Hur man fixar en iPhone X som sitter fast på svart dödskärm, inte startar (enkla steg)

När din iPhone X fastnar på svart skärm och vägrar att slå på kan det bero på systemfel eller maskinvaruskada. Alla enheter oavsett klass eller variant kan uppleva liknande problem vid någon tidpunkt, särskilt med vissa triggers. I de flesta fall tillskrivs problemet dock till systemkrasch. För hårdvarorelaterade fall av problem med svart skärm är chansen stor att enheten kan ha orsakat en del skador från tidigare fall av hårt fall eller exponering av vätska.

Om detta är fallet har du inget annat val eller återställer din enhet utan reparation eller service. Men om problemet är mjukvarorelaterat kan du fortfarande prova några lösningar för att felsöka och fixa problemet i slutändan. Nedan är några av de tillämpliga metoderna du kan prova på om du någonsin har landat här när du letar efter några användbara insatser. Du kan börja när du är redo att felsöka din iPhone X som sitter fast på svart dödsskärm och inte slås på av några skäl.

Innan vi går vidare, om du har andra problem med din iPhone, kan du besöka vår felsökningssida för iPhone X för vi har redan behandlat några av de mest rapporterade problemen med enheten. Bläddra igenom sidan för att hitta liknande problem med ditt. Om du fortfarande behöver vår hjälp efter det, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor för att kontakta oss.

Första lösningen: Tvinga din iPhone X att starta om.

En kraftstart är en rekommenderad metod för att starta om en frusen iPhone. Det fungerar på samma sätt som den vanliga omstarten eller mjuk återställning men den enda skillnaden är hur det utförs. Detta bör vara den första lösningen som man bör försöka när man hanterar mindre problem med fördröjningar och fryst skärm som primära symtom. Så här tvingar du din iPhone X att starta om:

 1. Tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen.
 2. Tryck och släpp snabbt knappen Volym ned .
 3. Tryck och håll ned Side / strömknappen tills Apple-logotypen visas.

Vanligtvis om det är en firmwarekrasch, tar det cirka 20 sekunder eller längre innan du trycker på dessa knappar tills du ser Apple-logotypen på skärmen. Så fortsätt bara att trycka på knapparna tills din iPhone-system äntligen startar upp.

Andra lösningen: Anslut din iPhone X till en laddare och låt den ladda ett tag.

Många trodde felaktigt att deras iPhone sitter fast på svart skärm helt enkelt för att den inte visar något på skärmen men svart och på samma sätt vägrar enheten att slå på igen. Men vad som egentligen hände är att deras enhet bara har slut på ström och därför inte kunde slå på om den inte laddas. För att se till att detta inte är ett problem som du har att göra med, försök att ansluta din iPhone till en laddare och låt den sedan ladda i minst 30 minuter. Det borde vara tillräckligt med tid för din enhet att samla ström och slå på. Och som alltid, se till att du bara använder den Apple-levererade eller OEM-laddaren för din iPhone X. Andra tredjepartsladdare kanske inte kan göra önskad effektuttag eller inte kompatibel med din iPhone X. Det rekommenderas starkt att undvik problem när du laddar din enhet inklusive långsam laddning eller om iPhone inte laddas alls.

Tredje lösningen: Tvinga din iPhone X att starta om under laddning.

Din iPhone kan också vara i det här läget när den är slut på ström, speciellt på grund av vissa falska appar. Det kan finnas en viss app som förbrukar en enorm mängd batteritid och därmed orsakar att din enhet plötsligt stängs av. I det här fallet kan problemet taggas bland andra laddnings- eller strömproblem som huvudsakligen utlöses av vissa buggy-applikationer. Du kommer troligtvis kunna fixa den här typen av problem genom att tvinga din iPhone att starta om medan den är ansluten till laddaren. Om någon av dina appar någonsin har blivit falsk och orsakat massivt batteriladdning på din enhet, kommer att tvinga den att starta om på samma sätt rensar den felaktiga appen och därmed låter din enhet laddas normalt. När den har samlat tillräckligt med kraft för att starta, skulle du kunna slå på den igen.

Fjärde lösningen: Anslut din iPhone X till en dator med iTunes.

Nästa möjliga lösning som du kan prova om ingen av de tidigare metoderna har fungerat är iTunes. Försök komma åt ditt iPhone-system via iTunes genom att ansluta det till din dator och sedan hantera iOS om möjligt. För att komma igång måste du säkra en Windows PC eller Mac-dator som kör en senare, om inte den senaste versionen av operativsystemet, och på samma sätt den senaste versionen av iTunes-programvaran installerad. När du har säkrat en dator, anslut din iPhone X med den medföljande USB-kontakten eller Lightning-kabeln och vänta tills iTunes känner igen eller upptäcker din iOS-enhet. Om iTunes känner igen din telefon kan du omedelbart fortsätta med att skapa säkerhetskopior av allt viktigt innehåll. Och när du är klar med att skapa säkerhetskopior kan du sedan försöka återställa din iPhone X i antingen återställningsläge eller DFU-läge. Båda dessa är avancerade iOS-återställningsmetoder som du kan prova när du hanterar stora programvaruproblem som kan ha orsakat att din enhet fastnat på svart dödskärm.

