8 bästa YouTube-musikalternativet 2020

YouTube Music är en snygg musikplattform som gör att du kan upptäcka och lyssna på musik efter genre, artist och till och med rekommendationer. Ytterligare på det möter YouTube Music ett behov som användare har begärt i flera år - möjligheten att lyssna på musik på YouTube utan att appen är öppen. Med ett YouTube Music-abonnemang kan du hålla appen minimerad och fortfarande lyssna på dina favoritlåtar. En prenumeration kommer att hålla saker utan annonser, inklusive musikvideor.

Men YouTube Music är inte för alla. För det första har det inte nästan lika stort bibliotek som Apple Music eller Spotify. Så om du följer med nedan visar vi dig alla de bästa alternativen till YouTube Music nedan. Här är våra bästa val.

Pandora

Först och främst tittar vi på Pandora. Pandora har blivit mycket bättre under åren och erbjuder två nivåer av prenumerationer. Det bästa är Pandora Premium, som gör att du kan ladda ner så många stationer du vill för att lyssna offline. Plus begränsar dig till bara 4. Pandora tar på sig mer av en radiostil, men du behöver inte lyssna på stationer som du inte vill lyssna på. Tryck på “Thumbs Down” -knappen på någon låt, och Pandora utsätter dig inte för den låten igen. Pandora låter dig lyssna på vilken låt du vill också - sök bara efter den, och Pandora kommer att spela den.

Du kan också skapa dina egna spellistor med Pandora. Du kan lägga till de låtar du vill ha i din spellista, eller så kan du låta Pandora samla en spellista baserad på dina lyssningsvanor.

Spotify

Spotify är en av våra favoritströmningstjänster för musik. Med Spotify kan du lyssna på vilken låt du vill. Du kan också skapa spellistor med dina favoritlåtar. Spotify är gratis att använda, men det betyder att du måste lyssna på annonser mellan låtar. Du kan registrera dig för ett Spotify Premium-prenumeration, vilket gör att du kan ladda ner dina spellistor för lyssning offline. Dessutom blir Spotify Premium av med annonser och öppnar upp musik av högre kvalitet för dig.

Vi gillar Spotify på grund av dess mångsidighet. Lyssna på Spotify på din smartphone och överför till din surfplatta eller bärbara dator när du behöver flytta enheter. Tänk på att Spotify kan dra ner mycket data när du använder strömning av hög kvalitet.

Apple Music

Apple Music är förmodligen vår favoritplattform. Apple Music har ett av de största musikströmningsbiblioteken på marknaden just nu. Som sagt har du inga problem att hitta dina favoritgenrer och artister. Apple Music är trevligt, eftersom de försöker samla rekommendationer till dig - sätt in dina favoritlåtar, genrer och artister, berätta sedan Apple Music vad du gillar att lyssna på mest, och de kommer att sammanställa dig en mängd olika spellistor, förslag och rekommendationer. Utöver det kan du naturligtvis skapa dina egna spellistor. Apple Music låter dig också ladda ner enskilda spår för lyssning offline, såväl som hela spellistor.

Google Play Musik

Därefter är det värt att titta på Google Play Musik. De är ganska annorlunda än YouTube Music, så att du inte kan titta på YouTube-musikvideor eller liveuppträdanden. Google Play Music fungerar på samma sätt som Apple Music, så att du kan lyssna på alla dina favoritlåtar, skapa dina egna spellistor och till och med ladda ner för lyssning offline. Som en extra bonus kan Google Play Music också prenumerera på och lyssna på poddsändningar online. Ett prenumeration kommer att bli av med annonser.

iHeartRadio

Nästa, vi tar en byte mot vad iHeartRadio har att erbjuda. iHeartRadio är en korsning mellan musikströmning och radio. Med iHeartRadio kan du ställa in dina favoritstationer för att lyssna på dina favoritlåtar, vare sig det är land, pop, topphits och massor av andra. Du kan också anpassa dig till talkradiostationer för att lyssna på personligheter som Dave Ramsey, Ken Coleman och så många andra. Om du är intresserad av komedi eller nyheter, har iHeartRadio stationer för att lyssna på dem också. iHeartRadio kan lyssnas på gratis, men ett prenumeration kommer att bli av med reklam.

Amazon Music

Amazons egen plattform för streaming av musik - tidigare känd som Amazon MP3 - Amazon Music, är ett utmärkt alternativ till YouTube Music. Inte bara kan du lyssna på alla dina favoritlåtar och stationer på Amazon Music, utan Amazon Music fungerar också utmärkt med många av Amazons smarta hemprodukter. Om du har ett Echo eller Echo Plus i ditt hem, säg bara "Hej Alexa, spela x-låt", och det kommer att göra det via ditt Amazon Music-konto.

TIDAL Musik

TIDAL Music är nästa gång och är faktiskt en av de vackraste musikupplevelserna som du någonsin kommer att stöta på. Det finns 57 miljoner låtar som du kan spela, och utan reklam - det beror på att TIDAL är en artistägt medlemstjänst, där artister och fans samlas genom exklusiv musik, livestreams och mer.

Ladda ner det nu: Google Play

Soundcloud

SoundCloud var tidigare ett sätt för människor att skapa och dela ljudklipp, en plats för podcast och annat ljudbaserat roligt. Men SoundCloud har vuxit exponentiellt sedan starten, och är nu faktiskt en fullständig strömningstjänst för musik ovanpå det. Med ett SoundCloud Go-abonnemang får du tillgång till miljoner låtar som på Spotify eller Pandora.

Ladda ner det nu: Google Play

Dom

Som ni kan se finns det många olika musikströmningstjänster där ute, vilket ger dig fler alternativ än bara YouTube Music. Verkligen, något av dessa fungerar som bra alternativ, men du kanske tycker att du gillar Apple Music och Spotify mest på grund av deras stora bibliotek.