Hur du fixar din Samsung Galaxy S7 med svarsfria skärm- och navigeringsknappar

#Samsung Galaxy S7 (# GalaxyS7) packar imponerande skärm- och pekskärmsteknologier och Samsung gör det alltid en poäng att göra det #AMOLED till en av sina försäljningsställen. Ägare förväntar sig för mycket av det eftersom uppenbarligen är telefonens display mycket mer överlägsen än motsvarigheterna. Men när problem uppstår, skulle det också vara för mycket frustration. Vi fick faktiskt en hel del klagomål relaterade till skärmproblem.

I det här inlägget tog jag upp två vanliga relaterade problem, varav det första var den ökända svarande pekskärmsfrågan. Den andra handlar om navigeringsknappar som inte fungerar. Om du äger en Galaxy S7 och för närvarande bugges av ett problem eller två som är relaterat till det ämne vi diskuterar här, läs vidare för att förstå mer om detta problem och lära dig hur du åtgärdar dem.

Om du har andra problem bör du dock se till att du tittar på vår S7-felsökningssida för vi har redan tagit upp hundratals problem med den här telefonen. Försök hitta problem som är relaterade till din och använd lösningarna och felsökningsguiderna som vi sugested. Om de inte fungerar eller om du behöver ytterligare hjälp kan du alltid kontakta oss genom att fylla i vår frågeformulär för Android-frågor. Se till att du ger oss nödvändig information om problemet så att vi kan hjälpa dig bättre.

Galaxy S7-skärmen svarar inte men det finns fortfarande visning

Problem : Min Galaxy S7 har börjat bli galen förra veckan. Det fanns fall där pekskärmen inte svarar och det blev värre med dagen. Från igår skulle skärmen inte längre fungera oavsett vad jag gör. Jag har redan försökt starta om telefonen otaliga gånger men till ingen nytta. Vad måste jag göra för att försöka lösa problemet? Tack för att du tog dig tid att läsa det här meddelandet.

Felsökning : Jag förstår att pekskärmen inte fungerar på din enhet men den har fortfarande visning. Det jag verkligen ville fråga är om telefonen fortfarande fungerar normalt när samtal och meddelanden kommer in eftersom det här är vad jag tror händer:

Möjligheterna

 • Det är en mindre firmwarekrasch som lämnade telefonen frusen
 • Det kan vara en digitaliseringsproblem som lämnade skärmen och systemet körs utan pekskärmens funktionalitet.
 • Det är ett mer komplicerat hårdvaruproblem.

Nu, baserat på dessa möjligheter, här är vad du behöver göra för att felsöka din Galaxy S7:

Steg 1: Tvinga om din Galaxy igen

Även om din telefon inte har ett avtagbart batteri kan den simulera det virtuella batteriets bortkoppling om en viss knappkombination hålls intryckt. Om du gör det kommer telefonen att starta om på egen hand och all mindre firmware- och maskinvarufel kan fixas. Det är en mycket enkel procedur men ändå mycket effektiv mot frysta firmware eller systemkrascher. Så här gör du.

 1. Tryck och håll in knappen Volym ned.
 2. Håll ned Vol Down-knappen och håll ned strömbrytaren.
 3. Håll båda knapparna intryckta i tio sekunder.
 4. Telefonen kan starta om om det finns tillräckligt med batteri kvar för att driva hårdvaran.

Steg 2: Starta enheten i felsäkert läge och se om pekskärmen fortfarande inte fungerar

Det finns en möjlighet att några av tredjepartsapparna har upphört att fungera bra eller kraschat och resulterat i detta problem. Att köra telefonen i säkert läge kommer att tillfälligt inaktivera dessa appar, särskilt om de är tredje part, så pekskärmen kanske fungerar i säkert läge, det är anledningen till att du behöver starta om din enhet i det här läget:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 2. När Samsung Galaxy-logotypen visas på skärmen, släpp strömbrytaren och håll omedelbart knappen Volym ned.
 3. Fortsätt att hålla ned Volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 4. Om "Safe Mode" visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen kan du släppa Volym ned-knappen.

Medan telefonen är i det här läget kan du prova pekskärmen för att se om den fungerar som den brukade, i så fall måste du hitta apparna som orsakar problemet och avinstallera dem. Jag föreslår att du börjar din sökning från den senaste installationen. Å andra sidan, om problemet kvarstår medan telefonen är i diagnostiskt tillstånd, kan det vara ett problem med firmware. Du måste följa systemet och nästa sak du behöver göra är att ta bort systemcachen.

Steg 3: Starta din telefon i återställningsläge och torka cache-partitionen

Om du torkar cache-partitionen raderas alla systemcacher eller filer som skapats av systemet för att göra telefonens prestanda bättre. Det finns ingen garanti för att problemet kommer att åtgärdas genom att göra det här förfarandet, men det är värt din ansträngning och tid. När allt kommer omkring har det funnits många rapporter och vittnesbörd från ägarna som lyckats lösa sina problem genom att helt enkelt göra det här förfarandet. Så här gör du.

 1. Stäng av mobilen.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy S7 visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 4. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.
 5. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka cache-partition'.
 6. När den är markerad kan du trycka på strömbrytaren för att välja den.
 7. Markera nu alternativet "Ja" med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 8. Vänta tills din telefon är klar att torka av cache-partitionen. När du är klar markerar du "Starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren.
 9. Telefonen startar om längre än vanligt.

