5 bästa GPS-bilspårningsappar för Android

GPS-spårningsappar kan vara användbara när det gäller att övervaka (eller spionera på) ditt barn som just började köra, kolla in dina äldre föräldrar eller kommersiell applikation för att spåra din flotta.

Det brukade vara så att GPS-bilspårning var möjlig först efter att ha köpt en ofta dyr hårdvara. En sådan tracker skulle antingen komma med en månadsavgift, eller så kräver någon att manuellt dra spårningsdata från enheten och importera dem till en dator.

Lyckligtvis för alla företag och bilägare är dessa dagar över. Med moderna Android-smartphones kan vi spåra våra fordon utan att ens spendera ett enda öre. Inte bara det utan GPS-spårningsappar för Android erbjuder mycket mer funktionalitet och bekvämlighet än deras hårdvara motsvarigheter.

Det enda kravet är att föraren ska ha sin Android-smartphone i bilen, och GPS-spårnings-appen kommer att ta hand om resten. Det vanligaste exemplet på när möjligheten att spåra den exakta platsen för din bil är praktiskt är när du vill hålla ett öga på hur mycket pengar du spenderar på bensin.

Medan vissa GPS-bilspårningsappar är utformade specifikt för att uppnå detta mål, har andra mycket större ambitioner. Appar som MapME kan hjälpa dig att ta ditt företag till nästa nivå genom att ge dig dina anställdas plats. Vissa GPS-bilspårningsappar har till och med möjligheten att lägga till flera enheter samtidigt från ett bekvämt webbgränssnitt. Så, utan ytterligare anledning, här är topp fem val.

MapME är en sofistikerad GPS-bilspårningsapp för Android riktad till företag som hanterar större anställda. Som sådan har den en inbyggd multi-installeringsförmåga, vilket sparar mycket tid och energi som du annars skulle behöva spendera.

Det första steget är att ladda ner och installera appen från Play Store på en enda enhet. Du blir ombedd att skapa ett nytt konto. Med det skapade kontot kan du logga in på mapme.net och börja använda appen. Om du vill lägga till andra enheter klickar du bara på knappen "Lägg till enhet" på webbplatsen. Detta skickar ett gratis SMS-meddelande som innehåller en nedladdningslänk för appen.

Webgränssnittet tar hänsyn till scenarier där ett företag eller en individ vill hantera dussintals enskilda bilar. Den innehåller all nödvändig information på ett organiserat sätt, vilket gör det enkelt att bara titta på skärmen och omedelbart veta vad som händer.

Flottaägare och chefer kan definiera hastighetsvarningar för att förhindra att förarna går för fort, och de kan också ställa in varningar för att meddela förarna att de håller på att lämna den rutt de borde följa. Om hastighet och effektivitet är oroande för ditt företag, kommer du att gilla intressanta punkter.

En intressepunkt är helt enkelt en plats som har någon slags betydelse för dig. När en bil når denna plats börjar appen automatiskt övervaka hur länge den har varit där. På detta sätt kan du till exempel ta reda på hur lång tid det tar dina anställda att leverera eller hur lång tid de tillbringar med kunder.

Lokal information kan delas med andra via privata länkar. Att skicka en länk som denna till en kund kommer att försäkra honom om att föraren är på väg, vilket resulterar i en större kundnöjdhet med dina tjänster.

Mileage Log GPS Tracker är ett oändligt skalbart GPS-spårningsverktyg som kan användas av både individer och företag. Den avskaffar manuell spårning genom att automatiskt spela in alla resor baserat på inställda parametrar. När de registrerats lagras informationen i molnet på företagets webbplats. Webbplatsen gör det möjligt att ladda ner utskrivbara loggböcker eller IRS-kompatibla rapporter i PDF och Excel.

En enda bil kan delas mellan flera förare som har möjlighet att klassificera sina resor i olika kategorier. Detta gör det möjligt att se hur många miles som gjordes för affärsändamål och hur många för personliga.

Vad som är riktigt bra med körsträckor GPS Tracker är förmågan att tilldela jobb till förarna i realtid. Genom att använda den här metoden för kommunikation via vanliga telefonsamtal kan du effektivisera din kommunikationspipeline och spara på mobilplaner.

