Hur man fixar Samsung Galaxy S8 med Black Screen of Death (enkla steg)

Strömrelaterade problem är bland de vanligast rapporterade problemen med Samsung Galaxy S8 med Black Screen of Death (BSoD) på topplatsen. Det här problemet kan uppstå på grund av mindre firmware-fel eller krasch, vissa appar kan ha kraschat och påverkat telefonens prestanda och resulterat i en systemkrasch, en nylig uppdatering kan ha skadat några av systemcacherna och -filerna och resulterat i inkonsekvenser och slutligen, det kan bero på fysisk och / eller vätskeskada.

Till skillnad från den verkliga strömproblemen där telefonen är helt avstängd och inte svarar när du trycker på strömbrytaren eller ansluter till dess laddare, kan BSoD lämna telefonen påslagen med alla andra hårdvarukomponenter som fungerar korrekt utom skärmen eller skärmen . Ett tecken för att omedelbart veta om det är BSoD eller inte är när telefonen låter av när meddelanden eller samtal tas emot eller lysdioden för LED-meddelande kan blinka då och då. Om du är en av ägarna till den här telefonen och för närvarande har något liknande problem kan du fortsätta läsa eftersom det här inlägget faktiskt kan hjälpa dig.

Innan du går vidare, om du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på ditt problem, kan du försöka besöka vår felsökningssida för Galaxy S8 eftersom vi redan har åtgärdat de flesta vanliga rapporterade problem med telefonen. Vi har redan tillhandahållit lösningar på några av de problem som rapporterats av våra läsare, så försök att hitta problem som liknar dig och använda lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka.

Mest effektiva lösningen på Black Screen of Death (BSoD) på Galaxy S8

Vi har fått hundratals meddelanden från våra läsare som äger Samsung Galaxy S8-enheter och bland de vanligaste problemen de rapporterade är detta. En del sa att telefonen bara stängde av sig själv och skulle inte längre svara när strömbrytaren trycks in eller hålls intryckt. Andra sade emellertid att ett sådant problem inträffade efter en uppdatering men bara skärmen är avstängd eftersom enheten fortfarande låter när meddelanden och samtal tas emot. Det är faktiskt det typiska symptom på BSoD; skärmen är svart, meddelandelampan tänds eller blinkar då och då och telefonen kan faktiskt ta emot meddelanden eller samtal men skärmen förblir svart.

Några av våra läsare sa att de redan var i panikläge, särskilt de som just fick telefonen. Komplicerat som det kan verka är detta problem faktiskt väldigt enkelt att fixa under förutsättning att den svarta skärmen inte beror på fysiska eller vätskeskador. För att fixa det här är det du måste göra:

 • Håll in volymknappen nedåt och strömbrytare i 10 sekunder.

Den här proceduren kallas Tvungen omstart. Det simulerar batteriets bortkoppling som har samma effekt som när du drar ut batteriet ur telefonen med avtagbar strömkälla. Enhetens minne kommer att uppdateras och det borde vara tillräckligt för att återuppliva den döda telefonen, förutsatt att orsaken till problemet bara är en systemkrasch. Men om detta inte löser problemet kan du försöka göra det här ...

 1. Tryck och håll ner knappen Volym ned och släpp inte den.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du håller ner volymknappen.
 3. Håll båda knapparna intryckta i 10 sekunder.

Det har i princip samma effekt som den första proceduren bara att du trycker ner och håller ned Volym-knappen först innan du startar telefonen till att slå på genom att trycka på strömbrytaren. Tänk på att om du trycker på strömbrytaren först, kommer telefonen omedelbart att reagera på den eftersom den är hårt ansluten. När det händer kommer Volym ned och Power-kombinationen aldrig att göras på rätt sätt så att telefonen kanske inte slås på eftersom du inte kan göra något åt ​​en fast programkrasch genom att hålla ned strömknappen.

Om detta inte fungerar, är det möjligt att batteriet har tömts helt. Så försök göra detta ...

 1. Anslut laddaren till ett vägguttag.
 2. Anslut telefonen till laddaren med den ursprungliga kabeln.
 3. Låt telefonen ladda i några minuter oavsett om laddningssymbolen visas eller inte.
 4. Håll sedan ned volymknappen och strömbrytaren i 10 sekunder.

Efter att ha gjort alla dessa procedurer och din Galaxy S8 fortfarande inte slås på, är problemet inte bara ett fall av systemfel eller krasch. Du måste göra några felsökningsförfaranden för att se om du kan lösa problemet utan att gå till servicecentret. Fortsätt läsa nedan eftersom jag också har utarbetat en felsökningsguide för dig.

