10 bästa modem för Spectrum: 2023 granskning och jämförelse

Detta är en granskning och jämförelse av de bästa kabelmodemen för Spectrum för att hjälpa dig att välja det bästa modemet för Spectrum enligt dina krav:

Charter Communications köpte Time Warner Cable, vilket innebar att deras Spectrum-anslutning till Internet kom till mer än en tredjedel av de amerikanska hemmen. Spectrum är också den näst största leverantören av kabelanslutningar till Internet, och många människor, även de som bodde i områden som tidigare täcktes av Time Warner Cable, använder det.

Bredbandsabonnenter på Spectrum får ett nätverksgodkänt modem som en del av paketet utan extra kostnad. Om du väljer att ha ett eget Spectrum-modem, en egen brandvägg eller portal ska du dubbelkolla att det är kompatibelt med Spectrums internetanslutning.

Modem för Spectrum

Spectrum håller inte reda på nätverksgodkända routrar och erbjuder inte teknisk hjälp för en router som du köper på egen hand. Beroende på vilken typ av routrar som Spectrum hyr ut behöver du dock en trådlös AC-länk med dubbla band och en 802.11ac-router.

I den här artikeln listas de bästa modemen för spektrum som finns på marknaden, vilket hjälper dig att hitta det bästa modemet för spektrum för dig själv.

Utvecklingen förväntas drivas av en ökad efterfrågan på smartphones med Internet, en utökning av molnnätverk och ökad acceptans av virtualiserad teknik. Dessutom förväntas efterfrågan öka på grund av utbyggnaden av Wi-Fi-teknik och den ökande efterfrågan på WLAN-utrustning för företag.

Ofta ställda frågor

Lista över de bästa modemen för Spectrum Internet

Här är listan över de bästa modemen som är kompatibla med Spectrum:

 1. NETGEAR kabelmodem CM 1000
 2. ARRIS SURFboard SB8200 DOCSIS 3.1
 3. TP-Link AC1750 Smart WiFi Router
 4. MOTOROLA 16*4 kabelmodem
 5. GRYPHON-Advanced Security & Föräldrakontroll Mesh Wi-Fi Router
 6. NETGEAR Nighthawk kabelmodem
 7. ARRIS SURFboard SBG10 DOCSIS 3.0 kabelmodem
 8. Zoom DOCSIS 3.0 kabelmodem
 9. ASUS Modem Router Combo
 10. SMC Networks D3CM1604 Modem

Jämförelse av det bästa kabelmodemet för Spectrum

PRODUKT PORTS SPEED PRIS RATING
ARRIS SURFboard SB8200 2 Upp till 2 Gbps $149.99 4.5/5
TP-Link AC1750 Smart WiFi Router (Archer A7) 4 Upp till 1750 Mbps $79.99 4.5/5
ARRIS SURFboard SBG10 2 Upp till 400 Mbps. $119.99 4.4/5
NETGEAR Nighthawk C7000 4 Upp till 1900 Mbps $235.54 4.4/5
Asus Modem Router Combo - Allt-i-ett 4 Upp till 1,3 Gbps $278.35 4/5

Låt oss granska de bästa Spectrum-modemen nedan:

#1) NETGEAR Cable Modem CM1000

Detta är ett av de bästa modemen för Spectrum och är fullmatat med funktioner. Utseendet är enkelt och sofistikerat. Du får ett höghastighets 32×8 DOCSIS-kabelmodem med inbyggd kabelmodem med 3.1-kanalbindning. Dessutom finns det en Gigabit Ethernet-port med automatisk sensor och en WAN-koaxialkabel.

Det finns också två OFDM-kanaler nedströms och två OFDMA-kanaler uppströms. Installationen är enkel och kräver ingen cd-skiva. Den har stöd för IPv6, nästa nivå av internetadressering. DOCSIS Service Quality (QoS) börjar strömning genom att du ansluter modemet till den router som bäst passar dina trådlösa behov.

Funktioner:

 • Upp till 1 Gbps nedladdningshastigheter
 • DOCSIS 3.1 gör det möjligt att tiofaldigt öka överföringshastigheten.
 • 2 OFDM nedströms & 2 OFDM uppströms kanaler.

