Galaxy S8-fuktdetekterat fel, kommer inte att ladda på grund av fuktapptäckt fel, andra problem

Vi börjar precis publicera # GalaxyS8-problem och lösningar så välkommen till ett av de första inläggen för den här enheten. Vi kommer att publicera fler av samma artiklar under de kommande dagarna så håll ut med dem.

Om du letar efter lösningar på ditt eget #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Nedan följer specifika ämnen vi tar med dig idag:

Problem 1: Hur man fixar Galaxy S8-fuktdetekterat fel, laddas inte på grund av fuktapptäckt fel

Min nya Samsung S8 berättade omedelbart utan anledning till mig att stänga av den på grund av fukt i USB ... så jag gjorde det i några timmar ... sedan gjorde det ingenting när jag gick för att slå på den så jag gjorde vad de flesta skulle göra med en äldre telefonen satt den i ris en dag ... då slog jag på den och den skulle komma på med en helt ny snabbladdare och visade ett batteri med en vägguttag under den så jag kontrollerar mina sladdar och uttag ... på några andra laddare surrade och surrade upprepade gånger ... .. avslutningsvis efter att ha rotat med det kolla vattenskadorna och sådant det kom in och fungerade som om det laddade ner något så jag låter det försöka ... hål bry dag går ingenting händer ... jag har sett Youtube videor läsa forum och sökte överallt Jag sitter fast vad gör jag ??? - Meganborecky03

Lösning: Hej Meganborecky03. Du har kommit till rätt ställe. Om din telefon fortsätter att visa fuktapptäckt fel har vi några reparationer du kan prova nedan. Detta felmeddelande visas vanligtvis om systemet upptäcker fukt eller vatten i USB-laddningsporten. Det betyder inte att telefonen är skadad. Det indikerar bara att enheten blockerar laddning via USB-laddningsport för att förhindra brist på andra komponenter.

Fuktdetekterad fix nr 1

Med det sagt uppstår vanligtvis detta fel när du laddar din telefon medan telefonen är avstängd. Så enkelt som det här låter, men slå först på telefonen först (eller starta om telefonen) och anslut sedan laddaren. Det är enkelt som det. Det fuktdetekterade felet dyker normalt upp när du försöker ladda telefonen medan telefonen är avstängd.

Fuktdetekterad fix nr 2

Om telefonen har slut på batteriet och du inte kan slå på telefonen först innan den laddas, försök sedan hålla strömbrytaren och volymen nere samtidigt, och medan du håller in båda knapparna, anslut laddaren, bör du se telefonen laddas upp med den sista biten juice.

Fuktdetekterad fix nr 3

Och om du fortfarande får felet, är det sista du kan göra att dra nytta av den trådlösa laddningsfunktionen. Du skulle förmodligen behöva plocka upp en ny trådlös laddare om du inte redan har en.

Fuktdetekterad fix nr 4

Här är en lågteknologisk lösning, ta en Q-Tip och rengör runt den laddande USB-porten så att den är helt torr och dammfri. Försök också använda en hårtork vid låg värme för att blåsa runt och torka ut området. Du kanske tycker att detta är så uppenbart och enkelt, men det har fungerat för flera av våra läsare!

Fuktdetekterad fix nr 5

Förresten, du kan fortsätta att få detta fel om och om igen, även om din telefon inte har kommit nära vatten på några dagar. Vad vi har hittat är att du kan prova detta:

 1. gå till appinställningar
 2. gå till systemappar
 3. USB-inställningar
 4. Lagring
 5. radera data
 6. starta om telefonen

kommentera nedan om detta hjälper!

