Hur du fixar LG G7 ThinQ meddelanden app kommer inte att öppna problemet

Välkommen till ett annat avsnitt av LG G7 ThinQ felsökningsserie. En LG G7 ThinQ-användare har kontaktat oss för hjälp angående en meddelanden-app som inte öppnas. Om du råkar ha en liknande upplevelse på din egen LG-enhet, se till att kolla in våra lösningar nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: LG G7 ThinQ meddelanden app öppnas inte

Kan inte öppna meddelanden-appen. Om jag får en text visas det att det finns en text som ska läsas men när jag öppnar så ger det ett meddelande som säger att "meddelanden fortsätter att stänga appen" och därmed vägrar mig att läsa meddelandena. Vid en tidpunkt talade det om att jag inte hade tillräckligt med utrymme och jag raderade några onödiga appar för att lösa problemet men ingenting har lösts. Jag startade om telefonen flera gånger utan hjälp. Vad ska jag göra utan att förlora viktig information som finns i den. Snälla hjälp.

Lösning: Att lösa ett problem som detta kräver ett antal felsökningssteg för att identifiera källan till felet. Se till att följa förslagen nedan.

Skapa backup

Innan du gör någon felsökning, se till att du skapar en säkerhetskopia av dina textmeddelanden om du inte vill tappa dem. För att skapa säkerhetskopiering av dina textmeddelanden på LG G7 ThinQ kan du använda LG Mobile Switch. LG Mobile Switch är LGs egen app specifikt utformad för att hjälpa användare att flytta textmeddelanden och andra media sömlöst mellan kompatibla enheter. LG Mobile Switch måste installeras på båda enheterna först innan fil- eller dataöverföring är möjlig.

För att få appen LG Mobile Switch måste en användare besöka Google Play Store och ladda ner den. Följ denna länk för att gå direkt till LG Mobile Switch-appens nedladdningssida.

Tvinga om omstart

Det första felsökningssteget i detta fall är att uppdatera systemet. Försök att simulera borttagning av batteri. För att göra det, tryck helt enkelt på strömbrytaren och Volym ned tills enheten slås av, cirka 8 sekunder och släpp sedan.

Rensa app-cache för meddelanden

Ett av de två sätten att hantera appen i fråga är att rensa sin cache. Ibland skadas app-cache av någon anledning, vilket kan leda till problem. Försök rensa cacheminnet för din meddelandeapp och se vad som händer.

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Appar & aviseringar.
 3. Klicka på Appinfo.
 4. Klicka på lämplig app.
 5. Knacka på Lagring.
 6. Klicka på Rensa cache.
 7. Starta om telefonen och kolla om problemet.

Ta bort gamla konversationstrådar

Om meddelanden-appen förblir ett problem för närvarande är nästa goda sak att göra att se till att det finns tillräckligt med lagringsutrymme för att appen ska kunna fungera. Ibland kan en fullständig inkorg störa appens förmåga att arbeta normalt, vilket resulterar i felaktigt beteende. Försök ta bort gamla konversationstrådar, särskilt de som innehåller foton, videor och andra medier. Sådana trådar kan äta upp en betydande mängd lagring så att de är bättre borta från din inkorg.

Rensa meddelanden appdata

Det kan vara nödvändigt att ta bort meddelanden appinformation om ingenting förändras efter att du har gjort plats i din meddelanden app inkorg. Att göra det:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Appar & aviseringar.
 3. Klicka på Appinfo.
 4. Klicka på lämplig app.
 5. Knacka på Lagring.
 6. Klicka på Rensa data.
 7. Starta om telefonen och kolla om problemet.

Observera i säkert läge

En av de nedladdade apparna kan vara skylden. Kontrollera att du kör enheten till säkert läge med följande steg:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren när skärmen är på.
 2. I alternativmenyn som visas trycker du på och håller strömmen av.
 3. Tryck på OK när du uppmanas att starta om i felsäkert läge.
 4. När din enhet har startat om visar den Safe mode längst ner på skärmen.
 5. Avinstallera appar som orsakar ett problem.

Låt din telefon köra i minst 24 timmar och se om fuktapptäckt fel återgår. Om det inte betyder det kan en dålig applikation vara den skyldige. För att identifiera vilka av dina appar som orsakar problemet bör du starta upp telefonen till säkert läge och följ dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din LG G7 ThinQ fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Återställ nätverksinställningar

Ett annat viktigt felsökningssteg som du kan göra i detta fall är att se till att du återställer alla nätverksinställningar på din enhet. Om du gör det raderas inställningar för mobil- och wifi-nätverk. Så här görs:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på System.
 3. Klicka på Starta om och återställ.
 4. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 5. Tryck på ÅTERSTÄLL INSTÄLLNINGAR.
 6. Klicka på Återställ inställningar.

Fabriksåterställning

Detta är en drastisk lösning för det här fallet, men du kan behöva göra det om ingenting fungerar efter att ha uttömt alla felsökningssteg.

Till fabriksinställning av din LG G7 ThinQ:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina filer.
 2. På Startskärm trycker du på Inställningar.
 3. Klicka på fliken "Allmänt".
 4. Klicka på Starta om och återställ.
 5. Tryck på Fabriksdataåterställning.
 6. Om så önskas knackar du på kryssrutan Radera SD-kort.
 7. Klicka på ÅTERSTÄLL TELEFON.
 8. Klicka på Radera alla.
 9. Knacka på RESET

Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.