Efter omstarten kan du försöka se om pekskärmen fungerar, om den inte fortfarande är en masteråterställning är nödvändig för att utesluta möjligheten att det är ett firmwareproblem.

Steg 4: Säkerhetskopiera dina data och återställ din telefon

Vid denna tidpunkt är det bästa alternativet att återställa telefonen, vi har ju försökt allt eller uteslutit nästan alla möjligheter till ingen nytta. Återställningen raderar alla dina filer och data så se till att du säkerhetskopierar dem innan du följer stegen nedan:

 1. Stäng av din Samsung Galaxy S7.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren. OBS : Det spelar ingen roll hur länge du trycker och håller ner hem- och volymknapparna, det påverkar inte telefonen men när du trycker och håller ner strömbrytaren är det när telefonen börjar svara.
 3. När Samsung Galaxy S7 visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 4. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder. OBS ! Meddelandet "Installera systemuppdatering" kan visas på skärmen i flera sekunder innan Android-systemåterställningsmenyn visas. Detta är bara den första fasen av hela processen.
 5. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka data / fabriksåterställning'.
 6. När den är markerad kan du trycka på strömbrytaren för att välja den.
 7. Markera nu alternativet "Ja - ta bort alla användardata" med hjälp av Volym ned-knappen och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 8. Vänta tills din telefon är klar med Master Reset. När du är klar markerar du "Starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren.
 9. Telefonen startar om längre än vanligt.

Efter det här förfarandet och problemet fortfarande kvarstår, måste du skicka telefonen in för reparation. Just nu behöver du hjälp från en tekniker som kan göra fler tester på din enhet.

Navigeringsknapparna på Samsung Galaxy S7 svarar inte om den är ansluten till snabbladdaren

Problem : Telefonens nedre navigeringsknappar (på hårdvaran), fungerar inte efter anslutning till Samsung Rapid (trådlös) laddare. Om jag ansluter USB-kabeln som medföljde laddaren fungerar allt bra. Om jag väljer att använda snabbladdaren (trådlös) krävs en omstart för att aktivera de lägre funktionerna igen. (dvs. "tillbaka" -funktionen eller mittknappen för "Hem") Jag känner andra med den här enheten och samma telefon och de har inte det här problemet. Jag har sökt efter detta och jag har inte hittat någon hänvisning till det här felet. Jag betalade lite pengar för detta. Det skulle vara trevligt att få det att fungera. Tack, Pat.

Lösning: Hej Pat. Vi fick många rapporter om det här problemet där Home-knappen, Volym-ner och upp-knapparna på deras Samsung Galaxy S7 inte svarar. Det finns flera faktorer som vi måste tänka på för att avgöra vad problemet egentligen är och att veta hur man löser det.

Som du nämnde i dina inlägg att för att navigeringsknappen ska fungera igen måste du starta om enheten medan den är ansluten till snabbladdaren. Knapparna på din handenhet kanske inte går sönder och det kan finnas tredjepartsappar som orsakar problemet.

Den första uppgiften du bör göra är att utföra felsökning av programvara på din telefon för att isolera och veta vad som verkligen utlöste problemet på din Galaxy S7. Här är felsökningsrutinerna som du bör utföra.

Steg 1: Starta din Samsung Galaxy S7 i säkert läge

Appar från tredje part kan orsaka detta problem, särskilt om de fortsätter att krascha och orsaka att telefonen fryser. Den här proceduren skulle inte lösa problemet men ger dig en uppfattning om det beror på de förinstallerade apparna eller tredjepartsappar. Därför är det ett nödvändigt steg i den här felsökningsguiden. Följ dessa steg för att starta upp din telefon i säkert läge:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren.
 2. Så snart du kan se 'Samsung Galaxy S7' på skärmen, släpp strömbrytaren och håll omedelbart ned Volymknappen.
 3. Fortsätt hålla knappen Volym ned tills enheten slutar starta om.
 4. Du kan släppa den när du kan se "Säker-läge" i det nedre vänstra hörnet på skärmen.

Om din telefon startade upp i säkert läge kan du försöka avinstallera de senaste apparna som du installerade eller de misstänkta apparna som finns i enhetens system. Men om problemet kvarstår i detta läge har du inget annat val än att gå vidare till sista nästa steg.

Steg 2: Master Återställ eller fabriksinställ din telefon

När du försökte avinstallera de misstänkta tredjepartsapparna och problemet fortfarande kvarstår, är nästa sak att göra att utföra huvudåterställningsproceduren. Att återställa enheten till standardinställningarna kan hjälpa till att lösa problemet. Kom ihåg att genom att använda den här metoden kommer du att radera alla nedladdade appar, kontakter, foton, videor etc. Så se till att säkerhetskopiera allt i din telefon innan du gör den här proceduren. Så här återställer du din telefon.

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Hitta och tryck på Inställningar och tryck sedan på Säkerhetskopiera och återställ.
 3. Tryck på Fabriksdata nollställ och tryck på Återställ enhet.
 4. Om du har aktiverat skärmlåsfunktionen anger du ditt lösenord eller din PIN-kod.
 5. Tryck på Fortsätt.
 6. Tryck på Radera alla för att bekräfta din åtgärd.

Jag hoppas att detta hjälper men om det inte gör det måste du låta teknikern ta hand om problemet för dig.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.