7 Bästa Android Emulator Linux 2020

Om du vill använda Android på din PC kan du göra det. Åtminstone, det är vad många Windows 10-användare får höra - och de kan, eftersom det finns massor av programvara för att emulera Android på en Windows 10-dator. Men vad med Linux? Linux vinner massor av popularitet, speciellt med Windows 10. Om du är på Linux, eller till och med funderar på att flytta till Linux, finns det fortfarande många sätt att emulera Android på din PC, oavsett om det är för utveckling, eller för att helt enkelt röra om med ny teknik och appar.

Varför använda en Android Emulator?

Android-emulatorer kan vara användbara i ett antal fall. En av de fantastiska förmågorna som Android-emulatorer har är att låta dig testa nya appar på en mängd olika telefonstorlekar och skärmar. Så om du utvecklar en ny app eller Android-spel ger emulatorer dig möjlighet att felsöka problem med den nya appen du utvecklar, och utan att ha olika fysiska telefoner att testa på.

Android-emulatorer är också trevliga för dem som helt enkelt älskar Android-plattformen - om du vill spela på Android på din Linux-maskin ger en emulator dig den möjligheten! Användningsfallen är oändliga! Här är våra bästa val för Android-emulatorer.

Andro VM

Andro VM är ett projekt som arbetas med av skaparna av Genymotion. Det är ett av de enklare valen att konfigurera, vilket kräver att du helt enkelt laddar ner Linux-bilden från deras webbplats. Sedan måste du ladda ner VirtualBox, som du sedan kan ladda bilden i. Då är du fri att använda och spela appar och spel på Android-plattformen som du vill!

En emulator Genymotion kräver en internetanslutning för att använda på grund av dess användning av molnteknologier, men Android VM kan alla spelas offline!

Ladda ner det nu: Andro VM

Android-x86

Om du vill köra Android på Ubuntu Linux kan du använda en Android-x86 ISO-fil i en virtuell miljö. Du kan ta en ISO-fil gratis här. När det har laddats ner behöver du en virtuell miljö för att sätta den i. Du kan göra det med ett gratis program som heter VirtualBox. Du kan ladda ner det gratis här. När du har laddat ner och installerat kan du följa stegen i programmet för att skapa en ny virtuell maskin. Du måste bara välja Android-alternativet och sedan ladda upp din ISO-fil till den när den skapats. Det är ganska enkelt att installera, och VirtualBox har instruktioner direkt från sin webbplats.

Ladda ner det nu: Android-x86

Andy OS

Andy OS är ett annat utmärkt alternativ, där det säger att det bryter ner hinder mellan dator och mobil. Det skapar en virtuell miljö inom Ubuntu, Mac eller andra Linux-miljöer som gör något lämpligt för spel. Så om du vill börja krassa med lite Android-spel på Linux är Andy OS vägen att gå. Du kan spela nästan alla Android-spel inom Andy OS, allt beroende på hur många resurser du ägnar åt den virtuella miljön. Med tillräckligt med resurser tilldelade kan du spela något lika krävande som Auralux eller till och med något som är gjort med Unreal Engine.

Ladda ner det nu: Andy OS

Bönor

Jar of Beans kommer som nummer två på vår nedräkning. Det var ursprungligen avsett för Windows-plattformen, men Jar of Beans har faktiskt nyligen fått stöd för Linux genom att använda Wine. Det har allt basalt Android-stöd som du kan förvänta dig av en emulator som denna, inklusive möjligheten att installera APK: er, SD-kortstöd och till och med Google Play Store-användning.

Ladda ner det nu: Jar of Beans

Android SDK

Du kan också använda något direkt från Google: Android SDK. Du kan ladda ner Android SDK i din Linux-miljö, såväl som Android Studio, och det gör att du kan leka med olika Android-appar direkt i programmet. Du kan leka med spel, vanliga appar och till och med se hur saker ser ut på webben. Android SDK och Android Studio är en ganska stor fil, så det kan ta lite tid att ladda ner och installera. Så det fungerar är att SDK och Studio tillsammans arbetar för att emulera programvara som finns på Android, men med att använda resurserna på din PC. Utvecklare använder det mest för test- och utvecklingsändamål, men det fungerar också för casual användning och spel.

Ladda ner det nu: Google

Anbox

Om du letar efter något som ägnas åt Android-emulering är Anbox tillgänglig för de flesta versioner av Linux, inklusive Mac. Anbox är ett open source-projekt som är förkortat för Android In A Box. Det beror på att det öppnar Android i en virtualiserad miljö, som dyker upp i ett annat fönster, som om det var något annat program. Det är därför det kallas Anbox, eller Android In a Box, där "rutan" är en metafor för fönstret. Det är fortfarande djupt i utvecklingen just nu, men en av idéerna är att det inte nödvändigtvis är en emulator, utan ett sätt att överbrygga utrymmet mellan Android och datorer, vilket ger Android tillgång till olika maskinvarufunktioner på din PC, till exempel hårdvaruacceleration. . Just nu levereras det inte med Google Play Store, men det tillåter dig att installera tredjepartsappar. Allt du behöver är en APK-fil.

Ladda ner det nu: Anbox

GenyMotion

Sist, men säkert inte minst, har vi GenyMotion, en av de mest pålitliga, snabba och effektiva Android-emulatorerna för Linux. Det fungerar på samma sätt som Android SDK, men med mycket mer variation - GenyMotion kommer i princip att tillåta utvecklare att testa applikationer på en mängd olika Android-enheter genom emulering. Tillfälliga användare kan fortfarande använda GenyMotion för att se hur spel, appar och webbplatser fungerar på Android. Du kan ladda ner den gratis över på GenyMotion webbplats, direkt efter att du har gjort ett gratis konto.

Ladda ner det nu: GenyMotion

Dom

Som ni ser finns det många fantastiska emulatorer tillgängliga som låter dig använda Android-plattformen på Linux. Det finns faktiskt mycket där ute, främst för att basen eller kärnan i Android-operativsystemet redan är baserat på Linux, så att du hittar emulatorer som är stort för Linux OS.

Någon av ovanstående kommer att fungera med de flesta Linux-plattformar - det gäller bara att välja vad som fungerar bäst för dig. Du kommer antagligen att upptäcka att Android SDK har de mest uppdaterade funktionerna, liksom att ge dig en hel del fler felsökningsverktyg, men än en gång beror det allt på vad ditt användningsfall är för.

Har du en favorit Android-emulator? Ljud av i kommentarerna nedan!