Hur du felsöker Nexus 5 eller 5X som inte kommer att slås på innan du skickar bort den för reparation

Det fanns många rapporter från Nexus 5-ägarna som säger att telefonen inte kommer att slås på. Andra rapporterade att problemet inträffade efter att det automatiskt stängts av medan vissa sa att deras enhet verkade ha värmts upp och vägrar att komma tillbaka. En smartphone som inte har ström är bara lika bra som en pappersvikt - en dyr pappersvikt.

I det här inlägget kommer jag att guida dig genom korrekt felsökning av din Google Nexus 5 som inte kommer att slås på. Själva syftet med felsökning är att veta vad problemet är och hitta lösningar för det. Naturligtvis finns det ingen garanti för att det kommer att lösas särskilt om det är en hårdvaruproblem. Men bara genom att veta att det är ett fel i hårdvaran som orsakar det räcker det för att fixa telefonen genom att beskriva den till teknikern.

Om du har problem med din Nexus 5 som skiljer sig från vad jag citerade här, skicka gärna dina frågor via det här formuläret och berätta alla detaljer om problemet såväl som information om din telefon och versionen av Android som körs. Ju mer information du ger, desto mer exakta är våra lösningar och felsökningsguider. Nu ska vi gå tillbaka till vår felsökning ...

sektioner

  • Steg 1: Anslut Nexus 5 för att se om den laddas
  • Steg 2: Felsöka laddningsproblem (valfritt)
  • Steg 3: Starta upp telefonen i återställningsläget
  • Steg 4: Skicka telefonen in för reparation

Steg 1: Anslut Nexus 5 för att se om den laddas

Det finns en möjlighet att batteriet bara är tömt. Om du kopplar in enheten för att ladda kommer det att svara på några frågor som är avgörande för att veta vad problemet egentligen är.

När du är ansluten kan du försöka se om laddningsindikatorn visas på skärmen. Om det gör det, bekräftas vår misstank att det bara är ett urladdat batteriproblem. Låt telefonen ladda i minst en timme och försök sedan slå på den igen. En telefon som laddar, slås på.

Men om din Nexus 5 inte laddades eller inte visade tecken på att den laddades måste du felsöka den först. Du kan inte felsöka strömrelaterade problem om du inte exakt vet om telefonen laddas eller inte. Som jag sa tidigare, kanske batteriet bara kommer att tömmas, det är därför telefonen inte slås på.

Steg 2: Felsöka laddningsproblem (valfritt)

Du måste veta om problemet är med laddningsenheten eller nätadaptern, USB-kabeln eller med din telefon. Du har redan försökt ladda telefonen med den ursprungliga laddaren utan hjälp, nu är det dags att ansluta enheten till din dator.

Eftersom enheten inte slås på kan den inte upptäckas av maskinen. Den nuvarande datorn genererar måste dock räcka för att sakta ladda den. Om den laddas framgångsrikt måste du köpa en ny laddare, annars hitta en ny USB-kabel och prova den.

Om telefonen fortfarande vägrar laddning även med olika laddare och USB-kabel finns det fortfarande en möjlighet att det bara är en firmwareproblem. När telefonen är ansluten går den elektriska strömmen inte direkt till batteriet. det kommer att passera genom ett logikbräde och en serie chips. Kort sagt spelar firmware fortfarande en stor roll i denna process så om det är fel kan det påverka telefonens kapacitet att ladda ordentligt och det leder oss till det tredje felsökningssteget ...

Steg 3: Starta upp telefonen i återställningsläget

Även om firmware har problem kan du fortfarande kunna starta om i återställningsläget där du kan återställa telefonen i fabriksinställningar och bli av med inkonsekvenser som kan orsaka problemet. Så här gör du det ...

  1. Håll ned volymknapparna och strömbrytarna i 10 sekunder eller tills telefonen slås på.
  2. Om skärmen tänds och visar text, är det nästan säkert att problemet var med firmware.
  3. Tryck på Volym ned-knappen två gånger för att markera alternativet Återställningsläge.
  4. För att välja det, tryck på strömbrytaren.
  5. Håll ned strömbrytaren och tryck på Volym upp-knappen för att visa Android-systemåterställningsmenyn.

Du kan gå så långt som att göra huvudåterställningen på din telefon, men poängen med denna felsökning är att ta reda på om telefonen fortfarande kan slå på, så du kan spara proceduren för senare, särskilt om du har viktiga data på din enhet .

Men om din Nexus 5 inte kunde starta i återställningsläge, fortsätt till nästa steg.

Sista steg: Skicka telefonen in för reparation

Det finns inte mycket du kan göra för en telefon som inte kommer att slås på. Du har testat alla möjliga felsökningsförfaranden bara för att återuppliva det till ingen nytta. Därför är det dags att du söker professionell hjälp eftersom det är nästan säkert att det är ett hårdvaruproblem.

Telefon kommer inte att slå på felsökning

telefoner
Samsung Galaxy S8 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S7 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S7 Edge kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S6 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S6 Edge kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S6 Edge + kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S5 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy S4 kommer inte att slå på
Samsung Note 5 kommer inte att slå på
Samsung Note 4 kommer inte att slå på
Samsung Note 3 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy J7 kommer inte att slå på
Samsung Galaxy J3 kommer inte att slå på
Google Pixel kommer inte att slå på
Google Pixel XL kommer inte att slå på
HTC 10 kommer inte att slå på
LG V20 kommer inte att slå på
LG G5 kommer inte att slå på
LG G4 kommer inte att slå på
Motorola Moto G4 kommer inte att slå på
Nexus 6P kommer inte att slå på
Nexus 5 kommer inte att slå på
Huawei P9 kommer inte att slå på
Xiaomi Mi5 kommer inte att slå på

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så skicka oss gärna dina frågor via detta formulär. Vi stöder alla tillgängliga Android-enheter och vi ser allvarligt på vad vi gör. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.