Hur du fixar din Samsung Galaxy Note8 som fortsätter att visa "fuktapptäckt" varning [Felsökningsguide]

Din Samsung Galaxy Note8 har IP68-klassificeringen, vilket gör den damm- och vattentålig, men det är ganska mycket vad detta betyg kan erbjuda "motstånd." är USB- eller laddningsporten.

När vatten kommer in i din Note8s laddningsport kommer varningsmeddelandet "Fukt har upptäckts ..." att dyka upp och din telefon laddas inte längre. Beroende på hur mycket fukt som kom in i telefonen kan det till och med leda till vätskeskador som kommer att se till att din telefon blir den dyraste pappersvikten.

I det här inlägget hjälper jag dig att felsöka din nya Note8 som plågas av det här felmeddelandet. Vi kommer också att undersöka en möjlighet att varningsmeddelandet orsakas av ett fel som vi har sett fall med Galaxy S8 där varningen utlöses av andra element istället för vatten i laddningsporten. Så om du äger en Galaxy Note8 och är felaktig av det här problemet, fortsätt läsa nedan eftersom det här inlägget kan hjälpa dig.

Innan vi fortsätter, om du letar efter en lösning på ett problem med din Note8, se till att gå till vår Galaxy Note8-felsökningssida för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen som rapporterats av våra läsare om den nya enheten. Hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver mer hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Hur du felsöker Galaxy Note8 med ”fuktdetekterad” varning

Först och främst dyker det upp varningsmeddelandet när det verkligen finns lite fukt i laddningsporten så det borde vara vår prioritering; för att bli av med fukten och se till att det inte finns några vätskeskador innan vi fortsätter med vår felsökning. Sedan försöker vi gå till andra möjligheter och utesluta dem en efter en tills vi kan lösa problemet och få din telefon att ladda igen.

Steg 1: Rengör USB / laddningsporten

Innan något annat, stäng av telefonen för att se till att det inte finns några komplikationer. Fortsätt sedan med rengöringen av laddningsporten. Så här gör du:

 1. Skaffa en liten bit silkespapper och sätt sedan in den i porten. Lämna vävnaden i en minut eller två och se till att den absorberar fuktig om det finns något. Du kanske måste göra det ett par gånger bara för att se till.
 2. Blås in i porten för att bli av med smuts och andra element som kan hindra kontakterna från att få korrekt kontakt. Om du har en burk med tryckluft, ge den en sprängning.
 3. Titta in i porten för att kontrollera om stiften är på rätt plats och inte böjda. Om det finns en stift som är böjd, försök sedan räta ut den med en pincett men var försiktig så att du inte skadar den ännu mer.

Steg 2: Utför en visuell inspektion på kabeln och laddaren

Vi har också sett fall där varningen dyker upp på grund av våtkabel och laddare. Om en av dem har fuktig kan den ha samma resultat som när fukten är i laddningsporten på din telefon. Så titta in i porten i nätadaptern för att se om den är våt eller har några tecken på vätskekontakt. Du kanske också måste försöka rengöra porten med vävnaden. Det är mycket lättare att rengöra laddarens port eftersom den är större än den i din telefon.

När det gäller kabeln måste du bara inspektera båda ändarna för tecken på fukt eller annat skräp. Du kan använda en liten borste doppad i alkohol för att rengöra dem men se till att torka dem ut innan du använder den med din telefon. Oroa dig dock inte, det skulle bara ta några sekunder innan alkohol torkar ut så att du inte behöver vänta länge på det här.

Steg 3: Se till att telefonen inte lider av vätskeskada

Innan vi fortsätter med vår felsökning måste vi kontrollera om fukten nådde några av komponenterna i din telefon. Med andra ord måste vi se till att detta inte beror på en vätskeskada. För detta behöver vi bara kontrollera indikatorn för vätskeskada ...

 1. Ta bort SIM-kortfacket.
 2. Titta in i SIM-kortplatsen för att hitta ett litet klistermärke.
 3. Om klistermärket är vitt, är din telefon säker från vätskeskador men om klistermärket blev röd, rosa eller lila, är det positivt att din enhet har vätskeskada. I det här fallet, ta tillbaka telefonen till butiken.

Steg 4: Försök att kringgå varningen "fuktdetekterad"

Du behöver bara göra detta om du redan har sett till att laddningsporten är ren och torr och att din telefon inte lider av vätskeskada. Vi kan sortera omgå varningen och låta din telefon ladda helt genom att göra detta ...

 1. Anslut laddaren till ett fungerande vägguttag.
 2. Anslut den andra änden av kabeln till laddaren och den andra till din telefon.
 3. Varningen dyker upp så snart telefonen är ansluten till laddaren och laddningsprocessen stannat.
 4. Den här gången startar du om telefonen medan den är ansluten till laddaren.
 5. Telefonen kan fortsätta ladda utan att hälsas efter varningen efter omstart.

Om detta dock inte fungerar, gå vidare till nästa steg.

Steg 5: Försök ladda din Note8 i felsäkert läge

Det visar sig att tjänsten som hanterar varningen inte körs när telefonen är i säkert läge så att du faktiskt kan fortsätta ladda medan du är i den här miljön. Du måste dock först se till att det inte finns någon vätskeskada i telefonen:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

Låt din telefon ladda helt medan du är i det här läget och säkerhetskopiera sedan dina filer och data bara för fall. Starta om telefonen i normalt läge efter laddning och anslut sedan laddaren för att se om felet fortfarande dyker upp. Om det gör det föreslår jag att du gör återställningen för att se om det hjälper.

Steg 6: Återställ din telefon för att se om varningen försvinner

Det är anledningen till att jag fick dig att säkerhetskopiera dina data i steg 5. Vi måste veta om felet fortfarande skulle dyka upp efter återställningen, för om det gör det, måste du verkligen ta tillbaka telefonen till butiken och ha den ersatt. Innan du återställer telefonen måste du dock inaktivera Factory Reset Protection:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Moln och konton.
 3. Tryck på Konton.
 4. Tryck på Google.
 5. Klicka på din e-postadress för Google ID om flera konton är inställda. Om du har flera konton inställningar, måste du upprepa dessa steg för varje konto.
 6. Tryck på 3-punktsikonen.
 7. Klicka på Ta bort konto.
 8. Tryck på REMOVE ACCOUNT.

Följ nu stegen för att återställa din enhet ...

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Återigen, efter detta och varningen fortsätter att dyka upp, ta din telefon tillbaka till butiken och få den ersatt. Åtminstone har du redan rensat din personliga information. Jag hoppas att den här felsökningsguiden hjälper. Om du behöver ytterligare hjälp, tveka inte att kontakta oss så är vi mer än villiga att hjälpa till.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.