5 bästa Tokyo Subway-appen för Android

Så du är på väg till Japan för att se vad Tokyo handlar om - eller kanske du bor och arbetar i den japanska huvudstaden - och du planerar att dra full nytta av deras tunnelbana och järnvägssystem. Tokyo är ett massivt metroområde, och utan ett snabbt transiteringssystem skulle det vara en löjlig uppgift att komma runt var som helst. Om du är ny i staden är det fortfarande svårt att hitta information om tunnelbanan och järnvägssystemen, men som det verkar med alla problem vi stöter på i dessa dagar, "det finns en app för det!"

Ladda ner en Tokyo-tunnelbanekart-app för Android på din smartphone så får du all information du behöver för att ta dig runt Japans huvudstad. Är du inte säker på vilken du ska ladda ner först? Här är några av våra bästa val.

Tokyo Subway Navigation

När vi kommer in på plats fem har vi Tokyo Subway Navigation. Allt du någonsin kan behöva packas i denna navigationsapp. Den här stöder faktiskt ankomster i realtid, live status, schemaläggning offline, varningar, faktiska kartor och mer. Du kan till och med välja en "start" -station och en "slut" -station manuellt för mer exakta tider. Om du är ny i staden är det verkligen ingen lätt uppgift att hitta en station, och det är därför Tokyo Subway Navigation gör det lite enklare att hantera och hitta, med en GPS-lokalisering som visar dig närmaste tunnelbanestation eller järnvägsstationer. Om du är på väg till Tokyo, eller pendlar för arbete varje dag, är Tokyo Subway Navigation-appen ett måste vara nödvändigt för din smartphone.

Ladda ner det nu: Google Play

Tokyo Rail Map

Ett av problemen som tycks vara ganska utbredda med Tokyo tunnelbaneapps är att de är svåra att använda eftersom så mycket information är packad på en plats. Det är därför Tokyo Rail Map - som kommer in på plats fyra - är en viktig app för din telefon. Ladda ner den så får du omedelbar åtkomst till tydlig och kortfattad information om Tokyos järnvägs- och tunnelbanetransportsystem. Tokyo Rail Map har ett stationsindex och tillåter dig även manuellt söka efter vilken järnvägsstation som helst. Det finns till och med en GPS-lokalisering som låter dig hitta järnvägsstationer i närheten baserat på telefonens plats. Slutligen har Tokyo Rail Map en inbyggd ruttplanerare för att planera dina resor över huvudstaden.

Ladda ner det nu: Google Play

aMetro World Subway Maps

Chansen är stor om du reser mycket - oavsett om du är turist eller för arbete - du förmodligen inte vill fylla din telefon med en transitapp för varje stad. Det är det som gör aMetro World så attraktiv - den här kan enkelt visa dig tunnelbana kartor, busslinjer, tåg och annan transportsysteminformation för större städer över hela världen, inklusive vår kära Tokyo. Ta fram information om järnvägssystemet var som helst i världen och sök manuellt efter transportsystem Det finns en handfull andra extra funktioner inuti, till exempel att du kan planera dina egna rutter. Du kan till och med hitta stationer i närheten med en GPS-lokalisering. Förvänta dig inte att hitta information i realtid på den här appen, till exempel uppskattade ankomster.

Ladda ner det nu: Google Play

Citymapper - Transitnavigering

Citymapper kommer definitivt på andra plats. Detta beror på att appen är extremt ren och lätt att navigera. Funktioner är enkelt organiserade, och Citymapper gör det enkelt att manuellt välja din stad eller välja den via GPS-plats. Citymapper har alla vanliga transitmustar som buss-, tunnelbana- och tågrutter och realtids- och ankomsttider. Det kan visa dig all denna information i större städer över hela världen. Det finns till och med en GPS-lokalisering som visar dig närliggande stationer. Om du befinner dig i en knasande tid kan Citymapper också ge dig den snabbaste vägen till alla platser genom olika metoder - med buss, tåg, tunnelbana, promenader, cykling etc.

Ladda ner det nu: Google Play

Japan resor

Om du planerar att tillbringa någon tid i Japan är Japan Travel ett måste som är nödvändigt för att hålla med dig på din smartphone. Japan Travel ger dig grundläggande guider för att resa runt i landet, samt information om tunnelbana kartor och andra transportsätt. Det finns ingen information i realtid i Japan Travel, men du kan söka efter närliggande stationer över hela Japan, inklusive Tokyo.

Det låter dig också ladda ner scheman och resvägar för att använda offline om du befinner dig i en datakrunch.

Ladda ner det nu: Google Play

Dom

Det finns många utmärkta val när det gäller transitappar för Tokyo. Någon av dessa hjälper dig att navigera i en ny stad som Tokyo, även om vi rekommenderar Citymapper, eftersom det kan ge dig information i realtid i nästan alla större huvudstad i världen!

Har du din egen favorit transit app? Låt oss veta vad det är i kommentaravsnittet nedan - vi vill gärna höra från dig!