Hur man fixar en iPhone X som fortsätter att förlora signal (enkla steg)

Servicetappar, intermittent eller instabil signal på iPhone X kan tillskrivas ett programfel om inte ett skadat SIM-kort eller andra relevanta komponenter. När detta händer är grundläggande tjänster och iPhone-funktioner som samtal och SMS också instabila eller helt inte tillgängliga. Med det sagt är det men mycket nödvändigt att ta itu med och åtgärda problemet så snart som möjligt för att inte missa viktiga samtal och meddelanden. Nedan visas rekommenderade lösningar och potentiella lösningar på nätverksproblem, särskilt på servicedroppar eller intermittent signal på iPhone X. Testa gärna dessa metoder när det behövs.

Innan vi går vidare, om du har andra problem med din iPhone, kan du besöka vår felsökningssida för iPhone X för vi har redan behandlat några av de mest rapporterade problemen med enheten. Bläddra igenom sidan för att hitta liknande problem med ditt. Om du fortfarande behöver vår hjälp efter det, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor för att kontakta oss.

Första lösningen: Starta om din iPhone X (mjuk återställning).

Den första rekommenderade lösningen på mindre programvaruproblem som kan ha orsakat att din iPhone X förlorar signalen är en mjuk återställning eller omstart. Du kan starta om din iPhone X genom inställningsmenyn med följande steg:

 1. Klicka för att öppna Inställnings- appen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Rulla ner och knacka på Stäng av. Din iPhone kommer sedan att stängas av.
 4. Efter 30 sekunder trycker du på sidan / strömbrytaren på höger sida av din iPhone för att slå på den igen.

Alternativt kan du göra den vanliga omstarten med hårdvaruknapparna. Så här görs det:

 1. Tryck på strömbrytaren / sidoknappen och endera volymknapparna samtidigt i några sekunder.
 2. När alternativet Slide to Power Off visas på skärmen, dra åt höger på skjutreglaget för att stänga av enheten.
 3. Efter 30 sekunder trycker du på sidan / strömbrytaren igen för att slå på den igen.

En mjuk återställning raderar inte din personliga information eller andra kritiska data lagrade i det interna minnet på din iPhone X så det finns ingen anledning att oroa sig för dataförlust i denna process.

Den andra lösningen: Ta bort och installera om SIM-kortet.

Ibland behöver du bara ta bort och installera SIM-kortet på din iPhone X för att få saker att fungera som avsett. Detta kan vara vad som behövs om en mindre fel hindrar din iPhone-system från att läsa SIM-kortet och på samma sätt om SIM-kortet av någon slump lossnar. Så här görs:

 1. Stäng av din iPhone helt.
 2. Använd SIM-utmatningsverktyget om inte ett litet pappersklipp för att låsa upp SIM-facket genom att sätta det i det lilla hålet eller den medföljande luckan.
 3. Ta bort SIM-kortfacket när det dyker ut.
 4. Ta bort SIM-kortet från SIM-facket och kontrollera om det finns synliga tecken på skador som repor.
 5. Om det inte finns något, lägg tillbaka SIM-kortet i SIM-kortspåret. Se till att placera SIM-kortet med guldkontakterna nedåt.
 6. Tryck in på magasinet för att låsa det på plats.

När facket är säkrat, slå på telefonen igen och se om det åtgärdar det intermittenta signalproblemet. Om inte, gå vidare och prova nästa tillämpliga lösningar.

Tredje lösningen: Återställ nätverksinställningar.

En återställning av nätverksinställningar raderar dina aktuella nätverksinställningar inklusive Bluetooth, mobildata, Wi-Fi-nätverk och lösenord som konfigurerar telefonen och återställer dem sedan till standardvärdena. Alla oberoende konfigurationer kommer därför att tas bort och till följd av de fel som det kan ha orsakat på din enhet. Så här görs.

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt.
 3. Tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa alla inställningar.
 5. Ange rätt lösenord för din enhet om du uppmanas.
 6. Tryck på Återställ alla inställningar för att bekräfta.

Du måste konfigurera dina Wi-Fi-nätverk och andra nödvändiga nätverksfunktioner när din iPhone X startas om.

Fjärde lösningen: Uppdatera operatörsinställningar eller iOS.

