Hur man fixar Samsung Galaxy Note 4 som inte kan ansluta till LTE eller mobildatanätverk

Jag kommer att ta itu med en av de vanliga problemen som alla ägare av smarttelefoner kan stöta på - att jag inte kan ansluta till mobildatanätverket. I det här fallet kommer jag dock att ta itu med problemet med Samsung Galaxy Note 4 som inte kan ansluta till ett LTE-nätverk.

Det här inlägget kommer att ta itu med problemet som skickats av en av våra läsare som rapporterade att hans Note 4 inte visar 4G LTE-ikonen och därför kan han inte ansluta till internet om han inte är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk. Han specificerade att hans tjänsteleverantör är Lycamobile i USA men om du har samma problem men på olika leverantörer fungerar felsökningsförfarandena som jag använde här också för dig.

För ägare som inte riktigt använder teknik är här några skäl till varför du måste ta itu med det här problemet omedelbart ...

 • Om din telefon inte kan ansluta till ett mobildatanätverk kan du inte skicka och ta emot MMS- eller bildmeddelanden och ...
 • Du kan inte ansluta till internet om det inte finns något Wi-Fi-nätverk inom räckvidden.

För att du ska kunna förstå problemet, här är det faktiska meddelandet från vår läsare.

Jag är inte riktigt med teknik men jag ska göra det bästa jag gör för att förklara det. Lycamobile är min nätverksleverantör. När jag sätter på min telefon visas mina nätverksfält helt men 4G LTE visas inte. Därför kan jag bara ringa vanliga samtal och text via det vanliga textmeddelandet men jag kan inte använda mitt internet om jag inte är ansluten till Wi-Fi. Jag känner att det är ett mindre problem som kan lösas. Hjälp snälla. Jag kan inte komma på Facebook, WhatsApp och jag kan inte ladda ner de appar jag behöver för arbete.

Innan vi granskar problemet ytterligare, om du har andra problem med din telefon, kan du besöka vår felsökningssida för Samsung Galaxy Note 4 eftersom den innehåller problem som vi redan har åtgärdat tidigare. Hitta frågor relaterade eller samma som dina och prova de lösningar vi tillhandahöll. Om de inte fungerar för dig, känn dig fri att kontakta oss eftersom vi är här för att hjälpa. Fyll i formuläret och tryck på Skicka när du är klar. Kom ihåg att ju mer information du ger, desto mer exakta är våra lösningar.

Felsökning

Även om vi vill fixa våra läsares problem, föreslår vi inte saker som vi vet kan skada deras telefoner om de görs felaktigt. Så för de mer komplicerade problem, se en tekniker som fysiskt kan inspektera telefonen. Kom ihåg att vi baserar vår felsökning på vad våra läsare säger om sina problem.

Nu, tillbaka till vårt ämne, här är några steg du kan följa för att felsöka problemet ...

Steg 1: Starta om telefonen först

Att inte ansluta till internet via mobildatanätverk är egentligen inte ett allvarligt problem. Så istället för att hoppa omedelbart till några komplicerade felsökningsförfaranden, varför startar du inte om telefonen först och ser om det åtgärdar problemet.

Om du kunde ansluta via mobildata innan det här problemet, kanske det bara är ett fel eller något. Mindre glitches och systemkonflikter kan enkelt fixas med en omstart.

LÄS: Galaxy Note 4 kan inte ansluta via mobildata

Steg 2: Kontrollera om mobildata är på

Mobildata måste vara aktiverade så att din telefon kan ansluta till nätverket. Så om 4G LTE eller andra dataikoner inte visar, kanske den är inaktiverad. Följ dessa ... för att kontrollera om det är aktiverat eller inte

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Tryck på Fler nätverk under avsnittet Trådlöst och nätverk.
 4. Tryck på mobilnätverk.
 5. Klicka nu på Mobildata för att aktivera den om den är inaktiverad.

Nu när du har verifierat mobildata är aktiverat kan du försöka se om 4G LTE-ikonen visas. Om inte, fortsätt med din felsökning.

RELATERAD PROBLEM: Galaxy Note 4 håller anslutning till mobildata efter Lollipop

Steg 3: Kontrollera att APN-inställningarna är korrekta

Access Point Name (APN) är en uppsättning tecken som gör att din telefon kan ansluta till din mobiloperatörs mobildatanätverk. Om vissa tecken inte matchar standardinställningarna kan din telefon inte få datatjänst. Kontrollera om APN: n i din telefon fortfarande överensstämmer med den från Lycamobile ...

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Under avsnittet Nätverksanslutningar trycker du på Fler nätverk.
 4. Tryck på mobilnätverk och sedan åtkomstpunktnamn.

Följande är APN-informationen som Lycamobile tillhandahåller via sin webbplats. Allt som inte nämns bör använda standardvärden ...

 • APN - data.lycamobile.com
 • Användarnamn : lämna detta fält tomt
 • Lösenord : lämna detta fält tomt
 • MMS APN - data.lycamobile.com
 • MMSC - //lyca.mmsmvno.com/mms/wapenc

Om inställningarna i din telefon inte överensstämmer med dessa, försök att redigera dem om det gör skillnad. Om inte, finns det inget annat alternativ än att ...

Steg 4: Kontakta din tjänsteleverantör

Först måste du verifiera att ditt konto är tillåtet att använda data och att det inte finns några block. En representant kan berätta exakt vad statusen för ditt konto är.

För det andra, försök att verifiera om APN: n i din telefon är korrekt. Om inte, är företrädaren skyldig att ge dig rätt, i själva verket är han / hon skyldig att gå igenom dig när du ställer in APN i din telefon och får den att fungera.

Slutligen, kontrollera om du befinner dig i ett område där denna 4G-täckning. Om inte, har du inget annat alternativ än att använda 3G för att ansluta till internet via mobildata. Ändra läge genom att följa dessa steg ...

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Under avsnittet Nätverksanslutningar trycker du på Fler nätverk.
 4. Tryck på mobilnätverk och sedan nätverksläge.
 5. Försök använda WCDMA / GSM och byt tillbaka till LTE / WCDMA / GSM om det fungerar.

När du har följt alla stegen och din internettjänst fortfarande inte fungerar, bör du samordna med din tjänsteleverantör för att få problemet räddat upp, för det första är det troligtvis ett nätverksrelaterat problem och för det andra, om det var en telefonproblem, de kan skicka en ersättningsenhet som fungerar.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Vi stöder alla tillgängliga Android-enheter och vi ser allvarligt på vad vi gör. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.