Så här utför du återställningsläget på din iPhone X:

När din iPhone är ansluten och igenkänd av datorn, utför en omstart av kraften med dessa steg:

 1. Tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen.
 2. Tryck och släpp snabbt knappen Volym ned.
 3. Tryck och håll ned sid / strömknappen när du ser skärmen Anslut till iTunes . Släpp inte knapparna när du ser Apple-logotypen eftersom du måste gå in i återställningsläget.
 4. På nästa skärm visas alternativet Återställ eller uppdatera .
 5. Välj Uppdatera först för att uppdatera iOS. I annat fall väljer du alternativet Återställ .

Vänta tills iTunes försöker installera iOS igen utan att radera dina data. iTunes och laddar ner programvaran för din enhet. Om nedladdningstiden tar längre tid än 15 minuter kommer enheten att lämna skärmen Anslut till iTunes . Om detta händer, vänta bara tills nedladdningen är klar, gå tillbaka till föregående steg för att gå in i återställningsläget igen.

Om en återställningsläge återställning fortfarande misslyckades med att lösa problemet, kan du fortsätta med en återställning av DFU (Device Firmware Upgrade). Det är den djupaste typen av systemåterställning du kan göra på din iPhone när du hanterar mer komplexa systemfel som orsakade fel på din enhet. Men det är också värt att notera att en återställning av DFU-läge bara ska utföras med din enhet som inte har någon form av fysisk eller vätskeskada. Det finns en större chans för din iPhone att tegel om en återställning av DFU-läge misslyckas eller inte kommer att slutföras på grund av maskinvaruskada.

Så här utför du en återställning av DFU-läge på din iPhone X:

 1. Stäng alla program som körs på din dator. Om du gör det förhindrar något av de program som körs att avbryta återställningsprocessen för DFU-läget.
 2. Anslut din iPhone till din dator med den Apple-levererade USB-kontakten eller Lightning-kabeln.
 3. Medan telefonen är ansluten, håll ner sid- / strömknappen intryckt i cirka 3 sekunder.
 4. Fortsätt att trycka på sidan / strömbrytaren och håll sedan ned volymknappen i cirka 10 sekunder. Om Apple-logotypen visas betyder det att du har hållit knapparna för länge och att du måste starta om igen.
 5. Om du inte ser någon logotyp släpper du sidan / strömbrytaren men håller ner volymknappen i ytterligare 5 sekunder.
 6. Om skärmen förblir svart efteråt betyder det att du har gått in i DFU-läge. Vid denna tidpunkt blir du tillfrågad med ett varningsmeddelande på din dator som säger att iTunes har upptäckt din iPhone . Om du ser meddelandet, följ anvisningarna på skärmen för att slutföra återställningsprocessen för DFU-läge.
 7. Om du ser Plug in iTunes-skärmen betyder det att du inte har gått in i DFU-läge och att du måste starta om igen.

Om du inte är villig att ta riskerna, har du alltid möjligheten att betala för service om inte utnyttja garantier.

Reparationsalternativ

Ta din iPhone till närmaste Apple-servicecenter och få den kontrollerad av en auktoriserad tekniker. Din iPhone X kan ha förvärvat någon form av fysisk eller vätskeskada som gjorde att den fastnat på svart dödskärm. I detta fall skulle service vara nödvändig. Du kan utnyttja garantier antingen service eller byte av enhet, om det behövs.

Varför är din iPhone X-skärm svart?

En iPhone-skärm kan bli svart eller kvar på en svart skärm om dess firmware har kraschat, vilket är ett mindre problem, eller om det har ett allvarligt hårdvaruproblem som vanligtvis orsakas av vätska eller fysisk skada. Ett sätt att veta vad problemet är är att avgöra om din iPhone har några tecken på fysisk eller vätskeskada. Om det inte finns något, kan du förmodligen åtgärda problemet genom att helt enkelt genomföra tvungen omstart eller genom att ladda enheten.

För det mesta, när en iPhone fastnar på en svart skärm, är det bara en firmwarekrasch som skapas av vissa appar och andra mindre firmwareproblem. Problem som detta kan åtgärdas utan att behöva ta den resan till Apple Store. Så nästa gång du ser din iPhone X-skärm svart kan du försöka göra några grundläggande felsökningsförfaranden först innan du tar den till butiken.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • Vad gör du när din Apple iPhone X inte kommer att slås på? [Felsökningsguide]
 • Vad gör du när din Apple iPhone X inte laddar eller laddar mycket långsamt? [Felsökningsguide]
 • iPhone X kommer inte att slås på igen efter oavsiktlig nedgång, fastnar i Apple-logotypskärmen, andra problem
 • Varför värms min iPhone X så snabbt och överhettas? [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en iPhone X som överhettas efter installation av en ny firmwareuppdatering (enkla steg)