Hur man fixar Apple iPhone XS Max mobildata som inte fungerar [Felsökningsguide]

Bland de utbredda problem som iPhone-användare stöter på är nätverksanslutningsfel som problem med Wi-Fi och mobildataanslutningar. Dessa fortsätter att påverka nya iPhone-modeller och kanske redan övergår på Apples nyligen släppta iPhone XS- eller iPhone XS Max-varianter. Det här inlägget hanterar en relevant fråga på iPhone XS Max, särskilt om mobildata. Läs vidare för att ta reda på vad du ska göra om mobildata inte fungerar på din iPhone XS Max.

Men innan någonting annat, om du har ett annat problem med din telefon, gå till vår felsökningssida eftersom vi redan har behandlat hundratals problem rapporterade av ägarna. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på vår webbplats eller åtminstone finns det liknande problem som vi redan har fixat. Så försök att hitta de som liknar eller är relaterade till ditt problem. Om du behöver ytterligare hjälp kan du dock kontakta oss genom att fylla i vårt iPhone-frågeformulär.

Hur fixar jag iPhone XS Max mobildata som inte fungerar?

Med Cellular Data aktiverad kan du surfa på webben, skicka iMessages, trycka e-postmeddelanden och göra andra onlineangrepp även om din iPhone inte är ansluten till Wi-Fi. Se bara till att inte överskrida din dataplan för att undvika att medföra extra kostnader. Mobilt internet via mobildata är ett alternativt sätt att använda internettjänster på din enhet när Wi-Fi inte fungerar. För att få detta att hända måste funktionen för mobildata vara aktiverad. Om det här är första gången du försöker använda mobildata på din iPhone XS Max, kan du fortfarande behöva aktivera funktionen. För att kontrollera om mobildata är aktiverat, gå till din iPhone- inställningar-> Cellulär- menyn och se till att alternativet Cellular Data är aktiverat. Om det inte är det, tryck sedan på mobiltelefonen för att slå på den.

När du har aktiverat funktionen öppnar du webbläsarappen för att testa webbläsning med mobildata. Om du inte kan bläddra, utför en mjuk återställning eller starta om din iPhone XS Max och försök sedan ansluta till Internet igenom mobildata. Om mobildata fortfarande inte fungerar kan du felsöka och fixa programvaruproblem på din iPhone som kan ha påverkat funktioner för mobildata. Tänk på följande lösningar bland de möjliga lösningarna.

Första lösningen: Växla och stänga av flygläge.

Aktivera flygplansläge stänger av trådlösa anslutningar på din iPhone. Som sagt kommer du inte att kunna ringa eller använda Internet men appar och menyer är fortfarande tillgängliga. För att slå på trådlösa anslutningar måste flygplansläget vara inaktiverat igen. Det finns dock andra fördelar med att aktivera och inaktivera flygplansläge på din enhet, eftersom det visade sig att problem med slumpmässiga trådlösa anslutningar också åtgärdas av en sådan lösning. Många smartphoneägare som har hanterat mindre problem när de använder Wi-Fi och andra nätverksanslutningsproblem har hävdat att de kan rätta till felet genom att helt enkelt slå på och stänga av flygplansläget. Således skadar det inte om du skulle överväga det bland dina första lösningar att prova på. Så här görs:

 1. Gå till Startskärmen genom att navigera till Inställningar-> Flygplan- menyn.
 2. Tryck sedan på Airplane Mode-omkopplaren för att aktivera funktionen.
 3. Starta om din iPhone (mjuk återställning).
 4. När din iPhone har startat om, gå tillbaka till Inställningar-> Flygplan- menyn och tryck sedan på omkopplaren för att stänga av flygläget igen.

Alternativt kan du få åtkomst till ikonen för flygplansläge från kontrollcentret. För att göra det sveper du ner från det övre högra hörnet på din iPhone XS Max-skärm. Om du gör det kommer Control Center att starta, med kärnikoner och genvägar. Tryck sedan på ikonen för flygplansläge för att slå på eller stänga av funktionen.

Låt din enhet ansluta till Cellular Data-nätverket och kontrollera sedan om det löser problemet.

Den andra lösningen: Stäng av och slå på Cellular Data igen.

Om detta är ett tillfälligt fel som påverkar cellulära datafunktioner, kan funktionen stängas av och sedan slås på igen potentiellt kunna erbjuda något botemedel. Så här är vad du kan prova nästa:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Bläddra till och välj Cellular .
 3. Tryck på mobiltelefonen för att aktivera funktionen. Om den redan är påslagen men inte fungerar, stäng sedan av Cellular Data-strömmen under några sekunder och slå sedan på den igen.

Tredje lösningen: Installera uppdatering av operatörsinställningar, om tillgänglig.

