House of Marley Rebel BT On-Ear Bluetooth Wireless Headphone Review

Skapat av barnen till den legendariska reggaestjärnan Bob Marley och alla hörlurar från House of Marley strävar efter att leverera utmärkt värde i ett miljövänligt paket. De nyligen släppta Rebel BT-hörlurarna på Bluetooth har mycket gemensamt med företagets tidigare modell, House of Marley Roar-hörlurar, men de överger den Jamaica-inspirerade estetiken till förmån för ett mer modernt utseende.

Som sådan konkurrerar Rebel BT direkt med populära märken som Skullcandy och Urbanears. Det krävs mycket för att lyckas i en kategori där kunderna förväntar sig en mycket hög kvalitet på en budget. Låt oss titta närmare på Bluetooth-hörlurarna för att se om de har vad som krävs för att vi ska få vår rekommendation.

Rebel BT-hörlurar delar samma skal med Roar-hörlurarna, icke-Bluetooth-versionen av samma hörlurar. Det är verkligen inte en dålig sak. Eftersom House of Marley strävar efter att uppnå en "balans mellan hållbarhet och miljömässig hållbarhet", föredrar de miljövänliga material och plast härrörande från biologiskt nedbrytbara källor. Faktum är att ramen är 70% bioplast och pannbandet är delvis tillverkat av en blandning av återvunnet silikon och gummimaterial, vilket House of Marley kallar Silicone Rubber Regrind.

Vi förutspår att detta enbart kommer att övertyga många kunder att gå med Rebel BT - eller andra hörlurar från House of Marley, för den delen - över tillverkare som ser deras slutresultat som den enda metrisen för framgång.

Rebel BT finns i b-färg, grå och marinblå färger. De levereras i en clamshell-förpackning tillverkad av återvunnet papper, återvunnen plast och andra hållbara material. Förpackningen är lätt att öppna, och den döljer till och med en fin uppsättning tillbehör (mer om dem senare).

När du äntligen har tagit ut hörlurarna ur lådan märker du omedelbart hur ljusa de är. Vi kan säga dig just nu att det inte kommer att vara något problem att bära dessa under en längre tid. Det beror också på att öronskyddarna har gott om stoppning, vilket säkerställer att dina öron känner sig kramade och bekväma. Däremot har pannbandet nästan ingen stoppning, men den lätta konstruktionen kompenserar för det.

Till skillnad från många andra hörlurar på örat gör Rebel BT inte dina ögon heta och svettiga. Öronknapparna vilar försiktigt ovanpå dina öron, så att det finns mycket luft in för att hålla dig fin och torr.

En av de största fördelarna med alla Bluetooth-hörlurar är att du istället kan hålla din smartphone säkert i fickan och använda volymkontrollerna inbyggda i hörlurarna. Kontrollen på Rebel BT finns på den högra öronkoppen, så att du kan spela / pausa din musik, hoppa över spår, acceptera eller avslå telefonsamtal och mer. Knapparna höjs tillräckligt så att du alltid kan hitta dem utan för mycket krångel men inte så mycket att de kan tryckas av av misstag om du skulle vila hörlurarna på ett bord.

I hörlurarna ingår en löstagbar kabel med en mikrofon och en enda fjärrknapp för telefonsamtal och musikstyrning. De guldpläterade pluggarna på båda ändarna av kabeln har ordentliga spänningsavlastare och verkar som om de kommer att pågå länge.

House of Marley annonserar inte batteritiden som en av försäljningsställena för dessa hörlurar - och av en god anledning. Rebel BT kan bara hålla cirka 8 timmars kontinuerlig trådlös lyssning, som inte är någonstans nära de 20 timmar som du får med många hörlurar i denna prisklass. Kasta in ytterligare $ 50 och du tittar på 30-40 timmars oavbruten musik lyssnande. Den enda nackdelen är hur snabbt Rebel BT kan laddas tillbaka till 100%.

Örkopparna döljer ett par 40-millimeter dynamisk rörlig högtalar-enhet med 15Hz - 22kHz frekvensrespons. Naturligtvis med alla trådlösa hörlurar är det också viktigt att ha en stark signal fri från buller. Det är därför House of Marley gick med den senaste Bluetooth 4 .0-tekniken med A2DP för effektiv ljudkomprimering. Stabiliteten i Bluetooth-anslutningen är verkligen inte ett problem med Rebel BT-hörlurarna, och du kan koppla dem med din smartphone så fort du sätter på dem.

När det gäller ljudkvalitet är dessa hörlurar otydligt inriktade på bas-fanatik. Med nästan vilken som helst modern musikgenre är det första som kommer att träffa dig den kraftfulla låga änden som sträcker sig mycket djupt och alltid gillar att ta den centrala scenen.

Höjdpunkter är på samma sätt imponerande och är både exakta och fria från sibilitet. Där hörlurarna saknar kort är utrymmet mellan låga och höga. Sångare saknar tydlighet och tonprecision. Att lyssna på klassisk musik eller modern jazz skulle definitivt inte vara roligt med dessa hörlurar, men det är förmodligen inte heller något som de flesta ägare skulle göra.

När du ökar volymen blir det ännu tydligare att bas går igenom tyget i House of Marley Rebel BT-hörlurar. De kan bli så höga att vi kunde se någon använda dem istället för vanliga högtalare.

Hörlurarna läcker nästan inget ljud, så de kan användas på offentliga platser och på kontorsmiljön. Deras passiva brusisolering är på samma sätt imponerande och isolerar dig effektivt från världen runt dig.

Den miljövänliga lådan har en smart designad dold pocke som döljer en uppsättning instruktioner, kabel med inline-knapp och mikrofon och microUSB-kabel för laddning. Det enda som saknas är en påse eller etui, men det är en sällsynt syn i denna prisklass.

Det enklaste sättet att bestämma om House of Marley Rebel BT Bluetooth-hörlurar är för dig är att titta snabbt på din spellista och se vilken typ av musik du tenderar att spela. Är det jazz, klassisk musik eller progressiv rock? Styr sedan bort från dessa hörlurar. Om du å andra sidan ser en hälsosam blandning av elektronisk musik, dansmusik, hip-hop, rap och RnB, är Rebel BT precis vad du behöver.