Precis som Apple, uppdaterar operatörerna också operatörsinställningar för iOS-enheter regelbundet. Dessa uppdateringar erbjuder förbättrade nätverksinställningar och funktioner för att förbättra nätverksanslutningen och prestandan på din enhet. Vanligtvis blir du ombedd att installera den när en operatörsinställningsuppdatering är tillgänglig om inte det är en obligatorisk uppdatering som utfärdats av din operatör. Följ de här stegen om du vill kontrollera och installera en uppdatering av en operatörsinställning manuellt på din iPhone X:

 1. Verifiera och se till att din iPhone har Wi-Fi-åtkomst till Internet.
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Tryck på Allmänt .
 4. Klicka på Om .

Om det finns ett alternativ att uppdatera dina operatörsinställningar, följ instruktionerna på skärmen för att implementera uppdateringen. Annars kontakta din operatör för mer information och officiella rekommendationer.

Du kan också överväga att uppdatera iOS till den senaste versionen. Programvaruuppdateringar erbjuder lösningar på programvarorelaterade problem som transporteras på din iPhone. Förutsatt att din iPhone X fortsätter att förlora signal på grund av vissa buggar i nätverkssystemet, måste en uppdatering som innehåller den fixade korrigeringen vara nyckeln till att rätta till intermittent service på din enhet. Så här kommer du igång:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Klicka på Programuppdatering .

Om en uppdatering är tillgänglig kommer du att uppmanas med ett meddelande som säger det. Innan du implementerar den nya uppdateringen ska du säkerhetskopiera alla dina viktiga data för skydd. När allt är inställt, följ instruktionerna på skärmen för att ladda ner och installera den senaste iOS-versionen på din iPhone X trådlöst. Din iPhone måste ha trådlöst internet och tillräckligt med ström för att slutföra nedladdning och installation av OTA-uppdateringen.

Alternativt kan du använda iTunes för att uppdatera din iPhone X vid behov.

Femte lösningen: Återställ din iPhone X.

Du kan välja att behärska återställa eller återställa iOS på din iPhone X om ingen av de tidigare metoderna kan lösa problemet. Det kan vara några mer komplexa systemproblem som bara kan åtgärdas genom en fullständig återställning av systemet. I det här fallet kan du gå till fabriksinställning eller återställa DFU-läge. Trots detta bör dessa metoder endast betraktas som sista utväg eftersom båda skulle leda till dataförlust. Om du någonsin är villig att ta chanser i antingen en fabriksåterställning eller iOS-återställning, kan du göra det men se till att säkerhetskopiera dina iPhone-data i förväg.

Du kan välja att fortsätta med en fabriksåterställning genom dina iPhone X-inställningar. Alternativt kan du använda iTunes på en dator. Besök vår handledningssida för att se stegen för att utföra en fabriksinställning eller återställa DFU-läge på din iPhone X, om det behövs.

Andra förslag

 • Ta bort eventuella höljen / tillbehör. Vissa tredjeparts hölje och tillbehör kan ha en tendens att blockera iPhone-antennen eller den relevanta komponenten, vilket förhindrar att din enhet får en stabil signal från celltornen. För att säkerställa att detta inte är den skyldige, försök ta bort alla höljen eller tillbehör från din iPhone och se sedan om det gör skillnad med signalstyrkan och kvaliteten.
 • Byt ut SIM-kortet. Det är möjligt att ditt SIM-kort är skadat eller inte fungerar. Om det är så behöver du en ny SIM-kortersättning. Kontakta din operatör eller tjänsteleverantör för mer information om detta.

Upptrapp problemet

Kontakta Apple Support för att rapportera problemet om det startade efter installationen av den senaste iOS-uppdateringen på din iPhone X. I det här fallet kan problemet taggas bland andra problem efter uppdatering som måste åtgärdas direkt av en uppföljningsuppdatering som innehåller krävs fixa patch. Att eskalera problemet skulle vara det första steget att låta iOS-programmerare veta vad som finns för att fixa nästa.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner i den nya Apple iPhone X-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 8. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via detta formulär . Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • Vad gör du när din Apple iPhone X inte kommer att slås på? [Felsökningsguide]
 • Vad gör du när din Apple iPhone X inte laddar eller laddar mycket långsamt? [Felsökningsguide]
 • iPhone X kommer inte att slås på igen efter oavsiktlig nedgång, fastnar i Apple-logotypskärmen, andra problem
 • Varför värms min iPhone X så snabbt och överhettas? [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en iPhone X som överhettas efter installation av en ny firmwareuppdatering (enkla steg)
 • Vad du kan göra om iPhone X-skärmen inte svarar [felsökningsguide]
 • Hur fixar jag Apple iPhone X som inte kan ta emot e-post via Mail-appen? [Felsökningsguide]