Problem 2: Galaxy S8-laddare går inte helt in i laddningsporten

Hej. Jag har nyligen fått en uppgradering till Samsung S8 och två gånger nu har laddningsjackkontakten slutat gå in på min telefon så att den laddas. Jag använde bara laddaren som levererades och den fungerade bra i 2 veckor och slutade sedan. Jag hade en fullständig ersättning och samma sak har hänt i morse. Jag kan få jackkontakten att gå in, så det långsamt laddar men det är det. Det finns inget skräp eller något i laddningsuttaget eller telefonen så jag är förlorad. Snälla hjälp jag är sjuksköterska och behöver min telefon och tycker att det är oacceptabelt att problemet ska hända igen. Tack. - Cheryl

Lösning: Hej Cheryl. Ditt problem är maskinvarorelaterat så att du inte vill göra något för att skada laddningsporten. Det kan finnas en böjd stift i porten som orsakar detta problem. Vi vet att det är svårt att verkligen se insidan av hamnen utan hjälp av någon form av förstoring så vi föreslår att du låter en professionell titta på den. Om enheten täcks av en ersättningsgaranti, föreslår vi att du kräver en ny telefon istället för att gå igenom reparation.

Problem 3: Galaxy S8 skickar inte SMS till slumpmässiga kontakter

Jag skickade 6 textmeddelanden igår morgon (ons 5 am) till min nära familj och vänner. Jag smsar dem regelbundet. och alla misslyckades och jag kan inte skicka dem igen heller för att de misslyckas. Men jag kan skicka meddelanden till min make (jag smsar honom hela tiden) och slumpmässiga vänner. Jag raderade till och med deras kontaktinformation och skrev in dem igen i hopp som skulle hjälpa men det gjorde inte. Jag har också stängt av min telefon i en timme i hopp om att det skulle hjälpa - det gjorde det inte. - Storm

Lösning: Hej Storm. Det första steget du vill göra här är att se till att detta inte är app-relaterat genom att torka cache och data för meddelanden appen. Så här gör du:

 1. Öppna inställningsmenyn antingen via din aviseringsskärm (rullgardinsmenyn) eller genom appen Inställningar i din applåda.
 2. Navigera ner till “Apps”. Detta kan döpas om till något som Applications eller Application Manager i OEM-skinnade versioner av Android 6 eller 7.
 3. När du är där, leta efter meddelanden-appen och tryck på den.
 4. Nu ser du en lista över saker som ger dig information om appen, inklusive lagring, behörigheter, minnesanvändning och mer. Dessa är alla klickbara objekt. Du vill klicka på Storage.
 5. Du bör nu tydligt se Clear Cache och Clear Data- knapparna för applikationen.
 6. Försök först torka av cachen och se hur meddelanden fungerar. Om problemet kvarstår gör du alternativet Rensa data .

Genom att trycka på Rensa data-knappen raderas alla dina konversationstrådar så om du vill behålla en kopia av några, se till att säkerhetskopiera dem i förväg.

En annan bra sak att göra i det här fallet är att försöka använda en annan meddelanden-app. Om du gör det hjälper du att identifiera om problemet beror på ett fel i den aktuella appen eller inte. Det finns många gratis meddelanden-appar som du kan använda som Google Hangouts eller Facebook Messenger så ta bara ditt val.

Om problemet kvarstår oavsett meddelanden-appen, kontakta din operatör. Problemet kan ligga på deras slut. Även om inte, är de fortfarande skyldiga att hjälpa dig lösa problemet.

Problem 4: Galaxy S8-skärmen blir helt svart när maximal energisparläge är aktiverat

I går vände jag min telefon till Max Power Power Saving-läge genom ett meddelande. Nu när telefonen slås på ser jag startskärmen, men skärmen är svart efter laddning. Om jag trycker på Bixby-knappen dyker upp en speciell Android-meddelande längst ner som inte kan använda Bixby i maximalt energisparläge. Jag startade om och laddade det, ingen hjälp. Jag kan ladda det i återställningsläge och det visar skärmen bra. Jag försökte torka av cachen, men ingen hjälp. Om jag försöker ladda in i Safe Mode har jag samma problem som normalt, det är en svart skärm, men säger "Safe Mode" längst ner till vänster. Men jag kan inte se någonting så jag kan inte avinstallera någonting. Jag försökte ringa på telefonen och försökte svara på den genom att svinga över, men det fungerar inte. Tack för din tid. - Vinnie

Lösning: Hej Vinnie. Är det möjligt att du helt enkelt har ställt in skärmens ljusstyrka till den lägsta inställningen? Vi vet inte om vi förstår ditt problem korrekt eftersom vi inte har hört eller upplevt detta problem själva. Vi försökte replikera ditt fall i vår egen S8 och allt fungerar bra, även om skärmens ljusstyrka är som lägst. Vi föreslår att du gör en fabriksåterställning via återställningsläget och ser hur det går därifrån. Annars kan du bara hålla dig borta från läget för maximal energisparande just nu tills vi kan hitta mer information om det här problemet. Vi kommer att uppdatera det här inlägget när vi har en effektiv lösning.

