5 bästa meditationsappar för iOS år 2020

Utövandet av meditation går från antiken, med några av de tidigaste skriftliga anteckningarna om meditation som kommer från hinduistiska traditioner av Vedantismen omkring 1500 fvt. Meditation har spridit sig till västerländska kulturer sedan 1800-talet, och det finns nu en växande mängd vetenskaplig litteratur som visar dess positiva effekter på människors hälsa och välbefinnande. Till exempel är meditation ett mycket effektivt verktyg för kronisk smärthantering, det kan ha positiva effekter på immunsystemet, och det används ofta för att minska symtom på ångest och panik.

Om du vill uppleva de många fördelarna som meditation har att erbjuda, kan du göra det från bekvämligheten i ditt hem, med bara din iPhone eller iPad. Ladda bara ned någon av de fem bästa mediteringsapparna för iOS som listas nedan, hitta några minuters ledig tid och låt ditt sinne sjunka djupt in i tillståndet av fullständig uppmärksamhet.

Headspace är en prenumerationsbaserad mediteringsapp för iOS som kan lära dig att meditera med sitt gratis Basic-paket. Om du gillar Basic-paketet och beslutar att meditation är något du vill göra dagligen, kan du köpa antingen den månatliga ($ 12, 99) eller den årliga prenumerationen ($ 94, 99). Båda prenumerationerna ger dig tillgång till samma innehåll - den enda skillnaden mellan dem är priset.

I kärnan i Headspace finns dagliga meditationsövningar som är avsedda att stärka din meditationsvanor och ge dig en snabb frisättning från stress, ångest och till och med smärta. Om du vill gå längre än dessa dagliga meditationer kan du välja från ett stort bibliotek med riktade mediteringsövningar som fokuserar på allt från acceptans till förändring till sömn.

Insight Timer är den mest populära meditationsappen i App Store. Till skillnad från många andra liknande appar är Insight Timer helt gratis, men ändå innehåller 7000 guidade meditationer och 1 000 gratis musikmediteringsspår från 1 500 meditationslärare runt om i världen. Du kan antingen skapa dina egna anpassade meditationssessioner eller låta appen välja den mest optimala meditationsvägen för dig. Insight Timer integreras med Apple Health-appen och ger dig en djupgående inblick i din meditationsprocess.

Det bästa med Insight Timer är kanske samhället runt det. Insight Timer-användare har bildat över 5 000 diskussionsgrupper som täcker allt från meditation till hälsa till ämnen som inte har något att göra med meditation. Om du vill stödja utvecklare av Insight Timer finns det flera köp i appen som lägger till ytterligare mediteringsövningar.

Denna prisbelönta meditationsapp för iOS gör meditation enkel genom att presentera över 55 skräddarsydda meditationskurser som effektivt undervisar medvetenhetsmeditation och ger användarna ett stort urval av dagliga meditationsövningar att välja mellan. När du har gått längre än nybörjarfasen kan du experimentera med några av de mer avancerade funktionerna i Stop, Breathe & Think, som dess anpassningsbara meditationstid med val av klockspel och ljudlandskap eller dess känslor. När du går framåt belönar appen dig med roliga klistermärken och märken för att hålla dig motiverad, även om fördelarna med daglig meditation troligen kommer att räcka för att hålla dig på rätt spår.

Stop, Breathe & Think erbjuder två automatisk förnyande av prenumerationsalternativ: $ 9.99 per månad och $ 58.99 per år. Om du vill lära ditt barn att meditera bör du överväga att köpa ett medföljande prenumeration för premiumåtkomst till både Stop, Breathe & Think samt Stop, Breathe & Think Kids för antingen $ 11.99 per månad eller $ 70.99 per år.

Calm är en bra mediteringsapp för nybörjare eftersom den har guidade meditationssessioner i längder på 3, 5, 10, 15, 20 och 25 minuter, vilket gör att alla alltid kan hitta tid att meditera oavsett hur hektiskt livet blir. Lugn täcker ett brett spektrum av ämnen, inklusive ångest, stress, sömn, fokus, relationer, vanor, missbruk, tacksamhet, självkänsla, kroppsscanning, förlåtelse eller kommunikation. Varje dag har appen ett nytt 10-minutersprogram som gör det lättare för dig eller varva ner innan du lägger dig.

De av som ser allvar med den dagliga meditationen bör överväga antingen den månatliga prenumerationsplanen för $ 12, 99 eller den årliga prenumerationsplanen för $ 59, 99. Du kan också betala en förskottsbetalning på $ 299, 99 för att för evigt njuta av obegränsad tillgång till hela biblioteket med lugna guidade meditationssessioner.

Smiling Mind är en modern meditationsapp med guidade meditationssessioner baserade på meditationsprogram utvecklade av ledande psykologer och lärare. Målet med Smiling Minds utvecklare är att se mindfulness-meditation på den australiensiska nationella läroplanen 2020. För att få detta mål att hända har de utvecklat denna lättanvända meditationsapp avsedd för alla från små barn till vuxna. Med appen och bara några minuters ledig tid varje dag kan du lära dig att bättre hantera daglig stress, hantera förlust och övervinna olika livsutmaningar - allt gratis.