Hur man fixar en iPhone som sitter fast på den vita Apple-logotypen efter uppdatering av iOS 13

Många enheter kan hamna frysta från större uppdateringar och till och med nya och kraftfulla enheter är inte undantagna. Precis som vad som händer med vissa iPhones efter den senaste implementeringen av iOS 13-uppdateringen. Om detta också händer med din iPhone kan du hänvisa till den här felsökningshandboken för ytterligare ingångar och upplösning. Läs vidare för att ta reda på vad du ska göra om din iPhone fastnar på den vita Apple-logotypen efter installationen av iOS 13-uppdateringen.

Innan du går vidare kan du leta igenom våra felsökningssidor för att hitta möjliga lösningar på andra problem med dina andra Apple-enheter. Om din iOS-telefon finns i listan över våra enheter som stöds kan du besöka den exklusiva felsökningssidan och hitta problemet som du behöver hjälp med att hantera. Du kan hänvisa till eller använda våra medföljande lösningar och lösningar vid behov. Om du föredrar att få direkt hjälp av oss fyller du bara i vårt iOS-frågeformulär och trycker på skicka för att kontakta oss.

Felsökning av en iPhone som sitter fast på den vita Apple-logotypen efter uppdatering av iOS 13

Uppenbarligen är den bakomliggande orsaken till problemet mjukvarurelaterad eftersom symptomet startades efter installationen av den senaste iOS-uppdateringen. Om inte din iPhone redan har fått någon form av fysisk eller vätskeskada, är chansen att lösa problemet större. Följ dessa steg för att eliminera programvarurelaterade triggers.

Första lösningen: Tvinga om din iPhone igen.

Appar som har blivit falska från den senaste iOS-uppdateringen är vanligtvis de huvudsakliga skyldigheterna. När dessa appar börjar bete sig fel kan hela systemfunktionerna påverkas. Detta är när negativa symtom uppstår. Ofta är appar som i slutändan skrider från en uppdatering de som lämnades öppna eller körs i bakgrunden under installationen av uppdateringen. Detta anger behovet av att rensa bort alla bakgrundsappar. Med det sagt kan en tvångsstart betraktas som den första möjliga lösningen att försöka.

Om du använder en iPhone 8, 8 Plus och X-serie följer du dessa steg för att tvinga att starta om enheten:

 1. Tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen och tryck sedan på och släpp snabbt Volym ned-knappen.
 2. Slutligen, håll ner sidoknappen tills Apple-logotypen visas på skärmen.

På en iPhone 7 och 7 Plus utförs en tvångsstart på detta sätt:

 1. Tryck och håll in både knapparna Sleep / Wake och Volume Down i minst 10 sekunder.
 2. Släpp sedan båda knapparna när Apple-logotypen visas.

Om du använder en iPhone SE, 6s och 6s Plus, följ dessa steg för att tvinga omstart:

 1. Tryck och håll in både Sleep / Wake-knappen och Home-knappen i minst 10 sekunder.
 2. Släpp båda knapparna när du ser Apple-logotypen på skärmen.

Vänta och se om telefonen kan starta upp till startskärmen.

LÄS Också: Hur man fixar iPhone XR iOS 13 försenad svarsproblem på pekskärmen

Om din iPhone lyckades komma förbi den vita Apple-logotypskärmen efter en tvångsstart, utför du följande procedurer för att eliminera vanliga triggers. I annat fall hoppar du till den andra lösningen.

 • Uppdatera dina appar. Visningsfrågor som inte svarar eller fast skärm tillskrivs vanligtvis vissa falska appar. Appar som fungerar från den senaste iOS-uppdateringen kan ha en negativ inverkan på din iPhone: s beteende. Det är också möjligt att någon av dessa falska appar stoppar startprocessen och därmed resulterar i att din iPhone inte kan fastna på den vita Apple-logotypen. Sådana problem kan tas om hand genom att installera väntande appuppdateringar på din telefon. Dessa uppdateringar innehåller troligen dedikerade fixfixar skapade av mjukvaruutvecklaren för att hålla appar fungera smidigt på den nyligen installerade plattformen.
 • Kontrollera och hantera iPhone-lagring. Ett annat möjligt skäl till varför en enhet ofta fastnar eller fryser är på grund av låg lagring. Detta är vanligtvis fallet om din iPhone-lagring redan krymper innan du installerar uppdateringen. IOS 13-filstorleken är mer än 2 gigabyte, så du kan behöva fördubbla det lagringsutrymme som krävs för att undvika prestandaproblem efter installationen av uppdateringen. Om du inte kontrollerade tillgängligt minne på din iPhone innan du uppdaterade, kan du göra det för att utesluta låg lagring från den underliggande orsaken.
 • Återställ alla inställningar. Om den senaste iOS-uppdateringen åsidosätter dina systeminställningar automatiskt, finns det en god chans att vissa av dessa automatiska inställningar åsidosätter orsakade konflikter med någon av dina befintliga inställningar eller några anpassade alternativ. Och dessa konflikter kan leda till vissa systeminkonsekvenser och därmed slumpmässiga visningsproblem och / eller uppstartsfel uppstår. För att rensa detta måste du återställa alla inställningar på din iPhone för att radera alla anpassade inställningar inklusive de som åsidosattes av uppdateringen.

