Google Chrome kraschar hela tiden på Samsung Galaxy S6 Edge Plus [Felsökningshandbok]

Din #Samsung Galaxy S6 Edge + (# S6EdgePlus) har två inbyggda webbläsare. Den första är märkt "Internet" och det är Samsungs initiativ att byta namn på det så att användarna skulle ha lättare att avgöra vilken app som ska användas vid webbläsning. Den andra är Chrome, som är en av de obligatoriska appar som Google sätter på och kan hittas på alla Android-enheter på marknaden idag.

Om du äger en Samsung Galaxy S6 Edge Plus och för närvarande bugges av liknande problem som vissa appar kraschar slumpmässigt, fortsätt sedan att läsa eftersom du kan hitta det här inlägget användbart för att lösa problemet. I det här inlägget kommer jag dock att ta itu med felmeddelandet "Tyvärr har Chrome slutat" -fel på en Galaxy S6 Edge +, men för vissa felsökningsförfaranden här kan det fungera för dig, så läs vidare.

Innan något annat, se till att du kommer in på vår S6 Edge + felsökningssida eftersom vi redan har adresserat eller svarat på många problem som rapporterades till oss av våra läsare som äger den här telefonen. Försök hitta problem som liknar dina och använd lösningarna vi föreslog. Om du behöver mer hjälp, kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för A ndroid-problem.

Felsökning Galaxy S6 Edge + som visar "Tyvärr har Chrome slutat" -fel

Vi kommer att försöka felsöka din telefon för att veta varför Google Chrome fortsätter att krascha. På detta sätt skulle vi kunna berätta vad problemet egentligen är och vad som måste göras för att bli av med felet och fixa problemet för gott för att förhindra att det händer igen. Men innan vi hoppar rätt in i vår felsökning, här är ett av meddelandena från våra läsare som beskriver exakt hur detta fel händer ...

Problem : Hej killar. Jag har problem med min telefon och jag hoppas att du kan hjälpa mig att bli av med den. Problemet är att ett fel fortsätter att dyka upp på min skärm och säger "Tyvärr har Chrome slutat." Det ger mig inget annat än det felet så jag vet inte hur jag ska bli av med det eller fixa problemet så att det inte kommer dyka upp. Först brydde jag mig inte om det men det blev irriterande att det fortsätter att dyka upp varje par minuter eller så. Jag vill bara att min telefon ska fungera som tidigare minus felmeddelandet och vad det medföljer. Förresten, min telefon är en Galaxy S6 Edge + och jag köpte den helt ny förra året och jag har tagit hand om den. Jag hoppas att det räcker. Tack.

När det här felmeddelandet buggar dig är det detta du kommer att göra ...

Steg 1: Starta upp telefonen i säkert läge för att veta om felet fortfarande dyker upp

Vi måste först veta om felet utlöses av en tredjepartsapp eller om det är med appen själv. Om du startar telefonen i säkert läge kommer alla tredjepartsappar tillfälligt att inaktiveras och detta kommer att isolera problemet. Om felet fortfarande dyker upp i säkert läge, kan det vara bara ett appproblem eller ett problem med den fasta programvaran som måste åtgärdas omedelbart. Följ de här stegen för att starta din enhet i Säker-läget och fortsätta felsökningen:

 1. Tryck och håll ned volymknapparna och strömbrytaren i 20 till 30 sekunder.
 2. När du ser Samsung-logotypen släpper du strömbrytaren omedelbart men fortsätter att trycka på Volym ned-knappen.
 3. Telefonen ska fortsätta starta upp och du blir ombedd att låsa upp telefonen som vanligt.
 4. Du vet om telefonen har startats i säkert läge om texten "Säker-läge" visas längst ner till vänster på skärmen.

Fortsätt använda telefonen i detta läge för att veta om felet fortfarande dyker upp. Om det finns en specifik app som utlöser den, använd den tills du är nöjd med att felet inte dyker upp längre. I det här fallet är det tydligt att en eller några av apparna som du installerade orsakar problemet.