Pris: $221.00

#2) ARRIS SURFboard SB8200

Till att börja med är utseendet enkelt och elegant och passar överallt. SURFboard SB8200 fungerar tillsammans med de största kabel-tv-leverantörerna i USA, inklusive Cox, Spectrum, Xfinity m.fl. Den är kompatibel med trådbundna internethastigheter på upp till 2 Gbps.

DOCSIS 3.1 är den senaste tekniken som är tillgänglig för trådlösa kabeloperatörer och ger snabbare och mer tillförlitliga internethastigheter. Två 1-Gigabit Ethernet-platser med en maximal hastighet på 2 gigabyte.

Den har de högsta internethastigheterna som finns tillgängliga hos kabeloperatörer, vilket gör den idealisk för 4K Ultra-HD-strömningsinnehåll och spel med förstärkt verklighet. Det här är ett av de bästa kabelmodem för Spectrum som du kan köpa själv.

Funktioner:

 • Internethastigheter på upp till 2 Gbps.
 • DOCSIS 3.1 är den senaste tillgängliga tekniken.
 • Två 1-Gigabit Ethernet-kortplatser

Pris: $149.99

När det gäller elektroniska tillbehör är TP-Link ett välkänt namn. TP-new Links enhet är Archer A7. Den har en rad spännande funktioner att se fram emot. Den här routern har dubbelbandsnätverk och fyra gigabit LAN-portar. Som ett resultat kan du ansluta både trådbundna och trådlösa enheter samtidigt.

Tre antenner och en uppsättning LED-aktivitetsindikatorer ger den ett rent och elegant utseende. USB-porten har en äldre 2.0-version, som fungerar något långsammare.

Den har en dubbelbandsrouter med en höghastighetsinternetanslutning på 1750 Mbps och fyra Gigabit LAN-portar. Alexa integration finns också tillgänglig.

TP-Link OneMesh-tekniken stöds också. Du kan överväga detta för ett modem som är kompatibelt med Spectrum för din användning.

Funktioner:

 • Har dualbandsnätverk och fyra gigabit LAN-portar
 • Tre antenner och en uppsättning LED-aktivitetsindikatorer
 • Internetanslutning på 1750 Mbps
 • Fyra Gigabit LAN-portar

Pris: $79.99

#4) MOTOROLA 16×4 kabelmodem, modell MB7420

Det här modemet är starkt byggt och har ett attraktivt utseende. MB7420 är ett 16×4 DOCSIS 3.0-kabelmodem som kan leverera upp till 686 Mbps, vilket är sexton gånger snabbare än DOCSIS 2.0. En digital tuner med Full-Band Capture säkerställer en snabbare och stabilare internetlänk.

Ethernet-porten på detta kabelmodem för Spectrum kan dessutom kopplas till en bildskärm, högupplöst tv, spelkonsol eller trådlös router. Internetanslutning via kabel krävs. Hastigheter för hushåll upp till Extreme 300 är certifierade av Comcast XFINITY, och hastigheter för företag upp till Deluxe 250 är certifierade av Comcast Business.

Slutligen är installationen snabb och smärtfri med några få grundläggande steg som beskrivs i en snabbstartguide. Din investering täcks av en tvåårig garanti samt robusta kretsar för blixtnedslag och strömstötar.

Funktioner:

 • Comcast, Spectrum och Cox är några av de främsta kabel-tv-leverantörerna som stöds.
 • 686/123 Mbps nedladdnings-/uppladdningshastigheter anges.
 • 16 kanaler nedåt, 4 kanaler uppåt
 • Mått: 6,9 x 4,1 x 2 tum.
 • 2 års garanti

Pris: $76.61

#5) GRYPHON - avancerad säkerhet och föräldrakontroll Mesh WiFi Router

Gryphon är ett av de bästa modemen för Spectrum Internet. Utseendet är elegant.

Ladda ner programvaran Gryphon och följ de grundläggande instruktionerna steg för steg för att konfigurera ditt säkra nätverk. Programvaran hjälper dig bland annat att hålla koll på föräldrakontrollen och alla relaterade prylar för att skydda dem mot hackare.