Se om problemet är löst med någon av dessa grundläggande procedurer. Om din iPhone förblir fast på den vita Apple-logotypen behövs mer avancerade lösningar.

Den andra lösningen: Radera och återställa din iPhone i iTunes.

Din enhet kan ha uppnått några dödliga systemfel som förstörde dess uppstartssekvens och så småningom orsakat att din iPhone misslyckades med uppstart till startskärmen. För att hantera större systemfel som resulterar i fastnat visar det att det är nödvändigt att torka och återställa din iPhone via iTunes. Följ bara dessa steg:

 1. Öppna iTunes på din dator om du inte redan har gjort det.
 2. Anslut din iPhone till datorn med USB-kabeln och Lightning-kabeln som medföljde.
 3. Vänta tills din iPhone dyker upp i iTunes och klicka sedan på ikonen för att välja den.
 4. Bläddra till avsnittet Sammanfattning och klicka sedan på knappen Återställ [iPhone] .
 5. Om du uppmanas att klicka på Återställ knappen igen för att bekräfta.

Detta bör tjäna som ett tips för iTunes att börja radera din telefon och sedan installera den senaste firmware / iOS-versionen.

När telefonen startar om anger det att återställningsprocessen är klar. Alla inställningar återställs sedan till fabriksinställningarna så att du måste ställa in allt som nytt.

LÄS Också: Hur man fixar iOS 13 ghost touch bug på din iPhone, skärmen reagerar även när den är orörd

Tredje lösningen: Utför en återställningsläge återställning för att fixa din iPhone som sitter fast på den vita Apple-logotypen i iOS 13.

När din telefon stannar på den vita Apple-logotypen och den stannar kvar på samma skärm, betyder det att den fastnar under uppstarten och därför behöver en tvingad omstart. Om det inte kan åtgärdas genom en tvångsstart och din iPhone fortfarande inte svarar, är det när du utför en återställningsläge återställning. Detta sätter din enhet i ett återställningsläge för systemåterställning och reparation. Återställning av återställningsläge är vanligtvis nästa rekommenderade procedur för att hantera större systemfel som en fabriksåterställning inte kunde lösa. Och detta kräver användning av ett datorsystem antingen en Windows PC eller Mac-dator för att komma igång. Se bara till att använda den senaste versionen av iTunes-programvaran för att undvika att stöta på någon slags systemkonflikter. Om du vill fortsätta och försöka återställa din iPhone i återställningsläge hänvisar du till följande procedurer.

Stegen för att sätta en iPhone i återställningsläge varierar mellan enhetsmodeller. Till att börja med ansluter du din iPhone till datorn med en Apple-levererad USB-kabel / Lightning-kabel. Starta iTunes-appen på din dator medan din telefon är ansluten och fortsätt sedan med någon av följande procedurer.

På en iPhone 8 eller senare:

 1. Tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen.
 2. Tryck sedan på och släpp snabbt knappen Volym ned.
 3. Slutligen håller du ner Top-knappen tills omstartsprocessen startar.
 4. Fortsätt hålla ned knappen Top tills skärmen för återställningsläge (Anslut till iTunes-skärmen) visas.
 5. Vänta tills du ser meddelandeprompt som ber dig att återställa eller uppdatera din enhet.
 6. Välj Uppdatera om du vill att iTunes ska installera om iOS på telefonen utan att radera sparade data. I annat fall väljer du Återställ för att radera din enhet och återställa från en ny iOS-säkerhetskopia.

På en iPhone 7 och 7 Plus:

 1. Tryck och håll ned knapparna Top / Side och Volume Down samtidigt.
 2. Håll ned båda knapparna tills skärmen för återställningsläge visas.
 3. Vänta tills du ser meddelandeprompt som ber dig att återställa eller uppdatera din enhet.
 4. Välj Uppdatera om du vill att iTunes ska installera om iOS på telefonen utan att radera sparade data. I annat fall väljer du Återställ för att radera din enhet och återställa från en ny iOS-säkerhetskopia.

På en iPhone 6s, 6s Plus och SE:

 1. Tryck och håll in både Hem-knappen och Top / Side-knappen samtidigt.
 2. Fortsätt hålla ned knapparna tills skärmen för återställningsläge visas.
 3. Vänta tills du ser meddelandeprompt som ber dig att återställa eller uppdatera din enhet.
 4. Välj Uppdatera om du vill att iTunes ska installera om iOS på telefonen utan att radera sparade data. I annat fall väljer du Återställ för att radera din enhet och återställa från en ny iOS-säkerhetskopia.

