Hur man fixar Galaxy S9 Plus som visar felet "Inte registrerat i nätverk" när du ringer ett samtal

Får du felet "Inte registrerat i nätverk" på ditt # GalaxyS9Plus nyligen? Du kan vara en av de många S9-användare som nyligen stött på det här felet. För närvarande vet vi inte om detta bara händer med en viss delgrupp av användare, men vi borde kunna få lite mönster de närmaste dagarna. Vi kommer att försöka uppdatera det här inlägget när vi har fått definitiva svar på problemet. Just nu tror vi att detta bara kan vara sant för vissa användare i USA. Låt oss se hur det här problemet utvecklas. Under tiden fortsätter du att titta på våra nästa artiklar.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Dagens problem: Galaxy S9 Plus "Inte registrerat i nätverk" -fel när du ringer ett samtal

Jag använde min telefon bra. min räkning förfaller inte i ytterligare två dagar och jag har haft den här telefonen över en månad nu. Det är en helt ny S9 Plus ur rutan med Simple Mobile. Jag tog emot och skickade texter helt fint, jag ringde och tog emot samtal bara bra när jag plötsligt blivit ur det blåa direkt efter att jag fått ett textmeddelande, jag försökte svara och det sa att jag måste vänta på nätverkstjänst att skicka meddelande. Längst upp på min skärm finns en liten triangel med två Ms under sig. I aviseringskärmen för meddelanden står det TELEFON INTE TILLATT. När jag försöker ringa ett telefonsamtal står det INTE REGISTRERAD PÅ NÄTVERK. Jag har försökt återställa alla inställningar och min telefon och har pratat med mitt telefonföretag och ingenting har fungerat. Snälla hjälp. - Shaina girard

Lösning: Hej Shaina. Eftersom din telefon fungerade bra innan problemet uppstod, måste den mest troliga orsaken till den vara kontorelaterad. Vi har också sett det här problemet tidigare för en liten deluppsättning Android-användare som hade problem med sitt SIM-kort, så innan du pratar med din operatör om det föreslår vi att du gör felsökningsstegen nedan.

Lösning 1: Starta om din enhet manuellt

Många Android-användare lyckades fixa samtal och nätverksrelaterade problem genom att starta om sin enhet. Med gamla enheter som hade avtagbara batteripaket görs detta genom att helt enkelt koppla bort batteriet från moderkortet i några sekunder. Med din Galaxy S9 Plus är batteriborttagning uppenbarligen omöjlig för gränserna, så du måste trycka på en hårdvaruknappkombination för att simulera samma resultat. Detta bör rensa systemet och förhoppningsvis fixa problemet du har. Så här gör du:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Vänta i upp till 90 sekunder tills återställningen är klar.

Lösning 2: Återställ nätverksinställningar

Felet "Inte registrerat i nätverk" kan också vara ett direkt resultat av föråldrad eller felaktig nätverkskonfiguration. För att säkerställa att din S9 har rätt eller standard nätverksinställning kan du försöka återställa dess nätverksinställningar.

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 5. Tryck på RESET SETTINGS-knappen för att bekräfta.
 6. Starta om din S8 och kolla om problemet.

Lösning 3: Sätt tillbaka SIM-kortet

Vissa användare lyckades fixa nätverksproblem genom att helt enkelt koppla bort sina SIM-kort. Om du inte har testat det här, här är vad du behöver göra exakt:

 1. Stäng av din telefon.
 2. Ta bort SIM-kortet försiktigt.
 3. Vänta i minst 10 sekunder innan du slår på telefonen igen.
 4. Sätt sedan in SIM-kortet igen och kontrollera om problemet finns.

Lösning 4: Byt ut SIM-kortet

Att prova ett annat SIM-kort kan också vara ett bra sätt att lösa nätverksproblem. Om du inte ändrar någonting om SIM-kortet ändrar något, kan du överväga att få ett nytt. Det är möjligt att det aktuella SIM-kortet kanske inte längre fungerar korrekt, särskilt om det är en överföring från en gammal enhet.

Lösning 5: Återställ alla programinställningar till standardvärden

Nätverksproblem kan också vara en produkt av fel i operativsystemet. Om problemet kvarstår vid detta tillfälle måste du fabriksinställa din enhet för att bli av med eventuella programvarorsaker. Detta är det mesta du kan göra när det gäller att göra programvarulösningar. Om orsaken till felet "Inte registrerat i nätverk" är programvara till sin natur kommer fabriksåterställning troligen att fixa det. Här är vad du behöver göra:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina data som foton, videor, dokument etc.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Lösning 6: Arbeta med din nätoperatör

Om problemet kvarstår efter att ha gjort alla lösningar ovan, är orsaken troligen bortom din förmåga att fixa. Kom ihåg att inte alla nätverksfel som "Inte registrerat i nätverk" -fel beror inte nödvändigtvis bara på en telefonproblem. Genom att följa våra förslag ovan har du redan täckt alla vanliga orsaker som kan komma från din telefon. Detta ger dig en eventuell maskinvarufel eller problem på nätverkssidan. Se till att få support från din operatör genom att be dem kontrollera ditt konto eller deras nätverksprestanda i ditt område.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.