Hur man fixar Samsung Galaxy J3 som inte laddar [Felsökningsguide]

Laddningsfrågor är bland de vanligaste problemen som alla smartphone-ägare kan möta oavsett hur kraftfulla deras enheter är. När det gäller #Samsung Galaxy J3 (# GalaxyJ3) fanns det redan rapporter från ägare som klagade över att inte kunna ladda helt medan andra rapporterade att deras telefon bara slutade ladda alls. Det är mycket alarmerande om enheten inte laddas eller inte kunde upptäcka ström som flödar genom sina kretsar.

Det betyder dock inte att om telefonen inte laddas är den redan skadad. Det finns fall där firmware eller hårdvara glitches och kan leda till denna typ av problem. Grundig felsökning är absolut nödvändig så att du vet vad problemet handlar om och när du gör det, skulle du veta om det kan åtgärdas av dig utan någon tekniker.

Fortsätt läsa för att förstå att Samsung Galaxy J3 inte laddar problemet och lära dig att felsöka enheten om den inte kommer att svara längre om du ansluter laddaren. Felsökningsstegen som jag presenterade här är grundläggande och säkra, men saker kan hända medan du följer dem så fortsätt på egen risk.

För dig som har andra problem med deras enheter, se till att du besöker och / eller bokmärker vår Galaxy J3-felsökningssida för vi kommer att publicera felsökningsguider, handledning, tips och tricks varje vecka så att du kan få ut mesta möjliga av din enhet. Om du behöver ytterligare hjälp kan du kontakta oss när som helst genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor. Se till att du ger oss tillräcklig information om problemet så att det skulle vara lättare för oss att fastställa problemet och ge dig exakta lösningar.

Felsökning Galaxy J3 som inte laddas

Vi tekniker har vårt eget sätt att undersöka och felsöka specifika problem. Vi följer ofta ett systematiskt, deduktivt förfarande för att komma fram till något som kan berätta vad den verkliga frågan är. När det händer kan vi enkelt lösa problemet eller till och med fixa det. Så om du är en av ägarna som stötte på problem vid laddning av enheterna kan du prova följande steg.

Steg 1: Kontrollera att problemet inte orsakas av en fast programkrasch

Till skillnad från vad många tror att laddningsprocessen endast utförs av laddaren och batteriet, spelar firmware faktiskt en stor roll för att tillåta rätt mängd ström genom kretsarna till batteriet. När den fasta programvaran också upptäcker att batteriet är fullt, är det ansvarigt att "ladda" laddning för att inte överladda batteriet.

Med det sagt, om firmware kraschar, fryser eller hänger, får telefonen varken ladda eller svara. Så för att verifiera att det inte är problemet som orsakar problemet som inte laddas öppnar du baksidan på din Galaxy J3 och drar ut batteriet, håller sedan ner strömbrytaren i en minut för att tömma lagrad elektricitet i kondensatorerna. Efter en minut lägger du tillbaka batteriet, sedan på baksidan och försöker sedan slå på telefonen och ladda sedan den. Om det fortfarande vägrar att ladda, kan nästa steg hjälpa dig.

Steg 2: Kontrollera laddaren eller nätadaptern

Du behöver inte vara tekniker för att kunna avgöra om laddaren eller nätadaptern är skadad eller inte, allt du behöver är sunt förnuft.

Titta in i laddarens port för att ta reda på om det finns skräp, ludd eller korrosion. Du kan använda pincett för att dra ut skräp eller tryckluft för att blåsa bort korrosion.

Du kan också försöka hålla laddaren nära näsan för att se om du kan upptäcka bränd lukt; vissa komponenter kan ha bränts inuti.

Om du använder en annan laddare kan du berätta omedelbart om det är en laddningsfråga eller inte för att om enheten laddas med andra strömadaptrar måste du verkligen köpa en ny laddare. Du kan också försöka ansluta din telefon till en dator för att se om den laddas eftersom om den gör det, kan du åtminstone vara säker på att telefonen är bra.

Steg 3: Kontrollera kabeln för brott och oegentligheter

Kör fingrarna från den ena änden av kabeln till den andra änden för att upptäcka några klumpar eller skador eller skrapning av isoleringen. Eventuella oegentligheter kommer omedelbart att leda till att kabeln är trasig eller något. Försök också att kontrollera båda ändarna av kabeln för skräp och korrosion. Till skillnad från laddaren eller din telefon kan du faktiskt tvätta kabeln och använda borsten för att rengöra båda ändarna men se till att du torkar upp den innan du använder den. Försök dessutom att använda en annan kabel med samma specifikation. Om telefonen laddas med andra kablar är det klart som dagen vad problemet är.

Steg 4: Kontrollera telefonens USB / laddningsport

Leta också efter skräp, ludd, korrosion och böjda anslutningar. När det gäller böjda stift, försök att använda en tandpetare för att räta ut dem. Eller så kan du ta telefonen till en lokal butik och få den fixad om så är fallet.

Men om problemet började efter att telefonen föll eller blöt, är det antingen fysiska eller vätskeskador som orsakade problemet. Det finns inget mycket du kan göra med hårdvaruproblem och du kan inte heller göra anspråk på garanti för dessa händelser.

Efter detta steg och problemet fortfarande kvarstår, har du inget annat val än att söka hjälp från en tekniker. Du kan ta tillbaka telefonen till butiken eller begära hjälp från Samsung.

Jag hoppas att den här guiden hjälper.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Telefon laddar inte Felsökning

telefoner
Samsung Galaxy S8 Plus laddar inte
Samsung Galaxy S7 laddar inte
Samsung Galaxy S7 Edge laddar inte
Samsung Galaxy S6 laddar inte
Samsung Galaxy S6 Edge laddar inte
Samsung Galaxy S6 Edge + laddas inte
Samsung Galaxy S5 laddar inte
Samsung Galaxy S4 laddar inte
Samsung Note 5 laddas inte
Samsung Note 4 laddas inte
Samsung Note 3 laddas inte
Samsung Galaxy J7 laddar inte
Samsung Galaxy J3 laddar inte
Google Pixel laddar inte
Google Pixel XL laddar inte
HTC 10 laddas inte
LG V20 laddas inte
LG G5 laddar inte
Motorola Moto G4 laddas inte
Nexus 6P laddas inte
Nexus 5 laddas inte
Huawei P9 laddar inte
Xiaomi Mi5 laddas inte