Inbyggd i appen är en komplex serie analysverktyg som är utformade för att ge dig en bekväm översikt över hur mycket tid dina förare tillbringar med kunder, hur lång tid det tar dem att komma till sina destinationer, eller vem som är de bästa drivrutinerna i din flotta.

All denna information kan exporteras som en CSV-fil och importeras till ditt lönesystem eller CRM. Den kostnadsfria planen innehåller upp till 3 fordon och högst 5 rapporter per månad. De som vill ha mer kan köpa ett av fyra tillgängliga premiumpaket.

Hurdlr har gjorts specifikt för att tillgodose behoven hos servicepartners på begäran som arbetar för störande företag som Uber, Lyft, Postkameror, TaskRabbit, Instacart, Hnady och andra. Tanken är att hjälpa människor att hantera sina utgifter, spåra mil och använda denna information för att ta skatteavdrag.

För att göra allt detta så smärtfritt som möjligt kan Hurdlr automatiskt börja logga mil så fort du börjar köra, vilket gör manuell spårhantering till en historia. Alla utgifter som spåras av appen kategoriseras för att hjälpa dig ta reda på vad du verkligen spenderar dina pengar på. Appen beräknar också hur mycket pengar du är skyldig IRS, vilket är bra om du vill undvika otäcka överraskningar när du minst förväntar dig dem. Hurdlr kan göra allt detta eftersom det letar efter inkommande betalningar från klienter i realtid och skickar ett meddelande för var och en av dem.

Allt lagras säkert i molnet på antingen Hurdlrs servrar eller på servrarna hos din favoritleverantör av molnlagring, som Dropbox, Drive, Box och OneDrive. Detta innebär att du har en total kontroll över dina data och kan exportera komplexa rapporter eller din körsträcka loggbok när du behöver.

EverTrack utvecklades av CorvusGPS.com för att hjälpa företag att hantera företagets flottor mer effektivt och effektivt. Appen registrerar rutten dina förare tar och lagrar den säkert i molnet. Du kan sedan hantera den lagrade informationen från praktiskt taget vilken plats som helst med en internetanslutning.

EverTrack ger användare en total kontroll över de flesta aspekter av spårningen, vilket gör att de kan välja hur exakt platsspårningen ska vara och hur ofta appen ska kontakta GPS-satelliter för att uppdatera den aktuella platsen. För vissa kommer det att föredras att öka batteriets livslängd genom att minska noggrannheten, och andra kommer att ha det tvärtom.

En integrerad del av appen är en kartläggningsprogramvara som möjliggör exakt spårning av fordonsflottan och teamspårning. Förare som stötte på ett problem när de var på vägen kan använda den dedikerade panik-knappen för att ringa om hjälp.

TripLog handlar om effektiv körsträcka för alla som behöver hålla ett öga på sina gasutgifter för personliga eller affärsändamål. Till skillnad från de flesta andra appar på denna lista är TripLog inriktad på enskilda användare och deras personliga behov.

Appen kan på ett intelligent sätt känna igen när den börjar spåra, tack vare TripLogs egenutvecklade MagicTrip-teknik som letar efter hastigheter högre än 3 km / h. Appen kan också starta automatiskt när den är ansluten till strömmen eller ansluten till en Bluetooth-enhet, till exempel din bilradio eller högtalartelefon.

De som vill spela in så mycket teknisk information som möjligt kan konfigurera TripLog att läsa från OBD-II skannverktyg, spela in faktiska körvägar, spara information som är relevant för kommersiella lastbilsförare. TripLog kan också fånga ut kvittotfoton och ladda upp till molnet, generera IRS-kompatibla HTML- och CSV-skattedeklarationer och beräkna bränsleekonomi, bland många andra användbara funktioner.

Den en begränsande faktorn som påverkar alla GPS-bilspårningsappar för Android är kvaliteten på den inbyggda GPS-modulen i smarttelefonen. Äldre enheter, i synnerhet, är kända för att ta mycket lång tid att låsa på satelliter, liksom att de är benägna att förlora GPS-signal när det finns hinder i vägen, till exempel byggnader eller träd. Lyckligtvis har situationen förbättrats dramatiskt under de senaste åren, och några av de nyaste Android-smartphones har en GPS-signal nästan omedelbart. Men om du köper en Android-smartphone eller surfplatta specifikt för att använda den som en GPS-spårningsenhet är det vettigt att spendera lite tid på att läsa recensioner online för att se till att det kommer med en bra GPS-modul.