Steg 2: Rensa cache och data för misstänkta tredjepartsappar

Du gör detta om Chrome inte längre kraschar i säkert läge. Vad du i princip måste göra är att hitta appen som orsakar problemet och när den hittats rensar den cache och data för att återställa den och låta firmware skapa en ny cache för den.

 1. Tryck på appar från valfri startsida.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Bläddra till 'APPLICATIONS' och tryck sedan på Application manager.
 4. Dra åt höger till ALL-skärmen.
 5. Rulla till och knacka på misstänkt.
 6. Klicka på Rensa cache.
 7. Klicka på Rensa dataknapp och sedan på OK.

Men än en gång är det lättare att säga den skyldige än gjort. Så, i princip skulle du behöva rensa cacheminnen och data för vissa appar som du tror orsakar problemet. Om rensningen av cachar och data inte fungerar, har du inget annat val än att avinstallera dem. Det är appar från tredje part så att du kan ladda ner dem senare. Följ bara samma steg som ovan men tryck på avinstallera.

Steg 3: Återställ Google Chrome genom att rensa cache och data

När du har återställt misstänkta appar och problemet kvarstår, är det dags att gå efter Google Chrome själv. Du kanske måste återställa den genom att rensa cache och data också, men innan det, se till att du synkroniserar dina data med ditt Google-konto, särskilt dina bokmärken, eftersom de kommer att raderas när du gör detta ...

 1. Tryck på appar från valfri startsida.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Bläddra till 'APPLICATIONS' och tryck sedan på Application manager.
 4. Dra åt höger till ALL-skärmen.
 5. Rulla till och knacka på Chrome.
 6. Klicka på Rensa cache.
 7. Klicka på Rensa dataknapp och sedan på OK.

Om felet fortfarande dyker upp efter att ha gjort detta, bör du felsöka firmware.

Steg 4: Ta bort systemcacherna så att de kommer att ersättas med nya

Firmware skapar faktiskt tillfälliga filer som den använder när du använder appar eller tjänster. Dessa filer kallas cachar där de hjälper till att få din enhet att fungera smidigt. Medan cachar byts ut när de raderas och normalt inte påverkar enhetens totala prestanda, är det annorlunda när de skadas och systemet fortsätter att använda dem eftersom det skulle ha några märkbara effekter på hur telefonen beter sig. I det här fallet är det detta du måste göra:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ned följande tre knappar samtidigt: Volym upp-knapp, hemknapp och strömbrytare.
 3. När telefonen vibrerar, släpp strömbrytaren men fortsätt att hålla in Volym upp-knappen och Hem-knappen.
 4. När skärmen för Android-systemåterställning visas släpper du volymupp- och hemtangenterna.
 5. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'torka cache-partition.'
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Steg 5: Säkerhetskopiera dina filer och data och återställ sedan din telefon

När du har gjort tidigare steg och problemet eller felet kvarstod är det dags att återställa telefonen. Detta kommer tillbaka till fabriksinställningarna eller en konfiguration som fungerar. Dock kommer dina filer, data, appar, bilder etc. att raderas så se till att du gör en säkerhetskopia innan du följer dessa steg:

 1. Stäng av din Samsung Galaxy S6 Edge.
 2. Tryck och håll ner volym upp-, hem- och strömtangenterna tillsammans.
 3. När enheten slås på och visar "Power on logo" släpper du alla tangenter och Android-ikonen visas på skärmen.
 4. Vänta tills skärmen för återställning av Android visas efter cirka 30 sekunder.
 5. Markera alternativet 'torka data / fabriksåterställning' med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 6. Tryck på Vol Down-knappen igen tills alternativet "Ja - ta bort alla användardata" är markerat och tryck sedan på strömbrytaren för att välja den.
 7. När återställningen är klar, markera 'Starta om systemet nu' och tryck på strömbrytaren för att starta om telefonen.

Felmeddelandet "Tyvärr har Chrome slutat" är faktiskt bara ett mindre problem och kan åtgärdas med en återställning, så jag hoppas att den här felsökningsguiden hjälper.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.