Vänta tills iTunes slutför att ladda ner programvaran för din enhet. Nedladdningsprocessen tar normalt 15 minuter. Om den inte är klar på 15 minuter kommer din telefon att lämna återställningsläget. Om det händer måste du gå tillbaka till föregående steg för att gå in i återställningsläget igen.

Sista utväg: Reparera och återställa iOS via DFU-läge.

Det sista alternativet du har om en återställningsläge återställning fortfarande misslyckades med att lösa problemet är den djupaste typen av systemåterställning som kallas DFU-läge. DFU står för läget Device Firmware Update, ett speciellt tillstånd som gör att iTunes kan synkronisera och kommunicera med din iOS-enhet utan att aktivera bootloader. Endast ett fåtal slutanvändare skulle våga genomföra denna process eftersom det utgör vissa risker för att tegla enheten, särskilt om fysisk eller vätskeskada finns. Om du vill fortsätta dock har jag kartlagt standardförfarandena för hur man sätter en iPhone i DFU-läge och kör en återställning av DFU-läge med iTunes.

För att komma igång, anslut din enhet till datorn med den medföljande USB-kabeln / blixtkabeln. När din enhet är ansluten, följ dessa steg för att gå till DFU-läge.

Följ bara dessa steg på en iPhone 6s, 6s Plus och SE:

 1. Tryck och håll nere Sleep / Wake-knappen och Home-knappen samtidigt i cirka 8 sekunder.
 2. Efter den förflutna tiden släpper du knappen Sleep / Wake men fortsätter att hålla hemknappen intryckt tills iTunes-prompten säger att "iTunes har upptäckt en iPhone i återställningsläge."
 3. Släpp Hem-knappen om du ser meddelandeprompt.

Din iPhone-skärm blir då helt svart. Detta betyder att det har gått in i DFU-läget. Om du ser någon logotyp eller texter betyder det att din telefon inte gick in i DFU-läge och att du måste starta över från början. När din enhet är i DFU-läge använder du de angivna kommandona för att återställa den i iTunes.

På en iPhone 7 och 7 Plus görs DFU-läge genom följande steg:

 1. Tryck och håll ner Sleep / Wake-knappen och Volume Down-knappen samtidigt i cirka 8 sekunder.
 2. Efter den förflutna tiden släpper du Sleep / Wake-knappen men fortsätter att hålla ner Volym-knappen tills du ser iTunes-prompten som säger att "iTunes har upptäckt en iPhone i återställningsläge."
 3. Släpp knappen Volym ned om du ser meddelandeprompt.

Följ sedan resten av kommandona på skärmen för att återställa din iPhone i iTunes.

På en iPhone 8, 8 Plus och iPhone X-serie följer du dessa steg för att gå in i DFU-läge:

 1. Medan din enhet är ansluten till datorn, tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen.
 2. Tryck sedan snabbt och släpp knappen Volym ned.
 3. Slutligen håller du ned sidoknappen tills skärmen blir svart.
 4. Så snart telefonskärmen blir svart trycker du och håller ned Volym-knappen medan du håller ner sidoknappen i ytterligare 5 sekunder.
 5. Efter 5 sekunder släpper du sidoknappen men håller ner volymknappen tills din iPhone visas i iTunes.

Du kan släppa knappen Volym ned när du ser din iPhone i iTunes. Detta indikerar att din enhet har gått in i DFU-läge och därför är helt klar för en grundlig iOS-reparation och återställning med iTunes.

LÄS OGSÅ: Hur man löser ett problem på iPhone X, svep upp som inte fungerar i iOS 13

Är din iPhone fortfarande fast på den vita Apple-logotypen efter iOS 13-uppdateringen?

Problemet kan bero på några komplexa systemfel som ett envis iOS-fel som förstörde din iPhone-uppstartssystem. Om iTunes inte kunde åtgärda den här bristen, kan det vara ditt nästa bästa drag att ta till alternativa reparationslösningar. Det finns faktiskt många reparations- och återställningsprogram från tredje part som används för att åtgärda större systemproblem inklusive fel efter uppdatering som inte kunde hanteras av iTunes. Bland de mest pålitliga verktygen som tjänar detta syfte är Joyoshare UltFix, Dr. Fone - Repair, Tenorshare ReiBoot, FonePaw iOS System Recovery och PhoneRescue för iOS, för att nämna några. Dessa verktyg har gratisversioner som kan laddas ner och installeras på en kompatibel dator direkt. Kompletta versioner kräver vanligtvis köp men garanterar one-stop-lösning.

Om allt annat misslyckades med att lösa problemet och din iPhone förblir fast på den vita Apple-logotypen i iOS 13, kan du lika gärna överväga att eskalera det till Apple Support redan. Om du gör det kommer Apple att bli medveten om att ett sådant problem efter uppdateringen finns och vid behov utveckla en permanent fix.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Dessutom skapar vi videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.