Den får också ofta säkerhetsuppgraderingar för att förhindra nya hot. Båda apparna skannas för sårbarheter av Ad Blocker.

Malware Filtering och Intelligent Intrusion Detection från ESET Technology Med 6 kraftfulla antenner och 4×4 MU-MIMO-teknik gör det här modemet det möjligt för dig att samtidigt strömma videor, spela onlinespel, bläddra bland filer och skanna Internet.

3Gbps hög genomströmning, 802. 11bgn & AC3000, 2. 4GHz & 5GHz, och Tri-Band Radio ingår också. Mesh Wifi kan användas för extra komponenter. Varje Gryphon ger upp till 3000 kvadratmeter vägg-till-vägg-täckning med hjälp av den nya trådlösa Mesh-tekniken. Om du använder fler enheter ökar täckningen.

Funktioner:

 • 6 högpresterande antenner
 • 4×4 MU-MIMO-teknik
 • Antennstrålformning
 • 3Gbps hög genomströmning

Pris: $249.99

#6) NETGEAR Nighthawk Cable Modem Wi-Fi Router Combo C7000

NETGEAR AC1900 WiFi Cable Modem Router C7000 DOCSIS 3.0 ansluter alla bostäder och kontor till Internet. Utseendet är iögonfallande och den är kompakt och ryms på en liten plats.

Det här modemet stöder kabelinternetabonnemang med hastigheter på upp till 400 Mbps, vilket ger en smidig och stabil länk för HD-streaming och andra applikationer. Tack vare förstärkta antenner och räckviddsförlängande Beamforming+-teknik får du en solid och pålitlig Wi-Fi-täckning.

Den väljer smart mellan dubbla kanaler för att minska störningar och optimera hastigheten för dina många smarta trådlösa enheter, vilket gör att den kan ge smidig Wi-Fi för upp till 30 enheter. Användare kan få Wi-Fihastigheter på upp till 1900 Mbps, vilket är idealiskt för HD-streaming och spel.

Slutligen är detta bästa spektrummodem kompatibelt med Comcasts Xfinity, Spectrum och COX.

Funktioner:

 • Hastigheter på upp till 1900Mbps
 • Ge smidigt WiFi för upp till 30 enheter
 • Kompatibel med Comcasts Xfinity, Spectrum och COX

Pris: $235.54

#7) ARRIS SURFboard SBG10

Till att börja med är konstruktionen solid med ett enkelt utseende. SBG10 integrerar ett DOCSIS 3.0-kabelmodem med en Wi-Fi-router som stöder 802.11ac och har två Ethernet-portar på en gigabit. Detta är ett platsbesparande och kostnadseffektivt alternativ som är det bästa modemet för Spectrum Internet som finns på marknaden.

SBG10 är kompatibel med de vanligaste amerikanska leverantörerna av kabelinternet, t.ex. Cox, Spectrum och Xfinity, vilket gör den till ett idealiskt tillägg till ditt hemnätverk. Den passar bättre med internetplaner som har en hastighet på upp till 400 Mbps.

Du kan konfigurera ett blixtsnabbt hemnätverk med bara några enkla kabelanslutningar och ett besök på din internetleverantörs aktiveringssida. För ultrasnabba trådbundna nätverk har SBG10 två 1-gigabit Ethernet-portar. Den här kabeln är idealisk för anslutning av smarta tv-apparater, spelkonsoler och andra enheter.

Funktioner:

 • Två 1-gigabit Ethernet-portar
 • Hastighet på upp till 400 Mbps
 • Kompatibel med Cox, Spectrum, Xfinity

Pris: $119.99

#8) Zoom DOCSIS 3.0 kabelmodem 5341-02-03H

Detta är ett lätt och snyggt kabelmodem som kan ligga platt eller stå upp med det medföljande stativet. Internetåtkomsten är snabb! 343 Mbps nedströms och 143 Mbps uppströms är troliga.

Ethernet-port med hög hastighet! Din Windows- eller Macintosh-skärm, ditt modem, din trådlösa åtkomstpunkt, HomePlug-adapter eller annat Ethernet-aktiverat system är anslutet till 10/100/1000 Mbps Ethernet-porten.

