Hur du stänger av OK Google

"Ok, Google" -kommandot har blivit mycket användbart. Oavsett om du har en äldre version av Android eller en av de senaste versionerna, "Ok, Google" gör att du kan öppna Android-röstassistenten - Google Nu eller Google Assistant, beroende på din Android-version - och låter dig fråga det en fråga eller begära ett kommando. Det fungerar på samma sätt som Siri på iOS. Men det är lika användbart som det är irriterande - det kan vara en allvarlig batteriladdning, och sedan finns det några människor som inte gillar "alltid lyssnar" -delen av programvaran, även om den bara lyssnar på det specifika tangentbordet.

Ändå kan det sökordet vara ett allvarligt batteriladd eftersom det alltid letar efter det. Lyckligtvis är det ganska enkelt att stänga av OK, Google också. Så här kan du göra det.

Varför är OK, Google aktiverat?

OK, Google, det mesta av tiden aktiveras automatiskt när du först installerar din Android-telefon, eftersom det är en integrerad del av Android-systemet. I de flesta smartphones, OK, är Google ett nyckelord som gör det möjligt för Google Assistant att dyka upp i framkant och lyssna efter ditt kommando. Du kan säga något som "OK, Google, hur är vädret idag?" Eller "OK, Google, vem var USA: s första president?" Du kan till och med säga saker som, "OK, Google, jag behöver vägbeskrivning till New York, New York. ”Som vi redan nämnde fungerar det på samma sätt som” Hey Siri ”fungerar på Apples iOS-programvara för iPhone, iPad och till och med Mac.

Det finns några orsaker till att du kanske vill bli av med det. Som vi redan nämnt, med din telefon som alltid letar efter det "OK, Google" sökordet, kan batteriets livslängd påverkas. Du kanske bara inte använder det, eller är du trött på att det lanserar assistent varje gång den hör den nämns i samtal eller till och med på TV: n (vi tittar på dig Burger King).

Det är värt att notera att du, genom att stänga av OK, Google inte heller påverkar Google Assistant så dramatiskt. Assistent letar inte bara efter det sökordet längre. Men du kan fortfarande få tillgång till Assistant genom att länge trycka på hemknappen på Android-telefoner som stöds. Du kan fortfarande använda Assistant som vanligt, du har bara inte tillgång till den snabba röstgenvägen.

Hur stänger jag av det här ändå?

Att stänga av "Ok, Google" -detekteringen är superlätt. Det är inbyggt i Google Assistant, som kommer från den centrala Google-appen som nästan alla Android-telefoner har. Det finns inget åtkomst till det i inställningsappen, som du kan förvänta dig. Med det i åtanke kan vi bara starta Google-appen för att stänga av sökordsdetekteringen.

Så öppna din applåda och leta efter Google-appen. När den är lokaliserad kan du starta appen. Vi måste leta efter menyn nu, som är trepunktsikonen längst upp till vänster på appen. Klicka på den och välj knappen Inställningar i navigeringsmenyn som visas.

Efter att ha klickat på knappen Inställningar, bör menyn för Google Assistant och allmänna Google-inställningar visas. Du vill gå ner på menyn tills du hittar avsnittet ”Röst”. Du vill klicka på den, eller i det här fallet, tryck på den.

Därefter vill vi hitta menyalternativet som säger "Ok Google-upptäckt." När du hittar det, peka på det, och det är här vi äntligen kan stänga av sökordsdetekteringen.

Du bör se ett alternativ som säger "Säg 'Ok Google' när som helst." Detta är alternativet som låter dig säga "Ok Google" var som helst, även när telefonens display är avstängd och öppna Google Assistant för att svara dig. När du stänger av det här kommer du inte att kunna göra det längre.

Så för att stänga av den, tryck helt enkelt på skjutreglaget. Om det gråas, grattis, har du stängt av "Ok Google" -detekteringen. Om det är en ljusblå är upptäckten "Ok Google" på. Du kanske också ser alternativet ”Trusted Voice”. Detta spelar ingen roll, vi vill bara se till att detekteringen är avstängd. För att slå på den igen kan du alltid slå på skjutreglaget igen genom att upprepa stegen som vi beskrev.

Dom

Grattis! Du har avaktiverat "Ok Google" -detektering. Din telefon letar inte längre efter det sökordet. Det borde förhoppningsvis spara lite batterilivslängd, eller till och med ett sinne att din telefon inte alltid lyssnar längre. Om du någonsin behöver stänga av den igen (eller till och med slå på den) kan du bara upprepa stegen som vi beskrev. Och tänk på detta, eftersom du kanske måste stänga av den igen efter systemuppdateringar, till exempel en uppgraderad Android-version.