5 bästa app för batterisparare för Android

En Android-smarttelefon kan göra många saker, varför det är ett av de mest använda mobila operativsystemen i världen. Förmågan att utföra många uppgifter och funktioner kommer dock med sina egna negativa. Primärt batteriets livslängd. Om du spelar ett grafiskt tungt spel, eller helt enkelt använder internet hela dagen på din telefon, är det troligt att batteriets livslängd kommer att ta betydande slag.

Lyckligtvis finns det några appar där ute i Play Store som hjälper oss att spara batteritid trots hård användning. Dessa är kända som batterisparappar och vi kommer att prata om dem i vår artikel idag. Vi listar ut fem av de bästa batteribesparande apparna tillgängliga på Android, som innehåller några populära namn.

5 bästa app för batterisparare för Android

Kaspersky batterilivslängd: Saver & Booster

Denna app tittar smart genom dina öppna och bakgrundsappar för att varna dig för överdriven batteribruk. Med Android är det mestadels bakgrundsapparna som gör mycket skada, så det är en utmärkt funktion att ha på en batteribesparande app. Dessutom kan appen beräkna hur mycket batteri du har kvar, inklusive information om hur mycket längre tid det kommer att hålla. Detta bestäms efter att du har hämtat din enhet efter energihungande appar.

Varningarna kan också tappas på din enhet, även om det är nödvändigt att hålla dig informerad om din batterihälsa. Användare har full kontroll över de appar som körs. De kan hålla sina favoritappar igång medan de stänger vissa appar som äter för mycket batteri, valet är helt upp till användaren. Appen kommer från den populära tillverkaren av PC-säkerhetsprogramvara Kaspersky och förtjänar definitivt din uppmärksamhet.

Det bästa här är att appen är helt gratis att ladda ner och saknar annonser eller köp i appen. Det fungerar med smartphones och surfplattor som kör Android 4.1 eller högre.

AC-batterisparare

Med funktioner som inbyggd djup sömnläge, garanterar appen att du sparar så mycket batteri som möjligt när du är i vänteläge. Det kan också fungera som ett minnesrensningsverktyg eftersom det kan ta bort gamla cache-filer för att öka din interna lagring och stänga aktiva uppgifter som tappar batteriet. Den intuitiva knapptryckningsknappen gör att du kan bli av med alla bakgrundsappar för att börja spara batteri omedelbart.

Vidare kan den analysera temperaturen på din telefon och avgöra om en app orsakar detta. Om så är fallet, kommer du att ledas att tvinga stäng det för att undvika att värma upp batteriet. Du får också en snabb titt på andra mätvärden som CPU-minne, GPU-information och allmän enhetsinformation i appen. Utvecklarna nämner att den här appen fungerar bra även med enheter som inte är root, så den här appen är avsedd för alla.

Appen är gratis att ladda ner men kommer med annonser. Det finns inga inköp i appen här, så användaren kan inte bli av med annonserna även om de ville.

DU Battery Saver

De flesta batterisparappar ser ganska lika ut men med några distinkta skillnader, främst när det gäller användargränssnittet. Precis som AC Battery Saver, kommer den här appen med en knapptryckning för optimering av batteriet, så att du kan rensa alla bakgrundsuppgifter på ett ögonblick. Ett inbyggt skräpstädverktyg kan erbjuda dig upp till 1 200 MB gratis lagring varje gång, vilket hjälper dig att organisera din ursprungliga lagring mer effektivt.

Telefonkylfunktioner finns också här, detekterar värmen på din enhet och föreslår metoder för att kyla den. Utvecklarna nämner att appen hjälper dig att spara upp till 60% av telefonens batteri, vilket är en stor anspråk, men delvis säkerhetskopierad av kundrecensioner.

En batteriladdningsindikator varnar dig när du riskerar att ladda över din smartphone. Kombinationen av batteribesparing och enhetshälsofunktioner gör DU Battery Saver till en perfekt app för alla användare med batteri. Appen är gratis att ladda ner, men stöds av annonser. Det finns dock inga köp i appen. Appen fungerar med enheter som kör Android 4.0 och senare.

Greenify

Den här appen ökade främst 2013 och har anpassat sig till den föränderliga marknaden sedan dess. Appen analyserar batterierna på din telefon och övervakar dem så att de inte körs om du inte använder den aktivt. Funktioner som "Aggressive Doze" och "Doze on the Go" förbättrar batteriets livslängd betydligt, även om dessa funktioner är begränsade till Android 6.0+ enheter.

Appen fungerar med både surfplattor och smartphones. Om du har en Android-enhet som har många appar ombord är det troligt att Greenify kommer att bli en livräddare för din enhet. Utvecklarna varnar användare mot att lägga till viktiga appar som larm, klocka, meddelanden osv i din lista, eftersom du kan missa dina avgörande möten eller meddelanden. Appen rekommenderas för att blockera alla appar som samlar in bakgrundsdata som spel och nyhetsappar. Greenify är gratis att ladda ner i Google Play Store och innehåller inga annonser eller köp i appen.

Avast Battery Saver

Avast är ännu ett namn som är synonymt i PC-säkerhetsbranschen, och det är bara rättvist att de har en egen batteribesparande app för Android-smartphones. Det ger dig exakta data om antalet appar som körs i bakgrunden, tillsammans med en enda tryckknapp som kan rensa alla appar för att spara batteri. Detta är 2.0-versionen av appen, som kommer med ett gäng fiffiga funktioner och därmed förbättra sin föregångare.

Appen kan beräkna mängden appar som körs i bakgrunden och erbjuda en realtidsprognos på hur länge din telefon kommer att pågå, precis som alla andra batterisparappar där ute. Du har fem förinställda profiler att välja mellan - Smart, Home, Work, Night och Emergency - så att du kan ändra schema för batteribesparing beroende på din miljö. Dessa profiler kan hanteras från appen.

Avast Battery Saver är en gratis nedladdning i Play Store, men har annonser och köp i appen.