Hur du fixar din LG V30 som inte kommer att slås på [Felsökningsguide]

Strömrelaterade problem följer ofta smartphoneägare oavsett specifikationer för deras enheter. Det beror på att det finns många faktorer som kan bidra till att dessa problem uppstår. En av de mest rapporterade frågorna handlar om att slå på. Det här problemet kan göra din enhet värdelös eftersom du inte kommer att kunna slå på den längre.

I det här inlägget kommer jag att ta itu med detta problem med att LG V30 är föremål för vår felsökning. Vi har redan tagit upp många problem som detta tidigare men vi börjar bara ta emot klagomål från våra läsare som äger den här enheten. Fortsätt läsa det här inlägget om du är en av ägarna till den här telefonen eftersom vi kanske kan hjälpa dig.

Men om du försöker hitta en lösning på ett annat problem, kanske du vill besöka vår LG V30-felsökningssida eftersom vi redan har åtgärdat några av de vanligaste problemen med den här telefonen. Hitta problem som liknar dig och använd lösningarna och lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig eller om du behöver mer hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Hur du felsöker din LG V30 som inte slås på

Vi måste helt enkelt göra några grundläggande felsökningar för att försöka få din telefon till liv. Oroa dig inte, vi föreslår inte procedurer som kan skada eller röra din telefon ännu mer. Om vi ​​inte kan fixa problemet här åtminstone har vi försökt vårt bästa och du kan alltid ta med din telefon tillbaka till butiken för att få en tekniker att titta på den. Men om vi lyckas har du räddat dig från besväret med att gå till butiken och vänta i kö i en timme eller två.

Steg 1: Ladda din telefon för att se hur den svarar

Det finns alltid möjligheten att batteriet tappats helt och det är därför telefonen inte svarar när du trycker på strömknappen. I det här fallet måste du bara ansluta laddaren till vägguttaget och sedan ansluta telefonen till den med den ursprungliga kabeln. Om batteriet har tömts helt kan det ta några minuter innan telefonen faktiskt visar laddningsskyltar som batteriikonen med en bult och LED-lampan som vanligtvis finns längst upp på skärmen. Om dessa skyltar visas efter några minuters laddning, finns det en större sannolikhet för att du kan slå på telefonen när du trycker på strömbrytaren även om den fortfarande är ansluten. Du kan också se batteriets laddningsprocent på skärmen.

RELATERADE POST: Hur fixar du din LG V30 som inte laddar [Felsökningshandbok]

Förutsatt att telefonen laddas bra när du gör detta steg tror jag att du inte behöver fortsätta felsöka det. Låt det bara ladda batteriet upp till 100% och slå sedan på det efter det. Men om telefonen inte visar dessa laddningsskyltar även efter flera minuters laddning, se till att den inte värms upp, om den gör det, koppla loss den från laddaren omedelbart och ta tillbaka den till butiken så att teknikern kan göra ytterligare tester.

Steg 2: Försök genomföra proceduren för tvångsstart på din LG V30

Oavsett om din telefon visar laddningsskyltarna eller inte så länge den inte värms upp medan den är ansluten, låt den fortsätta ladda i minst 10 minuter. Därefter om den fortfarande inte kommer att slås på när du trycker på strömbrytaren måste du göra proceduren för tvångsstart när den laddas.

  • Tryck och håll ned volymknappen och strömbrytaren samtidigt i upp till 45 sekunder tills enheten startas om.

Steg 3: Prova att starta det i återställningsläget

Det är möjligt att problemet är med firmware och om detta är fallet kan du alltid sätta telefonen i drift i återställningsläget eftersom det är en misslyckad miljö för nästan alla Android-enheter. Så, efter att ha försökt ladda din LG V30 i flera minuter och den fortfarande vägrar att slå på, försök att starta upp den i återställningsläget. Om du framgångsrikt kan få din telefon att starta i den här miljön kan du försöka starta om den normalt och om den fortfarande sitter fast, åtminstone, vet att det är mer en firmwareproblem än en hårdvara. Du kan sedan försöka starta upp det i samma läge och göra återställning av master.

Hur man startar LG V30 i återställningsläget och gör återställning av master

  1. Stäng av enheten.
  2. Tryck och håll ned strömbrytaren och volymknapparna.
  3. När LG-logotypen visas släpper du snabbt och håller sedan ner strömbrytaren medan du fortsätter att hålla ned volymknappen.
  4. När “Factory data reset” visas, använd knappen Volym ned för att markera Ja.
  5. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta.
  6. När du uppmanas att "Radera all användardata och återställa standardinställningarna", använd knappen Volym ned för att markera Ja.
  7. Tryck på strömbrytaren för att återställa enheten.

Observera att om du gör en återställning kommer du att ta bort alla dina personliga filer och data som finns lagrade i telefonens interna minne och jag förstår att du kanske inte har kunnat göra en säkerhetskopia men du har inte mycket val nu men det är upp till du om du fortsätter med återställningen.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.