Hur du fixar din LG G6 som inte kommer att slås på [Felsökningsguide]

Din LG G6 är en av de mest kraftfulla, avancerade smartphones som finns på marknaden idag men trots dess imponerande specifikationer och prestanda är den inte fri från problem, fel och problem. Vi har faktiskt redan fått en hel del meddelanden från våra läsare som ber om hjälp eftersom deras enheter har problem och en av de frågor som jag tycker är mycket oroande är den svarta dödsskärmen - telefonen slås inte på eller svara oavsett vad ägaren skulle göra.

I det här inlägget kommer jag att leda dig genom att försöka få din telefon tillbaka till livet. Vi kommer att försöka se om vi kan få det till att slå på eller till och med svara. Det finns alltid en möjlighet att orsaken till att den inte slås på beror på ett maskinvarufel, så vi kommer att försöka göra den grundläggande felsökningen som vi, genomsnittliga användare, kan göra utan att kompromissa med dina data såväl som telefonen som helhet . Om du äger den nya LG G6 och för närvarande bugges av ett liknande problem, kan du läsa vidare för att förstå varför det händer och vad som måste göras för att fixa det.

Innan du går längre, om du har andra problem med din telefon, se till att du besöker vår LG G6-felsökningssida där vi listar upp alla problem vi behandlar varje vecka. Hitta frågor som är liknande eller relaterade till din och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig eller om du behöver ytterligare hjälp kan du gärna kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Felsökning LG G6 som inte kommer att slås på

Det är nödvändigt att du som ägare ska göra en grundläggande felsökning för att veta om du fortfarande kan återuppliva telefonen. Det finns tillfällen att den här typen av problem uppstår på grund av vissa problem med apparna eller själva firmware. Åtminstone måste vi bara utesluta denna möjlighet innan vi beslutar att skicka telefonen in för reparation. Som sagt, här är vad du måste göra:

Steg 1: Ladda din telefon direkt

Detta kommer omedelbart att säga dig om problemet orsakas av bara en firmwareproblem eller något som härstammar från hårdvaran för att inte tala om det utesluter också möjligheten att batteriet bara tömdes helt.

Även om telefonen är avstängd visar den fortfarande den vanliga laddningssymbolen på skärmen när den upptäcker elektrisk ström genom kabeln ner till laddnings-IC och till batteriet. Om det visar, betyder det att hårdvaran fungerar som den ska och kanske är orsaken till att telefonen inte slås på beror på att det inte finns batteri kvar för att driva allt.

Förutsatt att telefonen laddas bra, tänk nog att veta om enheten värms upp. Även om det är normalt att det värms upp lite medan det laddas, bör det inte värmas upp till det att det inte är bekvämt för dig att röra det. Så om så är fallet, koppla ur laddaren direkt och redan nu bör du kontrollera det eftersom något inte är rätt.

Steg 2: Kontrollera laddaren och kabeln om telefonen inte laddas

Det är viktigt att du kan se telefonen laddas ordentligt när du felsöker den på grund av strömproblem. Du måste utesluta möjligheten att det bara är ett tömt batteriproblem innan du fortsätter med din felsökning. Detta kommer att rädda dig från en massa problem så att du inte kommer att äventyra säkerheten för dina personliga filer och data.

Så om telefonen inte laddas bör du inspektera laddaren och kabeln för att se om något är fel med dem. För laddaren måste du bara titta in i USB-porten för att hitta ludd, skräp, korrosion eller böjda stift. Om det inte finns något du kan hitta som kan hindra strömmen, kontrollera sedan kabeln.

Leta efter samma sak i båda ändarna och kör sedan fingrarna från ena änden till en annan för att känna något som kan antyda oss om ett avbrott i isoleringen.

Steg 3: Gör den mjuka återställningen medan telefonen är ansluten till laddaren

Vi måste också utesluta möjligheten att orsaken till problemet bara är ett fel. Så, så länge telefonen inte värms upp medan den är ansluten till laddaren, låt den laddas i några minuter och försök sedan göra den mjuka återställningen: håll in volymknappen och strömbrytare i 10 sekunder. Om det inte finns något problem med telefonens hårdvara eller firmware och om problemet bara berodde på att den kraschade, kommer du att göra denna procedur återupplivas.

När telefonen kraschar kanske den inte svarar ens när den laddas. Den svarar inte också om du trycker på strömbrytaren. Men du kan få den att svara igen genom att göra en mjuk återställningsprocedur som kommer att tvinga om telefonen att starta om. För problem som orsakas av glitches är detta förfarande mycket effektivt.

Steg 4: Försök att starta upp din telefon i återställningsläget

När du har gjort alla stegen ovan och problemet fortfarande kvarstår, försök sedan starta om telefonen i återställningsläget. I grund och botten, när du startar din telefon i detta läge, kommer alla hårdvarukomponenter att vara påslagen men Android-gränssnittet laddas inte. Förutsatt att problemet beror på ett fel, kan din enhet eventuellt starta upp i det här läget och nästa sak du bör göra är att försöka starta om enheten därifrån. Om det inte startar upp, då, åtminstone nu, har vi att göra med uppstartsproblemet eftersom uppenbarligen är telefonen påslagen. Det är lite lättare att fixa. Men om du inte kan få telefonen att starta även i det här läget, bör du skicka in den för att testas ytterligare av en tekniker. Så här startar du din LG G6 i återställningsläge och fortsätter med återställningen:

  1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet.
  2. Stäng av enheten.
  3. Tryck och håll ned strömbrytaren och volymknapparna.
  4. När LG-logotypen visas släpper du snabbt och håller sedan ner strömbrytaren medan du fortsätter att hålla ned volymknappen.
  5. 'Återställning av fabriksdata' visas.
  6. Använd knappen Volym ned för att markera Ja.
  7. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta.
  8. Radera all användardata och återställa standardinställningarna 'visas.
  9. Använd knappen Volym ned för att markera Ja.
  10. Tryck på strömbrytaren för att återställa enheten.

Jag hoppas det här hjälper.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.