Problem 5: Galaxy S8 slutar ladda efter att laddningsporten blev våt, fuktapptäckt fel uppstod

Hej. Jag såg Samsungs reklam öppna Galaxy S8 från lådan under vatten i en hajbur och spela in hajarna. Så jag satte min telefon i vattnet på stranden igår i 10 sekunder. Det fungerar fortfarande men laddningsporten säger att fukt detekterats och att det inte kommer att laddas. Det har gått 24 timmar. Är telefonen vattentät eller inte? Jag köpte en trådlös laddningsport. - Heather

Lösning: Hej Heather. Vi har sett reklamen också och vi säger att det är lite extremt med tanke på att telefonen inte är tekniskt vattentät. Det är bara vattentåligt i upp till 1, 5 fot vatten i upp till 30 minuter och trots det kommer vi inte att säga dig att avsiktligt sänka din $ 700-telefon i vatten. Det beror på att vattenresistensskydd helt enkelt inte är vattentätt skydd. Period. Om du vill se skillnaden mellan vattenresistens och vattentät skydd, gör lite Google-sökning.

För ditt huvudproblem (det är inte riktigt ett problem) behöver du inte oroa dig alls. Försök stegen vi nämnde ovan för att fixa fuktapptäckt fel för Galaxy S8.

Problem 6: Galaxy S8-ikonaviseringar för SMS visas inte, första samtalförsöket går alltid till röstbrevlåda

Jag har en ny Galaxy S8 och får inte textmeddelanden alls när skärmen är olåst eller när den är låst. Jag bryr mig inte om meddelandeljud; Jag får inte ikonaviseringarna, som jag bryr mig om. Jag dubbelkontrollerade mina aviseringsinställningar, och meddelanden har meddelanden inställt för att tillåta. Jag dubbelkontrollerar blockerade applikationsmeddelanden under "avancerad" och aviseringar för meddelanden är också inställda på "tillåtna." Jag är inte säker på om du kan hjälpa mig att lösa en annan gåta, men under de senaste tre månaderna, varje gång jag har ringt min partner, telefonsamtalet går till röstbrevlådan första gången, även när han inte är i telefon, och sedan går andra gången igen. Det här får mig att förlora mitt sinne! Ingen annan nämnde för honom att detta händer när de ringer honom. Jag bor i Kansas och han bor i Iowa. Han har en iPhone 6, och jag har haft tre telefoner under de senaste 3 månaderna, allt detta händer med. När jag är i Iowa försvinner problemet vanligtvis (men inte alltid). Tack för hjälpen! - Cydney

Lösning: Hej Cydney. För att säkerställa att du får ett ikonmeddelande för SMS måste du aktivera alternativet Tillåt meddelanden under Avancerade inställningar i Messenger-appen. Så här gör du:

 1. Öppna Inställnings- appen.
 2. Tryck på Meddelanden .
 3. Flytta skjutreglaget till höger för meddelanden-appen du använder.
 4. KlickaAVANCERAD- knapp längst upp till höger.
 5. Klicka på meddelanden-appen du använder.
 6. Flytta reglaget till höger för alternativet Tillåt meddelanden .

Om dessa steg inte löser problemet kan du prova att torka av cache-partitionen genom att göra följande:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen för att markera "torka cache-partition."
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om problemet kvarstår kan du också prova en fullständig återställning av fabriken. Här är hur:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Din andra oro när det gäller initiala samtalförsök som går direkt till röstbrevlådan kan vara nätverksrelaterat eller något orsakat av ett fel i programvaran så att du vill prata med din operatör om det. Om fabriksåterställningen inte fixar det också, koordinera med nätverkets tekniska team för att lösa det.