RELATERADE INLÄGG:

 • Hur man fixar Samsung Galaxy S8 som inte slås på efter laddning över natten [Felsökningsguide]
 • Vad gör du med Samsung Galaxy S8 som inte stängs av eller har en svarsfri strömknapp [Felsökningsguide]
 • Hur fixar du din Samsung Galaxy S8 som tappar ur batteriet istället för att ladda när det är anslutet [Felsökningsguide]
 • Vad du ska göra när din nya Samsung Galaxy S8 fastnar på Verizon-skärmen under uppstart [Felsökningsguide]
 • Vad du ska göra om din Samsung Galaxy S8 fortsätter att starta om på egen hand efter rotprocessen [Felsökningsguide]

Felsökning Galaxy S8 med BSoD men svarar inte på tvungen omstart

Det är bara tre saker du behöver göra för att felsöka en telefon med BSoD innan du kan välja att ta den till servicecentret. Men om du inte är bekväm att felsöka din enhet på egen hand, bör du bättre att någon ska kontrollera det för dig. Du kan ta det till tekniken om du vill ha bra stöd men för de som är villiga att göra lite felsökning, här är de saker du kan göra ...

Kontrollera om det finns tecken på fysiska och vätskeskador

Det är viktigt att du kontrollerar din telefon för eventuella skador orsakade av en droppe på en hård yta eller i vatten. För fysisk skada måste du bara titta på din telefon för att se om det finns betydande repor, bucklor eller sprickor. All kraft som kan orsaka förödande skador på telefonens insida bör lämna ett märke utanför.

När det gäller vätskeskadan, kolla in LDI (Liquid Damage Indicator) som finns i SIM-kortspåret. Om den snubblas bör den bli röd eller lila, om inte, bör den förbli vit. Jag vet att din telefon är vattentät men den är inte vattentät så det finns fortfarande en chans att vatten eller någon form av vätska kommer in i enheten och det är vanliga gateway är USB- eller laddningsporten. Så måste du också kontrollera om det finns fukt där inne. Använd en bomullspinne eller sätt i en bit mjukpapper i den för att absorbera fukten.

Kör telefonen i säkert läge

Vi vill helt enkelt veta om det fortfarande kan starta upp i sina nakna ben. I detta läge är alla tredjepartsappar tillfälligt inaktiverade. Om en av dem orsakar problemet, bör din S8 kunna stöta på den här miljön utan mycket problem så det är verkligen värt ett försök. Så här gör du:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

Antagande att du har startat telefonen i det här läget, nästa sak du bör göra är att starta om den i normalt läge utan att göra någonting åt det ... ännu. Om det uppstår ett problem under uppstarten kan du nu vara säker på att orsaken till problemet är en tredjepartsapp. Du måste hitta den appen och avinstallera den:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Tryck på önskad applikation i standardlistan eller tryck på 3 prickikon> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Klicka på önskad applikation.
 5. Klicka på Avinstallera.
 6. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Eller så kan du också bara säkerhetskopiera dina filer och data och sedan göra fabriksinställningen med tanke på att det inte är lätt att fastställa vilken app som är den skyldige.

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 3. Klicka på Inställningar> Moln och konton.
 4. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 5. Om så önskas, tryck på Säkerhetskopiera mina data för att flytta reglaget till PÅ eller AV.
 6. Om så önskas, tryck på Återställ för att flytta skjutreglaget till PÅ eller AV.
 7. Klicka på bakåtknappen till menyn Inställningar och tryck på Allmän hantering> Återställ> Återställning av fabriksdata.
 8. Tryck på Återställ.
 9. Om skärmlåset är aktiverat anger du dina referenser.
 10. Tryck på Fortsätt.
 11. Klicka på Radera alla.

Om telefonen inte startar upp i säkert läge, prova nästa steg.

Försök se om telefonen kan starta upp i återställningsläget

Det är felsäkert för nästan alla Android-enheter så även om din telefon har ett allvarligt firmwareproblem så länge hårdvaran är bra och att firmware inte har ändrats på något sätt, borde den kunna börja återhämta sig . Om det lyckas, torka av cache-partitionen först och om det inte fungerar, återställ Master.

Starta i återställningsläget och torka cache-partitionen

 1. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 2. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 3. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera "torka cache-partition."
 4. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 5. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 7. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Starta i återställningsläget och gör återställning av Master

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg du kanske också gillar:

 • Samsung Galaxy S8 började dyka upp "Tyvärr har Inställningar stannat" -fel efter en uppdatering [Felsökningsguide]
 • Galaxy S8 fryser och startar om slumpmässigt, fortsätter att stänga av sig själv när wifi är på, andra problem
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy S8 som inte kan fortsätta starta upp men fortsätter att starta om istället [Felsökningsguide]
 • Vad du ska göra när din Samsung Galaxy S8 börjar visa "Tyvärr har kontakter slutat" -fel [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy S8 som visar "Tyvärr har processen com.android.phone slutat" fel [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy S8 som fortsätter att visa "Tyvärr har Galleri stoppat" -fel [Felsökningsguide]