Hur man fixar Galaxy S8 som inte får SMS från specifika kontakter, andra textfrågor

Hej och välkommen till vår senaste artikel # GalaxyS8 för den här veckan. Det här inlägget svarar på tre textrelaterade frågor för den här enheten så förhoppningsvis kommer många användare att hitta det användbart.

Om du letar efter lösningar på ditt eget #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Nedan följer specifika ämnen vi tar med dig idag:

Problem 1: Galaxy S8 som säger att SMS kommer att levereras på 15 minuter när du skickar

När vi skickar ett textmeddelande till en person i synnerhet får vi slumpmässigt ett meddelande om att textmeddelandet kommer att levereras inom 15 minuter. Andra gånger fungerar det bra. Det är konstigt eftersom det inte verkar hända med andra telefonnummer. Kan inte räkna ut en lösning och jag har inte sett det här problemet beskrivet på internet. Både mottagaren och jag är i Verizon-nätverket. - Anthony Marra

Lösning: Hej Anthony. Om du bara får meddelandet när du skickar SMS till en viss kontakt kan det finnas en speciell SMS-konfiguration på plats för det kontot som vi inte känner till. Uppenbarligen, om detta är ett problem i ditt eget Verizon-konto eller mobil, kommer alla SMS som du skickar att ge samma resultat. Om du verkligen vill komma till botten i frågan föreslår vi att du informerar kontakten om vad som händer så att han eller hon kan ta reda på det. Du har rätt, vi har inte hört talas om det här problemet ens i många år för att stödja alla typer av smartphoneproblem, och vi kan inte heller hitta någon liknande situation på nätet.

Det är inte ditt att fixa men om du vill komplicera ditt liv kan du försöka hjälpa den nämnda kontakten att hitta en lösning. För att börja, se till att du låter hans eller hennes transportör veta om det. Även om ni båda använder Verizon, kan hans / hennes konto ha någon speciell konfiguration inställd. Vi arbetar inte för Verizon så vi vet inte om våra spekulationer till och med är möjligt men att fråga om deras hjälp är definitivt ett måste göra.

För det andra vill du felsöka enheten. Han eller hon kanske använder en tredjepartsapp som fungerar annorlunda än de vanliga meddelandeapparna vi känner. Försök att be honom eller henne om att återställa enheten och se om något förändras. Detta kan vara en hård försäljning särskilt eftersom frågan är liten men igen, det är ett måste göra för att identifiera om det är en programvarufel eller en tredjepartsapp. När telefonen har återställts från fabriken måste du bara använda den vanliga meddelanden-appen när du smsar så att du sedan kan replikera problemet.

Problem 2: Hur du åtgärdar om din Galaxy S8 inte tar emot SMS från specifika kontakter

Jag har en Galaxy S8 (vanligt) och nyligen började jag ha problemet att inte kunna ta emot textmeddelanden. Det är inte alla textmeddelanden, det är bara vissa. Det börjar verkligen orsaka problem och jag vill inte återställa det för att jag tappar alla mina saker. Finns det något annat sätt att fixa detta? - Nathalya Molina

Lösning: Hej Nathalya. Hur fick du reda på att du inte fick textmeddelanden? Har du problem med flera kontakter som använder olika telefoner i olika operatörer? Dessa frågor måste besvaras först innan någon meningsfull felsökning kan utföras. Om du inte fastställer svaren på dem, är det bästa du kan göra att felsöka din enhet. Och kom ihåg att ett sådant problem inte nödvändigtvis betyder att problemet är på din sida.

Kontrollera om meddelanden blockeras

När det gäller felsökning av enheter är du begränsad till några få. Det första du bör försöka är att se till att meddelandena från kontakter du har problem med inte blockeras. Så här avmarkerar du ett SMS eller ett nummer:

 1. Tryck på Meddelanden från valfri startsida .
 2. Tryck på Fler alternativ (ikonen för 3 punkter).
 3. Tryck på Inställningar .
 4. Klicka på Blockera meddelanden .
 5. Tryck på Blockera nummer .
 6. Peka på minustecknet bredvid numret du vill ta bort.
 7. När du är klar knackar du på bakåtpilen.

Byt en annan meddelanden-app

Även om problemet inte är universellt och inte påverkar vissa kontakter föreslår vi att du använder detta steg för att avgöra om problemet är den aktuella meddelanden-appen. Om du använder Samsung-meddelanden-appen för närvarande föreslår vi att du försöker använda en tredje part som Facebook Messenger eller Google Hangouts. Gör så här:

 1. Installera den önskade meddelandenappen från tredje part.
 2. Öppna inställningar
 3. Tryck på appar eller applikationer (detta beror på vilken telefonmodell du har).
 4. Klicka på Standardapplikationer .
 5. Tryck på Ställ in som standard .
 6. Leta efter din nuvarande meddelandeapp och klicka på den.
 7. Klicka på Rensa standardvärden .

Ta emot SMS när telefonen är i säkert läge

Dåligt kodade tredjepartsappar kan ibland leda till alla möjliga problem, inklusive att skicka meddelandefunktionen i vissa telefoner. För att se om en tredjepartsapp står bakom detta problem föreslår vi att du ser hur meddelanden fungerar när säkert läge är aktiverat. Så här startar du om S8 till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Avinstallera appar som orsakar ett problem.

Nu när telefonen är i säkert läge kommer alla appar och tjänster från tredje part att blockeras. Du kan sedan försöka replikera problemet genom att be de kontakter du har problem med att skicka SMS. Om din telefon tar emot sina meddelanden utan avbrott kan du satsa att en av dina appar är skylden. Avinstallera appar tills problemet är borta.

Kontakta din transportör

Om problemet kvarstår i säkert läge och inte försvinner, är den mest troliga orsaken inte på din sida. Vi rekommenderar ändå att du meddelar din operatör om det.

Se också till att du berättar för dessa kontakter att du inte får sina meddelanden.

Problem 3: Galaxy S8 skickar inte MMS när den skickas till privat kontakt

Började med min S6 i januari i år (och samma sak med S8) som skickade bilder / bitmojis till en privat kontakt, de sänder inte ordentligt. Den gröna pilen blinkar som om den skickas men fortsätter att blinka som om fotot inte har skickats. Personen får bilden men om jag inte tar bort från meddelandena (grön pil blinkar fortfarande) kommer den slumpmässigt att fortsätta skicka till kontakten hela tiden.

Jag tog bort personen från privat kontakt och personen kunde få bilderna omedelbart, dvs. Grön pil slutade blinka. Så vilken uppdatering som hänt i Jan i år buggade upp den privata kontaktsändningen. Och samma som inträffar med min nya S8. Hjälp! - Samantha Bails

Lösning: Hej Samantha. Vad menar du exakt med "privat kontakt"? Vi är inte medvetna om det och vi vet inte hur du använder det i din enhet. Du verkade ha identifierat orsaken till problemet själv genom att ändra kontakten från en privat kontakt till, ja, förmodligen, icke-privat så att det skulle göra det. Oavsett vad det är i din enhet, det orsakar definitivt problem så bara bli av med den. Håll ditt liv enkelt.

Skyll förresten inte Samsung-uppdateringen direkt. Android är en komplicerad mjukvarumiljö och det finns så många faktorer som kan orsaka problem. Om du är säker på att problemet började efter att du installerade en uppdatering kan du prova att göra de grundläggande sakerna som att torka av cache-partitionen, installera appuppdateringar och återställa fabriken. Nedan följer steg för hur du torkar cache-partitionen och fabriksinställning:

Hur man torkar cache-partitionen

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen för att markera "torka cache-partition."
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Hur man återställer fabriken

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.