5 bästa scannerappar för Android år 2020

Om du letar efter ett snabbt sätt att skanna dokument utan att behöva använda din skanner, kanske du vill överväga din smartphone. Ja, din smartphone kan faktiskt skanna in dokument och foton! De kommer säkert inte att vara av bästa kvalitet, eftersom vissa smartphones bara inte kan skanna på ett foto med en upplösning på 1 300 dpi, men du kan fortfarande få en skanning som är av anständig kvalitet. Så hur skannar du ett dokument med din smartphone? Visst finns det inget inbyggt sätt att göra detta? Och du har rätt, det finns det inte - du måste ladda ner ett program för att göra detta. I grund och botten kommer en skannerapp att använda din bakåtvända kamera för att skanna in dina dokument. Det tar en bild av dokumentet vid rätt tidpunkt och gör sedan en hel del efterbehandling för att få en högkvalitativ genomsökning av ditt dokument.

Om du följer med nedan visar vi dig våra fem bästa favoritskannerappar för Android.

Rensa skannern

Först upp på vår lista är Clear Scanner. Detta är en lätt applikation som kan skanna dokument till din telefon snabbt och enkelt. Det tar inte för mycket utrymme, och det har stöd för molntjänster så att du kan skicka skannade dokument direkt till ditt valmöjlighetskonto - efter inloggning och installation kan skicka till Google Drive vara en bris. Det finns snabb behandling, en hel rad redigeringsverktyg och support för Cloud Print om du vill skicka en utskriftsbegäran till din skrivare nästan omedelbart.

Adobe Scan

Folk kommer att älska vad Adobe Scan har att erbjuda. Först och främst är Adobe ett välkänt och kvalitetsvarumärke, så du vet att du får ett bra skanningsprogram här. Den kan skanna och behandla begäran ganska snabbt och har massor av redigeringsverktyg. Adobe Scan låter dig även ordna om de sidor du skannade in. Det är gratis att ladda ner och använda, och bäst av allt är att Adobe Scan inte är full av annonser. Adobe Scan har verkligen alla nödvändigheter, inklusive support för molntjänster och e-post.

CamScanner

CamScanner är en av de mer robusta skanningsapparna för Android. Du kan skanna allt du vill, inklusive dina kvitton. Behandlingen är snabb och enkel, och det finns till och med alternativ för att konvertera till PDF eller JPEG. Det har till och med ett filsystem, så att du kan tagga dina skanningar och organisera dem i kategoriserade mappar. Den har stöd för molnlagringstjänster, till exempel Google Drive och Dropbox, och tillåter dig även att skriva ut via Cloud Print. CamScanner låter dig till och med faxa en av dina skanningar mot en liten avgift.

Google Drive

Du kanske inte vet detta, men Google Drive för Android har också några skanningsfunktioner. Från applikationen kan du skanna i vilket dokument du vill ha. Det behöver bara finnas gott om ljus och en tydlig vy, och med det borde du kunna få en klar bild av vad du skannade in på Google Drive. Det bästa av allt är att Google Drive är gratis, och eftersom du skannar objekt direkt till ditt Google-konto behöver du inte skicka filer till ditt Cloud-konto - allt är super sömlöst och effektivt.

Liten skanner

Sist, men inte minst, har vi Tiny Scanner. Med Tiny Scanner kan du komma igång med att skanna dokument direkt. De kräver ingen inloggningsinformation, så efter installationen kan du skanna dina dokument i ASAP. Filer kan sparas i PDF-format, och Tiny Scanner har mest stöd för molntjänster. Du kan spara på nästan alla molntjänster som kan tänkas. En fin sak med Tiny Scanner är auto-edge-upptäckt, som stoppar snedvridning för att ge dig en mycket tydligare, högupplöst bild. Tiny Scanner låter dig skanna både i färg och svartvitt.

Dom

Så, vilket skannerprogram är bäst för din Android-telefon? De flesta Android-telefoner har Google Drive redan installerat på dem i dag, så om tiden är väsentlig och du måste skanna in något direkt rekommenderar vi att du använder det. Men om du har tid att välja och välja din skanningsapp kan vi inte låta bli att rekommendera Tiny Scanner eller CamScanner, helt enkelt för att det finns mycket utvecklarstöd och är full av funktioner. Alla dessa skannerappar är gratis, så det är värt att ge dem alla en bild för att se vilken som är perfekt för dina behov.