Problem 7: Galaxy S8 tappar batteriet snabbt och laddas inte helt

Tog bilder i saltvatten. En stund senare började telefonen glida och batteriet tömdes. Låt den torka ut några dagar och försökte ladda telefonen, men den laddade inte de senaste 10%. Byt ut batteriet men laddade inte de senaste 45%. Torkade cache-partitionen och startade om, därefter visade telefonen 96%. När telefonen laddar nu kommer den inte att visa de senaste 18% -45% men den kommer att pågå hela dagen. Ibland tappar batteriet fortfarande när jag har anslutit telefonen. När det händer kommer det att starta om och sedan visar det en avgift på någonstans i 90% -området.

Försökte torka av cache-partitionen igen men inget ändras. Inte säker på om jag har ett defekt batteri eller om det kan vara något annat. All information om det här problemet skulle hjälpa. Tack. - Eddie

Lösning: Hej Eddie. Försök först kalibrera batteriet igen och se hur det går därifrån. Om du inte har försökt göra det här förfarandet, gör du så här:

 1. Använd telefonen genom att spela spel eller göra uppgifter för att påskynda strömavladdning tills telefonen stänger av sig själv.
 2. Slå på telefonen igen och låt den stänga av sig själv.
 3. Ladda telefonen utan att slå på den igen.
 4. Vänta tills batteriet säger att det är fulladdat till 100%
 5. Koppla ur laddaren och slå på telefonen.
 6. Om telefonen säger att den inte är 100% längre, stäng av den, koppla in laddaren igen och vänta tills 100% laddning har uppnåtts.
 7. Koppla ur laddaren och slå på telefonen igen.
 8. Använd telefonen tills du tappar batteriet ner till 0.
 9. Upprepa cykeln en gång.

Om ingenting kommer att ändras efter en batterikalibrering, gör en fabriksinställning. Om det inte hjälper heller måste det vara fysisk skada på telefonen som behöver fixas. Skicka in den för reparation eller utbyte.

Problem 8: Galaxy S8 stängs inte av

Min dotter glömde sitt lösenord efter att hon satt sitt fingeravtryck i sin Galaxy S8 nu telefonen inte känner igen utskriften & vill ha lösenordet. Jag har försökt att återställa den här telefonen men den låter mig inte stänga av den. Några förslag på hur jag kan fixa problemet så att den här telefonen inte är pappersvikt ????? - Xxkimberlyxx08

Lösning: Hej xxkimberlyxx08. Det mest effektiva sättet att starta om en svarsfri eller fryst S8 är genom att simulera en "batteridrag", även känd som mjuk återställning. Här är hur:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren och volym ned- knapparna i minst 10 sekunder.
 2. När telefonen börjar vibrera, släpp knapparna.

Förhoppningsvis kommer din telefon att starta om normalt och du skulle kunna stänga av den efteråt. Om det dock inte fungerar, vänta helt enkelt tills batteriet tappas ur.

Problem 9: Det går inte att stänga av kamerans slutarljud när du tar bilder i Galaxy S8

Ville stänga av kamerans “klick.” Har gjort det genom att stänga av systemljud. Men ... Jag vet inte vilka andra ljud jag stänger av genom att göra det. Kan du ge mig en lista? Jag har svårt att ta reda på det genom googling. Tack. - Mitch

Lösning : Hej Mitch. Om du är i Förenta staterna har du ingen tur eftersom det är olagligt att ta en bild med en digitalkamera eller smartphone utan att slutaren låter. Ja det stämmer. Samsung följer uppenbarligen lagen men vissa telefoner kan fortfarande ta bilder utan att ljuda genom att helt enkelt trycka på Volym ned- knappen på sidan av telefonen tills telefonen går i vibrationsläge. Om du inte har provat det ännu, gå vidare och se själv.

Om den första lösningen inte fungerar kan du försöka använda kameraprogram från tredje part.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.