på en annan enhet och se till att skapa en kopia av alla filer du har där. Efteråt, omformatera kortet med en dator om din S5 fortsätter att vägra att läsa det.

Problem nr 2: Samsung Galaxy S5 som visar “SD-kort har tagits bort oväntat” -fel

Hej. Jag har fått din e-postadress från en webbplats. Min telefon visar att SD-kortet automatiskt har tagits bort och visar dialogrutan "SD-kort har tagits bort oväntat."

Snälla hjälp mig med detta eftersom det är riktigt irriterande. Jag har sett dina förslag. Vanligtvis rekommenderar du hård återställning men jag vill inte göra hårt återställning. Ge mig lösningarna utan hårt återställning om det är möjligt. Hoppas att du kan hjälpa. - Avin

Hallå där. Sedan Lollipop-uppdateringen för några dagar sedan dyker det upp flera problem med min Samsung S5 med ett av dem som säger att SD-kortet oväntat togs bort. Sedan ett meddelande som säger förbereda SD-kort. Eventuella korrigeringar du skulle uppskatta. Signera mig - saknar min iPhone! Tack. - JA731

Lösning: Hej Avin och JA731. När en Android-telefon visar felet ”SD-kort har tagits bort oväntat” kan något av följande villkor vara sant:

Telefonen har microSD-port . MicroSD-porten är där du sätter in SD-kortet i. Det är ett enkelt metallhus som inte ser mycket ut men om det är felaktigt på grund av någon okänd anledning, vilket skapar tillräckligt med utrymme för att SD-kortet ska tappa kontakten med metallanslutningarna, det anses ett maskinvarufel. Du kan antingen få porten ersatt av en tekniker eller helt enkelt be om en ersättning från butiken eller din tjänsteleverantör.

MicroSD-kortets metallkontakter är smutsiga . Betraktas som en del av microSD-porten, kan metallkontakterna ibland bli smutsiga på grund av damm eller smuts. Prova att rengöra den med en ren, mjuk trasa eller någon dammborttagare. Använd inte någon vätska för att rengöra den. Se till att kortet sitter tätt i porten när du sätter i det.

MicroSD-kortet är dåligt . Det bästa sättet att verifiera detta är att använda ett annat SD-kort eller sätta in SD-kortet i en annan enhet för att kontrollera dess funktionalitet. Om SD-kortet fungerar på en annan enhet, skapa en kopia av dina personliga filer och omformatera det innan du sätter tillbaka det på din S5.

Problem nr 3: SD-kortet skadas efter omstart av Samsung Galaxy S5

Mitt SD-kort skadas varje gång jag startar om enheten. Därför måste jag omformatera SD-kortet varje gång efter omstart för att kunna arbeta igen och förlorar allt mitt kortinnehåll under processen. - Robin

Lösning: Hej Robin. Det här problemet kan orsakas av antingen ett programfel i din telefon eller ett felaktigt SD-kort. Försök använda ett annat SD-kort på din telefon och se vad som händer.

Om du behöver återställa något från ditt SD-kort (om det inte finns något problem) med telefonen rekommenderar vi att du testar stegen i den här guiden publicerad av en AndroidCentral-forummedlem: //forums.androidcentral.com/ambassador-guides -Tips-how-s / 359.981-guide-hjälp-chkdsk-fix-skadad-sd-card.html. Detta leder dig genom stegen för hur du använder Chkdsk-kommandot i en Windows-dator för att återställa dina filer.

Låt oss veta om du har andra problem eller om ingenting fungerar.

Problem nr 4: Syftet med SD-kortet på Samsung Galaxy S5

Hallå. Jag har ett 64 GB SD-kort. När jag tar en bild sparas det automatiskt på mitt SD-kort men ändå även när jag flyttar appen till mitt SD-kort tar det fortfarande plats på min telefon. Så varför har du ett stort SD-kort? Jag trodde att SD-kortets utbyggbara lagring var att frigöra utrymme på telefonen. Min telefon fördröjer när du går från skärm till skärm eller app till app. Hur kan jag fixa detta, förutom att ta bort mina appar? Tack. - Michelle

Fick precis min S5 för ett par veckor sedan. Hade en Galaxy Nexus och hade gott om utrymme. När jag överförde till S5 började jag få felmeddelanden om att jag inte har tillräckligt med utrymme för att lägga till en app. Jag köpte en 64 GB SD-disk och flyttade så många appar till den. Jag rensade mina bilder i galleriet till ett minimum. Foton och videolagringsfält säger att jag fortfarande har 5 GB tagna upp av bilder. Rensat cachen också och ingenting har gjort någon skillnad. Min telefonhandlare sa att jag skulle ringa Samsung. Vänligen meddela. Tack. - Lori

Efter att ha flyttat 300 plus foton till ett nytt micro SD-kort indikerar enhetens minne fortfarande att de är där (de finns också på SD-kortet) och det har inte öppnat något lagringsutrymme (vilket betyder att jag inte kan göra programvaran uppdatering). Ett tidigare svar på samma fråga var att starta om telefonen, vilket jag har gjort två gånger till ingen nytta. Några andra förslag? Tack. - Mark

