Apple iPhone 6-mikrofon fungerar inte, samtalare kan inte höra [Felsökningsguide]

Den här artikeln hanterar ett mikrofonproblem med Apple iPhone 6 (#Apple # iPhone6) tillsammans med de rekommenderade lösningarna som används av andra #iPhone-användare som har upplevt samma problem på sin handenhet. Du kan använda detta innehåll som felsökningsguide när det behövs.

För att göra det mer specifikt har vi valt ett problem från en av våra läsare som vidarebefordrade ett problem med mikrofonen på hans iPhone 6, som verkar inte svara.

Läs vidare för mer information och lära dig hur du åtgärdar problemet om du också stöter på det på din enhet.

Problembeskrivning: ”Mikrofonen verkar inte svara. När jag tar emot eller ringer kan inte den som ringer höra mig om jag inte sätter samtalet på högtalaren. Jag har rengjort mikrofonen ett par gånger men ingen tur. En snabb lösning skulle hjälpa eftersom det här är ett programvaruproblem. "

Vad kan möjligen göra att mikrofonen inte fungerar på din iPhone 6?

Olika faktorer kan ha utlöst mikrofonproblem på din iPhone. Men den bästa metoden är att tänka på vad som gjordes eller har hänt innan problemet började. Om problemet till exempel uppstår direkt efter att du har laddat ner eller installerat vissa appar på din enhet kan du försöka avaktivera eller avinstallera de misstänkta apparna tillfälligt eftersom de tycktes vara den skyldige.

Samtidigt, om din iPhone är ny och att du märkte att mikrofonen inte fungerar från första gången du försöker använda den, så är det tydligen en fabriksdefekt.

En enkel lösning skulle gå dit du köpte din iPhone från (telefonbärare), berätta för dem om mikrofonproblemet och därifrån kan du antingen be om en ersättningsenhet eller utnyttja reparationsgaranti.

Lösningar / Rekommendationer

Nedan finns potentiella lösningar på mikrofonproblem med iPhone 6, särskilt om mikrofonen inte fungerar korrekt. Du kan prova någon av dessa metoder när du vill. Glöm inte bara att testa din enhet efter att ha utfört alla de angivna stegen för att se om problemet är rätt. Annars fortsätt till nästa lösning tills du hittar fixen.

Viktig anmärkning: Innan du börjar felsöka problemet, se till att telefonens volym är inställd på en högre nivå eller inte avstängd.

Steg 1: Testa mikrofonen på din iPhone. Börja med att kontrollera om mikrofonen fungerar eller inte. Så här testar du din iPhone 6-mikrofon.

  1. Öppna tillbehör .
  2. Tryck på röstanteckningar .
  3. Prata i mikrofonen och spela upp din inspelade röst. Genom att lyssna på din egen röst kan du mäta kvaliteten på telefonens mikrofon. Om resultatet inte är bra och att du misstänker att mikrofonen inte fungerar på din iPhone kan du prova någon av följande lösningar.

Steg 2: Kontrollera / ta bort fabriksskyddet. Vissa iPhone-ägare som har stött på samma problem har fixat det genom att helt enkelt ta bort fabriksskyddet på sin iPhone. Med det sagt kan du försöka ta bort fabriksskyddet (originalplastskyddet) på framsidan av din iPhone 6. Du hittar det ursprungliga plastkåpan på baksidan av telefonen mellan blixten och kameran.

Steg 3: Återställ / starta om din iPhone. Tryck och håll ned knapparna Hem och Sleep / Wake samtidigt tills Apple-logotypen dyker upp. Den här metoden fungerar bäst om problemet utlöses av en mjukvaruproblem som skadad programvara eller felaktiga appar.

Steg 4: Aktivera brusavbrott. Vissa iPhone 6-användare som har upplevt problemet om mikrofonen som inte fungerar har löst problemet genom att aktivera brusavbrott. Det är en iPhone-funktion som är utformad för att minska bakgrundsbrus när du är i ett telefonsamtal när du håller mottagaren i örat. Funktionen fungerar alltså bara när iPhone hålls uppe på huvudet när du är på ett samtal.

Så här görs:

  1. Öppna inställningar .
  2. Tryck på Allmänt .
  3. Klicka på Tillgänglighet .
  4. Växla brytaren för brusavbrott till

Anmärkningar:

  • Om mikrofonproblemet finns medan brusavbrott är aktiverat på din iPhone, försök att inaktivera eller stänga av funktionen och se vad som händer efteråt.
  • Dessutom kan rengöring av mikrofonen också hjälpa i detta fall. Du kan använda en tandpetare eller en bindare för att rengöra insidan av hålet. Om du ser lite smuts eller damm som blockerar ljudet från mikrofonen kan du använda lungorna för att suga det.

Steg 5: Kontakta Apple Support eller ta din iPhone till ett auktoriserat Apple-servicecenter för hårdvarukontroll och / eller reparation.

Anslut med oss

Du kan också besöka vår felsökningssida för iPhone 6 för att se andra relaterade problem tillsammans med möjliga lösningar och rekommenderade lösningar för att hantera dem. Eller så kan du nå vårt iOS-supportteam genom att fylla i formuläret med mer betydande detaljer om problemet du har med din iPhone 6 eller andra iOS-enheter. Se till att ge oss så mycket information om problemet för att vi ska kunna hjälpa dig bättre.