Installera uppdatering av operatörsinställningar kan också hjälpa till att lösa problem som påverkar nätverkstjänster. Det här är tekniskt små filer som bäddar in uppdateringar från Apple eller din operatör till operatörsrelaterade inställningar inklusive nätverk, samtal, meddelanden, personlig hotspot, meddelanden och röstbrevlåda. Vissa operatörsuppdateringar är obligatoriska (implementeras automatiskt) medan andra måste laddas ner och installeras manuellt. Detta kan också anses vara en potentiell lösning. Så här letar du efter och installerar uppdatering av operatörsinställningar på din iPhone XS Max:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Klicka på Om .

Vänta på och kontrollera detaljer om Carrier- fältet. Om en uppdatering är tillgänglig följer du instruktionerna på skärmen för att ladda ner och installera den senaste uppdateringen för operatörsinställningar för din enhet. För att göra det måste din iPhone vara ansluten till Internet. Men eftersom du inte kan ansluta via mobildata kan du använda Wi-Fi istället. I så fall kanske du måste aktivera Wi-Fi i förväg. För att göra detta, gå till Sättningar-> Wi-Fi- meny och tryck sedan på Wi-Fi-omkopplaren för att aktivera funktionen.

När du har aktiverat Wi-Fi, gå tillbaka till Inställningar-> Allmänt-> Om-> Carrier- detaljer för att bearbeta med uppdateringen och installationen av operatörens inställningar.

Fjärde lösningen: Återställ nätverksinställningar på din iPhone XS Max.

Om du utför en återställning av nätverksinställningar raderas dina aktuella nätverksinställningar inklusive de som inte är konfigurerade korrekt. Om du gör det kommer du också att radera dina trådlösa nätverksinställningar såväl som mobila datakonfigurationer. Detta kan vara nyckeln till att lösa problemet om felaktiga inställningar är skyldiga. Följ bara dessa steg och se om det hjälper:

 1. Gå till Hem-skärmen och tryck sedan på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Bläddra till och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet för att återställa nätverksinställningar.
 5. Ange enhetens lösenord om du uppmanas.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta återställning av nätverksinställningar.

Vänta tills din iPhone är klar och återställer nätverksinställningarna och startar sedan om sig själv igen. När den har startats om igen ska du ansluta till mobildata igen och se om problemet är löst.

Femte lösningen: Ta bort och installera om ditt SIM-kort.

Nätverksfel kan också åtgärdas genom att ta bort och installera SIM-kortet igen. Således kan detta betraktas som de sista alternativen om din iPhone XS Max fortfarande inte kan ansluta till mobildata efter att ha använt tidigare lösningar. För att förhindra skada på SIM-kortet eller din iPhone, rekommenderas det att du stänger av enheten helt innan du tar bort SIM-kortet. Som sagt, stäng av din iPhone och ta sedan bort SIM-kortet med följande steg:

 1. Lås upp SIM-kortfacket genom att sätta in SIM-utmatningsverktyget eller gemet i det medföljande facket på SIM-kortfacket.
 2. Dra kortfacket försiktigt ut.
 3. Ta bort SIM-kortet från kortfacket.
 4. Kontrollera och se till att SIM-kortet inte har några spår av vätskeskador eller repor.
 5. Om SIM-kortet ser bra ut lägger du tillbaka det i SIM-kortfacket på samma sätt innan du tog ut det. Se till att det är säkrat på plats.
 6. Tryck sedan tillbaka SIM-kortspalten till telefonen.

Se till att kortspåret är låst och slå sedan på din iPhone igen. När det är klart att starta upp igen, försök att ansluta igenom mobildata.

Om ingen av de givna lösningarna fungerade och din iPhone XS Max fortfarande inte kan använda mobildata som avsett, kontakta din internetleverantör eller trådlösa operatör för ytterligare hjälp. Det kan finnas några tekniska problem i din operatørs slut som orsakade att mobila datatjänster för närvarande inte är tillgängliga eller inte fungerar. Ett av de möjliga orsakerna till att cellulär data inte fungerar inkluderar avbrott som när din nätverkstjänstleverantör gör något underhåll på sina celltorn. Ditt konto måste också ha tillräckliga mobilkrediter för dataanvändning.

Om din trådlösa operatör stöder eSIM kan du fråga mer information om hur du använder denna nya serviceplan. En eSIM är ett digitalt SIM som låter dig aktivera en mobilplan från din operatör utan att behöva använda ett fysiskt nano-SIM. Kontakta din operatör för mer information.

Eller så kan du också rapportera problemet till Apple Support för andra alternativ och / eller officiella rekommendationer.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner på Apple iPhone XS Max-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handbokssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone XS Max. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via det här formuläret. Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.