Hur du åtgärdar DirecTV-felkod 775 Problem snabbt och enkelt

DirecTV är en direktutsändningssatellitstjänst som gör det möjligt för abonnenterna att njuta av sina favorit-TV-program och är ett bra alternativ till att få en kabel-tv-tjänst. Företaget är ett dotterbolag till AT&T och erbjuder sina kunder flera konkurrenskraftiga kanalpaket. Även om detta är en solid plattform finns det fall då vissa problem kan uppstå. I den senaste delen av vår felsökningsserie kommer vi att hantera problemet med DirecTV-felkod 775.

Om du har problem med din dator eller Android-enhet, kontakta oss gärna med det här formuläret. Vi hjälper dig gärna med alla problem som du kan ha med din enhet. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder utan några strängar bifogade. Vi ber dock att när du kontaktar oss försöker vara så detaljerade som möjligt så att en exakt bedömning kan göras och rätt lösning kan ges.

Hur du åtgärdar DirecTV-felkod 775-problem

Felkoden 775 som du kan uppleva med ditt DirecTV-abonnemang innebär att DirecTV-mottagaren inte kan kommunicera med parabolantenn. För att åtgärda problemet bör du följa felsökningsstegen som listas nedan.

Kontrollera för eventuella lösa anslutningar

En av de främsta orsakerna till detta problem är en lös anslutning av kablar på enheten.

  • Gå till baksidan av din DirecTV-mottagare.
  • Kontrollera var och en av anslutningarna på baksidan för lösa eller inte korrekt sittande anslutningar. Kontrollera Satellite In- eller SAT IN-anslutningen.
  • Se till att alla anslutningar på baksidan av din DIRECTV-mottagare är säkra och korrekt placerade.
  • Slå på din TV igen

Kontrollera om DirecTV-felkod 775-problemet fortfarande uppstår.

Kontrollera inlägget Swim

Vissa DirecTV-prenumeranter kommer att ha en simmaskininsats bortsett från parabolantenn och DirecTV-mottagare. Se till att Swim-strömförsörjningen är ansluten till en strömkälla.

  • Koppla bort den simma strömförsörjningen från eluttaget.
  • Vänta i 30 sekunder.
  • Anslut tillbaka simningsinlägget till eluttaget och se till att det är på.

Kontrollera om DirecTV-felkod 775-problemet fortfarande uppstår.

Ring teknisk support

Om ovanstående steg inte löser problemet bör du kontakta DirecTV teknisk supporthotell på 1-800-531-5000.

Engagera med oss

Skicka oss gärna dina frågor, förslag och problem du har stött på när du använder din Android-telefon. Vi stöder alla Android-enheter som finns tillgängliga på marknaden idag. Och oroa dig inte, vi debiterar inte ett enda öre för dina frågor. Kontakta oss med hjälp av detta formulär. Vi läser alla meddelanden vi får men kan inte garantera ett snabbt svar. Om vi ​​kunde hjälpa dig, snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela våra inlägg med dina vänner.