Alla vanliga DOCSIS-standarder för kabelmodem stöds, inklusive 3.0, 2.0 och 1.1. CableLabs har testat och ackrediterat den för att fungera med nästan alla kabeltjänstleverantörer i USA, inklusive Comcast, Cox, Time Warner Cable, Brighthouse och Cable ONE.

Avancerade nätverksfunktioner som IPv4 och IPv6 ingår för effektiv och mångsidig nätverksadressering. En strömkub som sparar el, en Ethernet-kabel, ett modemstativ och en broschyr för snabbstart ingår.

Funktioner:

 • Nätverksfunktioner som IPv4 och IPv6.
 • 343 Mbps nedströms och 143 Mbps uppströms
 • Kompatibel med Comcast, Cox, Time Warner Cable, Brighthouse och Cable ONE.

Pris: $48.48

#9) Asus Modem Router Combo AC2600

ASUS CM-32 AC2600 Wireless Cable Modem Router är en enda lätthanterlig plattform som innehåller ett DOCSIS 3.0-kompatibelt kabelmodem och en 802.11ac Wi-Fi-router.

CM-32 använder DOCSIS 3.0 för att koppla samman 32 parallella kanaler, vilket ger en bandbredd nedströms på 1372 Mbps. Åtta uppströmskanaler ger en toppgenomströmning på 245 Mbps, vilket gör att du enkelt kan överföra ditt innehåll.

Vidare erbjuder 5 GHz-bandet 1734 Mbps bandbredd, medan 2,4 GHz-bandet ger 800 Mbps. ASUS AiRadar strålformningsteknik fokuserar på signaler för att förbättra mottagningen över längre avstånd, medan MU-MIMO-stödet ökar den trådlösa effektiviteten för flera enheter.

CM-32 stöder Comcast XFINITY- och Spectrum-nätverken. CM-32 är också kompatibel med Charter och Time Warner Cable's äldre nätverk. Detta modem som är kompatibelt med Spectrum är ett måste för den som letar efter ett Spectrum-modem.

Funktioner:

 • AiRadar Beamforming-teknik från ASUS
 • MU-MIMO-teknik
 • Gästnätverk: För dina gäster kan du skapa ett separat och tillfälligt Wi-Fi-nätverk.
 • AiCloud är en personlig molnlagringstjänst som du kan använda hemma.
 • Föräldrakontroll: Håll koll på och begränsa dina barns aktiviteter på nätet.

Pris: $278.35

#10) SMC Networks D3CM1604 Modem

D3CM1604 har en solid svart färg och en enkel design. Detta förbättrar utseendet på den plats den står på. D3CM1604, ett DOCSIS 3.0-kabelmodem med 16×4 kanaler från SMC Networks, är branschens bästa. Snabbare HD-videoströmning, filnedladdningar och höghastighetsspel är alla möjliga med extrema hastigheter.

Med 16 nedströms- och 4 uppströmskanaler kan du förvänta dig blixtsnabba hastigheter! Perfekt för HD-videoströmning och spel med flera enheter. DOCSIS 3.0-kabelmodem med 16×4-bonding som klarar hastigheter på 640 Mbps nedströms och 120 Mbps uppströms. DOCSIS 3.0 ackrediterat av CableLabs.

Alla fantastiska funktioner i detta modem gör det till ett av de bästa modemen för Spectrum.

Funktioner:

 • 16 kanaler nedströms och 4 kanaler uppströms
 • DOCSIS 3.0 kabelmodem
 • Hastigheter på över 640 Mbps och 120 Mbps

Pris: $39.50

Slutsats

En av de modem som nämns ovan kan användas för din Spectrum Internet-anslutning. Kontrollera routerns specifikationer och bekräfta dem med din Internetleverantör innan du gör ett köp.

Asus Modem Router Combo AC2600, som har alla nödvändiga funktioner, är den mest uppskattade. ASUS AiRadar Beamforming-teknik kombineras med MU-MIMO-teknik för att skapa en kraftfull kombination.

En annan utmärkt funktion AiCloud är en personlig molnlagringstjänst som du kan använda hemifrån. Den är också användbar för föräldrar eftersom den har föräldrakontroller som gör att du kan övervaka och begränsa dina barns aktiviteter på nätet.

Scrolla till toppen