Fixa Samsung Galaxy Note 2-batteri som tappar snabbt

Bland de vanligaste problemen som Samsung Galaxy Note 2-ägare stötte på var den märkbara snabba tömningen av batteriet. Det finns många faktorer som kan bidra till frågan, men det är nästan omöjligt att fastställa det. Det är därför vi har skrivit den här felsökningsguiden som kommer att leda dig genom att hitta vad problemen är. Att känna till problemet kommer att leda till upplösning, så läs om du har drabbats av snabbt batteri i Galaxy Note 2.

Vanliga orsaker

  • Ägare som inte använder det ursprungliga Samsung Galaxy Note 2-batteriet och / eller laddaren.
  • Telefonen utsattes för vätska.
  • Många applikationer körs i bakgrunden.
  • Galaxy Note 2 använder i stor utsträckning data i bakgrunden som strömmande musik och videor.
  • Många funktioner för trådlös anslutning är på.
  • Enhetens firmware måste uppdateras.
  • Telefonen avger ovanlig värme när den används.

Felsökning

Lösning 1: Se till att du använder originalbatteriet och / eller laddaren som medföljde telefonen. Dessa komponenter betygsatt baserat på telefonens strömförbrukning. Galaxy Note 2 har ett batteri med 3100 mAh kapacitet, något som är lägre än det kommer inte att hålla längre. Telefonens laddningsenhet har fått 2 ampere, vilket kan ladda batteriet snabbare. Om du köpte en laddare med högre betyg, kan laddningen till och med gå snabbare men det är egentligen ingen garanti. Det är alltid bättre att använda de ursprungliga enheterna eller de rekommenderade utbytena.

Lösning 2: Försök att komma ihåg om din telefon utsattes för vatten eller någon form av vätska. Om det var, kan det vara anledningen till att ditt batteri tappas snabbare. Allt du behöver göra är att ta telefonen till en auktoriserad tekniker och få den rengjord och torkad. Telefonens batteriförbrukning återgår till det normala när problemet har åtgärdats. Dessutom rekommenderas det inte att slå på telefonen när den utsatts för vatten; det skulle skapa många problem.

Lösning 3: Att trycka på Home-knappen medan en app körs stänger inte appen utan snarare minimerar den och lämnar den i bakgrunden. Med tiden kommer du att ha hundratals appar, inklusive Android-tjänster och widgets, som körs i bakgrunden och detta skulle äta upp inte bara RAM utan också batteriet. För att stänga nyligen använda appar, gå till Hem-skärmen och håll ner Hem-knappen. Dra åt vänster eller höger för att stänga appar en efter en.

För att testa om det verkligen är apparna som orsakar dräneringsproblemet, starta upp din Galaxy Note 2 i säkert läge och låt den vara på tills batteriet är helt tömt. Jämför användningslängden när din telefon var i normalt läge. Om det finns ett stort gap, har du precis bekräftat att appar tappar batteriet. Försök att inaktivera en del av det eller avinstallera de som du inte använder längre.

Lösning 4: Om du använde en app som strömmar musik eller videor med mobildata kan det vara så att du inte har stängt appen och den lämnade strömmande media i bakgrunden. För att stänga det kan du försöka öppna fönstret för senaste appar från hemskärmen eller genom att gå till Application Manager under Inställningar och tvinga stänga appen därifrån.

Lösning 5: Allt som körs i din telefon använder ström men trådlösa anslutningsfunktioner hör till de som äter upp batteriet snabbare än andra appar. Inaktivera WiFi, mobildata, Bluetooth, GPS och andra platstjänster när de inte används. Kom ihåg att när dessa funktioner lämnas aktiverade fortsätter de att söka efter nätverk.

Lösning 6: Det kan hända att ett fel orsakar problemet, så om det finns ett tillgängligt uppdateringspaket som väntar på att dras ner, ta lite tid att uppdatera din telefon till den senaste firmware och det ger vanligtvis bugfixar och andra förbättringar. Detsamma gäller applikationer som du installerade på din telefon. Om du kan hitta nya uppdateringar, tveka inte att implementera dem.

Lösning 7: Både laddaren och batteriet avger värme för att hålla elektronerna flöda. Men när batteriet utsätts för för mycket värme, lossnar det snabbare än vanligt. Om du kan känna att din telefon blir ovanligt het, sluta använda den och använda tjänsterna hos en auktoriserad tekniker för att kontrollera enheten; Det är för din egen säkerhet. Vet du inte att batterier exploderar när de utsätts för värme?

Berätta för oss dina telefonproblem

Vi är bland de mycket få onlinemiljöer som är öppna för att få frågor från våra läsare om de problem de har stött på med sina telefoner. Tveka inte att skicka e-post till oss via [e-postskyddad] och berätta för oss om dina problem och vi kommer att göra vår egen forskning för att kunna ge dig lösningar och / eller idéer som kan leda till lösning av dina problem. Det är gratis. Allt vi ber dig är att nämna alla möjliga detaljer så att vi vet var vi ska börja.