Lösning: Hej Michelle, Lori och Mark. Samsung Galaxy S5-smarttelefonen har en ganska nedslående 16- eller 32 GB intern lagringskapacitet om vi överväger filstorlekarna för dagens högupplösta innehåll. Ett bra högupplöst filmklipp kan avsevärt äta upp mycket kapacitet när det förvaras i telefonens S5-primärlagring. Det är den främsta anledningen till att Samsung valde att fortsätta stödja SD-kort (åtminstone tills S5 eftersom S6 inte längre stöder en sekundär lagringsenhet). Att ha en sekundär lagring som ditt SD-kort betyder dock inte att användare helt enkelt kan stapla upp filer i telefonen utan att kontrollera om det finns återstående utrymme. Tänk på att din telefon inte kan flytta filer eller appar automatiskt till ett SD-kort av sig själv. När den primära lagringsplatsen är slut måste användaren se till att filer hanteras korrekt genom att överföra dem till en annan plats. Som nämnts ovan är inte alla appar designade att flyttas till ett SD-kort så försök att hålla koll på telefonens lagringsutrymme regelbundet.

Markera, se till att du tar bort duplicerade filer som fortfarande är lagrade i telefonens interna lagring. Vi tror att du helt enkelt har valt alternativet “kopia” (och inte “flytta”) när du överför filerna till SD-kortet. Om detta fortsätter att hända men trots att du manuellt har överfört dina filer till SD-kortet, vänligen gör en fabriksåterställning för att eliminera eventuella buggar.

Problem 5: Hur man väljer det bästa SD-kortet för en Samsung Galaxy S5

Jag har haft min Galaxy S5 sedan första 2015 och har tagit ett antal modelltågfilmer med den. Jag får ibland en försening, eller ur fokusfrågan, i bilderna, men jag är inte säker på om det orsakas av fokus eller sparar hastighet.

Skulle ett bättre SD-kort förbättra kvaliteten på mina videor? Jag har för närvarande en klass 4.

Om det orsakas av en fokusfråga finns det ett bättre sätt att hjälpa till att försäkra mindre fördröjning eller ur fokuseringssituationer.

Tack. - John

Lösning: Hej John. För standard kameranvändning som det tar enkel fotografering kan till och med den långsammaste hastigheten på SD-kort tolerera det. Men om du spelar in en snabb sekvens av foton eller fotograferar högupplösta videor, måste kortet vara snabbt för att hålla uppe.

Att få SD-kort med högre hastighet fungerar också bra för användare som behöver fånga stunder i snabb följd eller högupplösta videor och behöver dem för att spara sitt arbete direkt på SD-kortet. Om du använder telefonens interna lagring för att lagra råfilen först, kan du hoppa över uppgraderingen till en snabbare klass. Vi rekommenderar dock att du använder ett klass 10 UHS-1-kort för att optimera telefonkamerans kapacitet. Samsungs egen rad EVO-minneskort är klassade med klass 10 med upp till 48 MB / s fångningshastighet (i motsats till ditt klass 4-kort 4MB / s) så det skulle vara fullt kompatibelt med din enhet.

I teorin, ju högre hastighetsklass, desto snabbare är kortets datahastighet. Tänk på att klassklassificeringar endast kan ange minimihastigheten och inte kortets faktiska hastighet. Det finns en chans att ditt klass 4-kort faktiska hastighet kan vara snabbare än ett lågt kvalitetsklass 10-kort, även om det kan vara svårare att spåra. Om du vill veta hur du kontrollerar kortets verkliga hastighet kan du köra ett riktmärketest i den här länken.

Klass 10-kort kommer definitivt att blåsa klass 4s men din specifika fråga kan också bero på ett helt annat skäl. Försök använda ett uppgraderat SD-kort och se skillnaden först. Vi tror att det hela kommer till ditt SD-kort.

Eftersom du vill spela in en förmodligen högupplöst video, kan du försöka använda ett respektabelt SD-kort. Även om vi inte har något intresse av vilket märke du kommer att köpa, kan du alltid räkna dem från SanDisk, Toshiba, Panasonic, Lexar Pro och Platinum II.

Problem nr 6: Nedladdningar via e-post går inte till SD-kortet

Nyligen kommer min S5 inte att ladda ner nya e-postmeddelanden eftersom det står att utrymme inte är tillgängligt. Jag lade till ett 119 SD-kort men det har inte ändrats eftersom nedladdningar inte går till kortet? Hur fixar jag det? Tack. - Kevin

Lösning : Hej Kevin. E-postmeddelandet som du använder är förmodligen låst i telefonens primära lagring för säkerhet. Detta gäller för aktie-e-appen för Samsung Galaxy-serien. Även efter Lollipop-uppdateringen är vissa appar fortfarande utformade för att endast köras när de lagras i telefonens interna minne. Det bästa du kan göra är att manuellt frigöra lagringsutrymme i telefonens primära lagring eller genom att avinstallera onödiga appar. Om du har massor av bilder, videor eller musik i telefonen kanske du vill överväga att hantera dem för att ge mer utrymme för dina inkommande e-postmeddelanden.

Anslut oss

Vi är bland väldigt få människor som erbjuder gratis Android-support online och vi ser allvar med det. Om du råkar ha ett problem du vill dela, se till att du anger detaljer om problemet såväl som en kort bakgrund eller saker du gjorde innan du märker det. Kontakta oss gärna om dina problem, frågor och problem. Om du får felmeddelanden på skärmen eller har observerat ovanligt telefonbeteenden, vänligen inkludera dem i din e-post. Ju mer information du kan ge, desto lättare för oss att hjälpa dig. Du kan nå oss på [e-postskyddad] eller posta på våra Facebook- och Google+-sidor.